IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mikor én megláttam 7 ezren az elsõ Fortress-köteléket (12 gép talán), csak bámultam elõre...látszik hogy nem warokon nõttem fel😊

Aztán bevallom, nem lõttem le semmit. Egyszer sikerült keringõbe vinni egy pónit, már halálsoron volt, mikor egyszer csak megfagyott a játék.......
De legalább minden felszállásból hazakerültem😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Zpogi
Jó reggelt neked is.A WarClouds szerverén volt tegnap este 21:00-kor.Ennyi magyar pilótát még nem láttam egy szerveren😊.Elég sokan össze voltunk rádiózva,köszönet érte Neghwar<#worship>.Remélem még lesznek ilyen küldetések.

WarClouds

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nagyon belassult és fagyott a gépem... 😞

Elõször elqrtam a Ta motorját.
Utána K4-gyel üldözni kezdtem egy B17-est, amikor lõni akartam, képregény lett a játékból. Persze le is lõtt.
Aztán Ta-val 9k-ról lementem 6k-ra bombázókat keresni (hallottam, hogy fû alatt jönnek), amikor 8k-n megjelent a Napból egy P47...
Fordulóharc hátrányos helyzetbõl, majd menekülés 0m-en.
Hazafelé elkaptam egy Liberátort, le is esett. Pont akkor támadták alacsonyan a B17-esek Pápát, döglõdõ motorral várakoztam a közelben.
Aztán döglött motorral, sebesült pilótával "leszálltam". (Gondolom Togyo jót röhögött...)
A következõ bevetésen végleg lefagyott a gépem, aztán nem is erõltettem...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

i robot
Jó reggelt! Azt szeretném kérdezni melyik szerveren folynak ilyen komoly harcok?

Zpogi
Én nagyon élveztem ezt a küldit,fantasztikus látvány volt az a sok bomber meg a vadász-fedezetük,és még sikerélményem is akadt.Elõször A8-as Fókával 8k-ról megcsaptam egy lemaradt B-17-est az MK108 megtette jótékony hatását,mindjárt rám is szakadt vagy 4 P-47-es,meglõttek kényszer leszállás Pápán.Átugrottam egy D-9-be ismét 8k egy másik B-17 három rácsapásból megadta magát,ismét egy pár P-47-es társaságnak,az egyikük végig a nyakamban lihegve szögelte a gépemet,motor leáll...hasra tesz.Ismét Pápa A8-as MK108-val fûszerezve,Veszprém környékén találkoztunk egy B-24-es kötelékkel 0 m-en a 30milis ismét jó szolgálatot tett...de itt már nem úsztam meg a P-47-es védelmet és kaptam egy PK-t.
Boccs,ha hosszúra sikeredett.

Semmi gond Ata. Ami fontosabb az fontosabb. Jönnek még õk a mi utcánkba <#hehe>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Így így!

Kemény volt a mai nap, de megérte! 😊 Ennyi magyart még sosem láttam egy helyen, de a pirosak is beleadtak mindent<#buck> Nagyon cselesek voltak, mert elõbb 7-8K-n jöttek nagy bombázó kötelékkel és kísérõkkel. Aztán meg elaltattak minket azzal, hogy a második hullám is magasan jön, holott nem, hanem fû alatt surrantak be. Szép taktika volt tõlük. Nagyon feelinges és impozáns volt, ahogy a rengeteg gép összefirkálta az eget a sok kondenzzel.

Ja és külön köszönet Neghwar-nak amiért összeszedte az embereket a jobb csapatmunka érdekében! <#worship>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Lehetne egyszer egy olyan mission, ahol a szövik csak moszkítót kapnak és támadjanak tigriseket, fedezetnek meg P40-est, a mi '44-45-ös gépeink ellen. Na az kb ilyen kihívás lenne nekik 😉

Összességében élveztem. Azt azért megérezhettük, hogy õseinknek milyen keserves küzdelmet jelenthetett ugyanez a felállás: böszme nagy bombázók jönnek SÜN!-ben, vadászfedezettel, ráadásul K magasan amihez nekünk nincs igazán gépünk. Nem volt fair ez a küldetés (hát ugye Amerikai a szerver, és az üzemeltetõk többsége is szövetséges országbeli), de az élet sem fair 😉

Nem voltunk túl szervezettek sem, a pirosakhoz képest.

Akkor ne panaszkodj, kijut a jóból így is 😊

Jó volt ez a bomberes mission, csak gáz hogy messzirõl jöttek, mi meg repkedtünk a térképen jobbra balra. Sokakat kidobált a szeró is. A végére már csak pár fõs kötelékekben támadtak. Pofonlõttem egy p51-et, az meg disconnectelt.. Érdekes egy este volt 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

szekelyland
Meg mindennek a tetejében a tegnap disznóvágás az öregeméknél oszt akut szilvóriummérgezés miatt most gyenge lábon állok....<#zavart2>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
jó de nekem most csak egy sima 4.09 van 1,8 as ultrapack-el arra meg nem merem rátennni az UI 1.1 et
Meg nemigen van idõm se, egy komoly megrendelõm van egy weboldalra meg egy sofõrsuli progira, felváltva dolgozok ezen a kettõn majd ha megleszek velük (és persze kifizetnek...) akor veszek egy saitek cyborgot (többre nem futja mert kell pelust is vegyek meg az A4 esem is le akar robbanni (sajna nem Kurt Tank tervezte, ez sima Ingolstadti...) na és utána majd jövök.
Ja és persze ha még élek, (és az asszony se végez ki nyílméreggel bekent joystickvéggel..) akkor össze kéne hozzak egy dedikált szerót + ts szerót is csak ki kell kunyeráljak a havernél egy kis helyet a vason.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

TG Gida
A bomber mission jó volt.A veszteségek nagyok,a harci morál kitûnõ,a taktika kialakulóban van.

Isten áldja a pogányokat!

Willenbrock
Az U.I. 1-1-et ha feltelepíted az alapból tartalmazza a 4.09b-t én úgy emlékszem.

szekelyland
Sajna most látom csak 4,09m em van

de valamit kitalálok neki...

Köszi!

Akkor Copy indul.

Üdvözlet!
Mûködnie kell. Nekem van egy "alap" Il2 mappám, ha ki akarok próbálni egy újabb modot, ezt másolom, moddolom, kipróbálom. Ha tetszik marad, ha nem tetszik, megy a levesbe. Néha három-négy verzió is van, bár mióta az UltraPack 1.8-hoz sikerült hozzápárosítani egy rendes QMB-t, már csak az van üzemben.
Átmásolom egy másik meghajtóra, törlöm a mods mappát és ráeresztem a 4.09mb1-et? Mûködik ez az út?

Na még annyi srácok, hogy hogyan tudok úgy feltenni egy tiszta il2-t, hogyha már van fent egy másik?
(Alapállásban nem engedi installálni)

Köszi, akkor rárepülök erre a peccsre!
Talán 7-re fent is lesz.

Szép munka, pilóta! 😊

Én is most nézegettem a missiont.

A bombázóik 2000m-en spawnolnak, de ha a megszokott dörzsölt vörösök lesznek (PFS_, 79_, stb), akkor szervezetten fognak szintbombázni 5-7k-ról, vadászkísérettel.

Szivatós a mission. Túl sok a célpontjuk, egymástól jó messze. Mire reagálunk az egyik gridben, már egy másik bombzáókötelék úton van a másik, távolabbi célhoz.

Szóval esélyünk nem lesz megfogni a bombázókat, ha nem támadunk nagy csoportokban. Remélem jó sokan leszünk, és nem 1:5 arányban.

Igen, de modok nélkül is megy (4.09b1m), ha nincs idõd telepíteni

Az 1.1-es AAA kell, ugye?

Igyekszek jönni én is, csak fel kell raknom egy AAA modos il2-t, ahhoz meg le kell szednem az AAA-t is.. d vendégeink vannak, szal úgyse tudnék kezdésre ottlenni. Aztán majd gyüvök 😊

Végeztem egy kis hírszerzõ munkát... 😊

A vörös repterek a következõek:

Shit VIII-asok indulnak a P9 és M17 repterekrõl. (Siófok, Gyõr)

Minden más vadász a P4, H4 repterekrõl. (Dombóvár, Donja Dubrava)

Bombázók (B17, B24, B25) az N3, O3, P3 szektorokban légi starttal indulnak. (Kaposvártól délre)

VIGYÁZAT: erõs flak a bombázók indulásától É-ra, 90-270 irányban!!!

A mi reptereink távol vannak a fronttól, kivéve a veszprémit, ahol csak Fóka A5-ösök vannak, és nincs flak!
Kõszegen és Pápán települt az összes többi vadász, erõs flak.
A szombathelyi reptérrõl nem lehet indulni, álló gépekkel van tele, és elsõdleges célpontként szerepel.

A vörösök célpontja elsõsorban a hidak, ezeket kell megvédenünk. Erõs légvédelem védi a hidakat, ha bajban van valaki, érdemes becsalni az ellenfelet...

Otthon leszek a meccsre ugy néz ki😊
pénteken Ai b17ek ellen kicsit gyászosan ment, de jug-csalinak félálomban is jo leszek😄

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A képfeltöltés nem sikerült talán így jó lesz <#eplus2>

Én nagyon szívesen összeállok veled, de remélem ott lesz még Ata mester is. Tényleg Ata! Merre vagy? Nagyon nagy a csend mostanában körülötted? Remélem tudod mi a kötelességed ma estére?

Frissült a mission.
- a description-ben eddig nem volt beírva, hogy a kékeknek védeni kell a hidakat.
- a mission fájlban hozzáadták a légvédelmet (jó sok flak-ünk lesz), néhányszáz teherautót és néhány statikus repülõgépet.

Errõl tud valaki valamit? Mi ez egyáltalán?????

Zpogi
A Warclouds fórumán azt írják,hogy 4.09 b1m kell hozzá(http://www.war-clouds.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5497&postdays=0&postorder=asc&start=15)
Ezt a képet is ott találtam:http://www.preservingfidelitysquad.nl/_div/WC_BombingMission_800-500.jpg

Remélem nem baxódik el a gépem, nagyon gyanús...

FAQ 7.

Szuper! 😉

Úgy sejtem, hogy a 'hivatásosak' a jól összeszokott kötelékekben szeretnének majd repülni.

Én speciel majd összeállok valakivel aki nem bánja, vagy szólózok.

faq
HELLÓ elmagyarázza nekem valaki hogy hogyan tudok multizni pls kösszi
Valaki felválallná,hogy lekommandirozza ezt a kis bevetést?
Úgy érzem elég sokan leszünk és nem szeretem ha káosz van😄
Elég lenne 2 tapasztaltabb emberke 1 a vadászvédelemre egy meg a bombázóritkításhoz.

A Béna.

Chazz76
<#eplus2><#alien>

Ha jó marad a gépem, akkor a szövik erõs meglepetésre számíthatnak a világûr környékérõl egy magányos Ta-152-es személyében... 😊

Mesterek. Jól emlékszem valaki már kérdezte ezt, de nem találom.

Az AAA UI 1.2-ben miért xar a legtöbb 109-es célzója? (a fülke bal oldali 'A' oszlopán lóg). Valamelyik modot kell deaktiválni, hogy jó legyen?

Ma este...

Lacus bátyja, te jössz holnap este honvédeni? 😊

Azt mondta az egyik admin, hogy gebasz volt tegnap a szerverrel, meg ma délután is, és nem tudják még miért, de dobálta ki az emberfiát; a Te térképes problémád nem biztos, hogy összefügg ezzel. Most viszont játszottam egy ideig és mûködött. Remélem én is hogy holnap jó kis móka lesz 😉

Zpogi
Igen! Az 576-nál és a CDgalaxis-nál is.

Most voltam rajta 4.09b1m modok nélkül. Gond nélkül felengedett, és nem dobott ki. Viszont bejelöltem egy kék bázist és totál más bázisnál rakott le kilométerekkel arrébb. De legalább kék oldalon és nem vörösön mint múltkor. Ugyanis van egy bazi nagy térkép (ez most nem az volt, de ez sem kicsi) ami hiába jelöltem be honnan akarok indulni, mindig random tett ki valamelyik Isten háta mögötti ellenséges reptérre. Mást térkép minden gond nélkül mûködött. Remélem, holnap a magyar map is rendben lesz.

WarClouds weboldal most megy, vannak rajta 7-en, per pillanat.
A kidobálást nem tudom megnézni, Linuxban vagyok.

Willenbrock
Itthon is kapható már dobozos verzióban?