IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Véletlenül ráhibáztam a Rigán: I-185-bõl pontosan 4 darab készült...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nohab
Nevek már vannak, de Timeout megint. Szar az egész úgy ahogy van.
Nohab
Csináltam egy új accot, erre meg nincs szerver, se emberek fent. Egyre jobb lesz.<#pardon1>
nem ma egyszerûen szar napom van, nem megy jól, azért nem teljesitettem jól. a végeredmény:14kia, 4 ugrás, 10 gép.
rémes. egyszerûen ma nem voltak jó szituk. A tegnapi nap csodásan müködött a zero.
lehet skies of firezek mégegyet levezetésképp

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Nohab
Kivégez ez az egész. Újraraktam patch 4.09m-ig és most is Timeout mindegyik szerver. 21000 port van kinyitva a tûzfalon és a routeren is. Ezen dolgozik az il.exe meg a hyperlobby. Nálatok is így van?
egy idõben énis próbálkoztam a zero-val de kb 2 nap után feladtam, tetszett a fordulékonysága, de nagyon nemjött be h semmiképp nem képes rendesen felgyorsulni és simán lehagy/utolér bárki. 😄 most épp a la-5/la-7 sorozattal próbálkozom most az a favorit nálam
V Domino
Hagyd a fenébe azt a papírrepülõt.Sokkal több hátránya van,mint elõnye.
Ha érvényesülni akarsz,feküdj rá a német gépekre,sokkal több sikerélményed lesz.

R.I.P. White Europe

mindjárt visszamegyek, nem adom fel, a zeró nálam már bizonyitott.

VO101Tom
Tényleg. Köszi.

www.pumaszallas.hu

sziasztok! amilyen jól ment tegnap, anyira borzasztóan szar volt ma!😞
6 gép lelõve, 9 kia, 4 ugrás.
ez rémes<#rinya><#rinya>
ez nem az én napom😞

Zpogi
A békák oldalán van fent egy magyar.doc kiterjesztésû fájl amiben benne vannak a század jelvények,azt hiszem.
Itt a link róla.

Kivagyok az ilyen sztoriktól... túlságosan "beleélem" ezekbe magam... <#shakehead>

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Hehe, ezt én is pont ma tettem ki a pumaszállásra 😊
Sajnos ezeket a könyveket a magyar piac nem tartja el. 😞

www.pumaszallas.hu

PrasCo
Nincs mit, magam is meg fogom rendelni. Sajnos, beszélgetve a szerzõvel, kiderült, hogy magyar kiadás nem lesz, mivel még nullszaldósra sem lehet úgy kihozni a kiadás költségeit... :\ Mindenesetre érdemes az Author-nál megnézni a többi könyvét.
Her Laca
Köszönjük!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PrasCo
Bocs, hogy így "ismeretlenül" belevau, de ha már témánál vagyunk.
Her Laca
Pl azt nem tudom ,hogy Atáék tudják e hogy a Béka század miért is Béka.
Az oldalukon nem találtam erre vonatkozó adatot a történelem alcím alatt.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Külföldön legalább nyilvántartják õket:

link

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Még valami!

És ami elszomorít,bosszant,hogy errõl nálunk nincs igazán semmi.
De figyelitek a névsort! LEGENDÁK!

VO101Tom
Ja ja, ezért kérdeztem, nincs-e lementve 😊
Sajnos a készítõjét sem tudom, hogy ki, pedig e-mailban megkeresném :/

www.pumaszallas.hu

Ez szívet szaggató... 😞(( És ami a legszomorúbb, hogy ez annyira tipikus is.

Béke szálljon poraira!

S!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Itten van ni😊

Csak nem mûködik,de már régóta . Sajnos.

VO101Tom
akarom mondani foglalkozott 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Volt egy nagyon jó oldal, MKHL.hu (vagy hasonló), az például magyar nyelven foglalkozozz nagyon sokrétûen a 2. vh.-s magyar légierõvel, az összes századjelvény meg volt rajzolva, a használt típusok, szervezeti felépítés. Az nicns lementve véletlen? 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Inkább bemásolom (pumaszállás, puma történelem):

A vörös üvöltõ pumafej elõször 1938-ban jelent meg a magyar légierõben. Heppes Aladár tervezte meg a jelvényt amikor parancsnokhelyettes volt az 1/3. vadászrepülõ századnál (Baráth László rajzolta meg). A pumafej eltérõen más századjelvényektõl nem egy bizonyos századhoz kötõdik, hanem Heppes Aladárhoz. Amikor õt áthelyezték egy másik vadászegységhez a pumafej "követte".
A "vezérünk a bátorság, kísérõnk a szerencse" jelmondat az 1/3. vadászrepülõ század parancsnokától, Nagy Mihálytól származik.
Elõször az 1/3. majd (átnevezését követõen) 2/2. hadrendi számú vadászszázad használta, késõbb az 5/I. vadászosztály a keleti fronton. Legvégül pedig a 101. vadászrepülõ osztály majd ezred.

www.pumaszallas.hu

Her Laca

Her Laca
Fejtsd ki ezt bõvebben ha kérhetném.😊

VO101Tom
Csak csöndben! Nehogy AW-n kapjunk belõlük 😄 😄

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hát igen, a Puma jelvény sem a 101. vadászosztálynál született...

www.pumaszallas.hu

Her Laca

Na ezt még nem láttam sehol!!!

Her Laca

Csak hogy zümi is legyen😊

Her Laca
Figyeled! P11 esek is voltak nálunk.<#wow1>

VO101Tom
Jó ez az oldal, az elsõt ismertem, ezt a másodikat még nem.
A szd.pk-s dolgot fejbõl mondtam, de ha mondják hogy nem igaz, akkor csak utánanézek 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Az 1/1 az az Íjász század volt,asszem.

Her Laca
Na meg ezt találtam még róla hirtelen.

Remélem nem untatlak ezekkel benneteket,de szerintem nem fölösleges néha ezekrõl az emberekrõl megemlékezni,vagy megtudni róluk ezt azt.

Her Laca
Becze Csaba ezt írta a roncskutatók fórumán róla.

Idézem,vagyis ide másolom,remélem nem orrol meg érte.😊

"A Negro Aladár csodálatos repülõ volt, az egyik legjobb képességû magyar pilóta, aki valaha repült. Végtelenül rendes ember volt, laza, bohém, jóindulatú mindenkivel, elképesztõ szemét módon fúrták ki és állították félre (nálunk akkoriban is nagy divat volt a tehetséges embereket fúrni, az irigy, tehetségtelen, futtatott emberek kedvelt sportja volt ez mindig is és az is maradt).
A háború utáni sorsa is elképesztõ tragikus (öngyilkos lett, miután sehol nem tartottak rá igényt), a családja is kihalt már, rajtam kivül senki sem látogatja a sírját (talán még az az öreg, még élõ beosztott pilótája, akinek szóltam, miután több év keresés után megtaláltam, hol van eltemetve...).

Számomra egyértelmûen õ a tökéletes magyar vadászpilóta és a valaha volt legjobb magyar vadászrepülõ századparancsnok."

Her Laca

Her Laca

Itten van.

Her Laca

sajnálom a helyeirást, de hiába ütöm le a gombokat egy csomót nem ir, egy ótvar szar billentyûzetem van<#rinya>

Ha szabad még szablyoat hoznom, javaslom csak a belsõnézetes szerókra álljon a verseny, tehát riga, spit vs 109, warclouds, stb. Lehet a külsõset is számolni, de az szerintem külön elbirálás alá essen! És lehetõleg a különbözõ szerókon elért teljesitményt külön lapra irjuk. és ha most van 29, (Péter napja<#nyes><#nevetes1>), akkor monjuk aug 1 legyen a mérés zárásának az idõpontja, addig számoljuk.
Javaslom még, hogy a napokat is jegyezük, szerót, és a tipusokat is, igy a legvégére 1 hónap alatt reális képet kapunk, fejlõdtünk-e.
Továbbá felajánlom hogy a gyõztessel ha egyszer összefutok dijként egy kis sportszeletet átadok😊 enyi tellik.
Akkor kezdödjék😊

Her Laca
Látom telefonos segítséghez folyamodtál😊) De ez így helyes.
Ha pl a képeket is megnézed az említett könyvben(én nem onnan tudom)
akkor ott a megfejtés😊 De elárulom. Erõ -Hûség.
Ezt ismered?
Én úgy tudom az 1/1 es az még nem Ricsi volt de most utána nézek.

VO101Tom
Nono 😊 Akkor ez így már a dátumtól is függ. Meg hogy honnan nézzük. 😊
Amikor az 1/1-et Kolozsvárra áthelyezték 1940-ben, és ott 2/3-ra átnevezték, akkor a Ricsi nevet és jelvényt "megtartotta" (Becze Csaba így írta az elfelejtett hõsök-ben - 73.old). Ebbõl én azt olvasom ki, hogy már az 1/1 is Ricsi volt, ami így Szobránczy Aladár (szd.pk.) kutyája után kapta a nevét és a jelvényt. Hogy 1943-ban Pottyondy László a korábbi századparancsnoka iránti tiszteletbõl a 2/2 élére kerülve ismét felvette a Ricsi század nevét, az egy dolog, de az Õs-Ricsi az az 1/1-ben született Sz.A. parancsnoksága alatt...

1000 Ft-os kérdésre csak tippelek... "Ricsi"? 😊

www.pumaszallas.hu

Kis furcsaság. Ha idõgyorsítást használok, akkor a kikapcsolása után jóval még komoly csúszások vannak a felirat és hangfájlokban. PL. útvonalhoz gyorsítok, helyszínen kikapcsolom, dogfight, indulás haza. Már majdnem otthon voltam, mire a kötelékparancsnok szólt, hogy szép lelövés volt! Elõször azt hittem, egy megsorozott gép ilyen soká zuhant le, de nem, még a dog alatt lõttem le, és ilyen késõn érvényesítette. Más is találkozott ilyesmivel?

Si vis pacem, para bellum.

Van még egy vicces is az a kedvencem😄
A S.W.O.N vagyis a Secret Weapons Over Normandy nekem ez volt az elsõ ilyen játékom a hangok kívállóak hát a grafika annyira nem de a gépek és a többi jármûvek szépek! meg egy kicsit bugos de nem kell sok billentyû hozzá!😄

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Nohab
Blazing Angels 1-2, Wings of Prey
Her Laca

Her Laca
Jelzem Pottyondy apósa kisbarnaki Farkas Ferenc tábornok a Ludovika parancsnoka volt. Légi gyõzelmei 13 (+2) 130 bevetést repült.
Végigrepülte a háborút és Hartmannal többször repült géppárban.

Her Laca
Nono😊) Nem jó a válasz😞
A kutya Szobránczy Aladár Kutyája volt aki az 1/1 es vadász század parancsnoka volt és Pottyondy alatta szolgált mint elsõ tiszt.
Az 1000 forintos kérdést még nyitva hagyom😊

VO101Tom
Ez meg hogy lehet? A Memphis Belle c. filmben pedig mûködött <#zavart1><#idiota>

www.pumaszallas.hu