IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Ennyire hülyének ne nézzetek! -.-"
Arra gondoltam, hogy a modokat rá. (Ultra Pack 2.0 stb...)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sorrendben kell feltenni a cuccokat, hogy tudjak játszani a szerókon?
Illetve tegnap is próbáltam de akkor nem indult el a game vagy 95%-nál befagyott. :S<#help>#help>
Én nyomom az FS9,FSX-et is,és az ehez kapcsolódó kiegészítõk 80%-a nem kézzel fogható(dobozos verzió),hanem letöltõs,én ilyenekért nem szívesen adok ki pénzt! Utánna meg kezdõdnek a problémák,ha reklamálni akarsz valamiért,örülhetsz,ha szóba álnak veled.
Tehát, ezeknél a 1930-40 es években tervezett gépeknél figyelembe vették mind a normál, mind a legeltetõ tartást azaz a front üzemeltetést! Így általában több indítási módszert beépítettek! Mivel generátor ugyebár minden motoron volt a müszerek fütés stb. üzemeltetéséhez egy indító motor beépítése sem lehetett nagy gond! De ugye a tajgán nem sok apa kocsi szaladgászik és ha kitelepülünk egy tábori reptérre és egy mégis akad, akkor sem lehet egyszerre elindítani 10-30 gépet egy bevetéshez! Ezért alkalmazták a patronos illetve a kurblis megoldást! Akkumulátor természetesen mindegyiken volt a kissebb motorral rendelkezõ gépeket el is indították vele!(felderítõ és futárgépek)
Itt kell felhívnom a figyelmet a tömeg-tér viszonyokra(tudom jó az ídõ a tömeg kimegy a térre kac-kac)
pl. FW190 egy üléses vadászgép: nagy tömegü nagy teljesítményü motor kis sárkányszerkezet a biztos indításhoz a korabeli aksik túl nagyok lettek volna a szükös helyre nem fért volna és a sulya sem semmi, a tábori töltésrõl pótaksik szállításáról nem is beszélve! Tehát a drága helyet és sulyt inkább fegyver üzemanyag páncél elhejezésére használták!
B17 négymotoros bombázó: hely terhelhetõség van bõven és tulkép csak az egyik motort kell "külsõ"(Aksi) segitséggel indítani a többit már a belsõ hálózatról lehet életre kelteni!Erre már érdemes a megfelelõ áramforrást felpakolni!
Késõbb nagyobb gépeknél illetve sugarasoknál úgynevezett segédhalytómüvet alkalmaztak ami egy kis tömegü és könnyen beindítható halytómü volt(kis áramigénnyel) ami elöállította a megfelelõ áramot vagy sürítettlevegõt a nagy moci berittyentésére!
Nos ugyanez a problematika a harckocsiknál is fenn ált!!
Remélem tisztába kerültek a dolgok!
A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !
Hogy ezek mekkora patkányok basszus!
Az 1946 az ubinál 9.95$ míg steamen 9.99€
Ubi store közli, hogy bekaphatom területileg ( IL-2 Sturmovik: 1946 is Country restricted on your IP. )
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
de lehet kamu, még nem próbáltam
GOOBY, pls
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Egyszer meg 2 <#kocsog>#kocsog> tapadt rám,vadul próbáltak leszedni de a végén mind a 2 a földbe manõverezett,aztán a chatbe beírták nekem hogy ne nyomkodjam a print screent,nem tudom mit is csinál pontosan a print screen,mert persze sose nyomkodom.
Itthon lehet kapni,szerintem már nem is olyan veszélyes áron,de online külfõldrõl vásárolni ilyen szoftvereket,háááát...Lásd Flaming Cliff
Valószínû,hogy ezért a pízért kapsz egy letöltõ linket!
Az ITT 9.95$-ért letölthet il2 1946 verzióról van valakinek esetleg tapasztalata?Gondolom ugyan úgy lehet peccselni mint a normál, DVD-s verziót de van-e iylen telepítési megkötés, hogy mondjuk 5* lehet aktiválni oszt jónapot ? ( mint például a letöltõs Flaming Cliff )
dankesün
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Van köztetek olyan aki kipróbálta ezt a MOD-ot?
Pack Mod Corée (Korea,Mig Alley,MiG-15,F-86 stb)
Az érdekelne,hogy hogy kell telepíteni
Üdv!
Zsolt
Isten áldja a pogányokat!
ja, de akkor a ruszki gépeken meg azt modellezzék le, hogy a kurblis autó odaáll a gép elé (persze részeg sofõr vezeti, kb 10 perc) és a körmös tengelyt rácsatlakoztatja a rata elejére, majd néhány perc alatt elindítja
kb..
GOOBY, pls
Sok német gépnél, dóra, messzer mechanikus lendkerekes indítást használtak, ahogy tvr is mondta, egy nagy lendkereket a megfelelõ áttétellek nagy fordulatra pörgettek fel, majd a gyújtást bekapcsolták és egy tengelykapcsolóval a fötengelyre csatolták. Ha begyúlt akkor jó, a nem akkor az ingajjat felgyûrni, neki a férfias munkának. Idézzem egy klasszikus mondatát: "A messzert nem lehetett csak úgy a srófjától fogva beindítani"
Az bombázóknál más volt a mese, mert ott a fedélzeten elfért az aksi, meg aztán egy 4 mocis bombernél lett volna mit tekergetni.....
Az amcsi meg más szövi gépeknél volt önindító, de úgy oldották meg sok típusnál, hogy dekompressziót használtak (szívótorok lezárva) így a motor kompressziókor nem fogta le az indítomotort és amikor fevette a lendületet akkor nyílott a szívótorok és bedörrent a motor.
Azért de jó lenne a bob-ban látni, amint a szerelõk jobboldalt a kurblit tekergetik a messzernél....
Elképzelem majd a 4-es AW ben<#idiota>#idiota> hogy indul a küldi, szovjetek vs luftwaffe, mindenki fly-t nyom, német oldalon a szerelõk keservesen tekergetik a kurblit a -30 fokban majd miután nem indul, mindenki kilép a küldibõl német oldalon......
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
A "kurblis" inercia indító semmilyen kapcsolatban nincs elektromos rendszerrel. Ha felpörgették a kívánt fordulatra, egy kupplung/kapcsolóretesz segítségével összekapcsolták a fõtengellyel, amit néhányszor átforgatott, ami elég lehetett, hogy beröffenjen a motor. Volt ilyen a páncélosokban is, tartalékeljárásként, ha a normál indítómotor meghibásodna (pl fagyban)
Elegendõen nagy kapacitású akku és nagy teljesítményû indítómotor (néhány LE) feleslegesen növelte volna a gép tömegét. A repülõgép hátonrepülésekor ill negatív g terheléskor sem csuroghat, fröcsöghet belõle semmi. Az akkuk töltése feleslegesen bonyolult infrastruktúrát igényelne a repülõtéren (benzines generátorok).
Értem én,hogy nagy köbcenti volt viszont közel sem olyan kompresszióviszonnyal mint a mai motorok,és tisztán hallatszik az indítómotor hangja mikor ráengedi.
Az én elméletem:Lendkerék felpörget (a lendkerék gondolom surlódótárcsás vagy csak simán szabadonfutós) indítómotor ráereszt és a 2 együttes forgatónyomatéka már képes volt beindítani a motort.
Mert tisztán látszik,hogy a fõtengelyt (légcsavartengely) csak akkor kezdi el forgatni mikor rákapcsolja az indítót.
De szétszednék egyszer egy ilyen igazi régi technikát😄
A Béna.
Most jöttem haza az erdõbõl. Elmesélem milyen az erdõfelújítás mûszaki átvétele. Annyit értenétek hozzá, mint én a fentiekhez 😄
A szarabb az, mikor a prop pitch-et lövik el úghy, hogy nem veszed észre. Én kb 5 másodperc alatt szoktam kinyírni ilyenkor a motort 😊