IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://rabinowich.narod.ru/museum_pg/bf109_2.jpg&imgrefurl=http://rabinowich.narod.ru/museum_pg/museum_pg.htm&h=768&w=1024&sz=183&hl=hu&start=13&um=1&tbnid=P02GfoZiBlM4AM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dbf-109%26imgsz%3Dxxlarge%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26sa%3DN
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Brit "koncentrációs táborok" 1890-s évek, dél afrika, Búr Köztársaság.
USA 1942 "elkülönitési mûvelet" Manzanar japánok bezáráso szintén "koncentrációs táborok-ba".
Ki tud még hasonlót a "jó" oldalról emliteni??
A 2.VB az nagyon komlex dolog ,és biza ebbõl az idõ távlatból elég sok furcsaság szembetünik. Mikor is kezdõdött? Pontosan Lengyelország megtámadására datáljuk ugye? Englisék azonnal hadat is üzentek Adolféknak.
Node miért csak nekik? Hiszen az Oroszok is erõsen meneteltek ha emlékezetem nem csal. Na pl itt egy kérdõjel. És még reggelig lehetne sorolni,Japán belekényszerítése a háborúba stb.
A fegyverek ,meg majdnem ,hogy mindegy milyenek voltak szerintem ,nem azok döntöttek. Úgyhogy értelmetlen ezen vitatkozni,viszont gondolatokat cserélni azt érdemes.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Amúgy meg angol/francia viszonylatban: ki is üzent hadat kinek?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyébként tudtam, hogy nem bírja ki valaki...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Ugye azért Te is érzed, hogy ez nem egészen igaz?
Történelem: akkor nem értem, miért nem verték szét az egész Luftwaffét 1-2 év alatt a britek egyedül, mert a játékból valami hasonló következik.
Másrészt, én inkább semmi hasonlót nem emlegetnék tényként egy olyan háborúval kapcsolatban, aminek a veszteseit szidni máig kötelezõ.
De ha már a tényeknél tartunk, léteznek német gyári teszteredmények. A játékbeli német gépek ezeket sokszor MESSZE nem képesek teljesíteni, de kapszkodj, van hogy még a britek németgép-tesztjeit sem!
Vannak viszont jó kis kényszerleszállt-roncstesztek, elõszeretettel küldözgetik õket Olegnek, akit szerintem rég nem érdekel az egész (igaza van).
Volt pár változtatás a játékban, amire hivatalosan olyasmit mondott, "ez így nem lesz valósághû, de ha nektek ez kell, legyen".
mi az, h nézzük meg a háború végeredményét?
a fegyverek nem nyerik meg a háborút, ha nincs spitfire, van más helyette és a háború kimenetelén ez valymi keveset változtat
ezt a tényt hol hallottad? natgeo, disco esetleg spekt?
LOL
UI1: Akkor már értem miért ilyen jó a Rata a jatékban...
UI2: Ilyenek ne nagyon írkálj ide, mert nemegyszer volt már többnapos veszekedés meg flame meg mittomén emiatt...
A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.
Legalább most ne idegesíts má a Spitjeiddel 😊) egyszerûen jobb gépek, a valóságban is jobbak voltak a német vadászoknál (csak meg kell nézni a háború végeredményét), aki ezt nem hajlandó tényként elfogadni, annak én má nem tudok mit mondani. Így van/volt.
A B-25 meg fos. 😊 na.
Volt, hogy hirtelen támadáskor (szeretik megvárni a kilebegtetést, végülis egy repkedõ bombázó még veszélyes..rájuk😄) már leszállás közben hasi lövészre kapcsoltam, mert azt igen nehéz fentrõl megölni.
Szintén szokd meg, hogy Ju88-ban bár a pilóta acéltrónban ül, hamarabb fog meghalni hátbatámadástól, mint a tetõlövész.....nem véletlenül tanultam meg pilóta nélkül hazavezetni.
LOL 😄
miért ne?😄
ezen jót dewrültem ilyen vizsgaborus illluminált péntek estén 😄
reakciós fasiszta teknika 😄😄😄 szacsa nájsz pípöl 😊
Ez nálam egyszerûen fordítva mûködik, ez van...
---
Sebi provokáció indul... 😉)
(Ha emiatt sem ír valami a fórumra, akkor vagy meghalt, vagy CS-ezik...<#eplus2>#eplus2>)
Azért ugye leszállni nem nehéz a Mitchellel?😊
Egész pici hajó kellõs közepére sikerült ráhajintanom a bembát B-25tel. Más kérdés, hogy a vele való felszállást még gyakorolni kell...
Komolyan, akármit meg lehet velük tenni egy kétfedelûvel, ha nincsenek többen😊
(Kézi trimmel bombáztam eredetileg, mert ezeken a gépeken nem volt "level stabilizer", a program helpje szerint is könnyítésnek került bele. Most egyrészt azért használom mert furcsán nehéz a gépek pontos trimmelése, másrészt nem hiányzik, hogy két-három ember munkáját lássam el párhuzamosan. Tartani kell a szintet/irányt, kezelni a bombacélzót ami elmászkál, és lõni a vadászokra...)
Szóval "Röviden". Nagyjából eldöntöd milyen magasról (min. 850m, de részemrõl 3-4000 <8, 9, 10😄>8, 9, 10😄> fölött ajánlott), és ha már van tapasztalatod, kb milyen sebességgel szeretnél bombázni. Ez utóbbi a magassággal növekszik, nálam 2-3 ezer méterrõl 400 km/h valós sebesség alatt állapodnak meg a heinkel és a junkers is, a vadászok miatt érdemes minél gyorsabban menni.
Lehetõleg még a ráérõs pillanatokban beállítod nagyjából a célzó magasságát, sebességét, és a szöget felemeled (elevation) a horizont közelébe. Nálam egymás mellé vannak pakolva shift+numpaddel, elevation (7 és 1), altitude (8,2), velocity (9,3).
Az emelkedést minél hamarabb kell letudni, célzás közben nem nagyon megy. Lehetõség szerint elõre minél pontosabban beállsz a cél felé (offline ezt a rádióiránytûnek mutatnia kell, német mûszerfalon ez a kis repülõgép).
Ha már látod a célokat (lehetõleg a magasra állított bombavetõben), bekapcsolod a "level stabilizer"-t (nem összetévesztendõ "level autopilot" opcióval ami valamiért azt állítja, hogy a pilóta és kövészek közti váltáskor automatikusan kapcsolja-e ki és be az AI-kat.). A késõbbi ki-be kapcsolgatás miatt viszont érdemes a magassági kormányt nagyjából a horizontra trimmelni.
Ha ráérsz, pontosítod közben a bombacélzó adatait. A Ju-88 #2 ülésénél, a célzókészülék alatt van két kerek mûszer, a jobb oldali a valós sebességet mutatja (nem tudom, hogy😊, de a sebességet igazából elég, ha nagyjából beállítod.
Ha még mindig megvannak a célok, rájuk állítod a függõleges fonalat (oldalirány), igény szerint ki-be kapcsolva a szinttartót. Mivel a célzó kisebb manõverektõl is megzavarodik és helyreállásig lekapcsol (a kézikönyv szerint akár fél percre is), itt már mindent csak finoman és lassan (1-2 másodpercre így is eltûnhet, nem érdekes).
Ellenõrzöd és korrigálod a beállított magasságot, valamint a csúszásjelzõ golyót.
Az elevationnal függõlegesen is célra igazítod a keresztet/megvárod míg rákerül (ha sok bombát dobsz akkor a "szõnyeg" elejére természetesen), és mikor pont rajta van, megnyomod az automatika kapcsolót (bombsight automation). Ha kiírja hogy elindult de nem csinál semmit, kapcsold ki ugyanazzal, és próbáld újra. Ha mozog, de gyorsabb/lassabb, mint a cél, akkor a sebességet variálva tereld vissza, majd tartsd ott (nálam ehhez géptípustól függetlenül adagolni kell lassan a plusz sebességet). Mikor a gép jónak érzi, ledobja a bombákat. A bombaszekrénybõl úgy tudom csak egyetlen párat old, úgyhogy sok bombánál nyomkodni kell a kézi kioldót, amíg ki nem írja hogy elfogyott.
A bombavetõt függõlegesre csavarva 2-3000 magasságból általában még pont láthatod az eredményt, bár ezt sokszor nem érdemes megvárni.
Egyrészt, ha van már rutinod, sokkal gyorsabb egy pillanatra kikapcsolni a level stab.-et és apró döntéssel korrigálni, másrészt a korrekció után a csúszásjelzõ gömböt középre kell igazítani az oldaltrimekkel, különben nyilván más felé nézel, mint amerre a gép (és a bombák..) haladnak.
freelook topic
Kipróbáltam a TB3-at, ez tényleg egyszerû, a két vonal metszéspontjába esik a bemba. Az automatát nagyon nem vágom, és az a bajom, hogy csak 1 paraméterrõl beszéltek: a sebességrõl, hunott ott van még a szög és a magasság is (utóbbi egyértelmû).
Akkor hogy is van ez? 😊
Isten áldja a pogányokat!
Bombsight Table 2
Ennél jobbat nem találsz. Ha ezt használod, nem kell az automata bombacélzót bekapcsolnaod, mert az sokak szerint nem jó, pontatlan.
amúgy télleg úgy kell h befogod a megadott magasságnál és sebességnél, majd a célzót hagyod ott ahol van. a sebesség növelésével és csökkentésével tudod finomhangolni.értem ezalatt: ha növeled a sebességet (persze a célzókészüléken) akkor gyorsabban fog lefele mozogni, ha csökkented akkor csúsztatod azaz távolabb fogja dobni.hidd el mozog az csak nagyon lassan.és picit 😊 de a földön rengeteget. szal gyakorolni kell.nem olyan eccerû mint aminek láccik.
Viszont fogalmam sincs, hogy ez a "6 IR LED webcam" milyen webkamera akarna lenni, még nem is hallottam ilyenrõl.