IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez tényleg így van, csak én másik tengelyre tettem, nem a csúszkára.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nehogy azt mondd, hogy nem ismered ezt a szállóigét... 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ugyanúgy tudod a csúszkán is használni, ha spittel vagy.
PhantomAss
nálam is réggebben a flaps a csúszkán volt, de most a gázkar 4állású kapcsoló föl-le gombon van, mert észrevettem, hogy olyan gépeken is tudsz flapset használni,ráadásul fokozatmentesen, pl spit-amelyiken alapból nincs
nemtom hogy ez mennnyire szólhat bele a flightmodellbe

GOOBY, pls

én bombázok, úgyhogy eszerint van megcsinálva:

Joy
trigger1=kiskaliber, trigger2=kicsi+nagy, pinkie+trigger=bomba, C=nagy kaliber, Fire=ugrás, A,B=régen ts gombok voltak,felsõ hat-switch= zoom,ráülés revire,kiülés revibõl, alsó hat= nézelõdés, T-ket nemtom csak ha repülök 😊 azt tudom hogy M2-ben a T2=bal motor, T4 össz motor, T6 jobb motor.

Gázkar
csúszka=flaps, D=fék, M3-D=rakéta, nagy tekerentyû=ailron (csûrõ) trim, kis tekerentyû=elevator (magassági) trim, hat-switch jobb=hûtõ, hátra térkép, bal=ülésváltás, E=airbrake

és még van jópár billentyûkombináció is ugye 😊
77PXDrebil
Ez jóó!...Köszi a vidám percet! 2 hét ez tényleg jóó...😄

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

77PXDrebil
Tényleg ez egy jó hasonlat a Modokra!

Az öreg "Király"(IL2) Új "RUHÁI" (MOD-ok)! És a Király mégiscsak meztelen..

<#wow1><#beka3><#finom><#worship><#nevetes1>

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

2 hét múlva... 😊

77PXDrebil
Ja bele se kezdek én sem...😄

77PXDrebil
Tényleg! BoB tud valaki legújjabb dátumot 2010 januárnál elvesztettem a fonalat..még tavaly. Mire kiadják elavult lessz, be######ok ezen mindíg csak etetnek... etetnek ilyen kép olyan video csorog a nyálad ...aztán rágjál kefét...

PhantomAss
viszont kiegyensúlyozottabb lehetne, de ez megint egy végtelen történet 😄

GOOBY, pls

77PXDrebil
T. Richtoen!

Ezzel tökéletesen tisztában vagyok mármint, hogy nehéz ha nem lehetetlen elvárás egy végsõsoron játéktól az amire mi itt vágyakozunk! Azaz, hogy tökéletesen átéljük a korabeli repülés izgalmát és egyébb kapcsolt részeit. És bár sokat szidjuk ostorozzuk a BoB ig :-D ez az elérhetõ leg jobb fealing a piacon.
De mivel ember és ráadásul Magyar vagyok azért jó szekálni szegény öreg IL2 est!<#eljen><#crazya><#duma><#wave><#email>

Ja, pl nincs ejtõernyõ, mert befektettük az üzletbe 😊

A szimuláció nem egyszerû dolog. Még ha feltételezzük, hogy a fejlesztõk minden fontos gyári (vagy harctéri) mért adatnak a birtokában vannak (pedig nincsenek egyáltalán), akkor sem egyszerû olyan szimulációt írni, hogy a repülõgép azokat mind teljesítse egyszerre. És minden kompúteren elfusson. Játékokban néhány kulcsparamétert vesznek csak figyelembe (pl szárnyfelület, tömeg, motorteljesítmény), ehhez kitalálnak bizonyos becsült jellemzõket (pl. alaktényezõk, szárnyprofil jellemzõi, kormányfelületek hatékonysága, stb) és ezekbõl dolgozik a egyszerûsített flight modell.

De ott nem a szereplõk voltak õrültek, hanem a helyzet, meg amit elvártak tõlük. <#lookaround>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Willenbrock
Spit vs 109-en egyszer elõfordult nálam is hogy egyszerûen eltûnt alólam a gép😊azt hittem pályaváltás lesz de nem attól volt.Az is néha elõfordult hogy ok nélkül felment pirosba az indikátor,és egyszer lefagyott leszálláskor.Amúgy nagyon jól néz ki ez a mod,jó vele játszani.

77PXDrebil
Hát igen Úgy probáltam megadott magasságon trimelve stb. De mint sokszor megállapitom az IL2 ben az IL2 valóságát kell elfogadni!Ez olyan mint a 22-es csapdálya, ha ugy olvasod hogy a szereplõk mind örültek egybõl van értelme a könyvnek...😊!

Ja, én a játék-valóság összehasonlításra gondoltam (pl Corsair-rõl volt szó).

TG Gida
Nagyon tuti.Teljesen eltûnt az akadozás.

Isten áldja a pogányokat!

DummyBoy
Köszi szépen!

Valami hasonlót szerettem volna én is kiokoskodni, csak a joy belsejébe 😊

És egy gyakorlatias kérdés: Jobb így?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

VO101Tom
Ez igaz, de ha a játékban szereplõ gépek adatait akarod nézni (és ellenõrizni), azt csak a Compare adatai alapján érdemes (valóságban repült gépekrõl szedett adat max "tájékoztató jellegû" lehet, a játék attól gyakran eltér). A Compare viszont 0-10000m-ig pontosan meg is adja a "max TAS by altitude" grafikonon.

www.pumaszallas.hu

Fix alatt értem, hogy konkrét magasságra, pl 550km/h 3500m-en.

Ja, és az IAS/TAS eltérés mellett az is ott van még, hogy a gyári adatot is fix repülési magasságra szokták megadni; ott kell kísérletezni is.

Köszi megnézem!

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

VO101Tom
Na ja. Corsair milyen félelmetes gép volt valóságban, il-2ben... háát 😊

Sebességet a Compare a levegõhöz képest (TAS) adja meg, a géped sebmérõje (IAS) mindíg kevesebbet fog mutatni. IAS/TAS táblázattal kiszámolható az eltérés.

www.pumaszallas.hu

77PXDrebil
Hát ezt sok géprõlröl el lehet mondani a legjellemzõbb az F4U ha megnézed mit írnak róla (általában), aztán beleülsz az IL2 ben hááát....😊..😞. Egyébként probálgattátok már, hogy melyik géppel lehet egyáltalán elérni a névleges végsebességet...? Mert én egyikböl sem tudtam kihozni a maxot még azt sem amit az IL2 gépkönyve ír!!

De biztos én vagyok a béna..😊

VO101Tom
Igen, pont tegnapelõtt néztük azt is, hogy hajtúmûteljesítményre is teljesen más adatot ír g2, G6, G6 late-re, pedig DB 605 A-1-et ír mindegyikhez. A G2 nála 55 pacival erõsebb 100%-on, 110-en pedid a G6 erõsebb 25-el. De ha megnézed az Aircraft Guide.pdf-et, amit az Il-2 telepít fel a saját könyvtárába, abban is ezek az értékek vannak.

Szal az egy dolog, hogy ez így hülyeség, nagy valószínûséggel az Il-2 ben így van benne.

www.pumaszallas.hu

DummyBoy
Pontosan xD

Amikor elszállt a gépem, és vele együtt az összes joy profilom, akkor utána sokáig nem repültem, mert úgyis 2 hetes orális szeksz mire mindent megint beállítgatok xD

Én speciel nem a bállításokra gondoltam, hanem a hardware-es modokra, mint pl: az elõbb említett rugók, stb 😊

Her Laca
Így van!<#eljen>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

77PXDrebil
ÉÉS utána hosszú órák alatt szokd meg amit kitaláltál...😄<#worship><#nyes><#falbav>

Her Laca
Mindenki a saját szája íze szerint pakolgatja rá a dolgokat.
Ülj le ,fogd a kezedbe,és gondolkozz el,hogy neked mi lenne a legkézenfekvõbb.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

77PXDrebil
a hütõ és a fékszárny nekem a markolat balfelsõ hotra raktam vizszintesen a radiátor függölegesen a flaps...

77PXDrebil
Hát igen azért nem egyszerü... szóval a csuszka mezöjét felosztod 6-8 részre az il2 ben beálítasz a közelítés százalékokat belövöd olyan betükombikra ami nem csinál semmi mást... aztán a csuszka mezöihez hozzárendeled a kombinációkat....én a két végére holtteret raktam...

gondolom a sávokat (band) szerkesztett, vagy nem 😊

ha nem fáradság leírhatnátok, hogy ki mire mit rakott, engem érdekelne

(gázkar: E ugrás, D hûtõ, tekerõk csûrõ és magassági trim, POV föl/le a flaps, görgõ proppitch, görgõgomb autoprop
botkormány: safe alatt a bomba kioldó, A rakéta, B gépágyú, C snap/pan, ravasz 1 géppuska, második állás géppuska+gépágyú)

PhantomAss
arra hogyan tudsz zoomot rakni?
a lock on-ban úgy használom, de il2-ben nem láttam ilyen opciót

GOOBY, pls

77PXDrebil
A rugó erösítõ alátétet nálam egy nesteás palack kupakja u alakban kivágva és becsusztatva a markolat és a rugó közé....

77PXDrebil
Ja és a rugó alá beraktam egy alátétet mert kicsit laza volt az én praclimnak..<#awink>

77PXDrebil
X52 Ötletek! Én a gázkaron lévö csúszkára felraktam a zummolást!Van aki arra rakja a féket!Sokszor használom a beépített stoppert!

Tudom, de nincs benne il2fb.exe ami futna. Gondolom, hogy valami beragadás a probléma, de nem tudom melyik programrész ragadt be. Az exe nem, mert az nem fut. Lelõttem az aping-et és a hl-t is, de akkor is fennállt a probléma.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

PhantomAss
én pont ezen gondolkodom
de honnan szedsz állítható rugókat?
az kellene a center finom belövéséhez, de anélkül félek szívás lenne a pontossággal

GOOBY, pls

DummyBoy
Hmmm ... hol találom ezeket a képetek? Tudtok linket adni? xD

(Off: Épp kerestem vissza rá, hála a jó kis SG-s keresõnek semmit sem találtam ,csak azt hogy miért nincs X-52 Pro-n kétállású trigger, mint a simán ... Meglett azóta? xD )

Én két apró moddolást csináltam eddig az X-52 Pro-mon, az egyik a mágneses cucc, a másik pedig hogy kiapplikáltam belõle az "afterburner detent"-et ... szép magyar szóval ugye ... szóval az akasztót ami megröccen 20 és 80%-os állásnál ...

De ha vannak még jó ötletek, azokat is szivesen hallgatom <#integet2>

DummyBoy
Hmmm ... hol találom ezeket a képetek? Tudtok linket adni? xD

(Off: Épp kerestem vissza rá, hála a jó kis SG-s keresõnek semmit sem találtam ,csak azt hogy miért nincs X-52 Pro-n kétállású trigger, mint a simán ... Meglett azóta? xD )

Én két apró moddolást csináltam eddig az X-52 Pro-mon, az egyik a mágneses cucc, a másik pedig hogy kiapplikáltam belõle az "afterburner detent"-et ... szép magyar szóval ugye ... szóval az akasztót ami megröccen 20 és 80%-os állásnál ...

De ha vannak még jó ötletek, azokat is szivesen hallgatom 😊

Her Laca
Gida múltkor linkelt képet.Õ megcsinálta.

Her Laca
Control ,alt ,del
Ugye elõjön a feladat kezelõ. A második fül a folyamatok. És oot lesz az. Ha restart után jó akkor tuti ez a baja.

Most akarom átalakítani az egyiket külsõ húzórugósra. A központi rugót és a tányért már kivettem, csinálok egy keretet, és 4 egyforma (de azért állítható elõfeszítésû) rugót teszek rá a 4 irányba.
Az ötlet már megvan, csak idõ kellene...

Ha a program linjérõl akarom elindítani, akkor azt írja, hogy nem találja az elérési utat, vagy nincs jogosultságom az indításhoz. Vicces a csávó 😊

Restart után meg megy. A programkezelõbe nem ragadt be az il2fb.exe, mert nincs ilyen futó folyamat. Vagy mást keressek?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

ismerõsöm az usa notebook-nál vett laptopot, és neki is oprendszer nélküli volt. de most hívtam fel két ismerõsömet is akik ezen a téren dolgoznak, hogy általánosan nincs ilyen hely, ahol oprendszer nélkül árulják a gépeket. amúgy kb 5000 ftért szokták utánad vágni. szóval legtöbb helyen van olyan gép amihez nem kell megvenned, de nem ez a jellemzõ. amúgy szerintem érdemes pár helyet felhívni, hogy mit ajánlanak és abból egy aranyközéputat kitalálni 😊 kutasd meg a piacot 😊
Her Laca
Feladatkezelõbe beragadt az il2 exe. Legalábbis nekem akkor csinál ilyet.
Kilövöm és jó lesz.