IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itthon lehet kapni,szerintem már nem is olyan veszélyes áron,de online külfõldrõl vásárolni ilyen szoftvereket,háááát...Lásd Flaming Cliff
Valószínû,hogy ezért a pízért kapsz egy letöltõ linket!
Az ITT 9.95$-ért letölthet il2 1946 verzióról van valakinek esetleg tapasztalata?Gondolom ugyan úgy lehet peccselni mint a normál, DVD-s verziót de van-e iylen telepítési megkötés, hogy mondjuk 5* lehet aktiválni oszt jónapot ? ( mint például a letöltõs Flaming Cliff )
dankesün
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Van köztetek olyan aki kipróbálta ezt a MOD-ot?
Pack Mod Corée (Korea,Mig Alley,MiG-15,F-86 stb)
Az érdekelne,hogy hogy kell telepíteni
Üdv!
Zsolt
Isten áldja a pogányokat!
ja, de akkor a ruszki gépeken meg azt modellezzék le, hogy a kurblis autó odaáll a gép elé (persze részeg sofõr vezeti, kb 10 perc) és a körmös tengelyt rácsatlakoztatja a rata elejére, majd néhány perc alatt elindítja
kb..
GOOBY, pls
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Sok német gépnél, dóra, messzer mechanikus lendkerekes indítást használtak, ahogy tvr is mondta, egy nagy lendkereket a megfelelõ áttétellek nagy fordulatra pörgettek fel, majd a gyújtást bekapcsolták és egy tengelykapcsolóval a fötengelyre csatolták. Ha begyúlt akkor jó, a nem akkor az ingajjat felgyûrni, neki a férfias munkának. Idézzem egy klasszikus mondatát: "A messzert nem lehetett csak úgy a srófjától fogva beindítani"
Az bombázóknál más volt a mese, mert ott a fedélzeten elfért az aksi, meg aztán egy 4 mocis bombernél lett volna mit tekergetni.....
Az amcsi meg más szövi gépeknél volt önindító, de úgy oldották meg sok típusnál, hogy dekompressziót használtak (szívótorok lezárva) így a motor kompressziókor nem fogta le az indítomotort és amikor fevette a lendületet akkor nyílott a szívótorok és bedörrent a motor.
Azért de jó lenne a bob-ban látni, amint a szerelõk jobboldalt a kurblit tekergetik a messzernél....
Elképzelem majd a 4-es AW ben<#idiota>#idiota> hogy indul a küldi, szovjetek vs luftwaffe, mindenki fly-t nyom, német oldalon a szerelõk keservesen tekergetik a kurblit a -30 fokban majd miután nem indul, mindenki kilép a küldibõl német oldalon......
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
A "kurblis" inercia indító semmilyen kapcsolatban nincs elektromos rendszerrel. Ha felpörgették a kívánt fordulatra, egy kupplung/kapcsolóretesz segítségével összekapcsolták a fõtengellyel, amit néhányszor átforgatott, ami elég lehetett, hogy beröffenjen a motor. Volt ilyen a páncélosokban is, tartalékeljárásként, ha a normál indítómotor meghibásodna (pl fagyban)
Elegendõen nagy kapacitású akku és nagy teljesítményû indítómotor (néhány LE) feleslegesen növelte volna a gép tömegét. A repülõgép hátonrepülésekor ill negatív g terheléskor sem csuroghat, fröcsöghet belõle semmi. Az akkuk töltése feleslegesen bonyolult infrastruktúrát igényelne a repülõtéren (benzines generátorok).
Értem én,hogy nagy köbcenti volt viszont közel sem olyan kompresszióviszonnyal mint a mai motorok,és tisztán hallatszik az indítómotor hangja mikor ráengedi.
Az én elméletem:Lendkerék felpörget (a lendkerék gondolom surlódótárcsás vagy csak simán szabadonfutós) indítómotor ráereszt és a 2 együttes forgatónyomatéka már képes volt beindítani a motort.
Mert tisztán látszik,hogy a fõtengelyt (légcsavartengely) csak akkor kezdi el forgatni mikor rákapcsolja az indítót.
De szétszednék egyszer egy ilyen igazi régi technikát😄
A Béna.
Most jöttem haza az erdõbõl. Elmesélem milyen az erdõfelújítás mûszaki átvétele. Annyit értenétek hozzá, mint én a fentiekhez 😄
A szarabb az, mikor a prop pitch-et lövik el úghy, hogy nem veszed észre. Én kb 5 másodperc alatt szoktam kinyírni ilyenkor a motort 😊
Olajjal meg WD40-nel kezelgetem, úgy fest ez a kombó beválik a rozsda ellen.
offline kampány:"Luftwaffe Pilot- Afrika!" by FlatSpinMan.
Emillel repülök,járõrben 2000 méteren egyszercsak napból ránkesett pár spit lett is hirtelen nagy forgolódás.
Gépveszteség nélkül ledaráltuk õket az égrõl de az utolsó azért bekopogott egy rövid sorozattal,gyors csekkolás épnek a szárnyfelületek motor húz füst nincs,(szigorúan külsõ nézet nélkül)Nem is tünt fel semmi hirtelen.
Máz hazafelé irányon tünt fel,hogy valahogy fura a motor hangja,nem ilyen szokott lenni 60%gáznál...
Gondoltam biztos a nagy hirigben kikapcsoltam az auto prop pitchet,csekk nincs kikapcsolva.
Azért lassan rájöttem,hogy nem reagál a gép a gázkar állására.
Eddig semmi érdekes,bár én még ezzel soha nem találkoztam pedig lõttek már le épp eleget😄
De mikor nézelõdtem a fülkében észrevettem ,hogy a gázkar bowdenja le van szakadva!!! Azért nem kicsit "jó" érzés volt látni ,hogy ez az öreg játék még ezt is tudja😄
Sajna fotó nem készült...
Valaki találkozott már ilyennel?
A Béna.
Mit pörgetnek fel a kurblival a Dórán?
Olyan mintha valami lendkerekes cuccot tuningolnának felfelé.
De indításnál meg hallhatóan pörög az indító,tudja valaki,hogy mûködött?
Esetleg annyira kezdetleges volt az akksi ,hogy elõtte dinamóval fel kellet "tölteni"?
Mert gondolom járó motornál már töltötte az akksit,legalábbis ezt gondolom mivel repülés közben ha leállt a motor egyszer kétszer megpróbálkozhattak az indítással.
Valaki hozzáértõ felvilágosítana?
A Béna.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Próbálgatom,már tanulmányoztam az ini.fájlt és begépelem a MAP neveket,érdekesség,hogy Malta,ER_Malta,de az elmentett QMB missionok neveibõl lehet következtetni!
Missionokat tudok készíteni QMB-hez is,azt már egyszer begyakoroltam.
Tudom a bõség zavara,de nagyon jó lett volna,ha a Letov is repülhetõ lenne!
Nagyon komoly,ahogy közeledik felé az "ellen" és ahogy az AI dolgozik,készíti a légvédelmi géppuskákat. <#eljen>#eljen>
Isten áldja a pogányokat!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról