IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ja, az más 😊 Akkor sok sikert... és kitartást!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

teljesen kezdõ a srác, (felszállásnál tart) azért ajánlottam neki az orosz gépeket..

Cseh film??? Le a kalappal!

Ha már cseh filmeknél tartunk:

http://www.youtube.com/watch?v=8wpcHlDWHNU&feature=related

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Lehet hogy vevõ volnék rá... Bár beszélni angol, de feliratosban azért jobb vóna.

Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Attól függ mit akar a tanult kolléga buzerálni. Német gépeknél ált. valóban nem kell üzemanyag keveréket kavargatni, legalábbis a vadászoknál, de pl: Fókánál Auto prop pitch-el csak az repül aki nem tudja hogy mire való. De tény, hogy nem bonyolúlt: mindjárt a felszállásnál manual 100% és úgy hagyod leszállásig.

Ettõl függetlenül német gépel az igazi kihívás a repülés az összes többi lásd Üüüber Shitek, LA-5FN, La-7 csajoknak és buziknak
<#mf1>

prop pitch - propeller állászög - ne buzeráld

mixture blabla - üzemanyag keverék - ne buzeráld

toggle chocks - féktuskó elvétel

Nem. A szovjetek mikor elfoglalták Németország keleti részét, gyakorlatilag minden értékes gyárat leszereltek és Szovjetunióba telepítettek. Így került ki zsákmányként a BMW csillagmotor teljes gyártósora is. Mikorra a gyártást újra tudták indítani a háború után, addigra gyakorlatilag a dugattyús motoros gépek elavultak, a LA-7 is, a FW is, a BMW csillagmotor is. Nem volt már rá szükségük. Ekkor adták el a kínaiaknak, mert ott még elment.

increase engine power - gázadás
decrease engine power - gázelvézel

controlsban állítsd be amire gondolod

Zinaj
irt.de nem jatek forumba.
a jatekba meik a gaz kar?nem tudok repulni 😞

i7 azt szevasztok :P

PhantomAss
hogyhogy nem írt még senki a lezuhant L 39-esrõl?

GOOBY, pls

Egyébként maga a videó qrva jó! :-)))))
Megvan ez a film divix-ben angol nyelven. Nem rossz de a vége érdekes lett. Ha valakinek kell s van tárhelye hozzá annak feltudom tölteni (1 este alatt) <#rinya>

TVR: Azt mondod hogy az AS-82-t BMW motorrol koppintották eredeti szerszámokkal??
Ezt a cseh filmet eddig kétszer sikerült TV-ben elcsípnem, pár éve egy szlovák adón, múlt karácsonykor meg az egyik lengyel csatornán. Nagyon jó film, repülõs filmek közül majdnem Memphis Belle szintû.
Korábban említettem is az indexes fórumon.

Na, ha vki emléxik még, múltkor belinkeltem egy videót, hogy megtudjam melyik filmbõl van. Ment is a brainstorming 1000-el, aminek az lett a vége, hogy közmegegyezéssel csak is a Pearl Harbor az.

Nos, végre kiderült hogy mégsem XDDD

Ha vki kiváncs a részletekre, akkor a kisfilm végen kiírják.

http://www.youtube.com/watch?v=he5InDxf2qs&feature=related

...hogy hogy errõl nem tudtunk???

Úgy emlékszem, hogy az F-104G már egál volt a MiG-21-essel (baleseti statisztikában)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ja, hogy már volt válasz..

anyahajóról indulva ki kell venni a tuskót a kerék alól (chocks)

mondjuk az F-104 azis maradt "élete" végéig, de a Marauder úgy kinõtte a gyermekbetegségeit, h a legkisebb veszteségi arányú típus lett és amugy nekem nagyon hiányzik az Il-2-bõl, de ez megint már egy isméert lemez lenne...

Végül is nem véletlenül hívták "özvegycsinálónak". Mint késõbb a Starfightert.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Vedd el a féktuskót. (Alapból nincs konfigurálva, neked kell "Toggle Chocks" néven)

Zinaj
hogyan indul el a gep?
100% megy a motor de semmi...vki segitsen mar.. 😞

Mármint a B-26 történetet. 😊

😮 Na ezt nevezem jenki lazaságnak! 😊)

Így van.

Méghogy veszélyes kiengedett futóval repülni veszélyes 😄DDDDDDDDDDDD

Emberek senki nem kezdte az IL-2-t a fel/leszállás résszel???

Kiengedett futóval repülni muszáj!
Ellenõrizniük kell, hogy ilyenkor is veszélytelenül repül, tehát mondjuk le tud szállni...és nem csak 10-bõl 8-szor.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

pedig volt rá példa, a B-26 Marauder-nek nem is volt prototípusa, egybõl a sorozatgyártással kezdték, meg is lett az eredménye 😊

Még a mai gépek elsõ repülésénél is az a gyakorlat, hogy nem húzzák be a futókat. Hogy ez most a stabilitás, vagy egy esetleges meghibásodás elkerülése végett van, nem tudom.

Hmm, érdekes kérdés. Én úgy emlékszem egy az Me-244(?)"Amerika Bomber" fejlesztésérõl szóló igen részletes írásban olvastam, hogy az elsõ repülésnél nem húzták be a futót.

Szerintem (bár ez lehet hogy csak az én hülyeségem) kellett végezni teszteket kiengedett futóval is. Leszállási tulajdonságok, a gép viselkedése nagyon alacsony sebességû repülésnél. Ne sorozatgyártáskor derülnön ki, hogy még az ötmillió repült órás veteránok is összebarnítják a gatyájukat, ha az új Me-XXX-el 10km/h-tól erõsebb keresztirányú szélben kell leszállniuk. 😊

sztem (bár nem vagyok berepülõ pilóta), de ilyen álltalános érvényességû szabály nincsen
amugy nagyon sok felvételen megfigyelhetõ

Hát nem hiszem. A futómû behúzása sztem minden esetben kötelezõ. Kiengedett futóval repülni veszélyes. A gép nehezebben irányítható, egy bizonyos sebesség fölött meg károsodik. Még az elsõ tesztrepülések alkalmából is használták. Ahogy én tudom.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

"Mivel hasra is le lehet tenni szépen."

Na ja. Aztán lehet légcsavart cserélni, meg áttételezést, meg a motort is ha nincs szerencséjük. Ja meg még néhány dolgot a sárkányszerkezeten.

Végül is többmillió dolláros prototípusokon ez nem tétel. 😉

DonZorro
Igen Laca, soha sem. Bár sztem tök mindegy. Mivel hasra is le lehet tenni szépen...

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Her Laca
Az elsõ felszállásnál soha nem húzzák be a gépek futó mûvét.Asszem.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hát annak a szegény Fókának igazán behúzhatták volna a futómûveit...
<#szomoru1> Bár ezek a gépek így is olyanok mint egy szép nõ: Bármit is vegyen fel, mindíg gyönyörû<#szeret>

Wow! Akkor ez a motor nem szépséghiba, hanem a lehetõ legjobb választás volt a Flug Werkés fiúk részérõl. Köszi az infot, most már csak a lottóötöst kéne megnyernem. 😊

Hát ez nem egy egydélutános progi. De ha egyszer valaki ráérez az ízére !
A multi a legjobb. Ide azonban csak akkor érdemes jönni, ha már a szingliben jól megy. Ja és multihoz nem árt a teamspeak 2 a szóbeli rádiózáshoz.

1946 ot tedd fel, 4.08 as patchel.

a multihoz kell egy hyperlobby nevû program ( mint codnál az xfire )

innen: http://hyperfighter.sk

de elõbb mindenképpen single... komolyan..

azon belül is az egyszerûbben repülhetõ gépek pl: La5 La7

Zinaj
Koszi elore is.
Majd este felrakom...
Sima eredeti verzio.patch van ehhez?

Az "eredeti" szovjet motornak az volt a szépséghibája, hogy pusztán a SZU-ban gyártott BMW motor volt, a teljesen eredeti német gyártósoron készült, amit a háború után "importáltak" az oroszok. Évekig mûködött, majd eladták a kínaiaknak a gyártósort, amit mostanság találtak meg.

de szívesen segítek <#ravasz1>

Trucker39
Hosszu.... hogy lehet ilyet kérdezni??? Itt többen már 4-5 éve repülnek ezzel a szimmel. Ez nem idöre megy. Csak a tanulás néhány hónap. A további tudásbeli csiszolgatások meg talán években mérhetöek. Ha igy kezdesz neki, hogy hosszu-e, akkor ez talán mégsem a te játékod. Vannak nagyon jó, egy délutános FPS játékok.

Zinaj
Ma fogom a game-t kiprobalni.a Single player resze az hosszu ? hany kuldetes van?

Hát igen, ezek a Merlinek szépen énekelnek. Itt egy Mustangba építve hallható:
Mustang

Ez meg a kedvenc Messzer videóm, elég jó minõségû hanggal. Kompresszor-visítás nagyon ott van!
Gustav

Ez meg egy új építésû Fóka kezdeti szárnypróbálgatása:
FW
Még régebben olvastam arról, (pre-Youtube idõk) hogy egy német cég gyári tervek alapján kis sorozatban FW190-eket épít. Az eredeti géptõl csak biztonsági szempontok miatt térnek el pár helyen, pl. felhasznált anyagok terén. Szépséghiba, hogy annak a szovjet motornak a kínai licenszváltozatát építették be, ami annak idején a Lavocskinokat hajtotta. :/

L Viper
Ez gyõnyörû még így is, az életben meg elképesztõ lehet <#eljen>
Én meg ezeket szoktam bömbõltetni a szobámban:

http://www.youtube.com/watch?v=l1RV4O9vUqU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9Vy7UgCwEkk&feature=related

Bárcsak több volna ilyen Messer-el és Fókával is <#szomoru1>

Hát régen volt, de légvédelmi tüzérre emlékszem, meg arra hogy jókat nevettem a sok poénon.

Tüzér??? 😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Jó kis film volt:

- Látják az ellenséget?
- Nem, de lövünk rájuk!
A "Meztelenek és bolondok" film jutott eszembe, amikor a tüzér soha netegyék mondatkezdéssel lépésrõl lépésre elmagyarázza, hogyan kell tûzkészülségbe hozni és lõni a gépágyúval.