IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézd, mindenképpen jobb a dual channel. Ez tagadhatatlan. Lehet, hogy "csak" 5-10%-al, de jobb. Szerintem az első idézet nem az APU-ra vonatkozik. A másodikat azért raktam be, mert ott is jobb a dual channel. Mindenhol jobb.....
Előbb fog váltani DDR4-re, mint hogy 2x8GB DDR3 kelljen neki. És akkor majd könnyebben eladja a 2x4 GB kitet.
De mondj egy értelmes érvet, ami hosszútávon az 1x8 GB mellett szól.
Előbb fog váltani DDR4-re, mint hogy 2x8GB DDR3 kelljen neki. És akkor majd könnyebben eladja a 2x4 GB kitet.
De mondj egy értelmes érvet, ami hosszútávon az 1x8 GB mellett szól.
És szimulátorozáshoz IGP-t fog használni? 😄 IGP, APU esetén a közös memória címtér miatt jelentős az eltérés, de egy hagyományos CPU mellett játékok alatt nem fogsz semmit észrevenni abból, hogy dual, vagy single channel... de, ha nem hiszel nekem, vegyél ki egy modult és teszteld ki! 😊
www.smart-bus.hu
"Ha az IGP-nek csak a gondolata felmerül a PC-nkkel kapcsolatban, akkor az egy modul vásárlását el kell felejteni."
Ez is onnan van....
Ez is onnan van....
Igen, APU(!) esetén... de ugye neki nem az van! 😉
www.smart-bus.hu
Én még nem nagyon láttam, hogy bármi kihasználta volna a 8GB ramomat. Kb. a felénél többet nem láttam használni még egy programot sem. Emiatt párszor kísértett is a gyanú, hogy valahol nincs jól beállítva, engedélyezve, de bele kellett nyugodjak, hogy csak annyit használnak.
"Ezért inkább azt javaslom, hogy ha játszani is akarunk a gépen, akkor ne sajnáljuk a plusz néhány ezer FT-ot a dual channel kitre."
Ez van a cikk végén 😊
Ez van a cikk végén 😊
Akárcsak a 2x8 GB RAM...
Az első mérés CR2-ben van, a többi meg CR1-ben... ez már eleve jelentős különbség lehet! 😉 Szintetikus tesztekben kijön a különbség, de játékok alatt gyakorlatilag nulla a különbség... például. Egy APU esetében már más lenne a helyzet, ott már kijön a különbség elég rendesen... ÍME.
A DDR4 pedig még nagyon drága... nem csak a memória, hanem a CPU hozzá, a lap... az még évek mire releváns lesz.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.04.06. 15:39:19
A DDR4 pedig még nagyon drága... nem csak a memória, hanem a CPU hozzá, a lap... az még évek mire releváns lesz.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.04.06. 15:39:19
www.smart-bus.hu
Amikor megvettem a RAM-okat, kipróbáltam a single meg a dual chanel közti különbséget. Igaz a 2x4 az nem 1x8, de az is single és ganged.
Meg mit akar bővíteni még DDR3-as RAM-ot később, mikor már bejött a DDR4....?
Én is 2x4-et vettem, mert azt könnyebb lesz eladni, meg gyorsabb is.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.04.06. 15:25:10
Meg mit akar bővíteni még DDR3-as RAM-ot később, mikor már bejött a DDR4....?
Én is 2x4-et vettem, mert azt könnyebb lesz eladni, meg gyorsabb is.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.04.06. 15:25:10
Miért lenne lassabb? 😊
Gyakorlatilag mindegy, hogy 2 x 4, vagy 1 x 8... menj fel az alaplapod honlapjára, és nézd meg milyen modulokat támogat, próbálj meg abból választani. A későbbi bővítés úgyis lutri, nem egészséges különböző modulokat egymás mellé tenni, nem véletlenül árulják kitben őket. 😉
Gyakorlatilag mindegy, hogy 2 x 4, vagy 1 x 8... menj fel az alaplapod honlapjára, és nézd meg milyen modulokat támogat, próbálj meg abból választani. A későbbi bővítés úgyis lutri, nem egészséges különböző modulokat egymás mellé tenni, nem véletlenül árulják kitben őket. 😉
www.smart-bus.hu
Igen de az 1x8 az lassabb, mint a 2x4.
Köszi. Azt írja, hogy max 16GB, amit 8GB vagy annál nagyobb modulokkal érhetünk el
De azt nézd meg, hogy milyen alaplapod van, és az kezeli-e a 8GB-os modult!!!
www.pumaszallas.hu
ok. köszi
1x8, ha később bővíteni akarsz, legyen még 1 hely.
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek. Csak mértékkel és tartózkodással fogyasszatok. (Mérték a vődőr, tartózkodás az asztal alatt)
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Üdv. Memóriát akarok venni. De nem tudom, hogy milyet, 2x4GB vagy 1x8GB . Vagy mindegy? A lapomon csak két hely van a memoknak, 1155-i5
Köszi. Közben ha alt tabozik' akkor bejön neki. Nemtom', hogy sikerült neki, hogy csak a steamosoknál csinálja ezt<#nevetes1>#nevetes1>
Lehet butaság, de ha nem minden alkalmazás ezt csinálja, akkor lehet, h annál az egynél, olyan felbontás van beállítva, amit nem bír a monitor. De ez csak tipp. 😊
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Az egyik haveromnál olyan van, hogy ha elindít valamit a steamról, kikapcsol a monitor és azt írja out of range..legalábbis ezt mondja.Szerintetek? Mi ez?
Mondjuk nála gyakran vannak hihetetlen dolgok<#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.04.05. 21:28:45
Mondjuk nála gyakran vannak hihetetlen dolgok<#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.04.05. 21:28:45
Egyébként a trackir használata megterheli külön a gépet? Így is éppen eldöcög a Bos-al a laptopom (i5 gtx 660) nem örülnék neki ha leesne az fps-em..
Tud valaki erről mondani valami? 😊
Tud valaki erről mondani valami? 😊
Köszi, de nem engedhetek meg magamnak trackirt is meg ezt is, és a trackir fontosabb mert a potival nagyon nem szeretek nézelődni, egérrel elmegy meg gyors is de megvan az a hátránya hogy a bal kezem mindig foglalt, és ha veszek egyszer egy rendes szettet akkor kelleni fog az a kéz a tolóerőkarhoz. Bár trackirt bármikor tudok venni G940 meg ritkán van eladó ezért logikus lenne ha a joystickot venném először,de a x55 pro tolóerő szabályzója annyira tetszik hogy nagyon! 😊 Az kéne egy g940 joystickkal😊
SSD témához...
www.smart-bus.hu
Tudok még egyet, ha érdekel.
<#smile>#smile>
Tudom én hogy jó joy csak azért kérdeztem mert tegnap véletlenül láttam hogy még mindig árulják és csodálkoztam hogy mi nem tetszett benne a kollégának, de ezek szerint csak nem törölték a hirdetést.
Meg nem csak ezt a joy-t mutattad ám nekem hanem a trackir-5 cuccot is amiről azt sem tudtam hogy létezik, és annyira tetszik hogy inkább azt rendeltem be a neten az már más tészta hogy 4 nap után közölték velem hogy 10 ezerrel drágább lesz a forint rossz árfolyama miatt. Utána néztem több oldalon is és tényleg annyi, de nem sokára jön a fizu és ha erős lesz akkor nem érdekel megveszem, ahogy elnézem hamar eltudnám adni ha nem tetszik vagy nem tudnám a projektor vászna miatt úgy elhelyezni hogy jó legyen, de néztem videókat akik így használják úgy hogy csak nem lesz gond.
Meg azért sem hallgattam rád mert pár nap játszás után úgy hogy még felszállni sem tudtam nem voltam biztos hogy kell az nekem 😄 , meg az új saitek hotas cuccok tudom hogy gagyibbak de olyan jóóóóól néznek ki! 😊
Meg nem csak ezt a joy-t mutattad ám nekem hanem a trackir-5 cuccot is amiről azt sem tudtam hogy létezik, és annyira tetszik hogy inkább azt rendeltem be a neten az már más tészta hogy 4 nap után közölték velem hogy 10 ezerrel drágább lesz a forint rossz árfolyama miatt. Utána néztem több oldalon is és tényleg annyi, de nem sokára jön a fizu és ha erős lesz akkor nem érdekel megveszem, ahogy elnézem hamar eltudnám adni ha nem tetszik vagy nem tudnám a projektor vászna miatt úgy elhelyezni hogy jó legyen, de néztem videókat akik így használják úgy hogy csak nem lesz gond.
Meg azért sem hallgattam rád mert pár nap játszás után úgy hogy még felszállni sem tudtam nem voltam biztos hogy kell az nekem 😄 , meg az új saitek hotas cuccok tudom hogy gagyibbak de olyan jóóóóól néznek ki! 😊
Áldott Húsvétot!
Illetve, ha valakinek netán releváns: KRISZTUS FELTÁMADT!
<#law>#law><#vigyor2>#vigyor2><#pias>#pias>
Illetve, ha valakinek netán releváns: KRISZTUS FELTÁMADT!
<#law>#law><#vigyor2>#vigyor2><#pias>#pias>
Ja kéne némi motiváció. pl CLOD új map, vagy bos javítás.<#nevetes1>#nevetes1>
Alapvetően igen, bár finomabb a saitek, de a joy miatt elfogadom ezt a negatívumot.. Meg kicsit szarozott a potija is, de befújtam kontakt javítóval-tényleg azzal nem wd40-és megjavult.
Ez fog történni a csatorna felett😊
Nemsokára majd ráveszem közös repkedésre😊 Sakkay ügyes amúgy de még kell neki egy kis inspiráció😊) Jó sok golóbis a gépébe. Na meg azt a Fost is ki kell majd újra próbálnom ,mert nem járja,hogy nincs fikázás róla😊))
Pedállal megbékéltél már?
Az Arakis azért van, hogy megedze az igazhitűeket!<#vigyor>#vigyor>
Sakkay kolléga szerintem úgy van veled, hogy annyira hiányoznak neki az epés megjegyzéseid, mint üveges tótnak a hanyatt esés ! 😊)
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.04.05. 08:22:56
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.04.05. 08:22:56
Na ugye ,hogy ugye😊 Repesz kollega nem hallgatott az okos szóra. 😊)
Múltkor linkeltem egy vezeték hosszabbítót az ebay ról. Ha valakinek még nem szarakodik,az megelőzheti vele a későbbi újra vezetékelést.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.05. 07:08:17
Múltkor linkeltem egy vezeték hosszabbítót az ebay ról. Ha valakinek még nem szarakodik,az megelőzheti vele a későbbi újra vezetékelést.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.05. 07:08:17
Nekem is az van! Tényleg nagyon jó! Clod-hoz meg FFB miatt valami brutális! <#eljen>#eljen>
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
A legfaszább joy..ha lenne pénzem most vennék egy tartalék másikat is.
Igen. Az eddigi legjobb joyom. Nyilván vezetéket még cserélni kell rajta, de majd rendelek.
(ja, és az ssd az nem növeli az fps-t, ne is várjátok tőle. Játék alatt már mindennek memóriából illene futnia, ott már tökmindegy, hogy a winyóról betöltés mennyire volt gyors. Ha meg kevés a memória, akkor ssd-ről is akadni fog)
www.pumaszallas.hu
Arma 3-nál egész jó fps növekedést lehet elérni, ha az exe fájlról készített parancsikonhoz indítási paramétereket állítasz be, úgy mint cpu magok száma, használható memória mérete, stb. Ezeket alapból nagyon szarul kezeli, nekem 15-20 fps-ről nőtt 40-45-re miután 6 magos cpu-hoz és 8GB memóriához igazítottam ezeket (persze látótávolság így sem túl nagy, de legalább nem lesz diavetítés, ha géppuskával belelövök a földbe). A legújabb arma3 patch óta egy splash képernyővel indul, amiben már menüből is beállíthatók ezek. Arma2-nél nem volt valami hasonló?
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.04. 17:32:33
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.04. 17:32:33
www.pumaszallas.hu
Hát én a 6100 megváltó erejében reménykedve néztem meg legutóbb, de a kétmagossal is kihozott 17-18-at. Egyébként a renderelési távolság nyom nagyon sokat a latban. A különböző csini dolgok, nem vettem észre, hogy túl sokat lassítanák, ebből gondolom, hogy nem annyira a gpu a gyengéje. Ezt a 23-at olyan 5000m körülinél produkálta. Olyan 3000-re levéve a régi procival meg egy 5550-es ddr3-as kártyával is szinte játszható volt a kampány, persze némi trükközéssel az iniben de azokra már nem emlékszem. Csak arra, hogy alapon számol egy-két elképesztően fölösleges dolgot, amik főleg a processzort terhelik.
Na mindegy, mert igazán "flawless"-nek nem tűnik most sem ahhoz, hogy onlány bepróbálkozzak vele. Ahhoz azért egy 30+ minimum kéne bármilyen helyzetben, különben csak a méreg van vele.
Úgyhogy én, ha néha lűdözni támad kedvem, maradok az Amerikás Armi PG, meg a Heroes&Generals-nál.<#violent>#violent><#gun>#gun><#idiota>#idiota>
Na mindegy, mert igazán "flawless"-nek nem tűnik most sem ahhoz, hogy onlány bepróbálkozzak vele. Ahhoz azért egy 30+ minimum kéne bármilyen helyzetben, különben csak a méreg van vele.
Úgyhogy én, ha néha lűdözni támad kedvem, maradok az Amerikás Armi PG, meg a Heroes&Generals-nál.<#violent>#violent><#gun>#gun><#idiota>#idiota>
Full hd-ban, abban a benchmarkban ahol megy az a tüzijáték, 23 fps-ed van?
Nem reménykedtem én semmiben, már régóta megvan ez az ssd. Kíváncsi voltam mekkora a különbség a hd 7770-hez képest.
Meg rég játszottam már vele és eszembe jutott.
OA szerverek vannak rendesen, de sokszor az alapjáték mapjait használják. Ami nem baj mert azok hangulatosabbak, csak hát az +8.3 GB....
Nem reménykedtem én semmiben, már régóta megvan ez az ssd. Kíváncsi voltam mekkora a különbség a hd 7770-hez képest.
Meg rég játszottam már vele és eszembe jutott.
OA szerverek vannak rendesen, de sokszor az alapjáték mapjait használják. Ami nem baj mert azok hangulatosabbak, csak hát az +8.3 GB....
Hát, gondoltam én, hogy abban reménykedsz, hogy majd az ssd megoldja a világ legoptimizálatlanabb játékának problémáit.
Mondjuk a 12 fps az komoly, nekem a jelenlegi konfiggal (ssd nélkül<#hehe>#hehe>) azért egy 23-at összekínlódik a csernarusszos benchmark, de ezt még mindig nem gondolom elégségesnek számomra a "virágbolti" státusz megváltoztatásához. Pedig jó kis cucc lenne ez.
A különböző inifájlos okosságokat megpróbáltad bealkalmazni?
Egyébiránt tényleg van valami használható szerverélet?
Mondjuk a 12 fps az komoly, nekem a jelenlegi konfiggal (ssd nélkül<#hehe>#hehe>) azért egy 23-at összekínlódik a csernarusszos benchmark, de ezt még mindig nem gondolom elégségesnek számomra a "virágbolti" státusz megváltoztatásához. Pedig jó kis cucc lenne ez.
A különböző inifájlos okosságokat megpróbáltad bealkalmazni?
Egyébiránt tényleg van valami használható szerverélet?
Nem az a gond, hanem hogy a szervereken mindkettő kell. Mindegy felraktam azt is, maradt vagy 12GB szabad helyem.
Amúgy meg gtx 680 ide, vagy oda, az eredetiben a benchmark 02 így is csak 12 fps <#csodalk>#csodalk>
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.04.04. 15:50:01
Amúgy meg gtx 680 ide, vagy oda, az eredetiben a benchmark 02 így is csak 12 fps <#csodalk>#csodalk>
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.04.04. 15:50:01