IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Menjetek le a kantinba, aztán ismerkedjetek meg egy "ápolónõ"-vel, lesz nektek is bevetés hamar 😄
Meg egy tracket is...
Gonosz Lacusch OFF...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ma kicsit korán jöhettem, mert még este 9 körül sem láttam magyart a WC-n.
Mondom semmi gond, átmegyek a WC TS-ére. Ott meg két japán gyerek szórakozott de hamar leléptek. Egyedül maradtam. Már kezdett hiányozni a társaság amikor jött a Zeke Val nevû francia gyerek és olyan hülye kérdéseket duruzsolt a fülembe, hogy 1x nekimentem annak amit leakartam lõni, többször elvétettem a célt mert mindig akkor pofázott bele, + 1x le is lõttek. Persze miatta. A poén az, hogy õ is repült, de sosem arra amerre én, pedig folyton kérdezgetett hogy hol járok <#idiota>#idiota>
Szerencsére elég késõ volt, hogy azt hazudjam neki, hogy nem tudom használni a TS mert alszanak mögöttem, így szépen kiléptem, bezártam a TS-t és végre nyugtom lett.
Végül jött Nuke, Pogi, acidrain meg így voltunk páran magyarok.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Pl. ha mindenhol maximumra álltanád (100-asra), akkor a botnak megfelelõ mértékben tér ki a kormány (ha félig döntöd a botot akkor félig tér ki a felület, ha teljesen akkor teljesen. Ha alacsonyabbra veszed, akkor kevésbé lesz érzékeny. Fontos, hogy az utolsó oszlop 100-on legyen (egyébként nem tudod teljesen kitéríteni), az elsõket pedig érdemes alacsonyabbra venni. És legyen "sima", ne legyenek kisögellések, mert oda vissza fog ugrálni a kormány. Nálam a magassági és a csûrõ nemlineárisra van állítva (1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100), így kisebb kitérítéseket finoman lehet elérni, az oldalkormány pedig lineárisra (10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100). Valaki mindent 100-ra állít, úgy gyorsabban reagál a gép, de idegesen. Ízlés dolga.
A beállításnál a piros és zöld négyzetek jelzik a bot tényleges, és a kormányfelület kitérítését (lehet hogy fordítva).
Elsõ körben felejtsd el, hogy a bot tengelyeire trimmet teszel! A trimm másodlagos vezérlõfelület, mondhatni csak kényelmi szerepe van. Lehet olvasni olyanot, hogy való világbeli pilóták, és/vagy játkosok is trimmet használnak a forduláshoz, de szerintem elõször tanuld meg a rendeltetésszerû használatát 😊
Tehát a tengelyekre tedd fel a magassági kormányt (Y, pitch), csûrõt (X, roll), és oldalkormányt (ha csavarós a bot, twist, rudder), és a gázkart (throttle). Csak ez a négy dolog alkotja egy repülõgép elsõdleges irányító mechanizmusát (primary control).
Normál esetben a trimmeket csak arra használták, hogy bármilyen sebbesség és magasság esetén a bot emberi erõvel kitérítése nélkül, tartósan tartani lehessen bizonyos irányt (szintben repülés, emelkedés, süllyedés, általában egyenes irányban). A gépek csak egy fix sebességen repülnek egyenesen maguktól, ettõl eltérõ állapotban, trim használata nélkül vagy emelkednek, vagy sülyednek, és esetleg oldalra is fordulnak.
Például. Felszálláshoz célszerû farnehézre trimmelni, hogy kisebb erõvel kelljen húzni a botot. Nagy sebbességû szintrepüléshez orrnehézre kell trimmelnia magassági kormányt (elevator), hogy ne emelkedjen el a gép. cirkáláshoz ajánlott motor fordulatszámnál alacsonyabb vagy magasabb fordulatszám mellett valamelyik oldalra dõl a gép, ezt lehet oldalkormány(rudder) vagy csûrõ(aileron) trimmel korrigálni, de ezek nincsenek minden gépen, pl a német gépeken csak magassági trimm van.
Szóval, elég gyakran van szükség a trimmelésre az optimális repüléshez, de akár anélkül is lehet repülni, az meg, hogy az x,y tengelyekre trimmet raksz, szerintem értelmetlen, mert akkor nem mozgatod a kormányfelületet, csak a rajta levõ trimmet. Egy repülõgépet nem úgy vezetnek.
- Honnan lehet tudni, hogy szõke nõ használta a géped?
- A CD meghajtó tálcáján kávéscsésze, az egér elõtt sajt, a joystikon
rúzsnyomok!
Voltunk vagy tízen magyarok a WarClouds-on,bár nem szeretem ezt a szervert,de így tök jó volt.
Remélem lesz még ilyen alkalom.
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Semennyit nem ront vagy javít, hogy melyik szerveren szerezted. Egy AirKill az 1 AirKill 😊
Ez így van! Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy ha én mod nélkül repülök a balatoni mapon és menekülök az északi part mentén ahol a hegyek vannak, akkor az üldözõm aki moddal van mit lát? Hogy eltûnök a hegyben? Vagy ha én kergetem õt és késõn rántja fel és puff neki a hegynek, akkor azt látom, egyszer csak felrobban a levegõben?
GOOBY, pls
Példák:
1. CZ_AH_Dedicated: gyári 4.09m only, CRT=2 aktív, csak szûz 4.09el enged be
2. Spit vs 109 MOD: UltraPack 2.0, fix modokkal, CRT=2. Csak az UP megfelelõen beállított változatval enged be.
3. War Clouds Western Front: 4.09m, mods allowed nincs CRT=2. Bármilyen 4.09m kompatibilis mod konfiggal beenged (gyári 4.09, UP, HSFX, ...)
PS: Mivel a CRT rutin mûködéséhez a kliens aktív közremûködése kell, ennek a forrását pedig 99%-ban visszafejtették, ezért biztos vagyok benne, hogy kikerülhetõ a védelem. Foroghatnak "közkézen" modok, amik mondjuk UP alatt engednek játszani, a szervernek azt mondva, hogy "gyári 4.09m vagyok fater".
A Crt2 -t az egyénileg buherált, azonosíthatatlanul átalakított fájlokkal játszók kiszûrésére használják.
GOOBY, pls