IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ctrl+F1. Amúgy F.A.Q. Nem rossz az a piros felirat...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Jelentõs magassági fölénnyel van.
Dogfightban G6-tal az ÁTLAG Shit pilótákat meg lehet etetni palástorsóval, a jobbak nem veszik be.
Engem utálnak, mert ha K4-gyel vagy D9-cel megyek, és meglep egy-egy Shit, akkor nem kezdek el fordulózni, hanem fejreállítom a gépet, és "állva hagyom". Ehhez persze megfelelõ magasság is kell.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sziasztok! "Kopasz" vagyok a játékban, nem rég kezdtem csak el nyomni vele. A kérdésem a következõ: hogy lehet behozni az FW-190 és a Me-262 irányzékát középre???mert azzal a gombbal amelyikkel a me-109 nél lehet csak egy kicsit megemeli meg minden, de célozni esélytelen vele, még csak bele sem látok.
TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

Bucser
már nem repülök😊 csak jártatom a számat a régi idõk emlékére😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Her Laca
Nézzé AW statot😊 Ott hála az égnek nincs mindig Spit😄D Nemis domborítanak a kollegák annyira😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én aszondom ,hogy a messernek 1vs 1 ben sincs semmi esélye a Spit ellen ha abban jó pilóta ül. G2 tõl fölfelé értem ezt. Multkor Neghwar berágott a 77 esekre a spit miatt😊) oszt õ is beleült egybe void skinnel.
Hát csak figyeltünk,tíz másodpercenként potyogott egy ellen. Fõleg az a négyágyús az kellemetlen. Egyet lõ oszt sanyi.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Akkor repülj az említett szerveren, és chaten keresztül hívj ki dogfightra 4 srácot pl. a PFS-tõl vagy a DEY-tõl. Esetleg a =815=-tõl, TFS-tõl...

Szememben az az elit, akit qrva sokszor el akartam kapni, de egyszer sem (vagy nagyon ritkán) sikerül. (Pl. PFS_BlueLion, DEY_Raven, =815=_Stone, stb...)

De az sem rossz megoldás, ha a WarClouds statján szétnéz az ember...

Bucser
Befogtam, leültem.<#kuss>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Szituációtól függ... Meg attól, hogy jönnek-e segíteni... 😊
Egyébként többnyire viszonylag sokáig elhúzom a dolgot, de ez nem jelenti azt, hogy esélyes lennék. Esetleg "vak tyúk is talál szemet" elven egyet-egyet elkapok fordulóharcban is, de ez inkább csak akkor jellemzõ, ha valakirõl le kell szednem...

Her Laca
Mert ELIT és kész😊))) Ne lovagolj már a szavakon😊

Bucser
Elit? Mitõl az? Mert jó, az AI-t meg lehet ísmerni, de a human mitõl elit? Sok pontja van?

btw.: nem repülök il2-t isten tudja mióta, de sok problémám a régi dedikált szervereken sem volt. Lehet azóta felnõtt egy új generácó.

Her Laca
Megkérdezhetem ,hogy a K4 el meddig maradsz repülõképes állapotban négy de felõlem lehet egy is Spit ellen amit hozzáértõ kezek irányítanak?😊

Akkor képzeld el, milyen a WarCloudson négy elit Shitfire-pilóta ellen K4-gyel fordulóharcolni. Természetesen kerülöm, mint vámpír a napfényt, de van, hogy muszály...

Bucser
4x1 Ace felállásban 2.04-ig elég volt ha túlélted😊 Nemhogy restrikió legyen😊

BnZ-ben 2vel foglalkozol másik 2 rádmászik. Az is elég ha 1 rádmászik hisz az ACE ai igencsak pontosan lõ. Szóval 3. lövés vagy PK vagy vérzõ motor lett (de lehet, hogy az elsõ is már😄). Fordulóharcban meg mindegy melyik áll mögéd halott vagy😊

Szabad stílusban nem annyira problémás, mint kizárólag közeli dogfightban vagy kizárólag BnZ-ban.

Bucser
Mindegy volt miben. Le kell lõni.

😄DDD bocs

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Il-2 Shturmovik Stab 6.3: keress rá a Guglival, ingyenes. Gyakorlatilag egy beállítóbrogram. Elég hülye dolgok jönnek ki néha, nekem pédául egyszer képregényszerû lett a játék. Buborékos feliratok jelentek meg, a robbanások törmelékfelhõi követték a gépet... Ha csináltam volna pár screenshotot, komplett képregényt lehetett volna készíteni belõle. Ne kérdezd, mit állítottam át... 😊

Melyik képre gondolsz?

Valakivel keversz. Nem én kerestem a 46'-ot, és nekem saitek joyom van
már régóta.

Trucker39
Sajnos ahoz kevésnek érzem a szaktudásom, hogy ilyet megoldjak. Pusztán arra kívántam rávilágítani, milyen lehetõségek vannak. 😊

Szerintem pont a sok fordulózást nem fogják bírni a Logi atk3 potméterei, szóval ahogy mondtam, így talán fél- egy évre érdemes megvenned max.

Más: nem tudom te voltál-e aki kérdezte megvegye-e az 1946-ot, de abban pl borzasztó szerencsétlenül "fordulóharcol" a gép. Gyakorlatilag bármilyen ászt lelõhetsz bármivel.

Amit viszont 1.22-ben (Forgotten Battles) szoktam meg fordulóban AI-k ellen, abból néha még ma is van, amit felhasználok. Ott van gép, amit ma sem verek meg😊

Hát akkor én gyorsan bebiztosítottam volna a földönmaradási engedélyemet. 1x4 még esetleg, ritkán, de 4x1 már nem hiszem hogy menne azonos korosztályú gépekkel.

Fordulóharcban? 😊

Bucser
Asszem a 4x1 ace vizsgafeladat volt még a 102vo-ban, hogy valaki egyáltalán megkapja a rep. engedélyt😊

Nálam az offline bemelegítés 109F4 ellen 1x2 Spit IXc Ace, vagy 109G2 ellen 1x2 Jak-3 Ace, aztán a tipusok maradnak, de az ellenfél nem 1x2 formációban jön, hanem 3-4x1-ben.
A 4x1 Ace már elég kemény...

Ok, rendben, igazatok van, de én csak offba nyomom és a fordulóharc a kedvencem foglalkozásom (maxra állított grafikával). És hogy ne legyek túl jó az AI-k ellen ezért sokfajta géppel repülök felváltva. Pl: P40-nel fordulóharc ace Zerok ellen, stb.

Használtam mindet... szerintem a MS az X52 bot részével min. egyenértékû.
Elég, ha annyit mondok, hogy a Cyborg-ok potméteres, a Ms joyok meg optikai érzékelésûek? (X52 Hall-jeladós)

hooah
Lenne egy pár kérdésem mert most hogy kicsit visszaolvastam.
Mi az a Il2 Stab, és akkor azt meg lehet csinálni, hogy olyan látómezõm legyen, ,int visszább egy pár képen, azokat hogyan kell?

Saitek Cyborg Evo wireless 5000 Ftért újonnan megéri?
mert akkor megveszem azt
Lacusch69:nekem ez az ms ilyen gagyinak tûník,de cáfoljon rám még egy pár ember, és mondják azt hogy jobb 😊

How much can you take,before you snap?

Tekintettel arra, hogy a jobb szervereken német gépekkel esélytelen vagy fordulóharcban, így marad a magassági fölénybõl támadás. Ergo: a célod földháttérban van. Havas tájon nem jelent problémát, az igaz. De a többin...

De egy kicsit az...

Van 8 joyom (na jó, ebbõl 3-at kölcsönadtam), de szerintem ezt vedd meg:

http://teszvesz.hu/item315668204_ms_sidewinder_precision_2_botkormany.html

Hidd el, hogy jobb, mint a Cyborg Evo, mind a kettõt sokáig használtam.
A Microsoftról az X52 kedvéért, pontosabban annak HOTAS-rendszere miatt mondtam le

Az a bajom ezzel hogy ha a "levegõben" nézed az ellent, német géppel általában rég rossz neked... de szövivel sem életbiztosítás.

Ez igaz, mert a kis pötty elveszik a földi textúrák között, de ha a levegõben nézed akkor szerintem az elõbbi állításom igaz.

Egyszer próbáld ki egy 19"-os sík CRT-n 1024x768-ban...
Úgy hat-hétezerrõl figyeld a földközeli gépeket. Amióta 1680x1050-ben játszom, az észlelt célok 90%-át elveszítem... <#nemtudom>

Tõlem még nyerhetsz is, ha megoldod 1db wide monitorra a nagyobb látószöget. <#worship>

Csatlakozom. Pont ezért azt hiszem, hogy maradok az 1600x1200-nál, hogy ha nem nyerek, akkor legalább ne veszítsek látóteret. A pöttyökre térve
szerintem azért jobb a nagyobb felbontás, mert így jobban érezhetõ ahogy a távolság csökken és fokozatosan nagyobbodik a kicsike. Míg ezzel ellentétben a nagyobb pötty mérete sokáig változatlan marad, és csak egy bizonyos közelség után kezd növekedni.

Sanyix
De melyikben??

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Trucker39
Az valóban már igen keskeny. Gondolom a Crysis full részletességgel futott rajta 😄

Már bocs,de ez nem butaság
Mivel 9000 alatt úgy tudom sehol nem lehet megvenni, és én nem tudom megoldani, hogy mostanában Tescoba menjek,ha ott valóban ennyiért meglehet venni, akkor nekem simán megért 5k-t(ami majdnem a fele), és a másik félnek is megéri,mert abból tud magának venni mégegyet, így ingyen jutott hozzá egy szuper joyhoz
Így még mindig hülyeség?
Feltéve persze, hogy tényleg 2300ba kerül

hujujujuj.ennyire ne legyél buta 😄 több mint kétszereséért vennéd meg??? jájj.figyu mondok egy jobbat: írok neked három pöttyöt és azért kérek 5e ftot.csak azért mert én tudom, hogy hogy kellett azt a három pontot egymás mellé rajzolni. oké??? 😄
Eloszor magamnak vennek 8800 gt-t, mar kezd keves lenni a 9600 prom :/

#ofp.hu@irknet

Ha valaki megveszi nekem 2300ért, akkor 5000ért átveszem tõle
A közeljövõben nem tudok tescoba menni
Szóval lenne valaki oly kedves? 😊

Trucker39
Igazad van, de....
Mint már írtam a configomban 2 db 7600GT mozgatja a képet. Nos, ekkora felbontásnál bizony már kompromisszumot voltam kénytelen kötni, mert igencsak leterheli a kártyákat. Most mondhatnád, hogy ilyen gyenge gépem van, hogy ilyen "ósdi" szimulátor is megfogja. Azért egy apró számításról nem szabad elfeledkezni:
- 1024x768 felbontásban 786432 pixel kerül megjelenítésre egyidõben
- 1280x1024 felbontásban 1310720 pixel
- 3072x768 felbontásban 2359296 pixel

ha ehez hozzá veszem, hogy ezekbõl a képekbõl jó lenne legalább 30 db-t látni másodpercenként, bizony igen csak megizzasztja a gépet.
Szerintem jól érzékelhetõ, hogy mijen jelentõsen megnõ az az adatmennyiség, amivel a videokártyáknak megkell birkózniuk. Ehez hozzá jön még a szinmélység, meg az általad hiányolt élsímítás is, ami tudvalevõ, hogy jelentõs erõforrás igénnyel bír.
Az amit hiányolsz, bizony jó lenne, csak épp a meglévõ kártyákkal ezt nem tudom megvalósítani. Ha szeretnéd, hogy szép képeket tegyek fel (élsímitott), lepj meg kettõ darab 8800 GT kártyával. Megígérem, hogy onnatól kezdve, csak élsímított képeket teszek fel. Sõt, úgyis fogok repülni 😄

Trucker39
Igen, tudok. Úgy gondolom, hogy kb 20 perc repülés után téged sem zavarna, csak épp úgy kellene el rugdosni valakinek a monitor elöl. 😊
Komolyra fordítva a szót, nagyon hamar megszokható és legalább annyira zavaróvá válik, ha egy monitoron nézem, mint ha hirtelen fejkövetõ nélkül kellene repülni! Aki ismeri ezt a szituációt, az tudja mirõl beszélek. 😊
Olyan, mintha lebénult volna a pilóta a gépben és nem tudja mozgatni a fejét! Borzalmas 😄

Elsimitast tolhatnatok aze' ra :F

#ofp.hu@irknet

Trucker39
Nos akkor legyen BF-109G2.

Akármilyen betonos reptéren 😊
FOV 70 fokon (azért ennyin, mert FOV 90 fokon játszhatatlan)
SaveAspect=1 itt azért 1 mert a TH2G ez írja a honlapján
Use3Renders=1 itt meg azért egy, mert három monitoron van megjelenitve

screenshot

Valószinüleg mindkettönknek igaza lehet, ugyanis más elképzelés alapján jeleniti meg az IL-2 képét az ún. widescreen technológia és másképp a TH2G.

Itt pedig egy FOV 90 fokon készített screenshot:

screenshoot FOV 90

Ha megfigyeled, a kép közepén tulajdonképpen ugyanazon kezelõszervekig látható a kép, mint az általad készített képen. Minimális eltérés látható, de az szerintem az elmozdulásomból származhat.
Azért írtam korábban, hogy FOV 90 fokban játszhatatlan, mert ekkor már a szárnyak annyire elõre állnak, hogy a két oldalsó monitor nagyobb szögben történõ beforgatásával sem kompenzálható a hiba.

Kiegyezünk döntetlenben ?? 😊

azért azt tegyük hozzá, h ez a "valóságban" (3 db monitoron) egészen máshogy néz ki 😊

Valamelyik pesti tesco-ban 2300Ft körül van akciosan a Saitel Cyborg Evo!!
Nem szabad kihagyni!! Nálam 2 évnél tovább birta pedig nem 2 hetente használtam.
Készítettem két screenshotot, mindkét esetben egy Bf109G2 áll a veszprémi reptéren, FOV 90fokon.

Monitor: Samsung SM 223BW, 1680x1050 natív felbontás.

Elsõ esetben SaveAspect=0, vagyis widescreen (16:10) kép:

http://img2.tar.hu/lacusch69/img/33721429.jpg#3

Második esetben SaveAspect=1, vagyis normál (4:3) kép

http://img2.tar.hu/lacusch69/img/33721431.jpg#3

Látható, hogy wide módban nem látszik a szélvédõ felsõ, vízszintes merevítése, illetve a jobb alsó sarokban az üzemanyagóra csak félig jelenik meg a normál módhoz képest.

Remélem, hogy ezzel minden eldõlt...