IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
Köszi, azthiszem meg is találtam, késõbb kipróbálom.

Scottt
Ja,Newview(talán ez a neve,nem pedig Joy Controll)el lehet úgy nézelõdni mint az FSX-ben

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Szia

Az x52-höz hogy állítod be a nézelõdést folyamatosra?
Én úgy próbáltam hogy a joyon lévõ egeret axisra tettem, a pov hat1-t pedig mousera de nekem így is darabs maradt.
Trucker39
Lehetséges, építened kéne egy fejkövetö rendszert.

Freetrack fórum

Her Laca
Itt is lehet folyamatosan nézelõdni . Azt hiszem van valami progi amivel be lehet állítani talán joy control nevû,de majd a kollegák kijavítnak ha nem. Az X52 höz nem kell,így nem nagyon foglalkoztam ezekkel a dolgokkal.
Itt az IL2 ben mondjuk általában hátra fele ,meg oldalra néz az ember,elõre fele max akkor ha éppen lõ valakit. Egy idõ után meg lehet szokni:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Balumann
Nah hát azért így pan-al sem a legjobb a nézelõdés, és így sem folyamatosan fordítja, csak kisebb egységekben, de legalább nem megy vissza egybõl. :S FSX -ben ezerszer jobban meg van csinálva a nézelõdés :(

Balumann
<#szomoru1> Hát remélem. Vagy inkább remélem, hogy ha elromlik akkor beveszik, és veszek egy evo-t akkor. Eddig nekem teljesen perfektül mûködik.

Balumann
Jah, vegyél fel msn-en; [email protected] (teamspeak lesz mellette)

nekem Wingman extreme digital 3d-m van
már eleve hibás votl ha jól emlékszem, aztán félre raktam, h majd vissza viszem, hát azóta is az van és ez igencsak nem tegnap volt :D

Her Laca
Nem akarlak elkeseríteni de anno egy beteg pillanatomban és is vettem egy ilyen joyt.:) 2 hónap és csinált az mindent ,csak a rendeltetésszerû alkalmazásokat nem. Lehet neked nagyobb szerencséd lesz (bár kétlem).
Sok szerencsét hozzá.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nohab
Beszállhatok a gyakorlásba?
SgtChris
Így érti meg az ember, hogy miért a legelõnyösebb helyzet a 6 óra... :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Balumann
Igen erre rájöttem. Dogfightoztunk privátban, és egyszerûen nem tudtam követni õket, mert egybõl elvesztettem ahogy kimentek a képbõl. Utána megpróbáltam felnézni, akkor meg túlment, meg véletlen elvittem jobbra is egy pillanatra (általános volt), aztán következõ pillanatban már mögöttem volt... Kb. 10x néztem meg, hogy biztos nem lehet-e lassan nézelõdni...
Most már értem miért nem találtam :P

Vogel
Készülj fel hogy itt a nézelõdésen nagyon nagy hangsúly van! A repülés és a harc 90%-a nézelõdés, szal ezt jól be kell lõni.

Balumann
Jaaah, értem köszi!

Nekem valahogy ez a logitech jobban tetszett, meg az is jobban tetszik, hogy nehezebb mozgatni. Remélem az nem általános hiba, és azért nekem tovább fog tartani.

A hatswithces nézelõdés két módban mûködik:
SNAP mód: odapillant ahová nyomod (egybõl), aztán visszaugrik centerbe amikor elengeded a gombot

PAN mód: lassan fordul oda ahová nyomod, és úgy is marad (külön gomb van a center-be állításra

A controls menüpontban nézd meg a SNAP/PAN-nel kapcsolatos billentyûket. A módok között alapból F9-el tudsz váltani (ezt is át elehet definiálni).

A Logitech Extreme 3D nekem fél év alatt tönkremenent, össze-vissza ugrált a jel, akkos is amikor centerben volt a joy. Hasonló árkategóriában a Saitek Cyborg Evo botokat javaslom

Balumann
Nah, én is vettem joystickot (végül Logitech Extreme 3D mellett döntöttem), és nagyon jó, megfelelõen érzékeny, jól tudom irányítani a repülõket, stunt dolgokat végrehajtani. sokkal jobb mint gamepaddal (bár pl. a red bull air race jobban ment gamepaddal FSX -ben, de joyal mást rontok el, vmi viszont könnyebb).
Viszont most 1 nagy problémám van, az pedig a nézelõdés. Balkézzel egérrel nem tudok rendesen nézelõdni, meg ha ide rakom a joyt akkor kevés a helyem is rá. A yojstickomon viszont van 8 irányú gomb, ami elvileg nézelõdésre van. FSX -ben nagyon jól tudok nézelõdni vele, viszont ebben az IL-2-ben olyan, hogy ha felfele megnyomom, akkor így egybõl felnéz teljesen (tehát nem tudok fokozatosan nézelõdni, és nem is marad úgy). Nem lehet ezt valahogy átállítani? A controlsban sajnos nem találok olyan beállítást sajna. Így viszont esélytelen, hogy követni tudjam az ellenfelet :( Van valami megoldás erre?

Vogel
Hát ez a beszólás elkerülte a figyelmemet :S De inkább nem reagálok. I robot véleménye kifejezõbb.

i robot
Eltudom képzelni hogy repültél fsx-ben is ha nem vagy tisztában alap dolgokkal. <#idiota>

Most látom Ricsi lettél? Gratulálok!

Szia Togyo

Mostanában alig vagyok onlány. Remélem írtod a WarCloudson a 'musztángokat.

Szintén érdemes megnézni a Training mission-öket, abban van alap manõverezés, fel-leszállás, stb, többféle géppel.

Her Laca
ok,ok :) ne vedd a szívedre:D

Elõször kezdj single missiont. De ha karriert választasz, elõször nemzetet válassz. Az adott nemzeteknek különbözõ karrierjei vannak. Németeknél vadász, vadászbombázó, me-110 (2 motoros), bombázó (szintén) és stuka. Ne felejtsd el a nehézségi szintet beállítani, elõször ne túl nehézre.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Her Laca
A legegyszerûbb ,ha multiban indítasz egy játékot aztán mondjuk a dogfight 1,2,3 közül kiválaszthatsz egy térképet. Ott aztán bármelyik reptérre rátelepülsz és minden gépet kipróbálhatsz ami a játékban van.

wolfaud
a játékot ugy értettem hogy lehessen haborut szimulalni ne csak repkednem kelljen a bol b be!

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

wolfaud
Kezdjuk elorol!
Hogy kezdjem a játékot Pilot Carrier rel?
Hol tudok ugy kiválasztani egy 2 motoros gépet hogy a foldrol tudjak indulni mert a quic missionba csak a levegõbõl indulok?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Her Laca
Höh:)
"Idáig FSX el játszottam de gondoltam kiprobalok valamit ami egy kicsit játék is "
Ezt ide leírni :D Na de nem is kommentálom:)

Szia nuke rég láttalak.

Mod. Én használok modot, de szívesen lemondok róla ha ez a játék tisztaságát hozza. Tényleg röhelyes amit néha látni. Mellesleg sztem a szerverek sokkal többet tehetnének a szûrésért. A woe pl 15 percre bannol, de csak 3x lelövésért. Ezt kéne adni a csalóknak is. Legalább átszoknának más szerverekre.

Kicsit részletesebben találsz egy összefoglalót angolul a hatásokról amiket amlítettem. Ezek együttese miatt nem repül úgy a gép mintha zsinóron vontatnák.ITT

Köszönöm mester, de a világért sem szeretnélek postaköltségbe verni (ebben a válságos gazdasági helyzetben :) ).
Az AEP cd-n (talán a gyökérkönyvtárban) van egy nagyméretû .cab file (talán data.cab). Ez ugyanolyan tömörített mint egy zip, pl Total Commanderrel meg lehet nyitni, ebben méret szerint rendezve találsz egy kb 16-20MB-os filet (ha belenézel az elsõ byte-ok tartalma "SFS"), na az lesz a files.sfs, a telepítõ csak átnevezve felmásolja.

Ha mégsincs ott, akkor hagyd a manóba, nem fontos. Csak azzal szórakozom mostanában, hogy a régi verziókkal repkedem, érdekes élmény hogy mi minden változik egy egy verzióban. :)

Vogel
Repülj P-38al. Kétmotoros és ellentétes irányba forognak a lapátok. Kioltják egymás hatásait, így nincs kitérés egyik tengelyen sem. Valós életben fix trimmel állítják be gyárilag az egymotorosokat + állítható trimmel saját szájízedre állíthatod a repülõt.
Videót Fraps-el lehet készíteni mint minden más játék esetében.

Sanyix
persze hogy balra lefele repül, mivel balra húzza a légcsavar forgatónyomatéka, és lefelé húzza az, hogy még nem olyan sok a felhajtóerõ. 300 fölött mind2 megszûnik, sõt 400 körül már fölfelé húz. Egyébként ez még kevésbé "játék" mint az fsx...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

wolfaud
Idáig FSX el játszottam de gondoltam kiprobalok valamit ami egy kicsit játék is ezért döntöttem az IL 2 mellet mert itt találtam ezt a forumot!
Szerintem az nem normális mûködés hogy alapbol mikor külsö nézetbõl nézem akkor a hátsó vezérsík egy kicsit balra áll de amikor megpróbálok felszállni akkor akkor teljesen el kell csavarnom a Joy-t hogy ne térjek le a felszálló pályáról (Egymotorossal próbálkozom)ha sikerült felszállni ami nem egyszerû akkor ha elengedem a joyt akkor balra lefele kezd el repülni! milyen programmal tudok videot kesziteni jatek kozbe?

PhantomAss
próbáld ki úgy, hogy a beállításoknél leveszed a torque -gyro effectet
asszem motor forgatónyomatéka a magyar változatban
persze így nem szimulátor....

GOOBY, pls

Kis Piros Herceg... izé... Vörös Báró kolléga: a files.sfs-sel van egy kis probléma. Nincs meg az eredeti FB, és anélkül nem tudom elõcsalogatni az AEP lemezrõl.
Írj egy postacímet a lacusch69 kukacom frímél pont hú-ra, és elküldöm.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Mit nem adtam volna ha én is X52-vel kezdhetek repszimezni... :)

Na szóval így elsõre teljesen normális mûködés amit leírsz. Ez egy "elég komoly" repülõszimulátor. Persze nem teljesen valósághû, de elég sokat kihoztak belõle, szem elõtt tartva, hogy elég széles tömegeket érdekeljen.

Amit felszállásnál érzékelsz, az többféle aerodinamikai és mechanikai hatás következménye (régebben alaposan kiveséztük itt és az index Propelleres Repülõszimulátorok topikjában), kis gyakorlással az oldalkormánnyal kordában tartható. Kitartás!

Her Laca
A milyen és a hány az két különbözõ fogalom! Lacusch a gépek tipusára kíváncsi,gyanítom az érdekli egy vagy két motoros e a konstrukció.:D

wolfaud
2 különfélével probálkoztam mind a 2 nél ugyan az a hiba

Milyen repülõrõl van szó?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

wolfaud
Sziasztok Én most telepiítettem a programot és olyan kérdésem lenne hogy velem van a hiba vagy mivalami beállítással?
van egy Saitek x52-es Joystickem beinditom a motor gaztadok es egybol el kezd balra fordulni a gep ellen rudderezek de teljesen elforgatva probalok valahogy a felszállo pályán lenni extrem felszállás után nem birom egyenesbe tartani a gépet mintha nem lenne jól beállítva a joy de a controlsba ahol látom eaz elmozdulásokat ott ugy tunik mintha egyenesbe lenne! Kérlek segítsetek

Saturn, Tesco, Media Markt...

www.smart-bus.hu

SgtChris
Na azt megnézem még, de addig adhatnál tippet a beszerezhetõségére, mert a cdgalaxis-on már nincs meg, nem tudom megrendelni... :-(

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Még annyit megnézhetsz, hogy a CCC-ben a Catalist AI mire van állítva. Nálam, ha tiltva van IL-2 alatt, akkor elõfordul, hogy a textúrák hibásak lesznek... DCS alatt pedig, ha nem tiltom, akkor nincs függõleges szinkronizálás... szóval az még megér egy próbát!

www.smart-bus.hu

SgtChris
Jaja, eddig nálam is jól ment, de mindegy, valószínûleg az lesz, amit mondassz, mert ez a game megéri ezt a pénzt.

Szerintem vedd meg 2000.- Forintért 1946-t, és menni fog szépen minden! Nálam mind XP-n, mind Vistán hiba nélkül, minden maxon gyönyörûen megy!

www.smart-bus.hu

SgtChris
Hát feltettem az FB-t (eredeti), ott is hibázik az opengl mód, de a directx alatt jól fut és mûködik az esc parancs is... Viszont ebbõl nem tudok 4.08-as verziót csinálni. (Sajna a '46 csak "próbaverzióban" van meg)
Mondjuk tartom magam ahhoz, hogy a VGA jó, a játék is jó (mind az eredeti FB, és a biztonsági mentéses '46 is), de valamiért nem szeretik egymást... :-(

A játék eredeti?

Ha két oprendszeren is ugyanaz a hiba jelentkezik, akkor ugye az oprendszer hiba, és a driver hiba (mivel a két oprendszer ugye két különbözõ driver van) kizárva. Marad a VGA, vagy program hiba. Próbáld ki az ETS-t (Euro Truck Simulator), annak is van opengl módja. Nézd meg ott mûködik-e...

Szinte biztos, hogy nem driver hiba szerintem...

www.smart-bus.hu

SgtChris
Tuning az nincs, más játékoknál semmi gond, minden frankón fut, még a legújabbak is. Valami ATI-Opengl bibi lehet. Lehet, hogy maga a játék olyan régi, hogy ezeket az újabb kártyákat már nem kezeli megfelelõen? Bár ahogy itt írod, a Vista se gond neki... Nekem Vista alatt is ugyanezt csinálta. Na mindegy, megadom a lehetõséget a 8.12-es Catalystnak, hátha...vagy rámozdulok és keresek valami módosított conf.ini fájlt és azzal teszek próbát.