91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#84767 Szerintetek most milyen okostelefont érdemes venni? Előfizetősen,vagy feltöltősen jobb? A lényeg,hogy menjen a böngészés,facebook stb,meg a telefonálás kb korlátlan legyen. De havi 6000-nél többet nem akarok rá fordítani. -
#84766 Nem kellett igazából megtalálni mert megvan minden adata, elérhetősége, telefonja, szóval nem lépett le. Az igazság az (legalábbis azt mondta és igazából hihető is) hogy nem akart átvágni senkit, csak megcsúszott a sok megrendeléssel, néhányan nem bírtak várni és egyből feljelentették, és a tag aki intézte a garit az Aqua-nál megijedt és visszalépett. Emiatt garit már nem tudott intézni, így nem kellett senkinek az áru, neki el kellett újra adnia azokat, a számláját zárolták, stb, elindult a lavina. néhány vásárlónak már visszafizette a pénzt, de több százezer ft-ről beszélünk (vagy akár millióról is). Sokáig fog tartani az ügy.
Most ki kell majd várni a bírósági tárgyalást.
Mondjuk én csak azt nem értem miért vár a tag eddig. Én vettem volna fel kölcsönt és mindenkinek visszafizettem volna már régen minthogy bíróságra járkáljak.
Mindegy, így jártam. Csak az bosszant hogy már rég lehetne új kártyám de fél év alatt nem tudtam venni ilyen hülyeségek miatt.
Figyeljetek ha a hardveraprón vásároltok, csak személyes átvétel! ne bízzatok senkiben, akkor sem ha ezer pirosa van!
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.08.26. 08:21:28 -
artivizsla #84765
"Me 210 shot down B-24 Liberator, over Hungary"
-
sakkay #84764 Mit csinááááált?!!!! És mi lett, megtalálták?
Közben tovább olvastam. Nagyon durva.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.08.25. 17:02:16 -
#84763 Hát, van ilyen :)
egyelőre kivárok aztán meglátom mi lesz. Annyira nem kapkodok most már a vásárlással, főleg hogy megint ki kéne adnom egy százast.
Meg ugye kiváncsi leszek a dx 12 teljesítményekre is....
Meglátjuk. -
Solt #84762 Ezt a visszamondást nem értem... amikor berendeled, ők azzal a lendülettel berendelik a nagykerből, ennyi. A Hardverker játszotta ezt el velem párszor, egyszer konkrétan az orrom előtt adták oda a haverjuknak azt amit én rendeltem, velem közölték, hogy nincs meg a rendelésem... mindezért Erdőkertesről jöttem be... gondolhatod milyen műsort csináltam! :D
Az igen, ezt nem hittem volna... újabb érv nekem, hogy PH-n csak eladó legyek! :)
Nem a 3.5Gb a gond, hanem az, amilyen pofátlanul sumákoltak vele... újat biztos nem vennék belőle. -
#84761 Aqua mondta vissza
A feljelentés megtörtént (255 pozitívja volt, évek óta üzletelt az aprón, csak ajánlott minősítése volt a tagnak...hát megszívtam. Már kitiltották, jelenleg kb. tíz feljelentés van ellene. Hosszú ügy lesz...)
A 970 nekem nagyon bejön (3.5 giga ide vagy oda), 780ti sem rossz de kb. ugyanannyiért adják, akkor már legyen több vram és újabb fejlesztés... a 980 meg nem tud annyival többet mint amennyivel többe kerül.
(90k körül ha kifogok egy asus/msi 970-est akkor az nekem megéri.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.08.25. 10:39:51 -
Solt #84760 Bolt visszamondja?? Melyik bolt az?
Előre utalni csak annak szabad, aki rég óta tag és sok a pozitív értékelése! Jelentsd fel a rendőrségen... macerás, de általában sikerrel zárul a történet. Ja és PH-n jelentsd a tagot, hogy tudják tiltani!
Nem tudom hol nézed, de iPon-on 106K a Giga GTX970. Januárban volt utoljára 100K alatt, azóta sajnos minden drágult.
Mondjuk 970-t elvből nem vennék, de te tudod... :) Akkor már inkább 780Ti, vagy 980...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.08.25. 10:09:11 -
#84759 Én az 560ti-t akarom lecserélni már fél éve egy 970-re, de nem akar összejönni...megrendeltem 2x, a bolt mindkettőt visszamondta, előre utaltam hardveraprón, a tag lelépett a pénzzel..
Azt hittem majd az új radeonok kicsit leviszik az árakat, hát egy fillért sem ment le az ára. Ugyanannyiba kerül sőt drágább mint fél éve. Tudom az árfolyam is bejátszik..
Gépházat, hűtőt vettem, most egy 256-os ssd-t akarok és egy gpu-t még.
Akkor 2-3 évig nem nyúlok hozzá.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.08.25. 08:18:16 -
#84758 Sajnálom! Tényleg -
#84757 Nekem még a 760 ül a gépben és qrvára nem érzem, hogy cserélni kellene. Szóval még marad a kis drágaszágom -
#84756 Az én gépemre is ráférne egy kis fejlesztés,de amenynit mostanában játszok annyira nem indokolja, viszont ha ésszerüen akarok olcsón kijönni akkor lehet ,hogy lépnem kéne.Mert a lapomba még tudnék beletenni egy 8 magos FXet (8350est) .Max ezt támogatja a bios. jövöre kitudja, hogy még beszerezhető e garanciális hivatalos forrásból.
Viszont , hiába lesz a procim erős ha mellette még mindig csak a 4850es lesz VGA-nak. A 2 egyszerre nem megy. és most idénre amd vonalon kiszúrtak velem, mert a középkategória csak átnevezés lett igy nem éri meg ,mert szinte fejlesztés nem történt a 7850es vonal óta rajtuk. igy a köv genes verzióig várok velük.NV oldalon meg az árazással nem vagyok kibékülve. -
Solt #84755 Évek óta cserélgetem őket, egyszer NV, egyszer AMD... az égvilágon semmi különbség nincs köztük! :) Az egyik ebben szar, a másik abban... az egyik driver itt hibás, a másik ott. A CloD fehér csíkjaitól eltekintve sehol nem találkoztam olyan hibával, ami nem lett kijavítva! :)
105K-ért sok esetben gyakorlatilag hozza egy 980 szintjét 1080p-n. A szimek NV pártiak tézis is csak azért alakult ki, mert akinek gyenge CPU-ja van, azoknál jobban megy az elvileg azonos teljesítményű NV kártya, mivel az NV driverei kevésbé terhelik a CPU-t DX9/11 alatt. Mivel nekem erős CPU-m van, és meg is van húzva, így ebből semmit nem érzek... a BoS alatt is jó 10-15%-l gyorsabb mint a 780 volt, pedig ott aztán még a 4.4GHz-s 4770K sem hajtja ki 100%-ra a 290X-t! :) -
#84754 Sajnos minden napra kitaláltak nekem elfoglaltságot a melóhelyen :( -
sakkay #84753 Fuuuuuj...Radeon?! Sajnos eztán nem beszélhetünk
Mi vitt rá erre? Amúgy erős tudom, de nem gagyizik? Meg ugye a szimek NV pártiak. -
Solt #84752 290X-t... :) -
#84751 nagylevegőt.. ;) -
sakkay #84750 Mit is vettél?
-
Solt #84749 Sajnos minden drágább lett ami dollár elszámolású forrásból jön. :) Jó kis kártya az... én is szerettem a 780-t, csak még jó áron meg akartam szabadulni tőle, azért adtam el. :) -
sakkay #84748 Nagyon meglepődtem..ok, hogy ár érték arányában akkoriban-meg most is-nagyon jó választás, de ez azért elég sok pénz érte ma már. Bár éppen azt néztem, hogy a 960-at szó szerint rongyá' veri -
Solt #84747 Mindennek felment az ára a szar dollár - euró árfolyam miatt. Idáig 1 USD kb 290-300.-Ft volt mire polcra került az adott termék itthon, ez most olyan 330-350.-Ft körül van. -
sakkay #84746 Most nézegetem a Gigabyte gtx 770-emet, hogy milyen áron van. 80-90 ezer ft most, én 80-ért vettem-igaz az akkori ára alatt. Ez reális? Ennyire tartja az árát? Mondjuk fasza kártya, csak furcsálom-felfelé nem szoktak menni az árak. Sőt van 105-ért is! Mi a fax! Lemaradtam valamiről?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.08.24. 17:50:22 -
#84745 Augusztus 27-30 -
Valka78 #84744 Szívesen beszélgetek bárkivel erről a témáról, mert szerintem ez nem egy elhanyagolandó dolog. Az egyik forgácsoló srác a munkahelyemen pár hónapja halt meg, pont egy ilyen dizájner drog miatt. Huszonkét éves volt. -
Valka78 #84743 Bocsi, ezt még muszáj volt leírnom, mielőtt még azt hiszitek, hogy valamilyen "izmusban" szenvedek. -
Valka78 #84742 A liberalizmusnak ugyanúgy megvan a maga helye, ahogyan a konzervativizmusnak, vagy a radikalizmusnak. Ahogyan a sütéshez kell cukor is meg só is, ugyanúgy kell a liberális és a radikális hozzáállás is, persze mindegyik a megfelelő helyen és mértékben alkalmazva. Természetesen nem liberális kormányt akarok csak azt, hogy liberalizáljanak néhány dolgot - ettől még nem lesz liberalizmus - alapvetően ez két külön dolog. Aki viszont semmi liberalizmust nem akar, az menjen Észak Koreába, vagy az iszlám államhoz, esetleg vonuljon börtönbe. -
#84741 Legalábbis ha minden nagyon szabadjára van engedve, mindenhol az arany közép ut lenne az üdvözitő.
Mert a teljes liberalizmus , máshogy nézve ugyan az lenne mint a káosz.Ott is mindenki azt csinálhat amit akar.
DE ahogy Leon is mondta, váltsunk témát mert ez elég vékony jég .
Mikor is lesz a Savaria napok és milyen programok lesznek? -
#84740 lehet megkövezni, de szerintem az emberiség egyik legnagyobb átka a liberalizmus. Az egyik szög az emberiség koporsójába. -
#84739 Jaja, persze. Legalizáljuk és akkor eljön a világbéke, halleluja!
Van egy igen jó barátom, néha itt is fel szokott tűnni. Jó pár évet lehúzott egy ifjúsági drogcentrumban, na nem ápoltként. Javaslom majd beszélgess el vele.
A továbbiakban ha kérhetem - fejezzük be ezt a témát. Olyan, mint a politika - előbb-utóbb veszekedés lesz. -
sakkay #84738 Persze mer' most az a fő csapásirány. Ahol viszont régóta van, igen komoly problémát okoz. Lehet jönni az alkohollal, de az már van. És nem tudod megtiltani. Pl annyi külföldi járt rosszul, hogy nem! vehetsz már füves cigit kint-csak kávét vagy sütit. -
Valka78 #84737 Nem tudom mit szigoríthatnak, de az elmúlt évek tanúsága szerint mindenhol inkább liberalizálják. -
sakkay #84736 Na pont ma hallgattam a Zachert a témában...még a hollandok is szigorítanak, és összességébe nagy ott a gáz ezen a téren. Pedig amúgy a liberalizmus fellegvára, meg tényleg jóval fejlettem a pogári öntudat mint olyan...persze szerintem a libikóka már túl kilendült és a nagy liberalizmus miatt éppen most baxák seggbe szeretett Európánkat. -
Valka78 #84735 De miért kell mindjárt szélsőségekben gondolkodni? Én nem anarchiát akarok... Csak egy kis teret. Egy kis levegőt. Túlzottan le van szabályozva minden és a legrosszabb az, hogy annyira hozzászoktak már az átlag pógárok, hogy ők maguk kérik a láncot. Minek? Nem kell mindjárt beszarni, hogy ez lesz, meg az lesz...
A drogokat sem kellene MINDET liberalizálni. De pl. ha a marihuanát legalább fogyasztói szinten, kis mennyiségben nem büntetnék, akkor nem halna és nyomorodna meg agyilag annyi kölyök a szutykos, szintetikus dizájner-szaroktól. Azok ugyanis legálisak úgymond és így könnyen és olcsón hozzájutnak. Ha ugyanezt megtehetnék a mariskával, akkor azt vennék és nem lenne semmi probléma. -
sakkay #84734 Na igen. Azért fejlődünk. Pl. lehet inni ha biciklizel -
artivizsla #84733 A dolog kicsit hasonlít pálinkafőzéshez. Eddig is nagyban főzték vidéken a páleszt minden gond nélkül, az engedély után legfeljebb nem kellett titokban tartani a főzést, plusz egyre többen vettek az otthon tákolt helyett megbízhatóbb pálinkafőzőt. Ha engednék a 16, vagy 24 J-t, akkor talán nem a 630.as Sláviát buherálnák dupla-tripla piaci rugóval, ami egyébként nem is erre lett tervezve, hanem sokan vennének az eleve erre tervezett fegyverekből. Sportlövők elvben kaphatnak engedélyt 16/24 J-os fegyverre, de annak olyan bonyolult a bürokráciája, hogy inkább nem vállalja senki sem. -
sakkay #84732 Nem értek egyet, de ez van. A drogok liberalizálásával sem értek egyet. Bizonyos dolgokhoz az átlag, soha nem lesz elég felnőtt. És állam bácsi nem olyan rossz dolog-Nézd meg ahol nincs és mindent szabad. Sokaknak leugrik a fütyi a helyéről! -
Valka78 #84731 Biztos nem lenne zökkenőmentes, az áttérés a liberálisabb fegyverhasználatra, de a felelőtlenséget megtorolná a törvény és idővel az emberek rájönnének, hogy jobb odafigyelni. Ez legalábbis egy kamaszgyerekhez való nevelői hozzáállás.
Az hogy eleve tilos mert úgyis elbaszod, az meg a 6 év körüli hülyegyerekhez való viszony. Felnőtt emberekről van szó, akiket ha úgy kezelnek, mint a hülyegyereket, akkor olyanok is lesznek. Nem azért ilyen idióta a társadalom, mert nem vagyunk többre képesek, hanem azért, mert generációk óta nem engednek semmit a "vezérek". Nem csoda, hogy nem fejlődött semmit. -
#84730 Mekkkkérdem srácok, hogy jön valaki a Savaria karnyiválra??
Ezt pedig azoknak sok-sok szeretettel, akik pofátlanul nem jönnek .... -
#84729 A Héja dugóra egyébként is hajlamos volt, ezt sokan, sokszor leírták. Ha a páncéllemezt úgy szerelték be, ahogy a cikkben írják, és a súlypontját hátrébb tolta, az pontosan a dugó hajlamot erősíti. Nemeslaki mondta, hogy ő is majdnem bedugózott, de laposította a fordulót (ahogy azt kell). A balra bedöntött fordulóból jobbra dugózás meg egyértelműen a túlhúzott repülés miatti dugó, ha nagy állásszögön repülve a forduló felé akar csűrni, a lefelé kitérő csűrő átlépi a kritikus állásszöget, akkor a külső szárnyon egy jó nagy területen megszűnik a felhajtóerő, és kifelé lepördül a gép. Nagyon váratlan, és genyó manőver, hiszen egyik pillanatban még fordulsz az egyik irányba, a másik pillanatban meg dugózol ellentétesen. Biztos vagyok benne, akármilyen képzett pilótát meglepne, ha nem számít rá. A pilótahibához meg egyáltalán nem kell részegnek vagy kábultnak lenni, kis figyelmetlenség, és már meg is van a baj.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.08.23. 20:50:54 -
#84728 Jajj. Ez a cikk marhaság. Horthy Sztarij Oszkol-ban szállt fel, onnan elrepült a 85 km-re lévő Ilovskoye-hoz, felvenni a kísérendő gépeket. Ott az egyik szűk fordulóban dugóba pördült, amiből csak túl alacsonyan tudta kivenni (kivette, tehát a gép vezethető maradt, csak nem volt magasság). Nem igaz, hogy közvetlen felszállás után történt a baleset, és az sem igaz, hogy Horthy nem lett volna repülésre alkalmas állapotban, vagy hogy a gép vezethetetlenné vált volna.
Meg arra is kíváncsi lennék, hogy egy ilyen Héja szerű, faék egyszerű konstrukciót hogyan szabotálnának az akkori technikával úgy, hogy az mindenképp balesetnek tűnjön (az összeesküvés elmélet egyik alappillére ez, hogy azért nem robbantották fel simán a levegőben valamikor, hogy balesetnek tűnjön, ne gyilkosságnak). Magyar üzemeltetéső reptéren, a kormányzó gépét szabotálni úgy, hogy annak esetleges roncsokon se maradjon nyoma. Azon kívül, hogy "a németek biztos csináltak valamit", én még értelmes elméletet nem olvastam arról, hogy ki mit csinálhatott azzal a géppel, hogy a végeredmény ez legyen ami történt.
Pár éve Magó Karcsiék, Punka Gyuri bával együtt már utánajártak ennek, mi is történhetett, ami a szemtanuk állításával is egybecseng. Itt van is egy cikk róla (a cikkben a képaláírás hibás, Magó Karcsi van a képen, nem Somogyi Zoltán):
http://tortenelemportal.hu/2012/07/tisztaztak-horthy-istvan-fohadnagy-halalanak-korulmenyeit/