IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl. ha mindenhol maximumra álltanád (100-asra), akkor a botnak megfelelõ mértékben tér ki a kormány (ha félig döntöd a botot akkor félig tér ki a felület, ha teljesen akkor teljesen. Ha alacsonyabbra veszed, akkor kevésbé lesz érzékeny. Fontos, hogy az utolsó oszlop 100-on legyen (egyébként nem tudod teljesen kitéríteni), az elsõket pedig érdemes alacsonyabbra venni. És legyen "sima", ne legyenek kisögellések, mert oda vissza fog ugrálni a kormány. Nálam a magassági és a csûrõ nemlineárisra van állítva (1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100), így kisebb kitérítéseket finoman lehet elérni, az oldalkormány pedig lineárisra (10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100). Valaki mindent 100-ra állít, úgy gyorsabban reagál a gép, de idegesen. Ízlés dolga.
A beállításnál a piros és zöld négyzetek jelzik a bot tényleges, és a kormányfelület kitérítését (lehet hogy fordítva).
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Elsõ körben felejtsd el, hogy a bot tengelyeire trimmet teszel! A trimm másodlagos vezérlõfelület, mondhatni csak kényelmi szerepe van. Lehet olvasni olyanot, hogy való világbeli pilóták, és/vagy játkosok is trimmet használnak a forduláshoz, de szerintem elõször tanuld meg a rendeltetésszerû használatát 😊
Tehát a tengelyekre tedd fel a magassági kormányt (Y, pitch), csûrõt (X, roll), és oldalkormányt (ha csavarós a bot, twist, rudder), és a gázkart (throttle). Csak ez a négy dolog alkotja egy repülõgép elsõdleges irányító mechanizmusát (primary control).
Normál esetben a trimmeket csak arra használták, hogy bármilyen sebbesség és magasság esetén a bot emberi erõvel kitérítése nélkül, tartósan tartani lehessen bizonyos irányt (szintben repülés, emelkedés, süllyedés, általában egyenes irányban). A gépek csak egy fix sebességen repülnek egyenesen maguktól, ettõl eltérõ állapotban, trim használata nélkül vagy emelkednek, vagy sülyednek, és esetleg oldalra is fordulnak.
Például. Felszálláshoz célszerû farnehézre trimmelni, hogy kisebb erõvel kelljen húzni a botot. Nagy sebbességû szintrepüléshez orrnehézre kell trimmelnia magassági kormányt (elevator), hogy ne emelkedjen el a gép. cirkáláshoz ajánlott motor fordulatszámnál alacsonyabb vagy magasabb fordulatszám mellett valamelyik oldalra dõl a gép, ezt lehet oldalkormány(rudder) vagy csûrõ(aileron) trimmel korrigálni, de ezek nincsenek minden gépen, pl a német gépeken csak magassági trimm van.
Szóval, elég gyakran van szükség a trimmelésre az optimális repüléshez, de akár anélkül is lehet repülni, az meg, hogy az x,y tengelyekre trimmet raksz, szerintem értelmetlen, mert akkor nem mozgatod a kormányfelületet, csak a rajta levõ trimmet. Egy repülõgépet nem úgy vezetnek.
- Honnan lehet tudni, hogy szõke nõ használta a géped?
- A CD meghajtó tálcáján kávéscsésze, az egér elõtt sajt, a joystikon
rúzsnyomok!
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Voltunk vagy tízen magyarok a WarClouds-on,bár nem szeretem ezt a szervert,de így tök jó volt.
Remélem lesz még ilyen alkalom.
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Semennyit nem ront vagy javít, hogy melyik szerveren szerezted. Egy AirKill az 1 AirKill 😊
Ez így van! Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy ha én mod nélkül repülök a balatoni mapon és menekülök az északi part mentén ahol a hegyek vannak, akkor az üldözõm aki moddal van mit lát? Hogy eltûnök a hegyben? Vagy ha én kergetem õt és késõn rántja fel és puff neki a hegynek, akkor azt látom, egyszer csak felrobban a levegõben?
GOOBY, pls
Példák:
1. CZ_AH_Dedicated: gyári 4.09m only, CRT=2 aktív, csak szûz 4.09el enged be
2. Spit vs 109 MOD: UltraPack 2.0, fix modokkal, CRT=2. Csak az UP megfelelõen beállított változatval enged be.
3. War Clouds Western Front: 4.09m, mods allowed nincs CRT=2. Bármilyen 4.09m kompatibilis mod konfiggal beenged (gyári 4.09, UP, HSFX, ...)
PS: Mivel a CRT rutin mûködéséhez a kliens aktív közremûködése kell, ennek a forrását pedig 99%-ban visszafejtették, ezért biztos vagyok benne, hogy kikerülhetõ a védelem. Foroghatnak "közkézen" modok, amik mondjuk UP alatt engednek játszani, a szervernek azt mondva, hogy "gyári 4.09m vagyok fater".
A Crt2 -t az egyénileg buherált, azonosíthatatlanul átalakított fájlokkal játszók kiszûrésére használják.
GOOBY, pls
nem mindegy, hogy UP-al vagy 409-el játszol, fõleg a fóka miatt
GOOBY, pls
Akik meg profibbak, azok ritkán videóznak ... legalábbis a hivatalos fórumból leszûrtek alapján ...
Van pár szimulátorvilágból átcsöppent emberke, hotas + trackir + pedál + sokéves il2 múlt, de ellenük meg "nem jó" repülni xD
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
a "skies of valor" szerverre be lehet lépni sima 4.09 verzióval, de ugyanúgy az up2.0-val is
ugye a két verzió között óriási a különbség, pl:
-sima 409-ben az a6-os fóka nem egy fordulóbajnok, ezzel szemben az UP-ban simán le lehet állni vele forgolódni, majdnem úgy fordul mint egy messzer
ehhez jön még a más damage modell , spitek könnyen dugóznak,stb
szóval érdekes... játszol a szerveren, és nem tudod, hogy akivel harcolsz, az most modot használ, vagy nem
és nagyon nem mindegy...
anélkül, hogy valakit is gyanusítanék, vagy a tudását kétségbe vonnám, ha vki NAGYON jól nyomja a játékot, akkor azért lehet a háttérben valami
(pl ULTIMA LATET szintû pilótákra gondolok, ha emlékszik valaki)
próbáljátok ki a szervert moddal és anélkül, érdemes összehasonlítani
GOOBY, pls
Ami nagyon hiányzik emellett az a mission editor, a dedikált szerver ... és végül az SDK ... ha ezek kijönnek, akkor vááá lesz.
Viszont keményen kalapálják a srácok, és rendesen figyelembe veszik a játékosok kéréseit is ... Szóval én is remélem, hogy mihamarabb jön az a peccs is ... Elõször ezt tegyék rendbe, utána jöhetnek a gépek ...
Ezeket a videókat úgy nézzétek, hogy mivel árkádnak indult, nem kemény sim rajongók játszanak vele, szóval a pedál az nem alapfelszereltség ...
www.pumaszallas.hu