91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Valka78
    Nem értem ezt a variát a sérülésekkel. Ha sérült akkor látszódjon, ha nem akkor meg mi látszódna..? Ez az UI szerkesztés viszont tetszik. Nem is tudtam, hogy ilyet is lehet vele. Mi van még amit nem tudok?
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.09.11. 19:04:50
  • VO101Tom
    Az UI úgy változtatható meg, hogy Alt-ot nyomva tartva klikkesz akármelyik ablakon. Akkor átméretezheted, átrakhatod, illetve jobb klikkes menüben a customize alatt előjön csomó beállítási lehetőség, lekapcsolható cím mező, keret, áttetszőség. Megváltoztathatod azt is, hogy milyen infót kérsz az ablakba, milyen legyen a betű vagy az ikon, eltűnjön-e egy idő után (sérülés pl ne maradjon meg végleg, mert később megzavarhat, hogy korábbi felszállásból szerezted-e a sérüléseket, vagy amiben éppen vagy. Egy perc bőven elég neki). A képernyőn bárhol jobb klikkes menüből létre is tudsz hozni ilyen UI ablakot, azt ugyanúgy Alt-os kijelölés után testre szabhatod, mozgathatod, átméretezheted.

Bármi változtatást csinálsz az UI-n, amikor készen vagy, indítsd újra a játékot. Manapság már nem szokott lefagyni, de az óvatosság sosem árt. Az UI változtatásokat elfelejti ha közvetlen a változtatás után nem normális módon lépsz ki. Utána már mindegy, hogy hogyan állítod le, nem fog visszaállni.
  • VO101Tom
    Küldetéstől függ, van, hogy Franciaország belsejében folyik a csata, és akkor neked délre kell repülni (Le Havre-tól Caen felé). Van, hogy Abbeville környékén szállsz fel, akkor Dunkerque a célpont. Ha a csatorna közepén, a levegőből indulsz, akkor Wight sziget környére, Tangmere, Portsmouth körül lebzselnek, és neked Théville-ben kell leszállni. És van persze sok klasszikus Calais-Dover tengely, amikor Dover körül az angol partoknál vannak sokan (Lympne-től Doveren át Ramsgate-ig). A küldetés elején figyeld, hogy a frontvonalat hova rajzolja ki. Repülés közben ha a térképet megnyitod, akkor jobb klikkes menüben átválthatod a briefing-re, felszállás után is el tudod olvasni, hogy mi a feladat.

Felszállás előtt online bármit változtathatsz. Lőszer hevederezést, függesztményeket, bombagyújtókat, üzemanyagot, mindent. Még a lövészeket is kiszedheted a bombázókból, a Ju88-ban pl az első lövészt én kiszedem, hogy a műszerfalat rendesen lássam. Szemből úgysem szoktak támadni, a hátsó lövészeknek sokkal több dolguk van. :)
    Gyakorlásnak ha Lobby menübe lépsz be, ott te is tudsz szervert indítani nagyon egyszerűen, oda betöltesz akármilyen küldit, akkor "online" vagy.

A pitot heater nem pilot heater :) annak akkor van értelme, ha felhőbe repülsz be, akkor a pitot cső be tud fagyni, és a magasság és sebességmérőd hülyeséget mutat.

Sajnos nagy ágyús páncélvadász gép nincs, puha célokra (teherautók) azonban mehetsz bármivel. A SoW szerveren van olyan, hogy belépsz, akkor a TAB-os menüből tudsz generálni küldetést, amire egy-másfél órád van végrehajtani. A CloD-ban ez is lehetséges már, hogy futó online küldetésbe scrip-el teszel be új célokat, egységeket. Tab menüből kiválasztod, hogy sok vagy kevés gépre legyen tervezve, kiválasztod a jellegét, támadó vagy védekező, majd ő kiírja, hogy mi a cél. Ezzel online is lehet kvázi saját küldiket repülgetni, akkor is ha kevesen repülnek. SoW-on AI-kat is be szoktak tenni, de az utolsó patch óta online az AI bombázó nagyon kemény ellenfél – Wellington pl. – erre készülj fel. Illetve "hátrány" még, hogy a SoW inkább a repülőszázadok játszótere, bár kevesebben repülnek rajta mint ATAG-on, ritkábban találni kóborló magányos gépeket.

A planeset sajnos soha nem fog annyi gépből állni mint a régi il-2, és annek egyetlen oka az összetettség. Sokkal pontosabban vannak ezek a gépek lemodellezve, még olyan dolgokban is különböznek egymástól, hogy a kabinban milyen módon kezelted a különböző berendezéseket, és a controls is eszerint változhat. Ezeknek az animációja meg a működési elvük, is meg vannak csinálva. És igyekszünk a valósághoz legközelebb eső paramétereket, teljesítményeket megadni. De sajnos ez azzal jár, hogy sokkal több eredeti doksi, leírás, gépkönyv kell hozzá. Ami a kevésbé elterjedt típusokhoz finoman szólva is hiányos. Ezen kívül felépíteni egy gépet nulláról, az is sokkal hosszabb idő. És azért az is faktor, hogy ma már nem csak a clod az egyetlen szimulátor, kevesebben repüljük mint anno az il2-őt, és kevesebben moddolják is.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.09.11. 10:26:55
  • lala42
    Az map.-tól függ, hogy hol hányan vannak. De általánosan Dover, Hawking, Manston.-i félsziget. A bátrabban átmerészkednek Calais-kelet felé, ill. támadják még Audemberget is. Ha türelemmel vagy, akkor átjönnek azok lelövetni magukat. Vagy Calais melett valamelyik reptérről, csapódj valakihez és találsz ellent.
    Este nem biztos, de lehet,hogy leszek. 10 után. Vagy holnap.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.09.11. 07:55:19
  • Valka78
    Hát nem lenne baj, ha felszállás előtt lehetne módosítani a lőszereket, ha már a fegyverzet mindig ugyanaz. Legalább lehetne próbálgatni, hogy melyik kombó mit tud. A '46-ban még mindig az az egyik kedvenc időtöltésem, hogy különböző fegyverzeteket próbálgatok mindenféle gépek, meg földi célpontok ellen. Jó lenne a clod-ba is valami páncélosvadász gép. Meg mindenféle járművek... Igényesen meg van csinálva ez a szim az biztos, (szerintem a fülkék grafikája még a bos-éinál is szebbek, nem beszélve a "szim" faktorról) csak a lehetőségek kissé szűkösek.
  • Valka78
    Most jöttem atagról és volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan döntsem el merrefelé repkedjek? Mert most voltak fent majdnem 90-en, de kb 50 perc cirkálás után sem találkoztam egy géppel sem (ellenséges repterek felett). Jó lenne tudni, melyik bázison hányan vannak és akkor nem kéne vakon repkedni óraszám. Valamint, hogy a pilot heater az csinál is valamit, vagy csak a hangulat kedvéért van? Hogyan lehet a chat ablak méretét állítani?
  • rabbiddgog
    én full mission builderben csinálok gyakorló missionokat
    ha nem bonyolítja túl az ember gyakorlatilag pár kattintás az egész
    az ellenséget kijelölve, majd a célkeresztet kell magamra vinni, így engem támadnak, nem csak repülnek a semmibe

azt én sem értem hogy miért nem vették át a il2:1946-ból a quick mission builder kódját
    a gépeket kellet volna csak átcserélni a clod gépeire és kész... na mindegy
    Utoljára szerkesztette: rabbiddgog, 2015.09.11. 00:01:31
  • asw27
    Sima monitor tisztító kendővel le lehet takarítani a ragacsos masszát, és fényes fekete felülete lesz. Gondolom bármilyen alkoholos kendő is megteszi.
  • Lacusch69
    Köszi, próbálkozom.
  • Valka78
    Egy kis helyen tisztítsd le zippo benzinnel, hogy egyáltalán lehozza-e meg hogy nem kezdi-e ki az anyagot.
  • Valka78
    Kösz az infót, majd megnézem mit tudok kihozni belőle. Online tényleg csak hétvégéken este van élet, hétköznap talán ha tizen vannak, azok is szanaszét kettesével, vagy épp egyedül...
  • Lacusch69
    Help...

Srácok, most akarok megint repszimezni (Clod, RoF), és a CloD-hoz már kevés az X52 gázkar + pedál + MS Sidewinder FFB joy kombó.
    Elővettem az X52 botot és az meg ragad, mint a légypapír.
    Ötlet?

• VO101Tom
    Régi il-2 féle quick mission builder nem lesz benne, senki nem is tervezi, hogy ennyi munkát tegyen bele egy olyan fícsörbe, amihez hasonlót itt is megtalálhatsz. A quick missionban egyébként ha a slotban bármelyik oldalon olyan gép van kiválasztva, ami repülhető, akkor a gépek melletti pilóta ikonra klikkelve az lesz a játékos gépe - vagyis a szituációk adottak, de te szabadon változtathatsz a gépeken és hogy melyikben üljön a játékos. Tudod változtatni a saját és az ellenfelek létszámát és a gépek típusát is. A QMB lista elég sok féle szitut felajánl, de ha ennél konkrétabb szituációkat akarsz gyakorolni, akkor meg összedobsz FMB-ben egy küldit. A régi il-2-höz képest többet tud a "dogszerver" is, AI-k is szabadon berakhatók, amik "újratermelődnek" lelövés esetén, és az AI-k nehézségi fokát lehet valahol állítani, a script editor is sokkal szabadabb programozhatóságot enged, mint a régi il-2 bármikor. De őszintén megmondom, offline csak célzás gyakorlásra használtam ezeket, nem tudom, hogy ezeket hol és hogy állítod át. ATAG fórumon nézz szét, biztos van ezekről topik, ha mélyebben érdekel (FMB-ről pl itt: http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forumdisplay.php?f=50).

Vagy nézz szét a single playeres topikban missionok, és egyebek után: http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forumdisplay.php?f=108, heinkillnek is van sok SP missionja: http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=4614&p=139612&viewfull=1#post139612 (nem tudom, hogy fizetős pack kell-e ezekhez).

Ami az online életet illeti, mostanában elég keveset repültem, de azt is inkább hétvégenként, akkor viszont ATAG elég tele szokott lenni. Hogy hét közben mi a helyzet, azt nem tudom.
  • Valka78
    Köszi, így már összejött. Remélem sikerül javítani, mert így elég sovány azért. Online alig lézengenek páran, single-ben meg annyi van amit odaraknak. Egy '46 féle quick mission builder lenne az igazi.

Az egyébként miért van, hogy AI géppárok (vadászok) csak úgy elrepkednek mellettem, anélkül, hogy harcba bocsátkoznának? Ha utánuk megyek és rájuk lövök, akkor is legfeljebb kitérnek - ha épp kedvük van - aztán mennek tovább mint a zombik. Nem sérültek és elvileg benya meg skuló is van náluk rendesen... De harc közben is csinálnak ilyet. Egyszer csak elunják és elindulnak haza, mintha csak sétarepülésen lennének.
  • VO101Tom
    Hali.

Offline quick missionban nem tudsz változtatni a gépek fegyverzetén. Ez még az ős clod egyik örökölt hülyesége, nem sikerült még javítani.
    Ha offline akarod tesztelni, akkor készíts saját küldetést (mission builderben), ott a beállított fegyverzetet már rendben felteszi a gépekre. Vagy futtass egy egyszerű dogszerver mapot a lobby menüből (kvázi online hosztolod), akkor is működik minden fegyverzet, de ott változtatni is tudod őket a fly megnymása előtt (offline küldinél a mission builderben beállított cuccot rakja a gépre)

Csak biztonság kedvéért megkérdezem, ugye azon a lapon állítod be a bombát, amelyik oldalon az üza mennyiség is ott van? Ott állítod be a bomba típusát, a "Bombs" fülön pedig kiválasztod a típust, és beállítod a gyújtót...
  • Valka78
    Hogyan lehet clod-ban bombát rakni a 109/B típusokra? Hiába állítom be és mentem el, legfeljebb a szerelék látszik.
  • repvez
    Lacának, hogyan készitsünk arcbaltát!:
  • Romeo One
    Hétvégén kicsit próbálkoztam, bár egy lagzi miatt nem sokat (welcomedrink: a vőlegény nagyapjának 40 éves házi körtéje!).
    Szóval 1946 alatt tökéletesen működik. Clodnál viszont elkezd ugrálni, szaggatni, és előbb-utóób, de inkább előbb, kikapcsol. A kékhalál meg akkor van, ha 3-4. alkalommal újra ráklikkelek a "start"ra.
    Asszem meg kell próbálnom a másikat...
  • Valka78
    Ha "arcfelismerővel" akarod használni, ahhoz egy viszonylag erős, szemből jövő megvilágítás kell. Szemüveget nem szereti.
    Itt egy video a beállításokról: facetrack
    Én az IR ledes megoldást használom, az megbízhatóbb.
  • Scottt
    Tudnál valami tippet adni hozzá? Laptop webcamjával próbálkoztam vele, nem nagyon állítgattam semmit rajtam, csak rápillantottam, cserébe viszont iszonyatosan ugrál össze vissza meg elmászkál mire egyáltalán betölt a játék.
  • Valka78
    De, az :) Kicsit összekevertem. Szerintem kalibráld újra az egészet. Vagy esetleg hasonlítsd össze a régi és az új .ini fájlt és másold át amit lehet.
  • Paladin
    Több lehetőség van benne, és pontkövetést is tud.
    Egyébként a freetrack is rendesen szokott működni, ilyen hibákkal sosem találkoztam.

Wii-vel mondjuk sosem próbálkoztam, de elvileg a freetrack is csak webcamet támogat tudtommal, szóval egyrészt ha azzal megy, érdemes a facetracknoirt is megpróbálni, másrészt meg akár ez lehet a magyarázat a fagyásokra is szerintem.
  • Romeo One
    - controls. Az lehet, akkor átnézem.
    - facetracknoir, nem? Az nem csak arcra jó? Az a kisebbik baj, nem webcamot használok, hanem wii-t.
  • Valka78
    Szerintem a tf patchek új opciókat hoztak a controls menübe és ezért nem jó a régi .ini file.
    Én freetracknoir-t használok és nincs vele baj.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.09.02. 22:57:15
  • Romeo One
    Üdv!
    Az egyedfejlődés következő szakaszába lépvén (meg némi hardverfejlesztés után) feltoltam a Clod-ot.
    A freetrack sokszor kikapcsol, és gyakran kékhalált dob. Ilyet tapasztalt más is?
    Aztán: az irányítást szépen bekonfiguráltam (X52), és gondosan el is mentettem. A TF paccsok install után a controlsban minden visszaállt defaultra. De ha betöltöm az előzőleg elmentett .ini fájlt, akkor k@vára nem történik semmi. Ennek van ismert oka?
  • lala42
    LOL
    videobeszurás miért nem megy??
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.09.02. 21:16:36
  • lala42
    Ezek nem szarral gurigáznak :-)
    https://www.youtube.com/watch?t=10&v=GUhRZH7PJmc
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.09.02. 21:15:48
  • sakkay
    Ezek is oroszok.
  • Hecker007
    És megjavult, de hogy mitől azt nem tudom, még a gépet se indítottam újra tegnap óta...
    Nekem eddig tetszik nagyon igaz még bejátszik az újdonság varázsa
  • Hecker007
    Igen azt meg is találtam, kikapcsoltam, bekapcsoltam a csúszkákat is tekergettem ide-oda, de semmi... RoF-ban meg tökéletesen működik.
  • sakkay
    Van egy külön menü is,(valahol alul aszem') ott rakjad be.
  • Hecker007
    Üdv Urak!
    Megvettem ezt az IL2:BoS-t viszont az istennek nem tudom működésre bírni benne a G940 force feedback-jét. Tud erre valaki valami megoldást? FF nélkül kicsit érdekes egy FF-s bottal repülni.
  • Kurfürst
    Eh, visszaszívom, már nincsen ez a konstrukció, egy fél éve még best buy volt. Hivatalos oldalon is csak a 8 Gigás változat van, azt meg nem ajánlom, hamar kifutsz a tárhelyből. Akkor már én is inkább valami lumiát javaslok, facebookozni, böngészni azzal is jól lehet, ár/értékben nagyon jó.
  • Kurfürst
    iPhone 5C a telekomnál egy Next S csomaggal, kb. ingyen elhozható.
  • Valka78
    Egy kis szórakoztató "irodalom":
  • LeonSilver
  • sakkay
    Microsoft. Szerintem pont fordítva álla dolog. Belejöttek.
  • Willenbrock
    Microsoft vagy Nokia? A Nokia még jobb volt állítólag. Gondolkoztam azon én is,de windows-os, sokan mondják,hogy androidost érdemesebb venni. Végül ezért egy Samsung galaxy core prime-ot vettem.
  • sakkay
    Én most vettem egy Lumia 640-et, nagyon jó. Azt pl. ajánlom.
  • sakkay
    Az esettől függetlenül, pont lebeszéltem magamat a karácsonyi vi.kari. prohardveren való vásárlásától. Az ok pont az 10% pénz, nem éri meg a kockázatot.