IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Ezt meg csak a rend kedvéért😄

Willenbrock
Jól néz ki ez a WoP,ez a videó kedvet csinált hozzá,van már hozzá az a realizmus patch amit a megjelenésekor emlegettek?Bf 109-La 5

Willenbrock
Igen,csak az 1.11 alatt nem vettem észre,most meg gyakran elõferdül,pedig 5 Mbit/s a netem.

ezt hívják lagnak 😊

Willenbrock
Ma például egyszerûen "elugrált" e célkeresztõl a legtöbb gép,de úgy mintha teleportált volna,5-6 métereket csúszkáltak így látszatra.

Willenbrock
Nem tudom összefügg-e az új peccsel,de az UP 1.12-vel kicsit mintha hosszabb lenne a töltési idõ nálam is,a Spit vs 109Mod szerver meg eléggé szaggat azóta. 1.11-nél nem tapasztaltam.

Egyszerûen nem értem... próbaképpen átmásoltam a sima 4.09-re visszaállított exe fájlt a másik rendszerrõl, és így elindul! Minden ugyanaz... a másik exe is ugyanaz, mint amit felülírtam... számomra ez sok(k)! 😄

www.smart-bus.hu

en is megjartam mod felrakasa utan ,ra 2 napra nem tudtam inditani a jatekot ,ujbol kellett tenni az egeszet.Meg most is miutan ra klikkelek az ikonra hogy inditsam a jatekot kell varjak 15-20 masodpercet.Eddig nem volt ilyen foleg mig nem volt modom.Van igy meg valakinek?
Megvoltam ezekkel mind... 😞 Most az a különbség, hogy nem írja ki, hogy hiányzik az a fájl, de ugyanúgy nem indul...

Ötletem sincs, mi lehet. Mindent ugyanúgy csináltam mint a másik win7-s rendszernél, és ott semmi babrálás nem volt... telepítés, játék...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Ez egyértelmûen directx hiba, ráadásul a directx 8-at keresi. A DirectX 9c-t installáltad? (W7-ben Dx11 van, és lefelé nem mindíg kompatibilis, Arma alatt is szívtam ezzel)

Tedd fel a DirectX 9-et, ha az esetleg már megvolt, akkor töltsd le a netrõl ezt a dll-t, és tedd be a Windows/system32 könyvtárba.

Más proginál is elõfordulhat, hogy W7 alatt dll-t hiányol (Hardball Aircraft Viewer pl), ott is a progi könytárba vagy a system32-be kellett betenni a letöltött fájlt.

www.pumaszallas.hu

Basszus, legalább 3x újraraktam...

Az a poén, hogy a másik win7-s rendszeren meg semmi gond...

Próbáltam directx módban indítani, ott azt írja, hogy ez a fájl hiányzik: d3d8.dll

Frissítettem directx-t, semmi nem változott...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Nekem mod felrakás után csinálta ezt, de kb fél perc mulva elindult. 1946 dvd-rõl újrainstalláltam, utána jó lett modokkal is.

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Ez elég vicces(na jó szomorú,de én itthonról csak röhögni tudok rajta😊
"Tisztelt miniszterorru!Tábornokés Tisztikurak!" meg hogy javult a "kompatibi-látásunk" ezzel a "vásárlálás"-sal😄

Képzeljétek, hogy jártam... :S

Vettem egy új vinyót. Win7 telepít, Il-2 felrak. ( 4.09 ) Indítom, semmi. Felpörög a cd, megjelenik a folyamatok közt az il2.exe, majd eltûnik.

Valami ötlet?

www.smart-bus.hu

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

A modokban nem innen vették a Bf motorhangját? Mármint a kabinbelsõben. nagyon hasonló.
sziasztok.. tudtok nekem valami jó joystickot ajánlani olyan 27 eurós árig?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Ezt ismeritek? LOL

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Köszi a linket, már jön is 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

koszonom a segitseget Richtofen es Tom ez mar sokat jelent nekem.Tom neked mit is mondjak? Igazad van a pedallal, nem is a penz volna..... hanem hetkoznap este 7-8 oratol van idom ide ulni a gephez,hetvegen pentektol vasarnapig ki van kapcsolva a gyerekekert ,egeszen be voltak futve a gepert.Az ovono mondta hogy az ovodaba egesz nap csak Stukakat es spitfiret emlegettek ,kerdezte is hogy mik azok persze tettem a hulyet, hogy nem tudom.A joyt el kellett dugnom ,gondolhatod ,ha most meg egy pedalt is felszerelek.........nem gond teszem a trimmeket a billentyuzetre ahogy Richtofen mondta ,es egyedul ami itt szamit a jatek elmenye ,akkarmilyen keveset is jatszok egy nap. Tisztelettel> Gyula
VO101Tom
Ha nincs szabad tengely, akkor nincs mit tenni, a trimmet gombokra, billentyûzetre rakhatod csak. Volt idõ, hogy a joy gázkarra tettem, bombázó bevetéseknél, BnZ-nál az is jó volt, légiharcban viszont rossz, ha el kell engedned az egeret. Sajnos az il-2 a trimm értékét nem írja ki, hogy mi az aktuális állás, az Fw-190-ben van viszont kijelzõ (bal panel, középtájt, a futó visszajelzõ környékén. elevator trimm indicator - kép) ott tudod ellenõrizni, hogy elég gyorsan vált-e. Ha lomha, akkor makrót is írhatsz a joy konfig progiban (van ilyen hozzá ugye?), hogy egy gombnyomást többször ismételjen. Ahogy Richtoofen is írta, a reset is kell.
Nemtom mennyire vagy elengedve pénzileg ilyesmikre, egy pedál nagyon sokat dobna a repülésen, nem beszélve arról, hogy légiharc közben a tekergetéssel soha nem tudsz olyan precizen célozni, mint pedállal. A több tízezres, repülõ szimulátorokhoz gyártott pedálok helyett olcsóbb, autókhoz való kormány-pedál összeállítás is jó (mûködési elve kicsit más lesz mint a repülõgép pedáloknál, de nem vészes). A kormányt félreteszed, a pedált meg beállítod a rudder-re. Arra érdemes figyelni, hogy a két pedál kialakítása ugyanakkora legyen, zavaró ha asszimetrikus. (és arra is figyelj, ne járj úgy mint egy század-társunk, állandóan ellõtte a lõszert tök véletlenszerûen a programban. Nem kis idõbe telt, mire rájött, hogy az asztala mellé, fejjel lefelé letett kormány nyomkodta a gombjait 😊 )

www.pumaszallas.hu

Nem feltétlenül kell mindent a joyra rakni. Én billentyûzeten trimmelek a kurzol nyilakkal:
- Magassági kormány: fel, le
- Oldalkormány: bal, jobb
- Csûrõ (ritkán kell): ctrl-bal, ctrl-jobb

Plus érdemes felvenni a trim resetelõ gombokat (neutral), nálam ez shift-up, shift-right, stb.

Ok igy van ,akkor adj kerlek egy tippet. Teszem csak a tengelyeket sima aileronra meg elevatorra rudder-nek z tengely de magassagi trimmet hova? Bal kezem allandoan foglalt egerrel nezelodom ,Koszonom . mas trimmet esetleg? Csak sima beallitassal trimm nelkul nehez vezetnem a gepet.
VO101Tom
Ahogy olvastam te a magassági kormány helyett a magassági trimmet tetted a botra, ami megoldást egy rövid ideig használták ugyan régi nagy gépeken, de sok hátulütõje volt, többek között a lomha mozgás, és, hogy kis sebességnél nem volt hatásos. Itt olvashatsz a trimmekrõl, mire használják, hogy mûködnek, milyen fajtáik vannak. Ha valami nem tiszta, kérdezz bátran.

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Én most nézem,egyszerûen gyönyörû a hangja ennek a repûlõnek,nem tudok betelni vele.

Zpogi
Ha valakit érdekel ez a video innen letöltheti,bár angol nyelvû.

One Summer-Two Messerschmitt

zsoltfireman
zsoltfireman
zsoltfireman
Egy kis unikum: Korea missions

Forditáshoz használd a google forditó progiját!

zsoltfireman
Nos,én az 1GB,4GB-s dolgokkal nem foglalkoztam,DOF megintcsak nem kellett,mert nincs Track IR-em sajnos,a többit meg kisilabizáltam,hogy mi az ami nem alapértelmezett,és mi az ami extra.

Willenbrock
Kösz a mappát!Valahogy mégis az UP2.0 indult csak el😞Úgy csináltam pedig hogy ezt a MODS mappát az UP2.0 gyökérkönyvtárba másoltam(felülírta a régebbi MODS mappát)aztán a Nouveau button up2.0 button fájlját a Files/gui/game mappába másoltam(a régit átneveztem -buttonra)Aztán ugyanígy a MODS/STD/gui/game mappába pedig bemásoltam a SAS offline buttons fájlt,a régit itt is átneveztem -buttonsra.
Elvileg ennyi lenne nem?A JSGME-ben kell aktiválni valamit?

VO101Tom
nincs mit 😊

www.pumaszallas.hu

Chazz76
Ez a magassági trimm a Z tengelyre nagyon jó ötlet,kár hogy eddig nem jutott eszembe.Kösz a tippet.

zsoltfireman
Nos,aki használni akarja a Korea MOD v1.2-t,
MOD mappa

Ezt a mappát másolja be az IL2 gyökerébe,illetõleg az elõzõleg említett két buttons fájlt másolja be a megfelelõ hejre.

meg egyszer koszi, eddig csak homalyban voltam
kosz most mindent ertek
VO101Tom
Joy beállításnál elsõ kérdés, hogy mivel nézelõdsz? TrackIR, Egér vagy Hat-Switch? Én nagyon sokáig egereztem, leírom ezt: A hajtómûteljesítményt joy és egérgombokra raktam (kell a 0%, a 100%, +5%, -5%) - ez mindenre elég. A csûrõkormányt (aileron) és magassági kormányt (elevator) értelemszerûen a kormány X,Y tengelyre, ha nincs külön pedálod, akkor a pedál (rudder) a bot forgatás jobbra-balra. A trimmek maradhatnak gombokon is, de ha nagyon rázós légiharcokba mész, akkor viszont a magassági trimmet érdemes tengelyre tenni (egérgörgõre ne, mert nem érzed a középállást). Mivel volt pedálom, én ezt a bot jobb-bal tekerésre tettem, pillanatok alatt rá lehetett húzni vagy nyomni a botra még, ha kell.

A joyon lévõ hajtómû-teljesítményt az egerezés miatt nem használtam, le is kellett szedni a tengelyrõl, mert "összekadt" az egeres beállításokkal. Az egerezés miatt a hat switch felszabadult, arra nézet beállításokat tettem (gunsight view, view center (reset), vide view (legyen egy gomb, ami a legnagyobb látómezõt azonnal behozza, közeli légiharcnál nagyon fontos), és a view toggle (a három nézet közt váltogat).

Ami még a kezed ügyében kell, hogy legyen, az az ívelõlap. Minden mást lehet a joy alsó gombjaira, vagy billentyûzetre tenni. Ha kevés a joyon a gomb, akkor a tûzgombra az 1+2 lövés módot tedd.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Van valakinek Thrustmaster T.16000 -es joya? véleményeket várok, milyenek a thrustmaster joyok úgy általában?

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Chazz76
Úgy látom,nem nagyon vágod,mi az a trimm,de ne is foglalkozz vele egyelõre.Lépj be a Controls menübe,menj legalulra a Hotas control-ra,ott állítsd be a tengelyeket.Y sima elevator,semmi trimm.

A francba en is osszekevertem.Ez a beallitasom: aileron : x axis ; rudder: z axis rotation; elevator trim: y axis . Valamit kene csereljek?
kivéva ha bombáz, mert akkor nem lehet rudder trim nélkül élni 😄

Chazz76
Na,összekevertem a tengelyeket,tehét így rakd fel,csak az elevator a bólintó(fel-le)mozgás.Ja,és tudod az érzékenységet is állítani Hardware setup-Input a csúszkáknál.

Chazz76
Az Y-tengelyre az Elevator-t rakd.Ez a csürõ,ezzel mozgatod a gépet a hossztengelye mentén,a rudder trimm tök felesleges szerintem,pláne külön axis-ra.

Willenbrock
Ma utoljára kérdezek aztán nem rondítok többet:Csinálni kell ugye egy Korea Pack Sounds mappát a MODS ban és ebbe kell a preset és samples mappákat másolni.Ha jól értem a presetsben kell még egy sounds mappát csinálni,de abba mit kell bemásolni?A preset 4 fájlt a samples hangfájlokat tartalmaz.

Mar annyit olvastam a joy beallitasarol hogy az enyemen is mar ketelkedek. Nekem Genius metal strike pro-m van,es a beallitasat a fejemtol csinaltam,nem volt semmi segitsegem, hat leirom:il-2-ben a controlban: power: -u slider; aileron: x axis; rudder trim: y axis; rudder: z axis rotation..........hat ennyi , startbol igy repulok lehet jo igy, vagy lehet nem.Ha a joy allitasnal meg van valami vagy maskepp kell allitani kerlek javitsatok ki, ez egy elemi kerdes de szerintem innen indul minden .Koszonom sracok
Willenbrock
Mert fura hogy a Pack Mod Corea mappában kéne a 3 ini fájlt keresni,de azok az objekt mappában vannak,a Pack Mod Coreában nincsenek,abban csak egy 3do van.

Willenbrock
Ezeket a sorokat hozzá kell adni a megfelelõ ini fájlokhoz?

zsoltfireman
Igen!
De én az Avionik statik-al nem foglalkoztam,mert amikor az FMB-ben repteret szerkesztettem,anomáliák voltak az említett típusoknál Static Aircraft OBJ-listában!
Így maradt az alapértemezett,ami tökéletesen mûködik!

Willenbrock
A 3 mappának nem a tartalmát csak magát a mappákat kell a MODS-ba másolni igaz?(avionik statik,FM,pack mod korea)