IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nem akarlak meggyõzni gondolj amit akarsz. Bár a statisztikák is azt mutatják ,hogy ha fókával megyünk sokkal eredményesebbek vagyunk bármi ellen.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Meglehet többet repkedek vele,mint gondolnád😊)És igen próbáltam meglógni ,sõtt nem csak próba volt . Meg is lógtam, Ha neked az nem megy hát azt nagyon sajnálom.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Légy szíves, mutass már nekem valakit, aki a MotoGP2 progiban baromi jó, és még nem ült nagyteljesítményû motoron. Aztán küld le hozzánk, és versenyezzünk egyet... Én sohasem mentem az említett játékkal, ellenben 16 éve motorozok (8 év dragbike versenyzés is volt közben) kifejezetten nagy teljesítményû motorokkal. Nem hiszem, hogy nem én nyernék...
Ültetsd át az egészet a repülésre, és megkapod a választ...
Más: Persze, hogy a II. vh-ás felvételeken általában egyenesen repül az enemy. Ott nem volt refly gomb. Én azzal a véleménnyel értek egyet, hogy az il-2-es szimulátorral játszó virtuális pilóták sokszorosan tapasztaltabbak, mint az átlag II. vh-ús pilcsik voltak. Minél többször lövik le az embert, annál tapasztaltabb ugyanis.
Alfred Price: Az fw 190-es szolgálatban
(érdekes részlet, hogy az angolok annyira fostak a fókától amikor megjelent, hogy eksönt szerveztek egy példány ellopására😮)
GOOBY, pls
Ajánlom még:
M.Spick: Ászok
M.Spick: A Luftwaffe ászai
...és még több könyv az írótól...
Toliver-Constable: Erich Hartmann
Tobak Tibi bácsi könyvei
Becze Csaba: Elfelejtett hõsök
J.Scutts: a Messerschmitt BF109 története
Gyakorlatilag bármelyik plázában vagy nagyáruházban érdemes szétnézni, vagy a kiadótól rendelni (Hajja&Fiai)
Karlson Paul
A Gépmadár
1938-as kiadású, kicsit régebbi mint kéne...<#smile>#smile> nem hittem, hogy egyszer ez lesz a bajom
Ellenben egy coop ,vagy netalán war bevetésen már nem az a fontos ,hogy hogyan fordul ,emelkedik az a gép. Ott a szituáció már kicsit életszerûbb.
Ott már gondolkodni ,mérlegelni kell. Mint ahogyan az igazi pilóták is cselekedték. Ha nem így tesz az ember lelövik. És az nem jó😊)Össze kell vetni a gép (játékbani tulajdonságait) az ellen gépeinek tulajdonságával,
ez alapján meg határozni a taktikát,és nem bele menni kétes helyzetekbe. Ha kell hát meneküljön az ember ,szégyen ide ,vagy oda.
Na többet nem akarom osztani (a nem is létezõ ) észt😊)
Azt hiszem, pont ebben a TopGun írásban van az, hogy mindegy, milyen volt a Spit vagy a Messzer, ha nincsenek, akkor lett volna helyettük más.
Megint csak oda lyukadunk ki,hogy a pilótán múlik minden. Mint az életben sem volt máshogy . Mert ugyi pl spit-tel is voltak eredményes pilóták ,messer ellen,meg fordítva. És voltak áldozatok. Jó sokan. De bármelyik gép tipust ide lehet venni, a pilóta tudása az a döntõ. A gép az csak pluszt adott egy kiemelkedõ egyénnek. De ülhetett a szerncsétlen pilcsi bármibe is ,ha nem volt tapasztalata,és összefutott egy nála tapasztaltabb ellennel. Mert a németeknek is az volt az elõnyük ,hogy a pilótáikat nagyon magas követelmények elé állították ,és komoly képzés volt. De ha megnézzük a háború vége felé ,már az ujjoncok nagy része csak célpontnak volt jó ott is. Pedig gép az volt ,dögivel FW ,BF,stb.
Lehet, hogy tévedek az írót illetõen, de arra világosan emlékszem, hogy egy levélírót "helyretett" a Spitek felsõbbrendûségét illetõen...
Egyébként mindenki sír, hogy a Fóka milyen szar. Akkoriban a fóka legnagyobb erénye az instabilitása volt és mivel nem volt még fedélzeti komputer (kivéve az autogerate) sem flybywire pont az instabilitása adta a legnagyobb elõnyét. A minden tengelyen fordulékonyságot.. de pont emiatt az instabilitás és a Hatalmas motorerõ miatt viselkedik úgy a játékban ahogy... JA hogy nem tudjátok elég finoman kormányozni?? tegyétek a joy-t a földre ragasszatok rá egy botot és próbáljátok úgy😊 Nem véletlenül volt a botkormány olyan hosszú😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Használjátok már a VÁLASZ ERRE gombot pls!!!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ez onnan van.
A Fw 190-es teljesítménye és repülési jellemzõi egyaránt magukért beszéltek. Zuhanásban sebessége meghaladta a 700 km/h-t. Minden tengelye körül rendkívül mozgékonyan tudott fordulni. Gond nélkül szûk fordulóba lehetett rántani, ha áteséshez közeli állapotba került, azt a csûrõk erõs rázkódásával jelezte. Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyta, a gép magasságát vesztve egy szempillantás alatt csinált egy fél gyorsorsót, amit szinte teljes lehetetlenség volt követni. Légi harcban elegendõ magasság esetén ezzel a módszerrel biztosan le lehetett rázni az üldözõ ellenséges gépeket. Ez a „beépített” menekülési taktika rengeteg Focke-Wulf pilótának mentette meg az életét szorongatott helyzetben.
Olvasd el ezt:Norbert Hannig
A Luftwaffe szolgálatában
Harcaim a keleti fronttól a Birodalom védelméig
Elég jó, és a krapek jószerivel csak Fókával repült.
Akkor kinek higgyünk? Azoknak, akik nem is ültek benne?
Csak egy példa a félremodellezésre: L.Deighton a Vadászrepülõkben összehasonlítja az angliai csata gépeit. A manõverezõ-képességrõl írja, hogy elméletileg a legkisebb sugarú körön az Emil fordult, de ezt az átlagos pilóták kevéssé merték kihasználni, féltek a Messzer gyenge szárnyaitól. Innen jön a tévhit, hogy a brit gépek fordulékonyabbak voltak.
Namost azt mindenki tudja, hogy milyen a játékban az Emil vs Spit fordulóharcba keveredni...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy sz@r az egész, hanem azt, hogy egy picit el van csúsztatva a dolog. Persze ettõl még tényleg sokkal inkább a játékosok tudásától függ a dolog. Pl. tegnap este mentem NateDoggal 1vs.1-et, azonos géppel. Inkább nem írom le, mi történt...<#szomoru1>#szomoru1>
Vagy pl ha két gép elmegy egymás mellet 400 al és az egyik visszafordúl a másik meg megy tovább egyenesen ,szerinted valaha utól tudná érni?
De mégegyszer mondom,ez nem a valoságot modellezi le teljes mértékben ,nem utolsó sorban a pilóták között sincs különbség mint az életben volt. A magyar pilóták visszaemlékezéseikben is elmondják,hogy az orosz gépek jobban fordultak,nem is nagyon álltak le velük fordulózni.
Meg hát az is ritka volt ,hogy egy az egyben küzdöttek. Tehát most vegyük gorcsõ alá a Fókát. Sajnos nem tudjuk pontosan milyen is volt valójában,de abban egyetérthetük ,hogy valóban egy remek gép lehetett.
És nézzük itt a játékban mit is teljesít.A felszállásnál nem egy fürge madár ,de ha beindul akkor elég dinamikus tud lenni. Emelkedni kevésbé tud mint a messza ,viszont 400 körül tartva a sebességet istenien fordul.Orsózni nagyon jó lehet vele.Nekem az jött le vele kapcsolatban,hogy nem szabad a sebességét elkopni hagyni. Zuhanásban utólérhetetlen,talán csak pár ami gép áll vele pariban.A tûzereje meg egyenesen fantasztikus. Visszintesen is jó a sebessége ,kevés gép éri utól.Ha csapatban repülik akkor félelmetes egy fegyver.Igazi BZ gép.
Dogolni nem jó ,de kérdem én tudsz példát az életbõl amikor fókával leálltak dogolni ? Mert én még nem nagyon találkoztam ilyetén visszaemlékezésekkel.Nos nem akarok okoskodni ,lehet nem jól látom ,de szerintem meg kell tanúlni kezelni és akkor minden ok.Nézd La7-tel meg La 5FN -nel,no meg G2-vel bárki tud repülni,de fókával nem. Ha megtanul vele az ember akkor elmondhatja ,hogy kitört az átlag közül.és egy magasabb szintre lépet😊)Na akár felfoghatjuk kihívásnak is a dolgot.
Shadow a vezer, 100-as meg 101-es a kisero... 😄

*.:volt hogy 43-ban 41-es geppel kellett menni, aztan megis kivertuk a fritz kutyakat a krimrol meg meg sok-sok helyrol <#mf1>#mf1>
Egyebkent erdekes....anno eloszeretetettel mentunk LaGG-3-al, meg MiG-3-assal is ha kellet....sot "RATA puver!"....oszt LA-7 meg sehol se volt akkoriban...de nem nem ez az ellentmodas. Elemezd amit irtal. Elvileg tanitjak az iskolaban a mondatelemzest.