IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Hát igen ki hinné hogy 1900 óta Magyarország Európa élvonalába tartozott a mozdonygyártás terén.Pl 1900-ban a Párizsi világkiállításon a sorozat elnyerte a kiállítás nagydíját és a fõvonalakon 100-al vitték a gyorsvonatokat(1900-ban!)1913-tól a 303-as Európa legszebb és legerõsebb mozdonyai közé tartozott.Hova jutott mára a gépgyártás ehez képest...202-es

Hmmm... látom itt sem jobb a helyzet, mint a néprajzi, és a nemzeti múzeumban... 😞(

Egyébként tényleg gyönyörûek! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Látom te is jártál már a vasúttörténeti parkban😊
Én az ember alkotta egyik leg-leg leg legcsodálatosabb dolognak tartom a gõzmozdonyt. Egy mérnöki és ipari mûremek. Nagy tisztelettel nézek mindig rájuk.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ezek tényleg gyönyörû gépek! <#wow1><#szeret><#worship>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

w77d
nna nekem cseszik jönni a kezelõfelület...

Nohab
Közlekedési Múzeum... na igen. Igaz, hogy ez 1966 környékén történt, és a vezetõség is lecserélõdhetett, de ezt akkor is leírom, még ha off lesz az egész.
Itt van egy remek gyorsvonati sorozat a 301-es, nem mellesleg teljesen magyar. A megjelenése idején Európai szinten kimagaslott az erejével és szépségével. Természetesen a sorozatoknál nagy becsben tartják az elsõ kigördült jármûvet. 301,001-es gép (tehát az elsõ) rövid története:
1911. szeptember 11-én "született".
1931. szeptember 13-án 00:15 kor Biatorbágy melletti völgyhídon Matuska Szilveszter felrobbantotta. A mozdonyvezetõ és a fûtõ is meghalt a merényletben. Tiszteletükre a 424,004-es mozdonyra emléktáblát helyeztek el.
1939-re újjáépítették a lehetõ legtöbb eredeti alkatrésszel, és az emléktáblát áthelyezték rá. Normális esetben új gépként kellett volna megszámozni, de ettõl eltértek, és meghagyták neki a 001-et.
1966. augusztus 13-án selejtezték le mûködõképes állapotban. Felajánlották a Közlekedési Múzeumnak, de elutasították az átvételét, mivel a modellgyûjteményében már megtalálható ez a gép 1:5-ös méretarányban, így nem érezték szükségesnek a megõrzését.
Magyarországnak csak két mozdony maradt meg ebbõl a sorozatból, de azok sem mûködõképesek. 006, 016
VO101Tom
1.alapprogram-uqmg4pf0000 mappából install, felmegy, uqmb_fb_aep_pf.exe (amit start menübe tesz), elindul a progi, P47 kép, kis homokóra, és bejön a kezelõfelület.

innen kilépek, a 2.upgrade-uqmg446upgr0016 mappában lévõ cuccok - copy, program files/UberQuickPF mappában - paste, ok, felülír mindent, ok, ok, ok.

start menübõl elindítom, és megy.

www.pumaszallas.hu

w77d
te pontosan hogy csináltad hogy mûködjön? Hova telepítetted, mit adtál meg exe fájlnak meg stb.... tényleg kéne ez a progi, de már 3x csináltam meg mindazt amit a honlapon írnak. Külföldi fórumon azt is írták, hogy generáljak vele egy missont és utána patcheljek... de a generálásig nem jutok el mivel nem indul a progi..

w77d
a fene se tudja akkor mi lehet 😞 telepítés közben írta ugyan, hogy pár win dll újabb, mint amit telepíteni kéne, de a telepítõ tanácsára azokat hagytam békén...

galimatika
JA! Azt el is felejtettem mondani, hogy azon a netes szavazáson, amin a lányomra szavaztatok, mivel benne voltunk a legjobb tízben, ezért kaptunk mi is egy szép piros kis Nikon fényképezõmasinát<#nyes>
Ezer és ezer hála és köszönet mindenkinek aki szavazott<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Semmi se tart örökké, legfejebb kevésbé múlandó.

VO101Tom
Hogy ne írjak hülyeséget, mielõtt beírtam, feltettem én is (pumaszállásról szedtem le), mert erre az Win installra még nem volt. Nekem gond nélkül felment (Win7/64).

www.pumaszallas.hu

galimatika

szekelyland
Szepy, bocs a tegnap estéért, de a gépem a második restart után sípolt egyet és az alaplap távozott az élõk sorából.....
Szerencse a mai nap folyamán kicseréltem és egy gyengébb videókártyát tettem bele, apropó az nvidia en210-es kártya mennyire ütõképes? Mert csak arra volt zsé...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

példának okáért az egyetlen Bf-209 a Krakkói Repülési Múzeum pincéjében áll, darabokban, pedig annál ritkábat nem nagyon lehet elképzelni 😊

w77d
nna ez sehogy sem akar jó lenni...
felteszem, végigszöszölöm amiket ír, végez, kilép. Alapot indítanám:
There was an error Opening the Uber Quick Mission Generator File.
This may have happened due to a newer version of UQMG. You may be able to ignore this error.

leokézom:
Error main load

ekkor kilép, de a feladatkezelõben fut tovább. Bezáromn ott is, mondom szépen felpeccselem, de ugyanaz az eredmény 😞(

w77d
köszi ez jó lesz!!!

Úgy legyen... Ámen! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Azt azért nem hinném. Speciel a közlekedési múzeumról jó véleménnyel vagyok.
No meg "feltételezzünk" egy mûködõ DB 605 ös motort ,akkor az egy nagyon ritka dolog a világban. Nem hinném ,hogy pince lakhatásra kárhoztatnák😊
Persze ez az egész dolog nem ilyen egyszerû. Mint tudjuk a bürokrácia érdekes egy intézmény,és hát ne feledkezzünk meg az emberi kapzsiságról sem.
De okosan és körültekintõen mindent meg lehet oldani.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hacsak ott is nem úgy bánnak az értékeinkkel mint a néprajzi, és a nemzeti múzeumban... a pincében rohadnak az értékeink... :S 😞

www.smart-bus.hu

Ha ez igaz, akkor ez az évtized híre! Feltétlenül informáljatok a fejleményekrõl!
VO101Tom
A Pumaszállás/programletöltések oldalról letöltheted az Uberquick Quick Mission Generatort.

Ez valahol a Quick Mission Builder és a Full Mission Builder között valahol félúton van, gyakorlatilag generál egy, a beállított paramétereknek megfelelõ mission file-t, amit a játékba belépve kell elindítanod. A képen is látszik, sokkal több beállítási lehetõséged van, mint az il-2 beépített quick mission generátorával.
(Installnál nyomatékosan kihangsúlyozták, hogy fel kell tenni a programot, egyszer elindítani, akkor kavar még egy kicsit, majd ki kell lépni belõle. A patch csak ez után tehetõ fel!)

www.pumaszallas.hu

Her Laca
DE ha csak rokonok az is jó😊)

Her Laca
Babiak Sándor? Ha még nagyobb szerencsénk van! akkor õ osztálytársam volt.
Sok Babiákot nem ismerek ,nem egy átlagos név. Ha valóban az van ott amirõl beszélünk ,akkor aktivizálom magam.

galimatika
Ha tényleg egy DB, akkor meg kéne kaparintanunk. jövõhéten kiderül.
Babiák Sándor fentartásvezetõ minden titkok tudója. vele kell beszélnünk. Ha már repkedni nem tudok veletek, legalább valami hasznomat vegyétek<#nyes>

galimatika
Akkor próba szerencse! jövõhéten bepróbálom. Hátha malacom lesz.

w77d
srácok honnan tudok jó mission-oket letölteni??? Fõleg európai harctéren játszódó dolgok érdekelnének német és angol/amerikai oldalról is...
Illetve hogy balaton környéke mapot valahogy nem lehet betenni quick mission builderbe???

Her Laca
Belegondoltam😊)) Naponta egyszer beindítanák. Én biztos sírva is fakadnék ha hallanám a hangját. Így is libabõrözök ha repülõgép motort hallok😄

Her Laca
Te aztán nem vesztegeted az idõt😊) Nagyon helyes.
Ha tényleg létezik,komolyan mondom érdemes lenne megkörnyékezni az aktuális illetékes elvtársat,és elcserélni valamely újabb konstrukciós nagy teljesítményû motorra😄D Kamion motort bármikor szerzek. Lenne egy saját messer motorunk😄
Bár az ilyen dolgoknak múzeumban a helyük véleményem szerint.
A közlekedési múzeumban lehet a talpunkat is megcsókolnák érte.

Zpogi
Nekem van rajta egy ilyen szám matricán:SZ00270721
Nem tudom,hogy ez az-e?

Én fejhallgatóval csináltam meg ugyanezt. Simán visszacserélték. Az X52-n sincs gyártási szám, ha jól tudom. Se a garancialevélen..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

galimatika
Ha van egy szakadt x52-m és egy másik x52-höz tartozó garancialevél, szerintetek érdemes megpróbálni becserélni vagy bukta a dolog?

galimatika
Felhívtam õket. A gondnok csak annyit tud, hogy egy tényleg nagyon régi motor adja a tartalék szolgáltatást áramszünet esetén, de fogalma sincs, hogy az miféle moci. A fentartásvezetõt kell megkérdezni. Hétfõn majd felhívom megint.

VO101Tom
Ez (£😉 az Angol font jele (GBP)...

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Phantomass:Ez most dollár vagy euro?

Laca:Azt én is megnézném,ha lehetne és létezik.

Her Laca
Állítólag !!! a mûszaki egyetem pincéjében mûködik egy DB motor, mint agregátort használják áramszünet esetére. Állítólag!!!
Utána kéne informálódni.

PhantomAss

GOOBY, pls

Zpogi
Meg még egy pár kép
Itt

Zpogi
Hopp ezt találtam róla.
Mesza

Zpogi
Errõl tudtok valamit?
Messerschmitt Gyõrben

Willenbrock
Még egy érdekesség:Van repülõképes Mig-3-as is,ez is egy szép gép szerintem:Mig-3

Willenbrock
Én is láttam a filmet,a motorblokkot Olaszországban találták meg ahol valami falat támasztottak meg vele:/

Sanyo
Eredeti állapotú repülõképes és nem átalakított Buchonra gondoltam. 😊 Mellesleg egy átalakított 109-nek is boldog tulajdonosa lennék. 😄

www.pcpilot.hu

VO101Tom
Van pár pedig 😊

Repképes (legalábbis a közelmultig) lajstromok. Az airliners.neten ezekrõl nagyon szép fotók vannak fent.

D-FMBB (FM+B😎 (szerintem ez a legszebb 😊
D-FWME (Red 7)
WNr-151551 (Black 2)
WNr-10639 (Black 6)

Ez pedig a túlélõk listája
List of surviving Messerschmitt Bf 109s

www.pumaszallas.hu

acidrain
Igen én is úgy tudom hogy a Black 6 az egyetlen ami teljesen eredeti alkatrészekbõl újjáépített (restaurált) Messzer, anno a Spektrumon volt róla egy dokumentumfilm.
Aztán az egyik landolás nem igazán jött össze, és ezután úgy döntöttek, hogy nem fog többet repülni Videó

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Sanyo
Az FM+BB (D-FMB😎 is eredetileg egy Buchon volt, a bumszli helyére egy eredeti DB motort szerelve, egy igazi szépség lett belõle. 😊

A G4-es Piros 7-es is Buchon volt, lásd: D-FWME.

Airliners.net D-FMBB, airport-data.com

Egyetlen eredeti 109-es ugrik be, a fekete 6-os, egy G2 Trop. Sajnos már nem repül.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Dogfight szerver mozgó AI-val, újfajta fegyverfelfüggesztési variációk, Hs 129 külsõ modell és pilótafülke.

www.pcpilot.hu

Ha valakit érdekel,ami a pumáknál fenn van ,háttérkép,Pumafej van rajta,fekete háttérrel Kör ászosban is létezik.
Ha valakinek felkeltette az érdeklõdését írjon és átküldöm.
Nohab
Itt lehet mûvészi képeket letölteni rengeteg témában.
Ezek nem kifejezetten háttérképek, de talán fel tudjátok õket valamire használni.

Willenbrock
Háttérnek való ezen az oldalon is bõven akad<#eljen>:Airlines

Willenbrock
Kell!