IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Akkor újratelepítem a modot hátha jó lesz.

TG Gida
Ja...Steam-en 10€ a '46.Lehet valahol a DVD verziót kapni?

Isten áldja a pogányokat!

TG Gida
A Steam-es vásárlás jó dolog,csak azt nem tudom,hogy a Steam mit csinál,ha moddolod a játékot.

Isten áldja a pogányokat!

Sajnos nap mint nap van ilyen. Azon meg kínomban röhögök, amikor az égõ vörös gép (más szerveren volt) ugyan úgy harcol, mintha sértetlen lenne. Ha én égek, pár másodperc múlva megsülök v fölrobbanok.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Ja, én is jártam már úgy ezen a szerveren, hogy a Shit szárnyán felülrõl ült a 20-as sorozat, és nem esett le...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én ugyan még sosem vásároltam Steam-en (jobban szeretem, ha a kezemben van a CD/DVD), de nem tudom, hogy miért ne lehetne patchelni.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Gondolom STEAM-en hülyeség lenne megvenni az 1946ot, mivel ott még patchelni se lehet manuálisan. (vagy igen?)

Multkor a bobon úgy kiakadtam, hogy még Laca is csodálkozott. Eszméletlen dolgok vannak. A spitik úgy nyelik a golyót hogy na. Szakadnak le a darabok és semmi. Én meg kapok 1 azaz egy találatot és kontrol, motor vagy pk. Esetleg felrobban az egész. És laggol. Beállok az ipse mögé és eltünik, majd egész máshol megjelenik. Még öröm ha nem mögöttem. Azért tegnap lõttem egy shitet. Szembe repült velem a bohó. Szépen felrobant aztán meg én. Az aki azt hiszi majd elfordulok, téved.<#eplus2>

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Willenbrock
Na kipróbáltam pl a WT_MOD_409 szervert és ott mûködött ez a könyvtár,bár néha megjelent a ping skálán a sárga jel.Akkor most a mod telepítéssel lehet gond?Ubisofton belül csináltam egy BoB mappát amibe átmásoltam az 1946 4.08 verzióját és ezt írattam felül a csatorna moddal.Ezután még hozzáadtam a 109-esekhez való cockpit repaintokat(3do mappába kellett másolni õket)Offline módban rendesen mûködik is-csak a BoB szerverhez nem tudok vele csatlakozni.

SgtChris
Egy 1946-om van fenn, 4.08-ra peccsellve, mit és milyen sorrendben kellene feltennem, hogy ezt a Csatorna modot ki tudjam próbálni?

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Willenbrock
Ugyanezzel az Il-2 könyvtárral még nem próbáltam másik szervert ez a 4.09-es csatorna mod.Soundmod van benne és nem tudom melyiken lehet még kipróbálni.

Ha más szervereken mûködik (ugyanaz az il-2 könyvtár), akkor nem hinném, hogy internet probléma.

Willenbrock
Nincs ötlete senkinek miért nem tudok én BoB szerverhez csatlakozni?

Könnyen lehet, hogy a kliens oldali ellenõrzés mûködik ott is (azaz egyeznie kell a kliens SFS fájlainak a szerveréivel). Próbáld ki, hogy kizárólag azokat a modokat teszed fel, amit kérnek, semmi pluszt.

Meggyõzõdésem, hogy vannak ilyen nem túl gyakran kibukó hibák a programban. Amióta meg modolni lehet, fokozottan x-aktás az egész.

Nekem volt olyan, hogy nalyib kollégával reppentünk, ott ovlt elõttem, közben megpillonatottam belõle még egy példányt a reptéren álldogálni 😉. Körberepültem, még a tracken is látszik, azt hiszem õ maga is látta a másik gépet. 😊

Nekem rendszeresen elõfordul, hogy olyan helyeken hallom gépek hangját, ahol senki nincs, forgolódok körbe körbe, mint egy hülye, de nincs ott senki. Mintha a lelõtt gépeket nem mindig "takarítaná ki" megfelelõen a program, azok poltergeistként továbbra is ott kolbászolnak az éterben, amikor a valódi játékos lõ, a klónok is hangot adnak, stb...

Willenbrock
Az internetbeállítások közt mik azok a sarkallatos pontok amik gyakran okozhatnak ilyen kapcsolódási problémát?

Willenbrock
A BoB szerver hibaüzenete nálam:The Communication with the Remote host is lost.Reason:Connection lost.Nem tudom mi lehet a gond.Ha lobbyt használok akkor is kell portengedélyezés,meg IP cím megadás?Szélessávú ADSL netem van D-Linkes modemmel.

PhantomAss
fogalmam sincs
de asszem nem lõtt rám senki, egyedül voltam

GOOBY, pls

zsoltfireman
Sziasztok,
Érdeklõdnék,hogy honnan tudnám megszerezni a legelsõ IL2 Sturmovik progit???
<#fejvakaras>

Willenbrock
Én használom a lobbyt,akkor is meg kell adni a tûzfalnak az IP címet?Igaz már azt is beírtam de ugy sem sikerült csatlakozni.A netkapcsolattal amúgy nemigen lehet gond, 4 Mbit/s szélessávú adsl.A spit vs. 109 pl. mindíg gond nélkül megy.A Bob hoz akkor sem sikerült csatlakozni mikor 2 játékost jelzett.Egyszer sikerült csatlakozni akkor is a ping jel egybõl felment vörösbe és kidobott.Talán az internetbeállításokkal kéne valamit variálni?

Egyszer láttam olyat a WarCloudson(?), hogy TomcatVIP kolléga saját magával repült géppárban.
Azt hiszem, Richthofennek is volt már hasonló tapasztalata, de hogy saját magát le tudja lõni valaki...

Apropó, tegnap Folkstone térségében elkaptam egy Shitfire-t, de nem zuhant le. Amikor kiléptél, kaptam egy "enemy aircraft: destroyed"-et.
Te lehettél?

Scottt
Valaki nem tudja melyik módban van az, hogy légvédelem nem lövi le az ejtõernyõseket-->Elég sok fps-t megtakaríthatunk vele^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

PhantomAss
tegnap furcsa dolog történt:
röpködtem a cz ah ded. szerveren, erre megpillantom saját magamat egy ugyanolyan fókában (ha közel megyek kiírja a nevet)
és utána le is lõttem magam!
hogy ez mi volt arról fogalmam sincs

GOOBY, pls

Her Laca
Itt pontosan megnézheted ,mennyien is vannak
Lista

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Semmi más nem kell.Sõtt az se elég a 4.09 béta patch is.
Lehet a net kapcsolatod bibis ,vagy amikor nem enged be éppen tele van a server. Sokan nem a lobbyn keresztül jönnek be ,és nem látod mennyien is vannak bent .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

mert elérte a felhasználható gépmennyiséget, ilyenkor csak más géppel tudsz repülni. Valamiért korlátozza egy adott géptipus számát egy mappon belül.
i robot
Jó reggelt!
Szerintetek az miért van hogy a bob server nem enged repülni Ju-88-al?
Tegnap is próbáltam, de ahogy indítom a motort már jön is az üzenet hogy nem vagyok jogosult használni a gépet. Minden egyébb megy.

Willenbrock
Újabban Timeoutot ír ki hosszú gondolkodás után-ez mit jelent?

Willenbrock
Egyszer beengedett aztán jött a piros csík majd remote users hast left game.A spit vs. 109 a 4.08-al bezzeg gond nélkül megy!<#falbav>

Willenbrock
Vagy a Tomcsi modon kívül is kell valami még hozzá?

Willenbrock
Esetleg az a baj hogy beraktam a cockpit modokat a 109-esekhez?Azért nem engedne be?

Willenbrock
Nem tudja valaki elmagyarázni hogy adjam meg a portszámot,milyen portnév kell stb?Nem megy a szerver.

Willenbrock
Mégsem megy a BoB szerver nálam,mi lehet a gond?Van ez a portszám ami egy számsor pontokkal van elválasztva a végén kettõspont után 21010.A pontzott számsor a port számához nem írható be,win nem engedi.Röviden:Mit kéne beírnom a port nevéhez és számához mert a 2010-et hiába írtam a számhoz úgy sem megy.

Her Laca
Na ja! Tomcsi is azt mondta,hogy az lesz a megoldás. Csinálnak egy mapot ,ami csak egyféle mod al fog mûködni.

Her Laca
Ugyan 😊 Ne csinálj belõle problémát. A lényeg ,hogy a végén észrevetted,bár villogtam,meg billegtem veszettül😄

Willenbrock
Most meg tele a szerver,de ha sikerül belépnem Bubi1980 néven szoktam játszani.Bf 109-el szoktam lenni a bombázó kíséretbe beszállnék én is majd.Quick mission builderrel játszottam 109E-1 el Spitek ellen-hát a Spit AI-vel erõsebbnek tûnik.Felmentek 7-8000 méterig az E-1 ott csak támolygott pedig a valóságban kb egyforma volt a csúcsmagasságuk és az E-1 70 lóval volt erõsebb is.A géppuskák tényleg alig sebeznek.Bf 109-esekhez érdemes még cockpit modokat is telepíteni,ittvan pár.

Willenbrock
Kösz a segítséget,meg is találtam a tûzfal beállításnál hol kell a portszámot megadni-oda csak ezt a 21010-et kell beírni vagy az elõtte levõ számokat is?És a port nevéhez mit kell írni?Nekem adsl telefonkábeles-modemes netem van a TCP-t vagy UDP-t kell akkor jelölni?

Scottt
Annak van valami feature list-je mert nincs kedvem 54 oldalt átbogarászni😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hát ez az. Ha engedélyezve van a mod akkor bárkinek bármilyen változata lehet (sajna ebben a játékban az ellenõrzés csak annyit jelent, hogy a szerver sfs fájljai megegyeznek e a kliensekével).

Az csak az egyik gond, hogy nem egyforma állapotúra vannak modolva a kliensek, de cheater modok is ugyanugy lehetnek, legfeljebb ráfogják, hogy rosszul van modolva a játék.

Amit járható útnak látok: az AAA oldalról letölthetõ egy 'unified installer' nevû csomag, ami a legnépszerûbb (garantáltan cheatmentes) modok gyüjteménye. Még nem próbáltam, mert hamarosan jön egy új változat, azt meg akarom várni. Szóval ha egy ilyen egységes csomaggal megy a host, és bekapcsolják a checkruntime=2-t, akkor én is játszanék. Akkor garantált, hogy mindenkinek egyforma kliense lesz (jelenlegi tudásunk szerint a crt2 mûködik, vagy csak nagyon kevesen tudják kijátszani).

Üdv mindenkinek!
A csatorna MOD-on felbuzdulva írok, hátha valakinek újdonság: A 352nd Virtual Fighter Group dolgozik egy hasonló projekten. Mindenesetre nagyon profinak tûnik, ahogy a fórumukon található képek alapján meg lehet ítélni. Sajnos linket nem tudok beszúrni (új regisztráció miatt) de így talán könnyebben megtaláljátok: http://352ndfg.com/IL2/

Laca bocsi én voltam akire annyira morogtál 😊 a Calais-i partnál ma ("egy Me jön a hátam mögött és lõ rám mint az állat"), de hogy kerültém elém fogalmam sincs. Elõtte még egy spitet lõttem és csak egy csíkot láttam a repülõbõl hátulról,nem volt olyan szög, hogy ráláttam volna a gépedre. Na de nem magyarázkodok a gyakorlatlanság volt az ok.
<#szomoru1>
Scottt
Ez benne van a pakliban^^

Her Laca
Na urak megvan az elsõ negatív tapasztalatom a MOD -al. Pontosabban a csatornás serverrel. Nos pár napja ,egyre sûrûbben találkozom sérthetetlen gépekkel. Az még hagyján,hogyA3 as fókával nem tudok lelõni egy hurit,(Gida szerint mert nincs felrakva neki az A3-om) de azt már nem veszi be a bögyöm,hogy E1 el vagy E4 el hiába lövöm az ellent meg se karcolom. Még füstöt se húz,és az sem igaz,hogy nem lát hiszen harcol velem. Volt hogy direkt belementem a ficakba,,de semmi. Tomcsi azt mondja mostanában találkozott õ is hasonlókkal,valószinûnek tartja ,hogy megbuherálják az sfs-t. Na csak érdekességként írtam le.

Köszönöm, sikerült.

Trucker39
Nos, megtaláltam. 21010 portot kell kiengedni.

Ime: BoB 1940

Willenbrock
Csak a 109E-1 fülketeteje az más mint az igazin.Ez csak azért is zavaró kissé mivel kívülrõl jól megcsinálták a tetõt is,de a belsõ nézet már maradt az E-4 esé.De most az a legnagyobb gondom hogy miért nem tudok csatlakozni a szerverhez?Trucker írta hogy valószínûleg valahol a port számot kell átírni-ilyet még nem csináltam hogy kell?A spit vs. 109-hez mindíg simán csatlakozott.

Scottt
Nem lesz, egy teljesen új 3d-s modell elkészítése a kabinhoz(ja jól értelmeztem amit írtál teljes külsõ-belsõ problémákat találtál😊) nem 5 perc szal ne reménykedj:/

Más: Ez a K-14es messzer atom erõs😊 Csak ijeszgetésbõl elküldtem egy össztüzes sorozatot 2db mk108-as talált,egy a pilótafülke és az oldalkormány közé a másik pedig a jobb szárny végét tépte-szaggatta fel.A csórikám ki is ugrott😊 P-47es alanyt vettem kezelése direkt strapabíró gépet akartam lelõni erre 2bõl leesett😊

Willenbrock
Tudja akkor valaki milyen portot kellene engedélyeznem-és hogyan?

Trucker39
A HL-s kérdésedre a választ már a reggeli hozzászólásomban is megtalálhattad. A mostani gondodra pedig szerintem az lesz a megoldás, mint nálam is. Nálam a HUB nem akarta kiengedni. Mint kiderült, csak a 21000 port volt beállitva. A BOB szervernek a portja más. Most igy fejbõl nem tudom ( a notimon nincs Il-2) a többiek biztosan tudják majd a portot. Nos, azt a portot kellene engedélyezned a tüzfalon és akkor menni fog.

Willenbrock
Megadtam a HL-nak az új elérési utat de a BoB szerver nem enged csatlakozni.Remote host connection lost stb.Tûzfalon tiltottam az Il2fb.exe blokkolását,a netem 4Mbit/s.A spit vs.109 szokott jól menni.Mi lehet a gond?