IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

finoman szolva ez a helyes.én az eladóval addig rágcsáltatnám azt a kibaszott lemezt amig meg nem eszi.az ilyentõl fel tud fordulni a gyomrom.sztem lazán bazd kia biztosítékot.vagy minimum kérd hogy cseréljék ki az orrod elõtt.vagy nyittass ki egy másik dobozt,és ha abban is sima IL2 van akkor fel kell õket jelenteni... ez azért márt túlzás.
Na szóval. Kicsit nehéz elmondanom,de engem szerintem jól átbasztak.
Megvettem ezt a terméket egy haveromnak pesten a CD-Galaxisnál:
http://galaxisnet.hu/PC/14187/il2-sturmovik-1946.html

Ez ugye IL-2 Sturmovik:1946 lenne. UbiSoft EXCLUSIVE kiadásban. A haver kezdõ a repszimulátorok terén,de mondta hogy hallotta hogy ez jó játék meg énis oltottam vele,hogyha vmi jót akar venni akkor IL-2be ölje a pénzét. Mondta h oké,ha meg én úgyis pestre járok egyetemre (õ még gimmnáziumba jár) ráadásul olyanba ami k.b. 50 méterre van a CD Galaxistól akkor vegyem má meg neki. Mondtam h rendben. És meg is vettem. Meg mondta,hogy majd otthon esetleg próbáljam is ki h minden rendben van e vele,merthogy õ ugye még nem annyira ért a rep.szim-ekhez. Na ez a próba pillanata fél órája következett be.Elsõ furcsaság: kibontom a cuccot elõ a lemezt:jéé csak 1 lemez van pedig nekem megvan a 46(még nem UBi exlusive-ba) és ahhoz volt 1 bónusz DVD-is,de mondom biztos tettek vmi csodát és minden ráfért 1-re. Második furaság: a lemezre nyomtatott kép full ugyanaz mint az alap IL-2-nél volt anno 7 éve.Erre az volt az érvem,h biztos nosztalgiáztak a srácok. Berakom a lemezt jön a következõ furaság: a gépemen ugye 4.09b-re felpatchelt eredeti IL-2:1946 van,de ennek ellenére nem csak betettem a lemezt oszt gém,hanem installálni kellett,méghozzá megen õs-IL-2 install menü-bõl.Á mondom lehet ezen má rajta van egy még újabb patch aztán azért van az egész. Na akko install:egy közül választhattam: "Full(~522M😎" ez mégjobban megerõsített abban h bittos vmi patch hiszen a 4.09-es is skinekkel együtt volt kb 500 mega ha jól emlékszem. Na felrakom.Kész.
Akko game. Erre elindul a betöltés:az alap IL-2-bõl ismert jó öreg II.VH-s orosz pilótahaube,szemüveggel a tankönyvön c háttérkép mellett.
ekkor már kibaszott gyanús volt. Na bejött. Verziót nem írt ki meg furán(bár még mindig reménykedtem h nosztalgia csak) az õs IL-2 menü volt az egész. Azzal a háttérrel,háttérszínnel stb. Á mondom próbáljuk ki. és itt fostam be. Ugyanis ez nem nosztalgia vót,hanem az 1.0-ás õs alap IL-2. Csak szovjet és német közt választhattam mindenütt,hangok és minden egyéb tetõtõl talpig az õs játékkal egyezett. Még ekkor se adtam fel,mondván hátha lehet lépcsõzetesen telepíteni és akko felrakom rá az FB-t,PF-et,Ace-t,46-ot. Nem lehetett,nemtaláltam semmi erre utalót,semmi más telepítõt ami a játék egy új részét indítaná.ekkor uninstall mert úgy voltam vele h csakis én baszhattam el vmit,majd másodszorra minden szép és jó lesz. Felrakom másodszorra és minden teljesen maradt a régiben. Vagyis jól átbasztak engem. Mert Ubi Exclusive:IL-2 Sturmovik 1946 csomagolású dobozba belebaszták a régi alap 1.0-ás IL-2-õt. Sõt ami még szarabb nem is engem,hanem a haveromat szopatták meg legjobban a Galaxisék(hisz én már akkor megvettem a 46-ot amikor megjelent szal nem nekem baj),hisz neki nincs meg a játék és így nem tudunk egymásellen légiharcolni. Viszont kibaszott 3 rugót a semmire. Faszom kivan most magyarázkodhatok neki... Meg sztem visszaviszem galaxisékhoz a játékot,hogy ember ez nem az ami a dobozra van írva?Ugye ez a helyes eljárás(számla minden megvan róla),please help mert, eddig soha nem volt ilyen velem pedig nem most elõször veszek játékot a galaxisnál.És bocs a hosszú szövegért&kösz a segítséget elõre is.

a difficulty setupban a no external views-zal tudod letiltani a külsõ nézetet, ha ennyire zavar 😊

Kösz a segítséget, azt hiszem én nem irtam le jó mi a problémám, tudom hogy az egér vagy a joy-al lehet külsõ nézetbe állítani a nézetet így nincs is gondom, de ha freetrack-ert használok akkor ha elõre nézek akkor szembõl látszik a gép és ha erõsen oldalra fordulok akkor látszik hátból a gép, én pont fordítva szeretném hogy mikor teljesen elõre nézek akkor lássam hátból a gépet, és ha free trackert használok akkor sem a joy nézet, sem az egér nem müködik, azaz müködnek de egy pár fok elfordulás után visszaugranak arra a pozicióra ahogy a freetracker állítja, esetleg úgy is jó volna ha csak belsõ nézetbe müködne a tracker és külsõben nem.

külsõ nézetben az egeret mozgatod.vagy a joyon a 4-8 állású gombokat.
#13106 -> F2-t nyomj

A 6dof-ot meg ezzel tudod beuzemelni:

allaircraftarcade.com -> 6DOF ~ Tracker version ~ v2.0 *Update*

#ofp.hu@irknet

Még azt elfelejtettem irni hogy külsõ nézetbe mikor elõre nézek akkor szembõl mutatja a gépet, megoldható hogy hátból mutassa?

Sziasztok a FreeTrack progit próbálgatom, és azt olvastam a wikipedian hogy az IL-2 1946 a vagy with 6DOF módok használhatóak, az elsõ megy is szépen, de nem tudom hol lehet a 6DOF módot bekapcsolni, sehol nem találtam ilyen opciót, ha valaki tudja kérem irja le, köszi.

Minden csûrõzéskor fellép az ellentétes forgatónyomaték, ami korlátozza az elfordulást, ezért intenzíven kell az oldalkormányt is használni a kívánt irányba.
Tudom hogy mire jó a rudazat, gondoltam az említett hiba miatt kellett azonnali reagálásúra tervezni.

Úgy vettem észre hogy hirtelenségtõl függetlenül abszolút nem bír fordulni a gép, ha közben csûrõzök is; de ha csak egy irányban mozdítottam (akár hirtelen), nem volt komoly gond vele.

"A spit pedig akkor is sokkal szarabbul orsózik mint a Fóka." - hát ez tagadhatatlan😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A bowdenes kormányvezérlés kényes a nagy kormányerõkre, mert megnyúlik. és a holtjáték nagy lesz.
A tolórudasnál ez nem jelentkezik.
Az, hogy a magassági tolórudas, vagy bowdenes, nem játszik szerepet a lebillenési ill. dugó hajlamnál.

A fóka azért hajlamos a gyors átesésre, vagy inkább a dobott orsóra,lásd P-39, mert kis kormánymozdulatra is nagy az állásszög változása, emiatt a szárnyról hirtelen válik le az áramlás és a precesszió segítségével máris eldobja magát.Ezért a magassági kormánnyal nagyon finoman kell bánni fordulóváltáskor.

A spit pedig akkor is sokkal szarabbul orsózik mint a Fóka.
Ezért nem laposollóval kell csinálni..😊

elég sokan mivel lefordulták õket...
Ezzel csak az a probléma, hogy egy tapasztaltabb Shit pilóta nem mozdul rád azonnal, hanem megvárja, hogy szintben keresztezz elõtte.
Ha nem ollóznál vissza, akkor meg utánad húz, és levágja a fordulódat.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Pedig nem utolsó szempont, mert emiatt FW-bõl elvileg egyszerû ollóval hülyére lehetne venni a legtöbb spitet.

A fókánál azt vettem észre, a csûrõt és magasságit borzalmasan rosszul bírja egyszerre (a semmitõl is át akar esni), talán ezért javították rudazattal a reakcióidõt? Hogy nagyon gyorsan lehessen "váltani" csûrés és emelés közt?
Vagy ilyen problémája nem is volt a fókának?

Ez azért így nem igaz.

Másrészt ha így is van, minek kell engem belekeverni? :-) Ugyanis én játszom ezzel a produkttal! :-)
Bucser
Világhatalom mikor is ügyelt utoljára a "ló lábára"?? kb soha...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A spit nem orsózik szarul. Te melyik játékkal játszol?
Mert vagyok annyira régimódi, hogy ez nálam még szempont.
Bucser
Miért is kéne rá ügyelniük?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha már a Shit gyenge orsózását kell menekülés szempontjából kihasználni, akkor már régen rossz...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ok, de másodikok a világért sem lennének a saját játékukban..😊

A spit orsózása szerintem most is jó. Mondjuk nem értem hogy követi a fókámat ollózásban, de azt hiszem nem az orsóban van a hiba.

A Spit most is szarul orsózik.
Szerintem az oroszok manapság már egyre kevésbé érdekli a fair play. Drága az olaj meg a gáz, van pénzük és most már szinte alig ügyelnek arra, hogy ne lógjon ki a ló lába.
És ki a fene állt le fordulózni Messzerben a Spitekkel a hármas szériában? Senki nem azt kéri számon. Csak akkor még le lehetett emelkedni õket. Most már a Spit IX-est leemelkedni sem tudod. Ja, a Spit orsózásban sem volt a legjobb, sõt kifejezetten szarul orsózott.

A játékban pedig egy arcade gép. Ezt felesleges cáfolni.
Most képzelj már el az oroszoktól egy játékot, amiben a Me-262 a legjobb vadász... Abszurdum. 😄D

PhantomAss
ha már itt tartunk akkor beszélhetnénk a bi2-bõl is, amely a valóságban sohasem repült
(illetve egyszer, akkor össze is tört)
a játékban ezzel szemben szépen lehet alázni vele mindenkit
repül vagy 600-zal, 20e magasan
olegék lemodellezték, milyen lett volna..
szép egy olyan géptõl ami nem is létezett
és a kezdetektõl jelen van a játékban
hadd mondjam LLLOOOOOLLLL

GOOBY, pls

Nemtudom melyik G. Arrol nincs adat sajnos.

A 8 perc égési idõ sem túl sok.
Gyakorlatilag egy kis hatósugarú pontvédelmi légvédelmi rakéta.
mint az SA-2 komplexum, csak ember vezeti.
Namost hülyeséget írtam,
ez egy fémvázas gép volt ha jól veszem le valami hullámlemez borítással, de ettõl függetlenül is ez szerintem a leglátványosabban lehetetlen terhelés a játékban.
Ha jól tudom itt kicsit a spiteknél is gyorsabban fordul, ami rendben van, de hogy még ki is bírja..😊

Vászon?
Elsõ repülés: '41.április.
Ekdo262 elsõ bevetései: '44.április.

Me-163: 8min égésidõ, ami nem jelentette a teljes repidõt.

Spit XIV vs. 109G melyik???

Kicsit megfogtál, de azért vitatható az a gép😛 Oké hogy minden modell szerkezeti terhelése minimum harmadolva van a játékban (trim nélkül még csak Mustang III-at sikerült eltörnöm a levegõben), de TB3-nál már kicsit botrányosan néz ki, ahogy háromszázzal megtéped a kormányt, a vászonmonstrum meg beveszi a szûk kanyart...

Bucser
MIért szerinted a TB-3-nak hány motorja van?? valahogy csak leprogramozták...

hát pont ezt mondom,hogy minek azok a fosok.inkább csinálnák meg a lancastert,vagy b17et v hasonlót. vmi 4motorosat ami nem 180al repes..
Az igaz, hogy létezett a 262-es is, de még a légi tankolás nem volt kidolgozva.
Sõtt létezett a 163-as is, csak a kb. 4-6 perc égésiidõ kevés.
Kb. a volhov légvédelmi rakéta komplexumhoz lehetne hasonlítani.

A Spit XIV sorozatgyártása 43-õszén kezdõdött. A 262-es még ekkor nem nagyon szerepelt szerintem, mert még 1944 júniusában sem volt hadrafogható.

1944-tõl a XIV-es alkotta a RAF vadászerejének gerincét.Minden tekintetben túlszárnyalta a Me-109G-t.
Menj már, egy részük eleve fel sem tudott szállni;ÐÐ

Sugarhajtasu bombienerekre vagyom.

#ofp.hu@irknet

nemtom.engem személy szerint eléggé felidegesített, amikor megláttam a '46 gépállományát.ki a fenének hiányzik a sok begyújtvafingós gép.tök fölös.és szerintem te is röhögnél amikor éppen szemberepül veled egy 109Z.pedig ez repülhetõ,és ha jól tudom az egyetlen példányt at lebombázták.vagy az a heinkel volt? szal minek olyan gép ami meg sem érte az 5 bevetést??nemétem.sztem így is elég színes a paletta.
te még mindig rólam beszélsz

Szóltam én hozzád? 😊) Különben meg én nem vagyok az, aki képes minden nap ugyanazt leírni (ha butaság is), és nem fogok újból körbevitázni, akárhogy is provokálsz. Leírtam egyszer és kész.

Egyébként nekem hiányzik az, hogy igazi nagy légiharcokat láthassak a játékban, nem csak 10-15 géppel, hanem jóval többel, persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden géptipust tartalmaznia kéne a játéknak. Csak eszembe jutott.

Ha mindenki befejezte (egyik oldal megunta, másik oldal belátja hogy csak úgy unhatják meg, ha nem reagálunk), akkor szóljatok. Addig részemrõl bezártam a fórumot.
Jójó, de ju88-ból van esélyem az amatõr vadászok ellen;Ð (több mint Bf-110-bõl)

Négymotorost, háát nem tudom, tartok tõle hogy ennyire azért nem univerzális az IL-2 (sem).

Akkor most ideje összevagdosnod, ami korrektet eddig a spitrõl mondtál😄

"...nem csak Spitbõl (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amirõl nem is tudunk)"

Hát nekem nem hiányzik hogy a háborúban pár darabbal képviselt típusok tömegesen jöjjenek szembe a játékégen.. mert ezek nem véletlenül nem kerültek tömeggyártásra. (Már van pár ilyen gép "modellezve", némelyiket bevallottan javították fel annyira, hogy így érdemes lett volna gyártani.)

Trucker39
Ma épp repültem eggyel. A MOD oldalon fenn van. Kapott egy B-25 fülke belsõt (sajnos eredeti nincs). 4db SC1000-l, füves reptérrõl félpályáról elemelkedett a madár. Tetszik a hangja is. Kár, hogy az "official" verzióba nem került bele.

Ezen kivül kipróbáltam a Fw-189; Ju-52; és a Me-323 gépeket is. Szép munkát végeztek rajtuk a MOD készítõi. Bár azt meg kell hagyni, hogy az Me-323-l nem egyszerü manõverezni.

Akinek van kedve hozzá, próbálja ki öket :
MOD oldal

Azért mindentõl függetlenül tényleg rengeteg típus/altípus hiányzik a játékból, nem csak Spitbõl (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amirõl nem is tudunk). Én nem rendelkezek annyi lexikális tudással a témában mint ti, de ezt én is tudom.
Az, hogy valaki nem szól, nem jelenti azt, hogy nem is tud. lehet hogy csak fáradt már... 😛
a normális a 177-es Griff-nél kezdõdik gyerekek 😊

Még egy apró észrevétel Shit XIV ügyben: akkoriban a németek már a Me-262-nél tartottak...

haggyál már azzal a szarral.normlis bombázó kell. Kondor. !
azatuti
Hidd el csak egy normális kései Ju-88 hiányzik<#hehe>

A szövetségesek összeshasonlító repülései szerint az (190A-9 vs Spit MkXIV) a XIV 30-100 kmh-val gyorsabb a fókánál, ez már jobban is emelkedik nála, és könnyen rá is tud fordulni, ami viszont jobb fordulónál (right-hand turn, gondolom csak ezt jelenti) nem túlzottan jelentkezik! (ebbõl fakadóan nem lehet szó "csomókötésrõl")
Ha a fóka egy gyors orsóval zuhanásba megy, a spit nem igazán éri be, amíg véget nem ér a zuhanás.

Kár, hogy D9 ellen nem találtam hasonlót.

A fentiek alapján, a játék IXe-je csak sebességben gyengébb a valódi XIV-nél (fókához hasonlítva), a többiben legalább olyan jó. (A valódi IXe-rõl már volt szó máskor.) Ilyen alapon nem sok értelme volna XIV csodákat tenni a játékba, bár érdekesebb lenne, ha a korábbiakat helyretéve, ilyen hitelesebb elõnnyel kellene szembenézni (a dobozolt energia helyett).

A IX lehet hogy 42-es fejlesztés, de a IXe azért 44-es. A Bf-109G is 42-tõl repül...

Az alacsony felületi terhelésrõl már mondta valaki, hogy nagy sebességû fordulónál lelassul tõle a gép! 45%..bárcsak ezen is meglátszana😊
(5-6 körös gyorsteszt: klasszik IXe vs G10, ötszázzal 2k magasan, 180 fok balra. A G10 majdnem másfélszer annyi idõ alatt végez, mégsem képes még ugyanannyi sebességet sem megtartani!)

Örülök azért, hogy van aki a spithez is hozzá tud szólni😊