91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • lala42
    Tom!
    Bf4-es téma.
    Valami igoproxi.exe hiba van. Ez az Origin mappájában leledzik. Igoproxi.exe hibával kidob, ill van amikor 5-6 kattal el tudom tüntetni, megy is a játék, de egyszer csak xarakodni kezd. Van, vagy tudsz valami okosságot rá?
    Köszi.
    Ja és a Bf3- is ezzel xarakodik.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2016.05.18. 20:56:44
  • VO101Tom
    Na igen, a "reinstall mindent" általában bejön :)
  • bettly
    Szevasztok, hogyan lehet IL-2-ben kampanyt szerkeszteni, a single misionnal [FMB] rendbe vagyok.....esetleg ha valaki meg emlekszik ?
    Koszonom uraim
  • LeonSilver
    Igen. És?
  • GPx8
    "Nálam is volt olyan, hogy besiklás közben vettem észre, hogy bámészkodók egy korábban leszállt géphez sétáltak be, pont a leszállási mezőben. Balra a reptér széle, jobbra a másik gép. Káromkodtam, visszacsuktam a féklapból és hosszúra szálltam le. De persze nekem nem 10 méterről kellett visszahúzni :/ "
    Erre írtam, de sebaj...
  • LeonSilver
    A TF 4.312 az utolsó pöccs ugyi?
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2016.05.16. 15:51:33
  • LeonSilver
    A legutolsó javallat úgy tűnik, hogy bevált. Annyi, hogy töröltem az egész hóbelevancot és újratelepítettem mindent. Magát a gémet is és a TF cuccokat is. Most egy jó negyed óra után sem dobott ki... (hogy jó időben legyen mondva :) )
  • VO101Tom
    De, a conf.ini-ben ellenőrizd ezeket a sorokat:
    [console]
    ...
    LOG=1
    LOGTIME=0
    LOAD=console.cmd
    SAVE=console.cmd
    LOGFILE=log.txt
    LOGKEEP=0

(logkeep is lehet 1, akkor újraindításnál nem törli ki a korábbi log-ot. Hosszú idő alatt azonban nagy lehet a fájl, csak annyit tarts meg, amennyit szükséges)

A conf.ini két helyen is megtalálható, ha jól emlékszem az 1csoftclub-os fájlokat használja, de ha lecsekkolod mindkettőt, abóbl baj nem lehet:
    steam mappa \steamapps\common\IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover
    C:\Users\-gépnév-\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD

A log.txt fájlt is az 1csoftclub mappába teszi.

Látatlanba még annyit javasolnék, hogy a játék mappában lévő redist mappából tegyél fel mindent újra.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.16. 15:22:12
  • lala42
    Hibajelentés ha be van kapcsolva, akkor Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Felügyeleti eszközök-eseménynapló. Ott kiirja, hogy mi miatt száll el.
  • Lysandus
    TF peccsek fenn vannak? A jó sorrendben? (Nekem hirtelen ez jutott eszembe...)
  • LeonSilver
    Tom. Ez a CloD + a mod nem csinál valami log fájlt? Márint ilyen error logot.
    Qrvára tele a tököm, hogy nem tudom használni... Elindulok és fél - egy perc után elszáll, kidob az asztalra.
  • LeonSilver
    Nem a dudát kell(ene) nyomni, hanem felelősséggel kell repülni.
    És ha repülsz és vannak nézők, akkor igen is bele kell kalkulálni, hogy a népek birkamód viselkednek, össze-vissza kolbászolnak és nem nagyon törődnek azzal, hogy mi történik a fejük felett. Tudod jól, hogy sok barmot még egy kordon sem nagyon tart vissza, hát ha még csak az sincs...
    Az, hogy a pilóta próbálja a felelősséget rátolni a sérültre őt minősíti.
    Ahogy korábban Tom mondta, attól, hogy valaki pilóta meg minden, még nem jelenti azt, hogy qrva fasza csávó.
    szvsz
  • GPx8
    Ilyenkor nyomá a dudát ezerrel az ember, ami qurvára nincs...! :D
  • LeonSilver
    Isten hozott LacAI! Baze de örülök, hogy néha benézel ide!
  • VO101Tom
    Ez nem arról szól, hogy emberileg milyen, bár ha egy ilyen vagánykodás után másokra mutogat, főleg ha az áldozatára, aki maradandó sérülést szenvedett miatta, az azért elmond elég sokat. A "sturzolás" tök rendszeres és hallgatólagosan elfogadott dolog a civil reptereken, ettől függetlenül még tilos! Egyértelműen a pilóta felelőssége, hogy mennyire alacsonyra megy, hogy "megfektesse" a bámészkodókat, és akkor is nyilván az ő felelőssége, ha valaki nem úgy reagál rá, ahogyan ő elképzeli. Egyszerűen nem szabad közel menni a gyalogosokhoz. Ha lenyomod 10 méterre, abból van egy felhúzásod, és már szállsz is le. Hogyhogy nem látta, hogy mi történik a pályán, ahova sturz után neki le kell érnie? Ráadásul Pusztaszer elég keskeny pálya, ha nincs menekülőutad oldalra, akkor csak hosszúra tudod menteni. Ez nyilván nem volt belekalkulálva. Nálam is volt olyan, hogy besiklás közben vettem észre, hogy bámészkodók egy korábban leszállt géphez sétáltak be, pont a leszállási mezőben. Balra a reptér széle, jobbra a másik gép. Káromkodtam, visszacsuktam a féklapból és hosszúra szálltam le. De persze nekem nem 10 méterről kellett visszahúzni :/
  • pontijonny
    Laca vagyok.
    Na ha szóba kerültem:) Igen néha beleolvasok a topikba,de csak ritkán.
    Szegény Dumbóval sajnos valóban méltatlan voltam,de mentségemre (ami max engem érint) volt egy xar időszakom akkor és pont egy vga volt a legkisebb gondom.Elváltam szétesett minden körülöttem.Nem kívánom senkinek . Ennyit erről.
    Már jól vagyok ,már ha érdekel valakit.végre megvalósítottam amit régóta akartam, csináltam egy kis műhelyt magamnak és azzal foglalkozom amit igazán szeretek csinálni.Ergo jól vagyok. Számítógépet max a hírek olvasására,levelezésre ,az üzleti ügyek intézésére használok,a szimek kiestek az érdeklődési körömből,elvesztegetett időnek találom jelenleg,hogy órákat ott seggeljek a monitor előtt. Persze ez a mostani állapot ,lehet majd változni fog.
    Üdvözlök mindenkit ,és minden jót nektek,és Dumbótól ezúton is elnézést.
    Üdv
    Laci
  • Sidewinder
    Valamennyire ismerem az ügyben érintett nyugállományú vadászpilótát. Nem olyan embernek ismertem meg aki szándékosan veszélyeztetne másokat,ugyanakkor azt sem mondanám,hogy tökéletesen ismerem. Vitorlázórepülő versenyeken találkoztam vele többször is, párszor beszéltem vele.Legutóbb a tavalyi EB-n találkoztam vele. Sky Hussars bemutató kötelék tagja is volt Taszáron.Az a csapat sem arról volt ismert,hogy a legbénábbakat válogatták be.Az tény,hogy az esetben elég sok minden szól ellene. Amennyire megismertem, a repülés és a néptánc volt az élete. Félre értés ne legyen. Nem akarom felmenteni,nem voltam ott az említett esetnél. Egyszerűen csak sajnálom őt, ahogy az ismeretlen kislányt is,akit elcsapott a gép mankókereke. Sajnos ez csak egy újabb jel arra, hogy a repülésben mennyire 100%-osan koncentrálni kell(van amikor még ez sem elég) mert az egyik másodpercben még minden fasza, a következőben pedig már a saját életed és akár más(ok) élete is ott van derékba törve, vagy akár véget is ér. És ezt nem tudod visszacsinálni, itt nincs Retry/Restart gomb mint a szimulátorban!
    Utoljára szerkesztette: Sidewinder, 2016.05.16. 00:25:30
  • macleody
    Ha nem eszel belőle :)
  • Lysandus
  • lala42
    Ja és ez Hollóházi porcelán :-) 1000 év múlva milliomos leszek belőle.
  • lala42

Megtaláltam.32 éve történt.
  • Zpogi
    Na, ennek örülök :)
  • VO101Tom
    Nagyon jó lista, sok doksi még nem volt meg. Köszi a linket!
  • Zpogi
    ATAG fórumon linkelte Gromit ezt az oldalt:Gépleírások PDF-ben
  • bettly
    Nincs kitorolve a Steames eredeti mappabol,a konyvtarban is megvan,csupan rosszul magyaraztam el,orvendek hogy megvan eredetiben,es meg egyszer koszonom hogy segitettel,meg a Flaming Cliffs2 maradt hatra ugyanugy vennem meg, itt a steamen nem nagyon lattam,eleg regi jatekok,de ezek meg futnak a gepen,mar erossebb jatekok ellovik a fedelet a szamitogepnek.
    Lacan csodalkozok,valoban korrekt ember benyomasat keltette,bennem meg mindig azok az emlekek ,azok a sok estek ,ejszakak vannak meg amikor rengetegen toltuk az oreg Il-2-t, az elsok kozt volt az a segitokesz,ugyanugy mint te, LeonSilver,Savas, Dumbo,es sokan masok,nem is egyszer csapat tanacskozas volt,ha valamit elbalfaszkodtam,es igy szuletett meg a segito vallasz, nem sokat mutattam de jo volt veletek "repulni".
    Neha meg itt jarok,olvasgatok,megnezem a CLOD videokat, eg es fold a kulombseg nem lehet a ket jatekot osszetenni meg messzirol sem.Talan egyszer majd nekem is bejon.
    Nem tudok semmi rosszat mondani senkirol,mert mindenki segitett,mindenki ugy marad meg nekem ,ahogy megismertem elso perctol, egyeduli hely ahol segitseget kaphatok,es elnezest kerek azoktol ha v.mi modon,akaratom ellenere megbantottam,ha valamit megis elirtam.
    Nekem szuksegem van [volt,es lessz] e helyre. Koszonok szepen mindent
  • VO101Tom
    Laca? Eltűnt. Mióta tavaly Októberben Dumbo elpanaszolta itt, hogy többszöri felszólítás ellenére, több mint egy évig tartott míg kifizettette vele a korábban elvitt videokártyáját, amit ráadásul akkor is csak úgy sikerült rendezni, hogy Dumbo végül meglátogatta, azóta nem írt ide. Hogy olvassa-e a topikot, azt nem tudjuk. Ez sokakat megdöbbentett, mert egyébként Ts-en, vagy itt fórumban korrekt ember benyomását keltette, és sok posztjával egyet tudott érteni az ember, amikor komolyabb téma szóba került. Sajnos ezek szerint mást mutatott fórumon, és mást csinált való életben :/

Il-2ről még annyit, hogy a Steames eredeti mappából nem érdemes kitörölni, mert akkor a steam rinyálhat, hogy hova lett, de attól függetlenül azt csinálsz a mappákkal amit akarsz.
  • bettly
    Igazan koszonom,most megertettem mindent mar a reggel probaltam , a steames il-2 -t letoltottem a gepemre a steam konyvtarabol ,majd e mappat[jatekot] copy-pasteval kulso hardra tettem.Azt a jatekot amit a steamrol toltottem le kitoroltem,majd a kulso hardrol ugyancsak copy-pasteval a gepemre tettem a jatekot ket peldanyban,ket kulombozo mappaban,tehat ketszer masoltam le,az egyikbol lett 4.13.1 es a masik Il-2 CUP, Nem latok semmi bajt futnak rendesen.Mondjuk eztt probakent csinaltam, a torlest is,hogy lassam az a mappa amibe letoltom a jatekot a s

teamrol es mashova is mentem elindul? Igazan koszonom Tom,a reggel egy kicsit kinlodtam ,de ejjeli muszak utan ,meg nehany sor........tudod jo hogy nem marad igy az ember
    Ritkabban nezzek erre,meg nincs CLOD, de lessz,mondjuk neha mikor segitsegre szorulok, s azt pedig mindig megkaptam itt........Koszonom
    Lacat nem nagyon latom,remelem nem tortent vele valami
  • VO101Tom
    A Steamen internetről töltöd le a játékot, de a játékhoz - csak a steam miatt - nem kell internetkapcsolat. il2 -höz nem kell, szóval a steames il2-höz sem kell. Kell viszont hozzá a steam, ha steames játékot indítasz, akkor futni fog a háttérben. Ekkor az óra mellé kiteszi az ikonját (kék-fekete kör alakú ikon), azon jobb klikk, és ott is meg tudod nyitni a könyvtárat (Library ha angolul települt), illetve listázza az utoljára indított öt játékot is, arra klikkelve azonnal indíthatod azokat.

Amikor megveszel egy játékot, akkor a könyvtáradban "Not installed" jelzéssel kerül fel. Ekkor már a tied (steames neveddel és jelszavaddal bármikor bárhol újratelepítheted), de még nem tudsz játszani vele. A játék ikonján nyomj egy jobb klikket, és válaszd az install game-t. Utána kiválasztod, hogy melyik meghajtóra kerüljön. Meghajtónként csak egy Steam mappa lehet, a kiválasztott útvonalon a \Steam\steamapps\common mappába kerülnek feltelepítve a játékok. Ebből ne töröld ki, mert a steam nem fogja tudni, hogy hova tetted fel. A játék ebből a mappából, vagy a steamen keresztül is indítható, de parancsikont létre fog hozni az asztalon úgyis.

Ha másik meghajtóra akarod tenni, mint ahova a steam alapból feltelepült, akkor itt az install ablakban ahol kiválasztod a meghajtót, ott vagy a meghajtó szerepel amin már van steam mappa, vagy egy olyan szöveg, hogy "steam könyvtár létrehozása a ... meghajtón". Klikk erre, kiválasztod neki a játék mappát, majd végig nyomkodod a next-et amíg a letöltés el nem kezdődik.

Ha moddolás miatt két vagy több példányban akarod a gépen tartani, akkor kimásolhatod az egész mappát, az ugyanúgy működni fog. A steam nem követeli meg, hogy a steames mappából indítsd, de ezeket a kimásolt mappákat nem fogja tudni frissíteni, és a steames parancsikonok sem mutatnak rá értelemszerűen. Nekem például a Cliffs of Doverből van kimásolva a teljes játék, és egy fejlesztői patch van ráinstallálva egy teljesen külön helyen. Simán indul a steammel együtt.

Ez az il2-nél is ajánlott, moddolás előtt másold ki a teljes mappát egy másik könyvtárba, és arra tedd a mod csomagokat. Ha valami nem sikerül az installal, akkor legalább a steames játékot nem kell újratelepíteni.

A steames "Store" lapon játékokat tudsz válogatni, nem kell webes oldalon vásárolni. Itt érdemes néha végigtallózni, sokszor vannak engedmények, meg van sok, teljesen ingyenes játék is (azok nagy része MMO, amihez kell internetkapcsolat), azokból is lehet válogatni. World of tanks sorozat, War Thunder sorozat is letölthető innen, hogy csak két népszerűt mondjak...

Asszem mindent elmondtam a steamről, ha kérdés van ne tartsd magadban.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.07. 10:17:07
  • bettly
    Elvegre muszaj lesz mindig az internetes kapcsolat?
  • bettly
    Ok megoldottam ,nem volt felinstalalva a Steam, csak innen felinstalaltam a jatekot a gepemre Kerdes: hogyan vehetem menthetem le a konyvtarbol kulso hardra a jatekot a steamrol,vagy ezentul csak a steam konyvtarabol tudom instalalni a jatekot?
  • bettly
    Megvasaroltam a Steamen .minden ok lejott. de nem kapom a konyvtarban, ha jol nezem meg a konyvtart sem kapom,pedig szepen irja : "az il-2 mar a konnyvtaradban van" en balfaszkodom mint mindig,meg keresem
  • Zpogi
    Próbáld meg azt, hogy letöltöd a "virágboltból" ,onnan feltelepíted, és csak arra használod az eredeti, rossz cd-det, hogy leellenőrizze.
    Annó én így csináltam, nekem müködött.
  • bettly
    Koszonom,valahogy ereztem en ,hogy nincs valami rendbe,nem hiaba irtam ide,meg egyszer koszi
  • VO101Tom
    Steamen az Il-2 Sturmovik 1946-ot meg tudod venni 10 euróért (Az "1946" néven kiadott Il-2 dvd tartalmazta az összes korábban megjelent küldetés lemezt is). A changelog szerint 4.12.2 -ig fel van patchelve alapból, a HSFX mod csomagnak is ez a változat kell (pár hónapja legalábbis még így működött, bár bevallom 1946-al már nem vagyok naprakész).

Az az Amazonon is kapható "complete edition" nem teljes csomag, azt ne vedd meg. A 2004-utáni, Pe-2, Manchuria, és 1946 dvd sincs benne! És ez miatt a 2004 utáni patchek sem mennek rá.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.05. 22:40:45
  • bettly
    Szevasztok, a jo oreg Il-2 CD-m beadta a derekat , ujat szeretnek venni,de mindenhol csak Il-2 Sturmovik Complete Edition -ra akadok,
    Esetleg ha valaki ismerne jobban ezt a portekat ,mi a kulombseg a regihez kepest, lehet ezt is patch-elni 4.08 4.09 -tol egeszen 4.13.1-ig,tartalmazza mindazt mint a regi fekete boritos il-2.. Eleg furan hangzik ,de ez van. Koszonom a segitseget
  • sulyid
    Köszönöm!
  • VO101Tom
    A controlsban be kell állítani olyan gombokat a turret szekcióban, hogy parking position, firing position és a többi (ju88-ason a tornyot nem kell külön mozgatni, de parkoló helyzetből ki kell szedni). Utána egérren mozgatod, bal klikkre lő, illetve a gunsight nézettel váltasz célzás nézetre. Ha kifogy, akkor tárazni is kell (asszem nem automatikus, bár erre nem esküdnék meg).
  • sulyid
    A CLOD-ban hogyan kell kezelni a lövész pozíciót a Ju-88-ason? Valaki tudna segíteni? Próbálkoztam mindenfélével de sehogyan se jövök rá hogy hogyan lehetne működésre bírni :(
  • VO101Tom
    Rosszul gondolod, pilótának lenni nem elit csoport. Legalábbis nem ilyen értelemben. Én is évekig aktív tag voltam sportrepülőtéren, pontosan tudom, hogy hulladék emberek mindenhol előfordulnak, tudástól, képzettségtől, intelligenciától függetlenül sajnos. A honvédségi háttér ezen semmit nem változtat.
  • PhantomAss
    Gerinctelenség. Mindenhol előfordul sajnos.