IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Most oszinten te hany eves vagy?! 8-10?! mert hogy egy 8 eves gyerek nem talaja meg az ellentmondast az rendben van de te......?!
hol itten az ellentmondás?
ja. mér' nem csinálnak a németek is valami jó kis repszimet??? <#wink>
Seaweed
Nahjo en itt befejeztem..itt latom hogy ez meddo vita lenne mert hiaba tobbszaz szakirodalom amikbol taplalkozva esetleg epkezlab mindenre nyitott vitaba szallnek...a "falon pokkal" egyik semmi sem veheti fel a versenyt....

Seaweed
Te figyi! Nem tunt fel hogy a mondokadban ket mondaton belul kerulsz ellentmondasba sajat magaddal?!<#ravasz1>
szerintem ez egyértelmû
a nagyanyám testvére repszerelõ volt az egész háború alatt és még utána is. tõle vannak az infók és hidd el, hogy látott falon pókot... a háború után is szerelõ maradt. azt mondta, mikor a háború után behozták a jakokat, meg a többi orosz csodát, õ meg a többi német gépekhez szokott szerelõ nem tudta, hogy sírjon-e vagy nevessen, mikor meglátták azokat a "kávédarálókat".
"...a MiG-3U nem allt nagy letszamban hadrendben(osszesen alig tobb mint 50db-ot gyartottak a MiG-3U-bol!!), maga a tipus(MiG-3) is igen kevesett szerepelt a fronton mert nem voltak megelegedve vele a pilotak.(Mivel eleve a 41 jun.-dec kozti idoszakban (O.B.) szazaval semmisultek meg, sok a foldon igy visszarendeltek a maradekot kikepzo alakulatokhoz es Moszkva legvedelmere) Eleve nagymagassau elfogovadasznak keszult. Illetve a 185 az egy prototipus..."

pont ez a lényeg. ezek a gépek nemigen játszottak szerepet a háború alatt. csak azért kerültek be a játékba, hogy a vörös oldalnak is legyen esélye... akár csak az la7. de ha megfigyeled a magukra valamit is adó pilóták nemigen repkednek az ilyen gépekkel. úgy látszik nem értetted. az, hogy melyik fw-rõl van szó, az meg sztem egyértelmû.
Sanyix
Nincs a fókán elcseszve semmi. Csak meg kell szokni meddig lehet vele elmenni. Sok gyakorlással úgy tud repülni a határon az ember, hogy összevissza rázkódik a gép az erõs manõverektõl, de soha nem dugózik be. Én jobban is szeretem mint a messzert.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Her Laca
Ja még valami. A8 szárnyba bele két 108 as ,és ha jól repülöd akkor isten gép. De ott van a mustáng is. Kb ugyanúgy kell vele harcolni mint a fókával. Megvan itt az egyensúly. Jó a la7 az más ,dehát ennyit engedjünk meg a verescsillagosoknak ,elvégre csak a saját játékuk.<#mf2>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Hát ha azt nézzük hogy valóban a FW190 -esrõl mondták még a szövetséges pilóták is ,akiknek volt alkalmuk kipróbálni ,hogy talán a második vh legjobb gépe volt akkor van némi igazságod. De ez is egy érdekes kérdés ám. Mivel pl az amik mindig is szerették felmagasztalni az ellenségeik haditechnikályát. Olegnek ahogy én hallottam a kedvenc gépe a fóka.
Nem hinném ,hogy nagyon el akarná cseszni. De kiktõl származnak az infórmációid? Most komolyan kiváncsi vagyok. Én is ismerek egy pár veterán pilótát,bár sokszór kicsit fentartással kezelem a mondandólyukat.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"Oleg bá bármelyik idõszakra megengedi, hogy történelmileg csak egy kicsit is hiteles erõviszonyok alakuljanak ki az oroszok rovására."

Ezt honnan is veszed? Részt vettél a fejlesztésben? Oleg mondta neked?

...vagy csak a nagytudású fórumosok sírására hagyatkozol?

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Seaweed
#9049= nah ez az igazi siras rivas! Errol van szo! Van benne "elsõ kézbõl származó infó", meg "meltanytalansag" meg "Oleg egy fasz" (kepletesesen), meg "nem tudom elviselni"... azert csak mert a foka olyan amilyen....megis ezzel akar jatszani...hat kerdem en akkor tenyleg mazopista'?! Az!...jatsz Valka CFS3-al akkor!
(Mellesleg elegge hianyosak szemmel lathatoan a tortenelmi informacioid...a MiG-3U nem allt nagy letszamban hadrendben(osszesen alig tobb mint 50db-ot gyartottak a MiG-3U-bol!!), maga a tipus(MiG-3) is igen kevesett szerepelt a fronton mert nem voltak megelegedve vele a pilotak.(Mivel eleve a 41 jun.-dec kozti idoszakban (O.B.) szazaval semmisultek meg, sok a foldon igy visszarendeltek a maradekot kikepzo alakulatokhoz es Moszkva legvedelmere) Eleve nagymagassau elfogovadasznak keszult. Illetve a 185 az egy prototipus...mit akarsz vele?!...szerintem azok a bizonyos "elsõ kézbõl származó infóid" vagy hulyesegek, vagy egyoldalo es pontatlan valamik.....
Vegyel a kezedbe szakirodalmat (nem! ne pilotak beszamoloit!*) osszefoglalo konyveket, es tipusleriasokat...aztan vagdalodz!

*.: mert azok mindenek alltalaban csak nem objektivek....mindig olyan jokat mosolygok a tv-ben is a veteran pilotak omlengesein az altalauk repult tipusokrol(legyen az Spit vagy Mustang vagy Messzer)..hogy igy meg ugy a legjobb, meg jobb se letezett azota se....hehe lol...

Mellesleg megjegyeznem hogy az alltalad emlegetett "fw" az Focke Wulf mint gyarto....ebben van 189 meg meg jopar tipus is....

"ez a bánásmód a fw-al nem méltányos!"

Tehat mi a bajod peldaul a Fw-189-el?!! <#ravasz1>
voltaképpen a FW 190 az én bajom. az, hogy az összes messzer szart se ér a G2-tõl felfelé, már nem nagyon izgat, de az, hogy a 2.vgh egyik legjobb-ha nema legjobb-vadászgépét ilyen szar helyzetbe állítani azt már nem tudom elviselni annak fényében ahogy az orosz gépek be vannak állítva. elhiszem én, hogy van aki marha jól repüli így is az fw-t, de attól még méltatlannak találom ezt a bánásmódot. mindenki, még a nyugati országok szakértõi is többnyire ezt a gépet tartják a legtöbbre, még a saját gépeik elõtt is. mindenhol arról olvasni, hogy milyen egyszerûen vezethetõ, gyors és rendkívül jól manõverezhetõ gép volt. ehhez képest a játékban úgy viselkedik, mint egy köcsög primadonna, elég egy apró rossz mozdulat és irányíthatatlanná válik, az meg, hogy mennyire manõverezhetõ, szerintem nem kell ecsetelnem. elsõ kézbõl származó infóim vannak a géprõl, nem csak a dokumentumok adatai alapján ítélek és az a meggyõzõdésem, hogy méltánytalan Oleg bá hozzáállása a kérdéshez, különösen, ha figyelembe vesszük néhány unalomig emlegetett orosz gép tulajdonságait. az a helyzet, hogy érzelmileg kötõdöm ehhez a géphez de gyûlölök vele repülni, mert SZARUL VAN MEGCSINÁLVA. nem is bánnám én a többi "szupergépet", csak ez az egy nyavajás fw lenne olyan amilyennek lennie kéne. és kurvára nem érdekel, hogy az orosz játékosok nem tudnának vele mit kezdeni, asszem' még így sem lehetne okuk a sírásra. elvileg ez egy szimulátor, hát legyen is az. a G2 ellen meg ott van a mig 3u és a 185 m71 ugyan az az évjárat. egy percig se hidd el, hogy Oleg bá bármelyik idõszakra megengedi, hogy történelmileg csak egy kicsit is hiteles erõviszonyok alakuljanak ki az oroszok rovására. sajnálom, ha durván fogalmaztam, tudom, hogy ez csak egy játék, de meg kell, hogy értsétek; valahol határt kell húzni a kompromisszumoknak is, különösen, ha egy olyan dologról van szó, amelyik (asszem mindannyiunk számára) ennyire fontos. és ha már tenni nem lehet ellene, legalább ne csináljunk úgy, mintha minden ok lenne. ez a bánásmód a fw-al nem méltányos!<#gonosz3>
jah srry nemláttam az idézetet 😊
vki kérdezte hogy melyik hurri fullad le..
Ööö , ... és ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Sanyix
MK I. tud lefulladni. MK II. már nem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Her Laca
Értem. Nos ez is azt bizonyitja ,hogy van jó meg nem annyira jó pilóta.
És innentõl asszem felesleges is a gépek tulajdonságait firtatni😊

Dogolás alatt manõverezõ harcot értettem 1-2 ezren... És onnan nem "gyorsul el" a Mustang sem, és a P47 sem olyan hirtelen.
Pl. van Maddog41-nek egy tisztán PF szervere. (A magyarok közül DarkSide-dal repülünk ott, mostanában néha, régebben sokszor...) Ott aztán gyakori, hogy a hülye amerikai faszagyerek lejön forgolódni 1000m alá P47-tel meg a Mustanggal a Zerók meg a Hayaték ellen... Mennyit lelõttünk már 😊
Az viszont igaz, hogy amikor a VF101-esek vannak fent, akkor ilyen könnyû gyõzelmek nem fenyegetnek...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Nézd az 1-2 ezer nem is baj ,csak ha leáll forgolódni. No de ha nekiereszti a madarat hát az életbe nem éred utól. És itt jön képbe a jó és a vacak pilóta.

Csak ha a Mustang-pilóta butuska, és lejön 1-2 ezerre dogolni, akkor könnyen meghalhat...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Hát a G2 -õ azért nem a megváltó.😊 Egy mustánggal bármikor leharcolja az ember. Ahoz már lassú azért. Bár ma lelõttem egyet war on ,8000 ren.
Én lepõdtem meg a legjobban.

Körülményektõl függ. G2 gyakran jobb a '44-45-ös gépeknél is, ha sikerül a megfelelõ (számunkra kedvezõ) harcmodort az ellenfélre erõltetni.
Az meg, hogy a "német gép jobb", de "az oroszok többen vannak" eleve lehetetlen, mert akkor a (témában nem érintett) többség német gépekkel akarna repülni, nem lenne "egyensúly".
Én tulajdonképpen nem is lázadozok a gépek repülési tulajdonságainak különbözöségén, tudom, hogy létezik, de ez van... Sokkal jobban zavar, ha az ellenfél "sportszerûtlen". (Vagy gyakran a saját csapattársam...)

Her Laca
""Gyengébb géppel erõsebb , jobb ellen vagy jó géppel de túlerõ ellen ? Szerintem jó móka lenne ...""
Ja mennénk online wart 10 orosz VS 5 német ellen. Jó móka lenne az biztos ,csak sose indulnánk el😊)

Her Laca
Valka!!
Nem értek valamit. Most mi is a baj tulajdonképpen?
Hogy nem domborodik ki a különbség a gépek között. Dehogynem. Csak nem úgy ahogy neked tetszene.😊 Vagy az ,hogy az orosz lelõ? És ez neked fáj ,holott meg vagy gyõzõdve róla ,hogy te is jó vagy.
Mert ha az utóbbi ,hát annak a legegyszerûbb orvossága az az ,hogy te is ugyanolyan géppel repülsz. A tudásbeli különbséget így lehet lemérni.
Megjegyzendõ ,hogy 42 ig nem nagyon van a messernek ellenfele még a játékban sem. Sõtt a G2 még a 43 as gépekkel is pariban van.Hát utána van egy kis ez meg az de meg lehet azért oldani😊
Ott a fóka. Igaz nem egy dog gép ,de hatékony az mán biztos😊

hadd idézzek tõled :
"Valóban , kiegyensúlyozottat írtál , de nekem ettõl feláll a szõr a hátamon .

Abszolút nem értek ezzel egyet , miért akarnak kiegyensúlyozni egy - elvileg - történelemhûnek szánt szimulátort ? Ha egy német gép pl. jobb volt akkor annak olyannak kellene lennie , hogy akkor nehezebb lesz orosz oldalon ? Hja kérem ez a szimulátor része a dolognak . Ha esetleg több az orosz darabszámra ? Na ez a történelemhûség lenne talán . Gyengébb géppel erõsebb , jobb ellen vagy jó géppel de túlerõ ellen ? Szerintem jó móka lenne ...

Persze ez csak egy kósza gondolat de számomra errõl szólna egy szimulátor ."

vazze' gyakorlatilag ugyanezt pofáztam tegnap egész este
Her Laca
Nézd adok egy jó tanácsot.Biztos van egy társaság akikkel szivesen repülsz.Nos valaki kreáljon egy hostot lejelszavazni és csak ti vagytok benne. Mi is ezt tesszük ,pl a 77PX esekkel jóban vagyunk igy összeállunk és nemritkán tizenhatan is lövöldözzük egymást. Tegnap épp egy õrületes dogolást csináltunk amibõl film készûl. DE a lényeg ,hogy jól szórakozunk .Közben jókat beszélgetünk ,mifene,így szerintem élvezetes a dolog.

Ha szeretnék században repülni, jelentkeznék a "Jack Daniels vadászraj"-ba <#worship>

Igen, pont ezt szoktam (szoktuk) csinálni. Csak az a probléma, hogy kevés jó színvonalú szerver van (3-5). Többnyire vagy óvodásoknak való beállításokkal mennek, vagy nem elég jó a pingem hozzájuk...

Her Laca
Az nem jó😊) Abban nincs élvezet. Itt mint írtam az élvezetek összekapcsolása lenne a cél. Mondjuk elképzelek egy online war bevetést és a rádiózást😊) (Hányat látsz? Négyet,nem nyólcat. Hol? Mindenhol.

Her Laca
Figyu! Ez nagyon egyszerû. Ha nem érzed jól magad egy szerveren,hát odébb kell lépni. Ha a reptered felett keselyûznek ,hát települj át egy másikra.
Én már akkor sem bosszankodom ha leszállás közben lõnek szét. Ha csak ennyire futja neki hát felõlem örüljön😊

98% tiszta etilalkohol... <#wow1>

Her Laca
Na egy kis más!😊
Megalakítottam az 54%Alk.Szilvórium rep század-ot.
Jelszavunk (eddig csak én vok benne)<#mf1>:IN VINO VERITAS ill. "TÖRKÖLYÜNK" ODA NEKIK AZ ANYUK SZEMIT
Nos az alakzat célja összekapcsolni a kellemest a még kellemesebbel. Férfias idõtöltés stb.😊
A felvételi követelmény az alábbi teszt végig vitele
http://www.jengajam.com/r/key-hole-drunk-game
Ha valakit érdekel a www.102vo.hu -ts en megtalál. A ts jelszó tspass.
Röviden , minden bevetés elött el kell fogyasztani a megfelelõ mennyiségü célzóvizet (sör, bor, pálinka) az évszaknak és a küldetésnek megfelelõ formában és kész a vidám század [!!] !
Elõzetes eképzelésem szerint a felségjelet az Unikum keresztjére cserélnénk, a rajoknak lehetne mindenféle italnevük,mint pl heinekken,stb.Sajnos mivel ez stabil alkoholista század lenne ,így minimum 25 év a belépési korhatár.
Ha mást nem ,hát ötleteket szivesen elfogadok😊

Sajonos csak "lehetett" olvasni, mert most a honlapjuk sem megy...
Igazad van, de pont most írtam egy másik fórumon, hogy tegnap a WarCloudson milyen "élményeim" voltak... Szóval ha akartam, ha nem, a saját repterünk felett magasan köröztek a Spitek, és felszállás után egy kicsivel lecsaptak... Ha sikerült elkerülni az elsõ rácsapást, akkor jött még 2-3 gép utána... ilyenkor meg csak abban bízok, hogy dogfight lesz belõle, és esetleg közben elkapok egyet...
Szóval elég tré helyzet volt...

Her Laca
Gyerekek😊) A puma honlapon lehet olvasni valahol az egész rövid summázását. Mégpediglen :"Vannak jó pilóták ,meg vannak kevésbé jók ,meg vannak vacak pilóták. Ez minden oldalra géptõl függetlenül igaz.
Nos szar géppel is le lehet lõni klasszis gépet ha a pilcsije szar. Ha meg jó akkor marad az imádság ,vagy ki kell térni elõle.Én nem vagyok egy hú de jó pilóta de azt megtanultam már ,hogy pl a mostani olasz mapon G6 tal nem állok le dogolni Spit IX ellen. Fõleg azért nem mert ugyan lehet éppen egy kezdõ akit lelövök ,de lehet ,hogy tapasztalt jól repülõ krapek vezeti ,így az esélyeim közelítenek a nulla felé.
Mert ne feledjük el ,hogy a háborúban pl az orosz pilóták csapnivalóak voltak (persze voltak kivételek) és így a sokkal képzettebb németek könnyen legyõzték õket.Bár a háború végére a németeknek is hasonló problémáik akadtak . De itt az online közösségben bizony nem ez a helyzet. Itt mindkét oldalon sok a jó pilóta,sõtt vannak egészen kiemelkedõ képességûek is. Hát a gépek tulajdonságai inkább csak akkor kerülnek elõtérbe amikor két hasonló tudású játékos összefut.Szóval kár itt lamentálni ,ez egy jó kis játék oszt élveni kell a harcot.

Seaweed
neh..

<#mf1>
Bucser
En még frugals-t is szoktam.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
"szerintem egyszerûen az emberek többsége rendelkezik egy olyan dologgal, amit úgy hívnak, hogy "élet" és nincs ingere arra, hogy 13 éves szagértõ kölykokkel vitatkozzon naphosszat, meg az il2 compare-rel hasonlítgassa össze a repülõgépeket egy játékban(!)"

Hat becsulettel es szemermesen bevallom pionir koromban (regvolt tan igaz se volt), en is szemrebbenes nelkul lealltam vitatkozni...De mar jelentem kinottem!...ma mar csak a flame-hez meg az eszosztashoz ertek! <#gonosz1><#hehe>
Seaweed
Biztos en vagyok a ferde hogy nem kepesek egyesek felfogni a mondandomat...lehet tulzottan furmanyosan fogalmazok es a bujtatott ironiatol kezdve az elitelesig bezarolag nem veszik eszre azt amit eszre kellene venni...

De mondtam lüjjetek le vazze...oszt legyen az amit a níp ákár! hat holvagyok en ahhoz hogy szegeny nípet megfekezzem! <#ravasz1>
Seaweed
" vérnáci/amerikamájer/oroszmunkásököl"

<#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1>
Persze, vannak kivételek is a fórumokon (lásd #9020) de sajna ez egyre ritkább. Egyébként meg ha már szimes témában akarok fórumot olvasni, akkor csakis simhq...

Bucser
"Éredekes , hogy a - számomra - hozzáértõbbnek tûnõk sokkal kevésbé véresszájúan kritizálnak ."

Igen mert õk általában felnöttek valamint nem régen olvasott kalandregénybõl vagy filmbõl táplálkozva tudják, hogy mirõl beszélnek és nem rózsaszín köd szerû álmaikat akarják beváltani ahogy a messerrel leverik a gonosz amerikánerpombert head on...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

"én is offline-os vagyok mégis van netem 😊"

Te vagy a 80% ??? 😄DDD

Engem kimondottan érdekel amikor valóban hozzáértõk vitatják meg a dolgokat , rendszerint érdekes szokott lenni bár hozzászóni nem igazán tudok . Ez egy nagyon elenyészõ hányad ez tény .

Vérpityuk mindenütt vannak , idõnként jókat kacarászok a vérnáci/amerikamájer/oroszmunkásököl hozzászólásaikon .

Életkor alapján pedig nem szép dolog megítélni az embereket szvsz .

Éredekes , hogy a - számomra - hozzáértõbbnek tûnõk sokkal kevésbé véresszájúan kritizálnak .

THX ! <#action>

én is offline-os vagyok mégis van netem 😊

szerintem egyszerûen az emberek többsége rendelkezik egy olyan dologgal, amit úgy hívnak, hogy "élet" és nincs ingere arra, hogy 13 éves szagértõ kölykokkel vitatkozzon naphosszat, meg az il2 compare-rel hasonlítgassa össze a repülõgépeket egy játékban(!)

Mostanság már meggondolom, min filózzak.

De õszintén szólva a te hozzászólásaid nem alkalmasak erre.

Hogy jön ide a napi politika? Indulj képviselõnek ha ennyire tetszik.
Seaweed
jovan! szerkesztettem Mr. Nehezfelfogasu kedveert... <#mf1>
???

Seaweed
"Ööö , mert az offline-osoknak nincs netelérésük és nem tudnak zokogni az olegredirúmban ? "

-da!

"Vagy mert az emberek egymást spanolják a fórumokban mert mindenki hozzáértõbbnek akar tûnni ?"

-en nem ertek hozza szar is voltam, es az is maradok...de azert nekem is lehet ugye velemyem amit meg is mondok! <#ravasz1>

"Vagy mert az emberek birkák és egyvalaki kitalál valamit és a többi bégetve megy utána ?"

-volt mar ilyen...<#gonosz1>

"Esetleg papucs orrán pamutbojt ..."

-Esetleg! AZ! Azaz pont az! <#vigyor2>