IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vogel
Ja, P38nál is nagy sebességnél pl felhúzni nem lehet a gépet, mert a szárny által gerjesztett örvények, nagy sebességnél, leárnyékolja a magassági kormányhoz jutó légáramlatot. Youtuben volt videó errõl, egy veterán meséli történetét.

Sanyo
Amíg nincs hibátlan és mûködõ változat, még keseregni is ráérsz. 😉 A dolog fejlesztése csak idõ kérdése, hogy utána mennyi készül, szerintem még Menyus sem tudja. Nem kereskedelmi projekt, de nem tartom kizártnak hogy lesz belõle megvásárolható változat is.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Kevésbé tudományosan tudom csak elmondani. A gép orra azért "bukik" le, mert a gép vezérsíkjai a nagy sebesség miatt kikerülnek a légáramból. A magassági kormány ezért hatástalan.

A játékban fordítsd hátára a gépet (a csûrõkormányok mûködnek) és már mész is felfelé. 😄

www.pcpilot.hu

nfs world
igen arra gondoltam

Vogel
lebukó orra gondolsz 700 felett? Fizikát nehéz kiiktatni, vagyis nem lehet 😊

nfs world
na itt egy más téma 😄 :a Bl-1/6 -nál ki lehet iktatni a sebességkorlátozást?ha igen akkor hogy?(az se baj ha nem érdemes😄)

olyan körökben ahol simán hozzá tud jutni egy eredeti bothoz 😄<#violent>
Waooo. Az "ilyen körökben" az mit jelent?

Vogel
Természetesen eredeti botról készül. Menyus ilyen körökben dolgozik.

Elolvastam a belinkelt topicot, s valóban még sok van hátra a projektbõl. Ám az ötlet maga remek! Le a kalappal Menyus elõtt, akik ilyen kitartással foglalkozik a témával. Eredeti botról készült a másolat? Ha igen, honnan sikerült beszerezni?

Vogel
Aki be akarja "sírni" magát a kg13-ba, annak most mondom, hogy még egyetlen alfa verzió létezik. Senki külsõsnek nem valószínû hogy elérhetõ lesz a cucc fél éven belül. KG-13
Nagyon sok vele a munka, és köszönjük meg Menyusnak az eddigi munkáját.
Mint már leírtam (vagy a dongo vagy a puma forum) némi anyagi juttatás fejében (v.4 vo101-nek sem ingyé) megoldható külsõsök számára is a joy-mod(bár Menyussal még nem beszéltünk errõl) de most nem prioritás. Egyenlõre saját magunknak próbáljuk megcsinálni.
Amit Menyustól kapunk az egy kg13-as váz amit magunknak kell rászerelni a meglévõ botunkra. Nekem x52-re. Magunknak kell bekötni a mikrokapcsolókat, szó szerint ráfaragni a mûgyantát a meglévõ illesztésekre. Szóval nagyon aprólékos meló.

Elõre is köszi! Végül is a szakmám/foglalkozásom alapján én is megcsinálnám, ha tudnék rá idõt szakítani. De ha véletlenül, ne adj isten, stb... Bucsernek lenne igaza (<#vigyor1>), akkor valahogy kipréselem azt a kis idõt...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Most csináltatok a csúszótalphoz egy átalakítást. A lényege,hogy esztergáltatok atyámmal egy fém talpat,a mûanyag helyett .
Plusz egy kosaras csapágyat akarok alá szerkeszteni. Ha készen lesz teszek fel képet ,szerintem tökéletes megoldás lesz ,és ha még a rugót is kicserélem hát akkor már lazának sem lesz mondható a dolog.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
JÓ!!😄 Majd szólok,de szerintem egy normálisan kearbantartott X52 kihúz úgy 4-5 évet. És mivel van egy rossz darabom ,így alkalmam volt szétkapni,és aszondom abszolute cserélhetõ benne minden. Ami a problémás az a központi nyák de ha nem dobálja az ember szerintem annak sok baja nem lehet.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Bucser
Azért azt elmondhatnád, hogy mi nem kapcsolódott a szim vagy Il-2 témakörbe legalább elsõ asszociációként?

MOnitor? joystick? esetleg a Kg13 project?

Úristen kövezzetek meg...

Egyébként is unatkoztam melóban😄 jó volt ez a kis vita<#gonosz1>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Trucker39
Ennyi erõvel a Gumiszobában is lehetne fojtatni! <#nemtudom>

Bucser
De legalább van élet😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

TG Gida
Kezd kicsit felborulni ez a topic.

Isten áldja a pogányokat!

http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=26

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Bucser
KG13 projekt? ez a Katapultüls KG13?

Különösebben nem foglalkozok a külsejével, ha annyira érdekelne, akkor besírtam volna magamat a KG13-as projektbe...

Ilyet nem is feltételeztem... Bár lehet, hogy én hülye vagyok, mert ott vettem az Il-2 1946-ot, 2-300Ft-tal drágábban a CDGalaxis árnál. Igaz, ez azonnal volt, és máshol nem lehetett kapni.<#vigyor1>

Bucser
Akkor hozzáteszem, hogy a Simped vario Pro-ra feltehetõ egy az F-16-ost imitáló speedbreak is (ami +2 tengelyt ad a pedálra és ugye így a földön való fékezés teljesen gondnélkülivé válik😊 (már akinek ez igénye ez is 100 Euro asszem és még ezt a + 2 tengelyít is símán kezeli a cougar driverbõl.)

nem olcsó, de ha csak egyszer kell megvenni... nekem is fém mániám van, szeretem ha valaminek van súlya, és minél inkább hasonlít az eredeti élményhez mind fogásra, látványra, kezelésre... igaz, hogy ez off, de a G25-be is a fém pedálok miatt zúgtam bele...

www.smart-bus.hu

Bucser
Sokba. Amit én használok setup drága. Az alap cougar 175-200 dollár kb. Egy Simped Pro rudder ami a Cougarba dugható ergó a programozásba bevonható és gameportos az 135 Euro (jahh ebben is Hall sensorok vannak).

Ezen felül még a gimbalmod a stickbe attól függõen kinek mi kell választhatja a hall sensor + über2nxt modot ez crka 350 euro egyben (prop szimeseknek ezt javasolják) és 2 helyrõl érkezik a csomag USA-ból és Australiaból.

A másik mod pedig az FCC-2 ez Hollandiábol jön Arend Van Oostentõl és nincs mozgó darabja ez inkább a jeteseké. Ez asszem perpé 250 Euro talán (én ezt vettem és halál pontosan mûködik).

Menyibe jön ki egy Cougar + upgrade + pedál netrõl rendelve összesen?

www.smart-bus.hu

Bucser
MM-ben nem vásárolok "mert hülye azért nem vagyok!!"

Azért számolj utána. 175$ jelenleg kb 30 e ft...

X és Y tengelyt írtam... (Másik topikban)
Nos, egy potméter általában cserélhetõ, ha már végleg a halálán van, igaz, nem minden boltban kap pont olyat az ember. De, mint ismerjük: "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen."
A csúszótalp nekem sem tetszik, de még belefér. (Mint mondtam, van itthon 3, hasonló megoldású joy, egyik szinte vadi új...)
Nem tudom, hogy mennyire számoltam jól a 6-8 évvel, TVR 2-2.5x X52Pro árba pozicionálta a Cougar+upgrade árát. A MM-ben 60ropiért láttam Prot, tehát 120-150kHuF? X52 NON-Pro 25kHuF...

Bucser
jahh én is most olvastam pont.

Bucser
TrackIR-t cseréltettem vissza közvetlenül a Naturalpointal mert az elsõ példány gyártási hibás volt. Túlképp én kifele küldtem õk meg vissza és a szállítás kiegyenlítette egymást. Ez benne van a pakliban. De az egy kisebb csomag volt. Cougar esetén valóban vaskosabb a dolog, de hajóval ott sem hiszem, hogy olyan ökör ára lenne. De ha nincs importõr akkor ez van. De tegyük hozzá, hogy ha gariban cserealkatrészt kérsz azt elküldik ingyen és bérmentve átvállalva a postaköltséget. Egyedül a hibás alkatrészt kell elküldened nekik meg elõtte lelevelezni a hibát.

Ilyenkor, ha vmi baj van a cuccal, hogyan lesz a garancia? Én pl a Cougarral ugy jártam, hoy az elsõ példány hibás volt és cserélni kellett. Szerencsére akkor még Budaörsön volt az importõr és megoldódott a dolog. Netes rendelésnél ez hogy megy?
Egy Cougar dobozában nem kicsi és nem is könnyû, gondolom a postázgatása sem filléres. Fõleg ha gari miatt vissza kell küldeni. Még soha nem kellett visszaküldened valamit?

Bucser
Ami a saiteken feldobja a talpát: gombok hihetetlen gagyi kialakítása, és nekem pl az evon a shiftek semmire se reagáltak már a végén. X-52 rotaryjainak HAL-sensorságáról sem vagyok meggyõzõdve úgyhogy az ottani potik is behalhatnak de ez minden joysticknál meg nekem a csúszótalpas megoldás sem tetszik. + a bot maga kilazul a talapzaton hosszas intenzív hazsnálat után. (logitechben meg a potik voltak vérgagyi minõségûek)

A másik probléma meg a 190 centi 100 kilós termetembõl adódik és abból, hogy mennyire érzem magam bele a szimbe. Nem szeretem ha kisújjal tudom tologatni a botot de ez egyéni szocproblem.

Bucser
Elhasználtam egy evo-t és 2 legotech joyt. Azért vettem cougart mert több joystickot nem akarok már venni (max ezt upgradelni vagy még egy cougart másik moddal😄).

Bucser
Neten rendelek már régóta számtech cuccokat nem magyarországról.

X-52pro volt 190 dollárért és Cougar 175-ért amikor ez élt akkor valamelyik repülõs vagy controlleres topickban linkeltem is. Karácsonyi akciókban láttam idén 125 ért és 140-ért is néhol.

Lacusch ha azt mondod, hogy 6 év mire megtérül akkor közlöm, hogy az enyém idéntölti immár a hetedik évét nálam. És ha a M$ is úgy akarja akkor még ennyit elfog. (azaz nem hoz ki olyan oprendszert 5 évvel a vista után amihez nincs driver mert van vistához 64 és 32 bites driver is)

Szétnéztem:
Hivatalos importõre nincs.
De 47e-ért elvileg meghozzák. Sajna ilyenkor a garanciális dolgokba jobb nem belefutni, mert ha mégis, hát nem fognak/tudnak egy másik új bontatlant levenni a polcról.

A Cougar egy lényegesen korábbi fejlesztésû HOTAS mint az X52Pro. A Saitek még nem is álmodott hasonlóról, mikor a már Cougar létezett. De a Cougar hiányosságait minden téren felismerve sikerült az évek alatt valós versenytársat (X52) bevezetniük a rep szimes piacra. Nyolvánvaló hogy a Cougart "másolták" funkcionálisan és igyekeztek egy kissé olcsóbban piacra dobni, ami sikerült is. Cougar van Magyarországon kb 20 db, míg csak X52Pro-ból a többszöröse...
A Cougar nagy elõnye a külsõ design (eredeti F-16 formavilág szemben a futurisztikus Saitek-kel)és hogy fémbõl van, így a belseje upgrade-elhetõ. Amire szükség is lehet, mert gyárilag a belseje nem haladja meg az X52 színvonalát.
Upgrade után pedig ismerjük el, hogy durván jó a cucc! Igaz kb az X52Pro árának 2-2,5-szereséért...

Sõt, még az igazi botkormányoknak is van holtjátéka 😊
Elnyûhetetlen joy szerintem úgysincs, ha valami használódik az használódik (ha hiszitek ha nem, az igazi 747-esé is)...más kérdés, hogy ami drágább, tovább is bírja. Én speciel nagyon szeretem az EVO-mat.
"új cougar olcsóbb mint az x-52 pro.. "
Ez teljesen biztos, hogy árulják Magyarországon?
Mennyi az ára és hol lehet kapni?

Ok. Kicsit kemény lett az elõbb, mentségemre szóljon, kedves kormányunk megint felbaxott. (Nem jó a tavalyi számlakönyv, vállalkozói igazolvány keresgélése, nyomtatványbolt, ügyfél sík ideg...)

Nem igazán értek egyet (NON-Pro X52!). A szakmám (RTV mûszerész) és a foglalkozásom (17 év lakatos szakmai gyakorlat) megtanított arra, hogy ami fém, még nem biztos, hogy jó!
Régebben Te írtad, hogy a C. teljes belét upgradelni kell, egy másik joy áráért. (Ha nem ezen a fóruman, akkor máshol, de erre határozottan emlékszem). Ergo: valami nem egetrengetõ minõségû öntvénybõl készül, némi utánmunkálással.
Ebben az összefüggésben már többszöröse az ára egy mezei X52-nek.
Vagyis, ha 2(!) évet kihúz egy X52, akkor már megérte, a C. (upgraddel együtt) 6-8év alatt térülne meg.
Másrészt: mi dobja fel a talpát a Saiteken? Cyborg evo-im voltak már (2db, +1db ST290), nekem egyetlen problémás dolog a csúszószár kenése volt, hogy egyenletesen mozogjon. Sok anyagot kipróbálva a marhafaggyú jött be a legjobban.
A joy belsejében levõ mozgó kontaktusokat teflonos vagy szilikonzsírral kenni kell (nem ördöngõsség), meg a potikba ritkásan egy kis kontaktspray. (De ezt már a joyos topikban leírtam).
Egy kis fantáziával a rugó feszíthetõ.
Egyébként van annyi elõnyöm, ha tönkremegy a csúszószáron a tányér, szemre a Cyborgé kompatibilis lehet vele (persze a mérés dönti majd el).
Ezzel a lötyögés jelentõsen csökkenthetõ.
Bár azt sem értem, miért olyan roppant fontos, hogy ne legyen holtjátéka: Online gamekben néha akkora lagok vannak, amik sokkal zavaróbbak egy kis lötyögésnél (Melyik személyautónak nincs kormányholtjátéka? Pedig ott élesben megy...)
Persze, ha elõben próbálnék egy C.-t lehet, hogy maximálisan igazat adnék, nem vitatom. De az is lehet, hogy nem. Ízlések és pofonok...
Részemrõl nincs harag!

Bucser
Ennek elég hosszú múltja van, de ha személyes sértésnek veszed akkor sry, nem úgy gondoltam.

A Saiteket úgy általában szóltam le (nem pedig a te saitekedet). Nem pedig azért mert olcsó HOTAS. (kérdezd meg nyugodtan bármelyik 102.vo-st általában a pénzel gizdázás az utolsó tulajdonság amit fel lehet rám hozni.)

A Cougart nem azért istenítem mert olyan kurva drága (btw új cougar olcsóbb mint az x-52 pro.. na erre mit lépsz?) HANEM MERT jobb és PONT.

FÉM. ez egy olyan elévülhetetlen tulajdonsága ami felülír bármilyen gagyimûanyagból készült hûdedesignos megoldást.

Azután használj egy x-52-t mondjuk 3 évig mindenáldott nap legalább 3-4 órát és meglátjuk mennyire lazul ki kopik ki megy tönkre. Másrészt élményben sem ugyanaz. (az a kisújjal mozgatható bot engem rohadtul zavar.)

Nem a pénzrõl van szó. Hanem az élményrõl.

ennyi.

Ezennel a vitát be is fejeztem ha te is így látod jónak.

Off. Nem emlékszem rá, hogy motoros fórumokon bárkinek is sz@roztam volna a gépét, mert nekem 3millkós GSXR-em volt (van), neki meg csak ennek az árnak a felére-harmadára futotta (kivéve Madmaxxet, de az csak poén volt).
Ennyit a dolog emberi oldaláról.
On.

Bucser
? A Cougarom már össze van téve😊 Darabokban volt!

Egyébként szólj majd ha meghalt a 2 X-52-d is😄 én akkor még mindig a TM joyal fogok nyomulni😄 (nem beszélve arról, hogy legalább 4 évvel hamarabb vettem a joyt mint te és használva volt😄)

Trucker39
Lehet, hogy szerinted fos, de én szeretek vele repülni. <#smile>

Annyira ne sírj, nekem is pont ilyen MS joy volt az elõzõm. Most X52-õm van, ami nagyon jó, de nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább.
Ráadásul sokáig tartott rászokni (de már nem cserélném vissza)

Her Laca
Annyira fos jaj jaj😊 A Cugar az nem fos ,csak pl a tied darabokban már több éve😊 De sokkal ,sokkal jobb mint a mi mûködõ szar ,gagyi mûanyak X52 -õnk. Bocs de ezt nem hagyhattam ki😊))))))))
DE nem azért írtam,hogy újra kezdjük a vitát ,tehát nehogy rá kezdj😄

Bucser
<#vigyor1>

Szerintetek miért térítem a népet, hogy az x-52 fos?😄

Ó Istenem,de sajnállak xxddddd
Már fáj a szemem a sok sírástól,hogy milyen rossz neked.
Csak egy Cougar pedállal,jaaaj.De rossz neked😄

Ehh, micsoda krõzusok vannak itt, Kúgár pedállal, három moncsi vegy egy moncsi de az akkora mint egy felborított pinpongasztal... 😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

ott a kis újsággyûjtemény azé befigyel 😊