IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szekelyland
Én sa vagyok már idõmilliomos, sajna a repülés kimerül abbana a heti 2 alkalombeli 2 órás repkedésben, sokszor mire hazaérek és a szokásos ebéd-vacsora után, családi megbeszélések, gyerekjástszás stb után már nemigen marad energiám zilkettõzni, maximum ide a fórumba írok marhaságokat

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

PhantomAss
ezzel teljesen egyetértek, öreg vagyok én már ehhez, hogy órákig várjak mikor lehet cspdosni az ellent
én manapság felmegyek a skies of valorra, fél órát hülyülök, pár gépet lelövök, nagyjából ennyi a zil 2 😄
sajnos, teszem hozzá

GOOBY, pls

2Pete
Aki forgolódni akar annak ajánlanám a Ciel-De-Guerre nevû francia szerot.
Ott bannolnak a bnz-ért. Igaz mindenki zéroval van, de forgolódni az a legjobb.Az örökös ász Idefix44, õvé a szerver, fanatikus, és egy az egyben szinte verhetetlen, ajánlom ellenfélnek.

Her Laca
Nézd meg a Rigát. Persze vannak fanatikus körözgetõk,de a legtöbben ha tehetik csapkodnak. Persze körülmény függõ ,mert ugyi ha a reptér közelében hiénáznak ,vagy hiénázunk akkor marad a forgolódás,de a legtöbb jobb arc biza nem erõlteti a keringést.Pár hete erõt vettem magamon beültem egy fókába . Felkavartam vagy 6 k ra és várakozó álláspontra helyezkedtem. Teletankoltam a vasat , úgy hogy volt idõm bõven . Na egy szónak is száz a vége hat gépet lõttem pontosabban három zuhant le három leszállt de ugye a pontot megkaptam. Meg sem erõltettem magam ,csak a biztosra mentem. Ennek csak egy hátránya volt. Eluntam az életem . Volt hogy jött egy mig ,azt szépen otthagytam,a ficak utánam zuhant de szétesett útközben. Mondom eredményes ez a harcmodor de unalmas is egyben. War ra se járok mert az életem elunom már az elején,na meg mire vége van.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szia!
Én biztosan megyek, itt lakom a megyében.

D9

Tegnap a spektrum/disc./NG valamelyikén volt egy filmecske, ahol a fõhõssel mindenféle baromságokat csináltatnak meg. Ezek egyike az volt, hogy "lebeg-e a víz"? Egy kis Pitts tetejére szíjazva, kezében egy nagy pohár vízzel repült, a gép csinált egy loopingot, és kifolyik-e a pohárból a víz? Csodák csodája, nem folyt ki!
Komment1: Nahát, Roger legyõzte a gravitációt!
Komment2, a magyarázat: Természetesen Roger nem gyõzte la a gravitációt, az a fejjel lefelé lévõ pohárra is hat, csak a looping tetején a repülõgépre ható felhajtóerõ kiegyenlíti azt.
Na ekkor kapkodtam levegõ, és a távirányító után...

Si vis pacem, para bellum.

PhantomAss
hehe mire te felmész az f4f-fel 6k-ra én 9-en leszek a zéróval😊
amúgy dehogy mennék, maradnék nulla méteren, és kifordulnék
egyébként sztem nem álltak át a bnz-re, legfeljebb a reálisabb szervereken, de oda meg már nem bagyon megyek mert már nem érdekel annyira a játék hogy fél óráig csak emelkedjek úgy hogy nem találkozok senkivel
szal van igazság abban amit mondasz de azért a fordulóharcot nem kell leírni, a bnz sem csodaszer, még ha úgy is tûnik

GOOBY, pls

No, az a három nem békeév volt, és mire kiképezték volna "rendesen" az újonc pilótákat, már rég felzabálta õket a légifront. Ez nemcsak náluk, de máshol is így volt. A háború elõrehaladtával egyre kevesebb kiképzéssel kerültek ki a pilóták a harcoló alakulatokhoz.

Egyébként szerintem nemcsak gép/pilótafüggõ a dolog. Harceljárások, a helyszín sajátosságai, kötelékek nagysága, és egyéb körülmények is közrejátszanak.
Európában rázuhantál egy nagyobb kötelékre, aztán ha necces lett a helyzet, "fél másodikon" megpróbáltál hazahúzni. Ha szerencséd volt, meg sem láttak a növényzet hátterében. Ha mégis, akkor üzemanyag függvényében kezdtek el kergetni, avagy sem.
Az óceán fölött pont fordítva. Ha nem tudtál felhõk közé bújni, akkor a kék ég és a sötétkék óceán között kellett láthatatlanná válva, magadat szélben lágyan hajladozó nyírfácskának álcázva hazaindulni, esetleg fogyatkozó üzemanyaggal, kitérõ repterek és tartalék terv nélkül. Nyomodban olyan vadászokkal, akiknek a közelben volt a "repterük", meg többen is voltak, meg minden.

A "körülmények"-re talán a legjobb példa, bár nem VH2, a délszláv háború. Ismerõseim közül többen emlegették, hogy a Mig29 nem is jó gép, mert az F16 simán lelövi. Ja. Csak nem sima dogban, hanem ugye a "körülmények". Az amik ugye beküldtek egy köteléket, amiben elektronikai lefogó/zavaró, tanker, awacs, fedezet, tartalékgép, kispados, balbekk, meg még ki tudja, mi volt. Vagyis a Fulcrum magányosan, vakon, süketen keresgélt a sötét éjszakában egy olyan gépet, ami aktív jelek nélkül, csöndben, de komplett radarképpel, centire ismert taktikai és pillanatnyi helyzettel, és teljes háttértámogatással repült. Na, ez azért nem ugyanaz, mint 1v1 dog.

Ha nem is ilyen mértékben, de nyilván VH2-ben is voltak hasonló "körülmények".

Her Laca
Szegény Japánoknak sok esélyük nem volt. Mindamellett,hogy a háború elkerülhetetlen volt számukra mi több bele lettek kergetve de pl Yamamoto teljesen tisztában volt vele ,hogy nem sok nagyjából semmi esélyük az USA ellen. Minap volt egy mûsor a Historyn a kamikaze támadásokról ,na ott megdöbbentõ volt,hogy 43- 44 re mekkora flottát barkácsoltak össze az amik. 2 év alatt kb 15 nagyobb egy raklap kisebb hordozó a csatahajókról ,cirkálókról ,rombolókról ne is beszéljünk.Ja és ez csak a csendes óceánon! Tényleg ezek mennyi idõ alatt raktak össze egy hordozót?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
Helló!
Hát akkor amennyiben módodban áll, próbálj eljutni Kovászna megyébe is, egy röpke találkozás erejéig. A tel számom 004 0744168885, ezen csörögj rám. A héten amúgyis találkozok egy volt AAA-s taggal, Slow-al, neki is a fél lába erdélyi, akkor így legalább még kompletteb lesz a találka.
Apropó, úgy lehet eljövök Kecskemétre. Ki fog menni oda?

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Én szeretem a Zero-t, egyik kedvenc gépem, de a kínában, burmában repülõ "Repülõ Tigrisek" azért halomra lõtték a Zero-t is a többi japánnal típussal együtt, és az még Pearl meg Midway elõtt volt. Az új gépek és az új harceljárások csak rontottak ezen. Na, meg az Aleut szigeteken kényszerleszállt Zero tesztelésekor is sok hiányosságot találtak (páncél kevés, üza tank nem öntömítõ, 400 km/h fölött nem lehet csûrni, karburátoros hajtómûvek negatív G-nél lefulladnak), és szimulált dogfightokban kitapasztalták hogyan védekezhetnek ellene, és onnan csak szívás volt. Kamikaze-nak még jó volt, de légi harcban nem jelentett komoly fenyegetést sem a vadászaiknak, sem a B-29-eseknek. Igazat megvallva Pearl után fél évvel a japánok elvesztették a legtöbb tapasztalt pilótájukat (Midway), de utána volt még több mint három év a háborúból, ha csak a pilótákon múlt volna, azokat ki lehet képezni ennyi idõ alatt. De a gép késõi típusai sem voltak sokkal jobbak, még a víz metanol befecskendezéssel sem.

www.pumaszallas.hu

Jó reggelt mindenkinek. 😄 az elkövetkezõ 10 napban utoljára írok mert meglátogatom Erdély-t. mindenkinek sikeres játékot kívánok 😄
azt is aláirom hogy a valóságban se lehetett vele zuhanni és nem volt öntömitõ üzitartálya, de nem ez volt az elsõdleges oka annak hogy halomra szedték le õket. szerintem. Hanem az alábbiak.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

ALáirom, energiaharcal le lehet gyõzni, és le lehet szedni, de nagyon sokan nem eszerint járnak el, fõleg nem egy kicsi dogfight szerón mint a riga. Eyébként a valóság szerintem más volt, a zeró kiváló gép volt, amit rettegtek. Legyõzhetetlennek artoták, az elsõ idõkben, ugyanlyan gyors volt mint a wildcat, a fegyverzet erõsebb, és sokkal joban fordult, ez kevésbé jön ki il-2-ben, itt csak jobban fordul, sokkal nélkül.A hatótávolsága hihetetlenül nagy volt, és jó pilóta kezében halálos fegyver volt. Volt zeró ász is😊
Csak ne feledjük, hogy a nagy sorsdöntõ ütközetekben a jappán anyahajókkal együtt a kiváló jappán pilóták szine java is odaveszett, maradtak az ujoncok, a sokszoros túlerõ ellen. Ez volt leginkább a veszte.
Egyébként kiváló gép volt szerintem.

Her Laca
Srácok. Az Il2 játékosok ,elérték azt a szintet,hogy igenis az energia harcra helyezik a hangsúlyt. Oldalfüggetlen a dolog,a szövi oldalon is ugyanúgy harcolnak.Lejárt a fordulózás kora😊) Menjünk egy coop ot a kollega üljön be egy zero ba,én egy f4f be. Látni sem fog ezt garantálom,nemhogy kõhelyzetbe kerülni.
Én felmászom 6-7 k ra aztán onnan majd operálok,de ha netán õ is hát szerintetek utolér?Az amik ahogy rájöttek a gyengéjére ,simán legyalulták õket az égrõl.És ahogy tanult kollegánk mondotta egyszer találják csak el annak sanyi.

PhantomAss
én speciel nagyon szeretem a zérót, "csak" arra kell ügyelni hogy nehogy eltaláljanak mert egy lövés azt kakukk..
amúgy meg ahogy Laca mondta, azzal aztán semmit nem érsz utol 😄
szóval csak a kezdõket lehet szivatni vele

GOOBY, pls

ezért hozták ki viszonylag gyorsan az F6F sorozatot majd késõbb az F4U kat bár azok az elején (asszem a C modellig) nem szállhattak fel anyahajáról mert túl hosszú volt az orruk a pilótafüle elõtt és nem lehetett kilátni belõle. ezt késõbb orvosolták azzal, hogy megemelték a pilótafülkét
Midwaynél biztosan jobbak voltak a Zerók mint a F4F-ek. Az amerikaiak szerint is.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

a háborúban nemvoltak ennyire élesek az elhatárolódások. az F4F Wildcat ugye az amcsi haditengerészet legmodernebb legjobb repülõje volt 42 ben még a guadalcanal-i csatában és a zerok szinte mindenben jobbak voltak nála. igaz h jó taktikával, magasabbról indulva (hála a radarnak) értek el sikereket de a tengerszinten való repülési sebességtõl eltekintve a zerok szinte mindenben jobbak voltak az elmondások alapján, bár ha tévedek javítsatok ki
Her Laca
Mert buták. Egy képzett vagyis gyakorlott játékos egy F4F el rommá aláz a többirõl nem is beszélek.

de leállnak😉 rigán legalábbis😊

Her Laca
Hagyd már azt az ipari hulladékot😊
Ha nem állnak le veled forgolódni max az idegeid mennek tönkre ,mivel utol nem érsz semmit.

Én azért a zerót nem vetném meg mint kezdõ gép😉
sokszor meghal az ember, de legalább lõ is😄
kicsi dogfight mapokon kis távolságra, mint pl a riga, kiváló gép, szerintem😄
Én imádom😊

szekelyland
Meg lehet találni már betûkészletként is, wordhoz....

Zpogi
Egy kis off.

Itt egy érdekes kis program ami lehetõvé teszi,hogy a Word-ben is lehessen rovást alkalmazni 😊,még a rovás irányát is lehet változtatni vele.

Rovásszerkesztõ

DummyBoy
Nehéz is lesz TnB-rõl BnZ-re átszokni 😊

Egyelõre csak az alapokat akarom kitapasztalni, aztán lehet kérek majd segíséget 😊

Köszi a felajánlást!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Her Laca
Mindegy az csak messza legyen. Kezdésnek mindenképp. Aztán jön a Fóka különbözõ variánsaival,de azt már csak ínyenceknek szabad. Jelzem a Rof után isteni lesz mivel itt ha egy harmincas betalál akkor az be van találva😊)

Her Laca
De Neked nagyon szívesen segítek mint megfelelõ ellenfél😊 . Ha gondolod csinálok egy hostot és megmutatom nagy vonalakban mit kell tudni,milyen beállítások kellenek stb. Ha profi oktatásra vágysz ajánlom a 77 eseket,hát õk nagyon ,nagyon komolyan veszik ezt😊 Drebil hivatásának tekinti a segítséget. (na ha ezt olvassa ,mert OLVASSA, nem élcelõdésnek szántam!!)<#eplus2>

DummyBoy
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást és a gépajánlót is!

Pumaszállásnak rendszeres olvasója vagyok (És külön örülök neki - és köszi, hogy rengeteg oktatóanyag van fent!) , de IL-2-vel nem repkedtem idáig ...

Kocaszimes vagyok, csapongok ide - oda, és most többek között az IL-2 is elõkerült 😊 Ha már gyakorolgatok - akkor az legyen céltudatos 😊

Köszi mégegyszer!

@Kösz Laca mester 😊 Csak az a gond hogy 4358753 különbözõ variánsa van 😊 De nagy segítség volt hogy az F4-el érdemes kezdeni 😊 Igazság szerint ezt akartam kérdezni, csak rosszul tettem fel a kérdést 😊 De hála istennek ki lett találva a gondolatom 😊

Her Laca
Csakis és kizárólag !!!!!!!!!!!!!!!!! BF109!!!!!!
Hát hol vagyunk ? Amerikába? hah

VO101Tom
Ha álltalános légiharc alapok érdekelnek, akkor a pumaszállás.hu-n a tan és gépkönyvek menü alatt le lehet tölteni légiharc manõverekrõl szóló könyvet (Shaw Fighter Combat), sugárhajtásúakra adták ki, de 90%-ban itt is jól használható.

Ha viszotn a német taktikát akarod gyakorolni, akkor: Bf 109 F-4-bõl jó a kilátás hátra is, jól fordul, és kis sebességen sem hajlamos dugóra. A G-2 paramétereiben kicsit jobb, de hátra a fejpáncél miatt szarul látni. Ha csak gyakorolgatsz, és te választasz ellenfelet, akkor F-4.

Ellenfélnek bármilyen korabeli gépet betehetsz, Hurricane, P-39, Yak-7B, P-40, Spitfire, I-16, I-153. Mi úgy gyakoroltunk, hogy 4x1 ACE AI-t tettünk be ellenfélnek, így mindegyik külön támad, nem egymás géppárjaként lógnak alattad.

Amit légi harcban el kell sajátítani -német és amerikai gépekkel- az az energiaharc (Ezt hívnák Bum and Zum-nak, vagy röviden BnZ, a forgolódás "Turn and Burn"-nek, vagyis Tn😎. Vagy a mozgási, vagy a helyzeti energiád legyen nagyobb mint az ellenfélé, akkor te döntöd el mikor és hogyan támadsz. Mivel a helyzeti energiát könnyebb kialakítani, biztosabban meg lehet tartani, és a maximuma is nagyobb lehet, a QMB-ben is azzal kezdj, hogy emelkedsz. Az AI kapaszkodni fog alád, azzal ne törõdj, mikor megvan a magassági fölény, akkor leborítasz, meglövöd a legfelsõt, és -tökmindegy eltaláltad-e vagy sem- nem téped utána (pedíg csábító gondolat), hanem vízszintes szárnyakkal (szárnyvég felé kinézve ellenõrizd) visszaemelkedsz. Ha elérted az emelkedési maximumot, újra 300 körül mész, akkor kiveszed szintbe, és újra célt keresel. Ebben a légi harcban az a jó, hogy "csak" fegyelem kell hozzá, forgolódás, vagy komplexebb légiharc tudás nem. Nem fogsz leállni fordulózni, kergetõzni a túlerõvel, viszont nagyon jól kell ismerned az összes ellefeled, emlyik miylen gyors, hogy emelkednek, milyen fegyverük van, stb stb. Ha ezeket a szabályokat precizen betartod, akkor nem fognak -nem hogy lelõni- de még rád lõni sem. Nem lesz helyzetük.

Ha tudod, akkor visszaemelkedés közben is figyeld az alattad lévõket, de az AI nem szokott meglepetést okozni, lógni fognak alattad 😊 A hátra nézéskor nagyon könnyû úgy forgatni a gépet, hogy mindíg látsd az alattad lévõket. Ez rossz. Az a lényeg, hogy felfelé menj, azokat megtalálod majd akkor is, ha felemelkedsz. Sokan elrontják a visszaemelkedést azzal, hogy kicsit bedöntik a gépüket, és máris csak spirál alakban emelkednek, amit -mondanom sem kell- sokkal kevesebb visszanyert magasságot jelent.

Amikor rázuhansz egy gépre a legfontosabb az elétartás. Amíg ez nem megy jól, addíg leszedett kabinnal, csak a célkeresztet kirajzolva gyakorolj. Én pl az idõt is be szoktam lassítani, nagyon jól látni hogy éppen hogy repül a lövedék. Meg is állíthatod, külsö nézetbõl megnézheted mennyivel lõsz mellé, egyátalán milyen távol vagy a másiktól. Elemezd kicsit mivel hogyan kell lõni. Ehez külsõ nézetben pl a nyomjelzõk szine is sokat segít. Az Mk 108 pl a nagyobb nyomjelzõ miatt lasabb lövedéknek tûnik, ami torkolati sebességnéltényleg az is, viszont a nehezebb lövedél kevésbé lassul, és a röppályát is jobban tartja mint a 20-as (késõbb konyul le) ezt távoli lövéseknél jó tudni. Külsõ nézetben, messze oldalról vizsgálva ezek azonnal feltûnnek.

Amivel el lehet rontani (csak címszavakban):
- Nem a legfelsõt támadod (ezt mindíg ellenérizd, ha egy répre rázuhansz és visszaemelkedsz, egy haverja kicsit távolabb folyamatosan emelkedhet, amit elõbb-utóbb megszívsz. Tehát mindíg az támadd, aki legmagasabban van!
- A kiválaszott célnak utánatéped, sebességed eldobtad, és lent maradsz. Forgolódni kezdesz, halott vagy.
- Nagyon magasra mész, zuhanásban begyorsulsz, lekapott gázt lent felejted emelkedsében (a kényelmes az 1000-2000m magasság különbség, ennél nagyobb nem jó, nehézkes)
- Visszaemelkedéskor nem felfelé, hanem oldalra kezdesz fordulni, a spirálozással alacsonyra emelkedsz csak vissza.
- Rázuhansz egy gépre, az szép lassan elnyomja, gyorsít, te pedig követed. A vörös egyetlen esélye, hogy megcsípje a BnZ-oló gépet. Így a magassági és sebességi fölényed elveszett, ha fordulózni kezd, könnyû beájulni (neki az is jó), és máris alacsonyan vagy, fordulóharcban egy -valszeg- arra jóval alkalmasabb géppel. Ebbe ne menj bele. Ha magasról rázuhansz valakire, õ pedig láthatóan tartja a távolságot (zuhan õ is lefelé), azonnal válj ki, ne kövesd.

Nagyjából ennyi. Ha kihagytam valamit, majd a többiek kiegészítik. Ha gyakorolgatsz, és nem megy, akkor készíts trekket (ill. bárki más aki igényli), megnézzük, és elmondjuk min hol lehet javítani.

www.pumaszallas.hu

De akkor milyen géppel repüljek!?<#fejvakaras>az amerikai,angol és orosz gépeket hanyagolom mert idegesít ha egy picit is feljebb akarok menni már egybõl befordul ! Ha meg messer-rel megyek (G,K,vagy F sorozattal) akkor tuti van valaki aki a semmibõl elõtûnik és puff két lövés és már zuhanok fókával azért nem így van az több lövést kibír.Bár Stukával megy szépen a bombázás és volt olyan eset hogy le is szedtem vele valakit ha jól emlékszem egy Yak1 volt , hát azon sokat röhögtem mert nem hátsólövésszel szedtem le hanem ráfordultam és a pilótakabint ellõttem az elüsõ két géppuskával!joyra még várhatok szépen ! Amúgy ennyit számít ha joyjal repülsz és nem billentyûzettel!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

oké köszi!😄

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Pl.:
-Zero vs. F4F
-109F4 vs. Shitfire
-Hayate vs. bármi

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

DummyBoy
Üdv Urak!

Ajánljatok nekem olyan gépet legyetek szivesek, amivel érdemes abszolút kezdõként ismerkedni az Il-2-vel, és valami neki megfelelõ ellenfelet (QMB ...)

Elõre is köszi!

PhantomAss
sztem addig hagyd a fókát amíg nincs egy jó joyod én nem vagy tapasztalt más gépekkel
nem lesz vele sikerélményed, mert ahhoz a géphez tényleg türelem kell
elég egyetlen elhibázott forduló, és ha lelassulsz akkor véged van
tanuld meg az alapvetõ védekezõ manõvereket, és próbálgasd a fókával (a fóka a legjobban orsózó gép, ezt ki lehet használni ha vki beül mögéd, pl a spit nem bírja a gyors ollózást)
<#violent>

GOOBY, pls

PhantomAss
tényleg? örülök 😄
akkor hajrá

GOOBY, pls

Üdv! hát most profi segitéget bizony nem fogsz hallani, csak engem😊
Nem igazán ismerem a Dórát,, de mivel az is fóka, és az is német ggép, valamit ne felejts. Nem egyforma gépekbõl harcolunk. A német gépek energiaharcra jók, az angol, orosz, japán gépek fordulóharcra, az ameikai gépek megintcsak inkább energiaharcra.
Hogy ez mit jelent? azt, hogy te bármit fogsz tenni meg bárhogy bûvészkedsz, elõbb utobb egy forudlóharcbn valamelyik spit vagy lavor mindenképp leszed. Milyen legyen a hacmodor? olyan hogy felszálstz, minimum 2-3ezren lépsz be abba a légtérbe, ahol az ellenség van. keresel gépeket. Ha megvan, elrepülsz még egy ideig, hogy elmenjen aladtad, aztán elkezdesz zuhani, és besiklani mögé, olyan jó 600km-rel minimum. Befogod célkeresztbe, és megváárod hogy jó közelrõl lásd. Na akkor ösztûz.
Ha közben észrevesz és vadul kifordul, te felhuzod a géped, és otthagyod, mész másik célra. Megint keresl egyet...
Ha olyan szerveren vagy, ahol ez engeédélezett, a legjobb taktika szerintem azokat a gépeket elkapni, akik féluton repülnek és gyüjtenek magaságo a frontvonal és repterü közt, ekkor még saját terület felett gyakran megesik hoy bambábak. És mit tegyél ha téged támadnak? természeesen elég agaságot gyüjtöttél, igy csak simán elkezdesz zuhani, ha nem amerikai gép, akkor nem fogja birni, az orosz gépek közül is csak a lavor meg I-185 érhet utol.
a Lényeg hogy Fókával és változataival ne ngagyon akarj fordulni.
Türelemjáték gép. Nem szabad kapkodni, sietni. Lehet egy bevetésen elrepülöd az összes üzid és ugy szálsz le hogy na, semmi, de olyan is megeshet hogy ha jó napod és szerencséd van, hogy lekavarsz egy bevets elõtt 4 gépet is az égrõl<#nyes>
a lényeg a türelem és hogy jól mérd fel mindig, ki kicsoda, kik hányan vannak, te hol vagy, vannak-e fölötted, stb.
A második. Ha olyan szerveren vagy, ahol, mint ahogy irtad, rögtön felszállás után elkezdene üldözni. Azt hivjuk vulchingnak is, meg egyszerûen gec.skedésnek, köcs.gségnek, ha ott tanyáznak egy reptér felett és igy vadásznak, az ne nagy játék, esélyt se hagynak hogy normális harc bontakozzon ki. Szerintem hagyd az ilyen szerót, menj komolyabba ahol ez nem megengedett.
Remélem segitetem valamit<#integet2>

Her Laca
Szepy ezt már kitárgyaltuk . Mégis mit vársz? Kiket dicsérjenek?Meg miket?
Másfelõl nagypapa reflexeire utalva a németek sem mentek tanácsért a szövikhez, menekülõ gyalogoszlopok (lett légyen az civil is) géppuskázásáért. A háború már csak ilyen . És biza 44 re megfogyatkoztak a jól képzett pilóták a németeknél,még Hartman is azt mondta,hogy az újoncokat tölteléknek küldik,szemben velük az USA jól felkészített embereket tudott küldeni a harcba. És ne beszéljünk akkor a számbeli fölényrõl. De a Dogfight ban volt egy rész amikor az Ami pilóta egekbe magasztalt egy BF es arcot ,szerinte talán a világ legjobb pilótája volt ami a harcot illette,de a túlerõ legyûrte õt is.
Ezek az idõs emberek szinte ragyognak amikor ezekrõl az élményeikrõl beszélnek ,ami lássuk be nem is csoda és hát pl ne várd tõlük ,hogy nem azt a technikát dicsérik amivel sikeresek voltak.
Meg ha jól emlékszem volt olyan mûsor is amiben Galland apó,no meg Günther Rall is megszólalt.
De elsején jó kis film lesz a historin.

Ha ez a pilóta nem a háború végén, sokszoros létszámfölényben repül, nem hiszem, hogy túlélte volna a háborút...

Nohab
Volt két rész, amikor német pilóták is szóhoz jutottak. Az egyik a különleges gépekkel foglalkozott (pl Me-163) a másik pedig a németek repülõ-repülõ kamikaze akcióiról szólt.

Amúgy nekem az a rész cseszte fel az agyam, ahol a Balaton felett repültek a feketék. Leostobázta a németeket, mivel nem vették észre a vezérgéptõl 2 km-re leszakadt Mustángot. Ugyan ez pilóta ösztönös cselekedetek nevezte, hogy mit sem törõdve a mögötte lõtávolságban lévõ meszával, egy elõtte elhúzott 109-esre egybõl ráhúzta és követte.

Ha ez a pilóta Németországba született volna, nem hiszem, hogy túlélte volna a háborút.
Nohab
A távolabbi reptérrõl indulj, az biztonságosabb.
És köszönöm PhantomAss-nak a segítséget !!!Újra betudok lépni a Deltára!!
Még egyszer köszi a segítséget!<#wink>

Hát srácok jól jönne egy olyan szero ahol ez ember tanulhat(tréniges oktató szerverre gondolok!) Mert kiderült hogy egy balfácán vok , hiába próbálom leutánozni vagy újítani a a manõvereket amit az ellen csinál de nem megy!😞 egy ideig óráig letudom rázni õket Dóri9-cel(Fw190) de kész mögöttem lohol mindig egy shitfire 2 I-185 meg 2 La7! Így szerintem nem lehet tanulni mert mikor felszállok már egybõl ott vannak a nyomomban és nem tudok mit tenni csak fordulózok mint egy veszett majom! Szóval ha nem baj titeket kérnélek meg hogy segítsetek mert itt sok kiváló repülõs van és jó lenne tõlük tanulni!<#vigyor3>

Papa01
Azért, azt õk is csak le tudják fordítani, hogy egy másik gép bombája találta el a gép szárnyát... 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

szekelyland
Szepy, hagyd a politizálást és gyere mert nekem már lövik a s*ggemet az uked3-son....

Ja és mindig az a legjobb és überelhetettlenebb gép amivel az aktuális interjú alany repült annó <#nyes>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Amúgy a History csatornán is van két jó mûsor. Az egyik a "Közelharc", a másik az "Ütközet 360°-ban". Az utóbbi csak a Csendes-óceáni hadszintérrel foglalkozik, de mindkettõrõl elmondható, hogy csak a jenkik szemszögébõl mesélik el a tutit, a másik oldalt sosem kérdik meg. Végül is érthetõ, mert még kínos lenne hallgatni, hogy Joe a fasza gyerek délkúrolinából, hogyan lõtte szitára az ernyõn lógó pilótákat, meg hogy hogyan írtottak ki sportból szerencsétlen paraszt utolsó tehenét stb. <#gonosz3>

Vagy hogy mitõl alakult ki nagyapám repülõs reflexe miközben ment a gyárba az országúton biciglivel...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

<#taps><#taps><#taps><#banplz>

VO101Tom
Discovery? Az az a csatorna, ahol az összes pilótát Rogernek hívják? <#idiota>

www.pumaszallas.hu