IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Ismét mondom, hogy mnem így van. Ugyanis a kabinban is számít a periférikus látás. (földközeli dogfightban rengeteget zsámít látod e perifériában, hogy milyen közel van a talaj melletted. Ollózásnál és palástorsózásnál pedig elengedhetetlen.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De az teljesen igaz, hogy a valódi szem látószöge sokkal szélesebb, mint 4:3, ergo nem egy kockát látsz magad elõtt. Inkább szélesvászonhoz hasonlót.
Szerintem nagyjából ugyanannyit látnál kifelé a valódi gépbõl is, pontosan elõre nézve, mint egy 4:3-as monitoron (Wide állásban, nem a defaultban).
ColdFire
arra emlékszem hogy egyszer vki elmondta a beállításait 1/3ból, aztán annyi :o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Bucser
A 4:3-as monitornak köze sincs a normál látáshoz.... A 16:9.nek már inkább, és ennek a legtöbb miután a perifériális látásod is a "normál látásodhoz" tartozik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Most azon gondolkozom, vajon mekkora látószöget biztosít ez pontosan (a normál látásé, azaz 4:3-as monitoré kb. 160fok), és milyen felbontásnál is jönne be az, hogy a monitor 2 szélén összeér a gép hátulja. 😊 Ami már pofon a realitásnak. Azér ettõl függetlenül elfogadnám. 😊
Ez még a TrackIR-nél is vagányabb dolog 😄 eszméletlen
döntsd el emlyik éned fórumozik!😄
ColdFire
hátõ... nem... :-O

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Bucser
Egy olyan rendszer mint a tied 3-4 éve dupla ennyibe került.

Lássuk ezt 3 év mlva. én tudok várni😊 bár lehet, hogy addigra már inkább Dome projektort építek😄

Trucker39
Igen, ezt láttam. Épp ezt szerettem volna elkerülni. A minõsége kiváló, csak két olyan rendszert is össze lehetne állítani az árából, mint az enyém.

Bucser

Köszi! Már értem!
<#vigyor>
Az Exclusive sokkal olcsóbb. 😊
Sziasztok!

Mi a különbság az IL-2 Sturmovik 1946 és a ... 1946 Exclusive között, ugyanis az Exclusive sokkal olcsóbb?

köszi!
és ottan nem árultak el neked ilyeneket???
ColdFire
dájó hogy valaki így tudja 😛
Amúgy iken, én lennék az😊

Bucser
De igen õ az. 1.tg-ben aztán áment 1/3-ba.

de coldfire. te nem jelentkeztél még anno tg-be vagy 102vo-ba??? enekem ugy rémlik de lehet hogy csak az évek múlása... 😄
ez fura. én játékon belül állítgattam.meg nem egy ismerõsöm. de erre télleg tapasztalati úton kell ráérezni hogy neked hogy jó.én nem küldöm el neked mert nekem egy enyhe JABO (vadászbombázó) beállítás van.ez annyit takar hogy annyira nem érzékeny mint egy vadász de annyira nem érzéketlen mint egy bombázó. a lényeg hogyha az IL2ben állítod akkor utolsó csúszkát le köll venni 100ról mert akkor szépen esik át a gép.
ColdFire
nem tudom, én a magyar CR-42es küldinél próbálgattam, hát rángat ám össze-vissza 😞

Az egész annyira szubjektív, hogy a Microsoft Sidewinder Precision Pro joyomnál mindent "default"-on hagytam, a Saitek X52-nél meg mindent 100%-ra toltam fel. Számomra így hasonló a két karakterisztika, figyelembe véve, hogy az X52 sokkal nagyobb úton mozog, mint a Prec.Pro...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ColdFire
hát jó, próba cseresznye 😊

Trucker39
A játékon belül nem érdemes semmit állítani. Mármint azokra a dolgokra célzok, amit említettél. A Lacusch69 által javasolt programot nagyon sokan használják. Többek között magam is. Javaslom, mielõtt korai véleményt alkotnál, próbáld ki!.

ColdFire
aha, köszi, de én csak a játékon belüli beállításokra lettem volna kiváncsi

Ezzel a programmal próbálgasd:

http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=1021

(Megjegyzem, erõsen szubjektív a dolog, nekem pl. több, mint egy hétig, napi 1-3óra használat mellett sikerült átszoknom a Microsoft joyomról az X52-re, elfogadható szinten)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ColdFire
sziasztok!
vki elmondhatná, hogy hogyan kell beállítani a joyt, olyanra, hogy ne rángasson össze-vissza, de ne is legyen túl lassú...
ha vki nyomna egy screenshotot a játékon belüli joybeállításáról, megköszönném!

Her Laca
Hát ha Ócsóért akkor érdemes várni😊 Én ma megijedtem egy csöppet ,próbáltam állítgatni asztán jó pár beállítás nem mûködött. Már azon voltam visszaviszem ,aztán rájöttem a megoldásra. Hiába, kezdek öreg lenni ezekhez a modern dolgokhoz😄D

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Na, végre ! Már jó kihúztam útána bedugtam ,ezt migcsináltam 3-szor azóta jó. Nem vennék helyette másikat ezt naon szeretem!
"Óccsóér' hozza", hétfõn vagy kedden. Egyébként a karácsony kavart be...

Her Laca
Hát köszi😊 Én már régen megtanultam,hogy a barátok segítsége az minimum több száz hátraszaltó😄 Abból nekem mindig csak problémám lett. Ha érdekel a LORD-ba van minden fajtából ,három év garival asszem még házhoz is viszik. És ahogy néztem talán nincs is olcsóbb a piacon náluk ebben a termékben. Ja és megnézettem ott ,az S jelû panelesek amik állítólag a legjobbak ,már ahogy a fórumokon mûvelõdtem e tárgyban. Egyébként KUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.......AAAA JÓ!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ha lehetséges, emiatt a hiba miatt cseréltesd vissza, és vegyél egy Saitek Cyborg Evo-t helyette...

Gratulálok! Én 2 hete várom az enyémet az egyik barátom boltjából...

A bot nevét nem igazán tom, de vmi dual vibration joystick. Mindent megcsináltam flappul lehet vele irányítani a gépet csak a gázkarjával nem lehet 50% fölé vinni a teljesítményt. Más játékkal nem próbáltam, direkt e szimihez vettem.
Trucker39
Nekem a
SaveAspect=1
beállítás kavart be.

Ha be van kapcsolna, akkor tartja a méretet képernyõn, vagyis valahol fekete csík látszik. Ha meg ki van kapcsolva torzít bizonyos mértékig a monitoron.

Willenbrock
Storm of Warról még mindíg nem tudni semmi biztosat?

Her Laca
Köszönöm ,kipróbálom

Lehet h,már unják a többiek,de csak a "IL-2 Shturmovik Stab
Version 6.3" progit tudom ajánlani.Nekem sem ment config.ini átírkálással,de ebben a progiban kijelölöd a 1680 x 1050 Widescreent,
akkor valszeg jó lesz.Ezután nem piszkálod a játék Setup menüjét.

Her Laca
Helyesbítek. Rávettem ,de a képernyõ két oldalán jó széles csík van.😞

Her Laca
Na srácok ,megvettem a monitort de valamiért nem tudom rábíírni az IL2 õt a 1680 x 1050 -ös felbontásra. Átírtam a config init de ha ezt az értéket adom meg akkor csak 640x480 ban indúl. Ötlet??

Vogel
Már hamarabb benne volt a users guideben mint amikor megjelent a digital. Egyébként eszembe jutott hogy manuálisan is bel lehet tolni a képet a monitorok beállításánál.

Trucker39
Milyen botról beszélünk?
Konfiguráltad-e már elõtte?
Más, hasonló játékban is elõfordult-e már ezen hiba?

Kicsit részletesebben fejtsd ki a problémát. Valaki biztosan tud segíteni.

Trucker39
Az úgy tudom, csak a Digetal verzión mûködik. Nekem meg csak analóg van.

Vogel
Hát én nagyon nehezen bírtam rá az il2t hogy két monitort kezeljen. Aztán kisérletezéssel az általad linkeltre jutottam én is de 2048*768ban 😊 célkereszt rajta volt a káván, szal semmire nem jo, kivéve ha egeres nézelõdõ az emberünk, ekkor az egyik irányba jobban kilát.

A monitor bezel managmentet használod? tod, amivel kitakarhatod a káva mögötti kéet.

Próbáltam beállítani a joystickom gázkarját az il-2 sturmovik fb-hez, de csak 50%-ig lehet használni mert tovább nem lehet nyomni.😞( Mit lehetne tenni?
Bucser
"Azt is meg kell említenem továbbá, hogy már hosszabb ideje használok TR-t, de ezen konfiguráción mégis komoly fájdalmat érzek a nyakamban. Valószinû, hogy másképp mozgatom a fejem így, mint azelõtt."

Miután nagyobb ívben mozgatod a fejed lévén nem kell a szemedet egyetlen kijelzõn tartani és nagyobb részben mozgatod a fejed. Szerintem egy idõ után megszokod.

Trucker39
Köszönöm.

A kért .ini fájlt természetesen elküldöm.

A lényeges részt ide is bemásolom, okulásul az utánam próbálkozóknak.

width=3072
height=768
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=1
EnableClose=1
SaveAspect=1
Use3Renders=1

A példából is látható, hogy nemigazán 3840x1024 a felbontás. Ez egyenlõre érthetetlen számomra. A TH2G könnyebb alkalmazása érdekében letölthetõ az eszköz honlapjáról egy segédprogram (SGU) ami segít a szükséges beállítások elvégzésében. Nagyon jól mûködik, csak valami miatt az IL-2 nagy falatnak bizonyult. A beállítások elvégzése után (3840x1024), a szimet elindítva, látszólag minden rendben van, csak a fülkébe beülve tapasztalható, hogy minden "gunsight" méretben látható. A nézeteket váltva, ennél csak nagyobb és mégnagyobb fokozat létezik. Kénytelen voltam manuálisan kikísérletezni egy olyan felbontást, ami tejes képernyõs, de nem nagyít feleslegesen. Többszöri nekifogásra végül sikerül a már említett konfigurációt összehozni. Nincs képtorzulás és a már egy monitoron megszokott méretben látható minden.
Érdekesség, hogy normal wide nézetnél szélesebbre egyáltalán nem kell állítani. Vagyis a normal és a gunsight nézetet elegendõ alkalmazni.

Jónéhány órás repülés után meg kell említenem, hogy nagyon jó a gépbõl történõ kilátás, hiszen kicsivel több mint 180 fokot láthatunk egyszerre. Persze nem tudja a szemem az egészet egyszerre látni, de a periférikus látás nagyban hozzá segít, hogy az ellenfelet hamarabb észrevegyem.

Azt is meg kell említenem továbbá, hogy már hosszabb ideje használok TR-t, de ezen konfiguráción mégis komoly fájdalmat érzek a nyakamban. Valószinû, hogy másképp mozgatom a fejem így, mint azelõtt.

Vogel
Trucker39!

Irigyellek, én is ilyet szerettem volna épiteni de az anyagiak közbeszoltak 😞(

Grat hozzá!!

el tudod küldeni a conf.ini-det [email protected]? érdekelne a moncsiconfig. Fõleg hogy torzitásmentes a képed 😊 thx

ezmiez.ez kell. jaj. juj. 😄 csöpp 😄
Bucser
Szerintem te meg vettesed meg FS-X-hez KP-val Ezt az addont😊