IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Igazad van😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Elnézést de korrigálnom kell 😊

A 4.09b1m is hivatalos, a 4.09m elõzetes béta változata. A végleges 4.09m-ben a 4.09b1m-hez képest van:
- új repülhetõ és AI gépek
- néhány FM korrekció
- új opciók a quick mission builderben

Már mindkettõt moddolták, és a végleges 4.09m-en alapulnak a jelenlegi modpakkok.

Her Laca
Van. Míg az elõbbi az moddolt verzió addig a második hivatalos.
Javaslom tedd föl az UI 2.0 át és abban mindent el tudsz érni. Ugyanis van benne egy modváltó amivel egyszerûen tudsz az éppen neked tetszõ verziók között váltogatni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

i robot
Sziasztok!
Van valami külömbség a 4.09b1m és a 4.09m között?

Her Laca
Ez nem igaz😞( Sajnos elfogyott a karácsonyra összegyûjtött HP-m.
Most pezsgõzgettem de az nem az igazi.
Mostanában józanodom😄D

77PXDrebil
😄DDD LAcának Vér van az alkoholjában!!😄DDD Bocs magas labda volt!😄D

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Zpogi
Köszönöm a gratulációkat 😊

Fürti:a Spit vs 109 mod-hoz,ultrapack 2.0 kell és a JSGME modváltóban be kell kapcsolni a a Zuti1.1-et

A sima Spit vs 109-hez meg 4.09m.

AZ elõbbi eszmecseréhez hozzászólva,én nagyon szeretem az E Messzereket egészen a G szériáig,és az Angliai map-okat is. Ízlések és pofonok.
Emlékszem milyen jó légi-csatákat vívtunk az LW10:BoB1940 szerverén a 102-sekkel,már amikor volt elég enemy,én azt vettem észre,hogy a háború olyan idõszakaira épülõ szervereken ahol a Messzer egyenlõ vagy jobb teljesítményû vadász volt,ott általában hiány van a szövetséges oldali pilótákból(persze ez csak az én egyéni véleményem),de ahol fordítva ott aztán dögivel.
Engem,ha lelõnek 10-szer akkor is felszállok 11 sõt még huszadjára is és nem érdekel,hogy az én favorizált messzerem gyengébb teljesítményû-e vagy sem,persze pilótatudás függõ is a dolog.
Pl. Lacának mindegy hogy milyen típusú gépben ül,minddel profi,egyszerûen a vérében van a repülés.
Egy kicsit elkanyarodtam a témától,de gondoltam leírom.

Willenbrock
Meg az is lehet hogy lesznek kiegészítések a SoW-hoz,hiszen egy Koreás szimulátort is terveznek a program motorjára.Remélem lesz kiegészítés késõbb,mert végülis az Angliai Csata tágabb értelemben nem ért véget 1940-ben.

Her Laca
Nem olvastak róla😊 Na de hogy most képbe hoztad!!😄

Willenbrock
Részemrõl nem volt leszólás,nekem is jobban tetszik valójában a G sorozat mert akkorra lett igazán kiforrott a típus,csak azt mondom hogy 1940-ben az Emil még csúcskategóriás vadászgép volt,1943-ra pedig már a Spit IX-esekkel szemben már hátrányba is került a legtöbb téren.A sárkánya lett végül a fejleszthetõségének a határa,a Spit állítólag ebbõl a szempontból alkalmasabb volt a továbbfejlesztésre.De ennek ellenére a 109-esbõl a G sorozat tetszik a legjobban-az a nagy klasszikus<#eljen>

77PXDrebil
Laca a remény hal meg utoljára..😄D!

A Dipei felvetésemet nem értékeltétek?😊

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Her Laca
Persze 😊) De lehet ,hogy élményben nagyot fog ütni a dolog és még te is meggondolod majd magad😊

PhantomAss
Miért gond az, ha valaki nincs oda azokért a gépekért?
Senki sem azt mondta, hogy nem ismeri el a pilóták hõsiességét, tudását, stb.
Az angliai csata játékként, szimulátorként nem érdekel engem, mivel a háború eleji gépek nem igazán foglalkoztatnak, az ilyen szervereket is hanyagolom
Engem ezért nem nagyon érdekel a bob, én elleszek az il2-vel is
Maga a technikai része a dolognak viszont érdekel, kiváncsi vagyok Olegék mit hoznak ki belõle, de ne szóljatok meg már ezért valakit, mert mert nem izgul rá a korai E-szériára...

GOOBY, pls

Her Laca
Az elõzõben jóóóóól félreértettelek😊 Legérdekesebbnek olvastam😄
Na mind1.😄

Her Laca
Ezzel vitatkoznom kell. Az emil nagyon is jó gép. Én szívesebben repülök vele mint pl a F2-el.

szerintem senki nem írta, hogy nem érdekli
én például azt írtam, hogy számomra a legérdektelenebb, legkevésbé érdekel a háború idõszakai/hadmûveletei közül
pici, ám de el nem hanyagolható külüönbség 😊

Köszönöm, egy új infóval lettem gazdagabb, mégegyszer, köszönöm.

77PXDrebil
Atesz! Elöre kell gurulni a katapult körülre bekell rakni a kerék tuskót kicsit arrébb ugrik a gép és a tuskó kioldására indul a katapult !!

Ez csak modban van!!

Willenbrock
Igaz az IL-2-ben én is csak az F-G szériákkal repülök szívesen mert az E talán ezeknél is jobban alul van modellezve.A SoW-BoB-ban remélem nem lesz olyan gyengusz az Emil az angol gépekhez képest mint ebben.

Willenbrock
Szerintem sem lehet érdektelen egy vadászrepülés iránt érdeklõdõ embernek.Az igaz hogy német oldalról csak az Emil volt együléses vadász,de 1940-ben az nagyon is jó gépnek számított,a Spit Mk I-nek méltó ellenfele volt.Még nem voltak a Spitek olyan fölényben teljesítményben mint késõbb.A háború során elõször harcoltak nagy magasságokban(a messzerek kihasználták hogy nagyobb a csúcsmagasságuk mint az angol gépeknek és így csaptak le rájuk sokszor.)Egy kísérletezõ idõszak volt ahol mindkét fél sok tapasztalatot gyûjtöttek,a bombázók optimális kísérésérõl,nagy magasságú harcról,energiaharcról,éjszakai bevetésekrõl.Hogy lovagiasabb-nak tûnik mint a keleti front az talán azért van mert szárazföldi harcra nem került sor,ezért a levegõben kicsit személytelenebbnek tûnhetett a harc.

oda kell gurulni és choks in. ha kiengeded akkor kilõ téged is 😊
TG Gida
Az angliai csata a világ elsõ és legnagyobb légi csatája volt.Hogy lehetne érdektelen?

Isten áldja a pogányokat!

Hello!

Észrevettem, hogy az anyahajókon az AI gépeket elõrébb teszi és onnan indulnak, illetve katapultról indulnak a gépek.

Erre van valamilyen gomb, vagy valahol be lehet állítani, hogy oda tegyen és onnan iduljak?

77PXDrebil
Az angliai csata hát igen érdekes és sok vitát kiváltó német kudarc volt!De hogy repülésügyileg mennyire érdektelen azt vitatnám!

Egyébként a csatorna körül vivott légi harcokból szerintem a Diepi partraszállás alatt zajló légicsata volt a leg figyelemre méltóbb valahogy úgy kellett volna szerepelnie Göringéknek a Dnapon...😊

Ekkor szált szembe egyenlõ félként az RAF és a Luftvaffe (USAAF még jelentéktelen számban volt) Azonos tudású gépek létszám és tapasztalt halyózók!

Várom a véleményeket!

üdv: Drebil

77PXDrebil
Hát igen nekem is volt már ilyen ihletett repülésem csak én AW-n egy Yak9 nyergében éltem át a legendás G2 vel szemben hátulról jött és magasról olyan 4k n kezdtük a bulit és 500m en halt meg utánna a lobbin gratulált az ember...😊 azóta sem tudtam rekonstruálni a repülést teljesen...😄

A másik ilyen élményem még a CAD warban volt egy Pe 2 es 4AK de erröl majd máskor ! (erröl tekket is vettem)

csak nálam rossz a fórum órája?
csak qmb-ben veszi át a pilótát az AI. amúgy ha lövészkedsz, akkor a pilótát is te irányítod, ha máshol ülsz akkor az AI bekapcsol. tehát a lövészed automatikusan lõni fog. de azt is ki tudod kapcsolni a MISC alatt a Toggle autopilot, és a Toggle Level Autopilot-tal.
w77d
értem.. és ilyenkor a gép automatikusan átveszi az irányítást amikor mondjuk lövészkedem?

controlsban a VIEWS rész alkatt az eslõ, azaz a Pilot or gunner position.
Her Laca
alapból a C betûvel asszem

w77d
srácok a bombázókon hogy tudok váltogatni a lövészpozíciókban??

Her Laca
""detto, számomra a háború, ha mondhatok ilyet, legérdektelelenebb része az Angliai légi csata""

Csakis egyet tudok érteni veled😊 Valahogy lovagiasabb volt mint ami keleten zajlott. Bár lehet csak én gondolom így.

detto, számomra a háború, ha mondhatok ilyet, legérdektelelenebb része az Angliai légi csata

viszont kíváncsi vagyok nagyon a játékra, mert õk egy FS2004/FSX szerû dolgot képzeltek el, konkrétan maga a BOB csak egy alap lesz amibe majd mindenféle emberkék fejleszthetnek repülõt, akármit

legalábbis interjúban ezt mondták
viszont ez felvet eléggé érdekes kérdéseket

Gratulálok Pogi mester!
Mostanság talán lesz egy kis idõm esténként újra on-line repülni.
Valaki legyen oly kedves súgja meg mi kell most a spit vs 109 hez?
Vagy melyik serveren repültök most?

A Béna.

PhantomAss
hát igen, a bob az nem pótolhatja az il2-t
Engem speciel nem érdekel annyira az anglai csata, a háború eleji gépek, ezért nem is várom annyira
A megvalósítás, az új motor viszont érdekel
Valahogy nem hoz tûzbe az a néhány repülhetõ gép

GOOBY, pls

TG Gida
A haverodnak is van internete<#kerdes>

Isten áldja a pogányokat!

Sanyo
Egy darabig szerintem is párhuzamosan fog menni, aztán majd meglátjuk. A Red Baron-t is fejlesztik a mai napig, valószínûleg az Il-2 is ellesz még néhány évig.

www.pcpilot.hu

Chazz76
Hát azért ez nem teljesen így lesz.Lehet hogy szép lesz,csili-vili meg minden,de lesz benne tízegynéhány gép,oszt jónapot.Írod a fókás élményedet,na ahhoz is kellesz a zil2,hogy ilyeket átélhessünk😊.Aztán az is idõ,míg átállnak a szerverek,a júzerek beszerzik a játékot stb.,szóval szerintem jó ideig párhuzamosan fog futni a 2 játék.(legalábbis nálam)

Her Laca
Tisztelt kollegák. Ezt le kell írnom. Nem tudom ki ,hogy van vele de pl nekem elég hullámzó a teljesítményem a légi harcok alatt mostanában.
Mikor ,milyen a hangulatom,a kedvem,mennyi alkohol van bennem stb😊
Hetek óta egy értelmeset nem tudtam repülni de tegnap este nagyon ráéreztem. Felugrottam a spit vs 109 re és bepattantam egy A6 ba . Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést amikor egy pár tökéletesen táncol. Minden a helyén volt ,a ritmus szinte lüktetett bennem,nagyon élveztem.
5 gépet lõttem pár perc alatt, az elsõ kettõ két póni volt magasból jöttek energia fölénybõl géppárban. Láttam õket ,egy finom palást ,elcsúsztak mellettem,már mögöttük is voltam. Nem húztam rájuk rögtön ,hanem a sebességet megtartva alattuk szûkítettem. Az elsõ ficak erõsen húzta ,megvártam míg beesik elém ,lõttem és volt egy szárnya. A másik addig mögém keveredett,de egy kis légi balett (komolyan mondom szinte éreztem a ritmusát a repülésnek) és annak is esett a szárnya.
Mostanában nagyon ritka ,hogy így érzem a dolgokat de tegnap este minden sikerült. Még aludni is evvel az élménnyel tértem.

Her Laca
Ugye ,ugye😊 Mondom én,hogy jövõ karácsony lesz abból a BOB bol! Bár ne lenne igazam. """4.12 pedig 2011 júniusáig fog megjelenni"""
Minek csinálnák ,ha kijön a BOB? Ki a retket fog érdekelni az IL2-õ?Nem értem én eztet.<#falbav>

acidrain
Gratulálok!

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Az UP, CUI és társaik azok nem hivatalos cuccok. Feltört, illegális modolások. Csak Olegék, illetve mostanság a Team Daidalos által kiadott hivatalos patchek a játék legális fejlesztései. Csak, hogy tisztában legyünk vele 😊 És azért nincs még feljelentve az összes modder, mert nonprofit módon megy, és Oleg már tojik az ilcvóra (a modok stabilitási problémáinak meg szerintem kifejezetten örülne, ha foglalkozva velük).

Az meg egy másik dolog, ha megnézed a hivatalos peccseket, azokban a repülhetõ gépek legalább szépen ki vannak dolgozva (Tempest pl, szerintem az egyik legszebb kabinbelsõ). Külsõ, belsõ, repmodell. Nem olyan lowpoly CFS2 kinézet, mint a gyakorlógépek, vagy a Catalina cocpit pölö.

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Pedig hogy vágytam már rá hogy a Polikarpov R5 is végre repülhetõ legyen,de csak AI lesz...valahogy azért majd túlteszem magam rajta😄
Amúgy tényleg inkább azt oldanák meg hogy ne lépkedjen ki az 4.09+UP20-val a játék a szerverrõl-és ne faggyon néha le,bár nem tudom az a patchek vagy a szerver hibája-e.

Ja és a lényegrõl nem is szóltam, hogy majd mindenki meg lesz kergülve hogy nem indul az új patch meg hogy melyik szerverre melyik kell és hogyan <#conf><#conf><#conf><#duma><#boxer><#violent><#falbav> És majd mindenkinek szép lassan elmegy majd a kedve az egésztõl.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ez már szánalmas! Ki az a marha aki azt várja, hogy milyen új gépek meg skinek lesznek repülhetõk. De most komolyan? Benne van egy rakat gép, amiket én példáúl meg sem néztem, nem hogy kipróbáltam volna. És van egy érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül mert akárhányszor kijött egy patch, mindenki csak azt nézte, hogy mennyit javult a grafika/vagy romlott, mennyiben javult a rep.modell/vagy romlott stb. Egyedül a zuti mod az, amire azt mondom, hogy legalább jó ötlet volt. De ezen túl én már nem akarok több csontot lerágni errõl a játékról!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Sanyo

www.pcpilot.hu

77PXDrebil
+a

77PXDrebil
Gratulálok trónörököshöz...😊)

Her Laca
Tedd fel ujra a lobbyt

PhantomAss
ja ezt is próbáltam de nem fogadja el
jó mi? 😄
itt már csak Jack Bauer segíthet

GOOBY, pls