IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyetlen háborút mondj, amit az USA nem, érdekbõl, hanem becsületbõl vívott. <#vigyor0> (Nem akarlak bosszantani, természetesen tiszteletben tartom a Te véleményed!)

D9

Her Laca
P38! Attól meg a japók fostak!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Drága harcostárs😊

Gondolj amit akarsz😄 de a tények makacs dolgok. Repülõ papírsárkány volt ,le is lettek lövöldözve egytõl, egyig😊 A pilóták hozzáértését,bátorságát nem vitatta senki,még szép hogy bátrak voltak.
Hogy nézett volna ki a gyáva japán ? Elképzelni sem tudom. Ahogy az angolszászok nem egy feladós fajta ,úgy a Japán sem az a nyúlszívû.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PhantomAss
egy dolog biztos: a zéró 43-ig uralta az eget a csendes-óceánon, csak a hellcat/f4u tudta felvenni vele a versenyt
az amcsik fostak tõle rendesen, ez nem vitás

GOOBY, pls

az irás elején azt hogy tud zuhani meg páncélja van, azt ugyértettem, hogy azt már képtelenség lenne megcsinálni, ilyen feltételek mellé.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

A zero jó gép volt, sztem próbálj jobbat épiteni egy 900 lovas motorral, ami képes 3000 km-re menni, ilyen jól fordul, és emelett még van páncélja és tud zuhani is😊
kizárt dolog😊 Amikor benyujtották milyen gépet akarnak, Nakajima azt mondta, ilyet ember nem fog épiteni. Mitsubishi megcsinálta<#nyes><#nyes><#nyes>
Persze itt most lehet hasonlitgatni a Thudhoz is, meg a Hellcathez is, meg lehet a messert is hasonlitgatni, a lavorhoz, meg a mustanghoz, csak azt ne felejtsük el, hogy van korkülönbség ezek közt a gépek között.
És zeró ászok voltak😊
Lehetett kiválóan repülni vele😊
Csak nem 10-szeres túlerõ ellen. A radarnak és a k.baszott sok hajónak köszönhetik az amik a gyõzelmet, nem pedig azé, mer "milyen gagyi papirrepülõ volt az a Zeke".
No és egy kérdés. Akkor mi van az amerikában létesitett jappán táborokról? Ó persze ott biztos nem halt meg senki. Ha amerika azt mondja az ugy van, ott béke volt.
Azon meg ne akadjunk ki hogy a kis sárgák egymással mit csináltak, õk mindig kegetlenek voltak az ellenfeleikkel, beléjük ivodott ez, nem lehet összehasonlitani azt a mentalitást az európaival. De bátor harcosok is voltak, ha kelett, meghaltak, nem féltek a haláltól.
Abban pedig biztos vagyok, hogy amerika nem emberbaráti szeretetbõl segitett kinának azzal hogy embargókat vezetett be.
Kuvatiná se azért segitett, hanem kölött az olaj. Ha olyan nagy emberbarát, késõbb miért hagyta mondjuk Tibet kinai megszálását, és miért nem segit a Palesztinoknak? És Tibet miért belügye Kinának, ami a kutyát se érdekel, Irán meg miért külügy az eunak?
no de ez modern kori politika, nem folytatom csak a kedélyeket szitom.
Egy biztos, amerika csak ugy emberbaráti szeretetbõl csak a kiválasztott népnek segit, senki máésnak, ahogy tette ezt nem rég is.
Amugy a videó király volt😄😄😄😄 a Britanniás.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

VO101Tom
Irak hogy jön ide? Mi köze van hozzá? Hogy ha valakinek a nagyapja 50 éve hazudott, akkor az unokája is fog 50 év mulva? Te tényleg egybemosod ezt a két dolgot? Ne izélj már. Iraknak nem volt tömegpusztító fegyvere. Az USA-nak az arab olaj kellett. Szívás az volt, hogy Saddam saját erejét fitogtatta azzal, hogy -egy ideig- adta az amerikaiak alá a lovat. Tetszelgett az erõs vezetõ szerepében. Mikor az ensz vizsgálódni kezdett, neki már késõ volt. Bush ezt kihasználta, és megszállta Irakot. De ennek mi köze a 2. világháborús amerikai "megbízhatósághoz"?

USA 1941-ben nem jelentett közvetlen, totális háborús fenygetést japánnak. Az amerikai átalagembert nem érdekelte sem kína, sem japán. Háborút amerika nem indított volna. Sokkal elõbb lép be Anglia melett európában, mint a távol keleten. Egyébként a kölcsönbérleti szerzõdésekkel és önkéntesekkel már ekkor is Angliát segítette. Kényszersorozást és totális háborút nem akartak indítani.

1967-ben Egyiptom, Szíria és Jordánia nyiltan háborúra készült, erõfölényükben annyira bíztak, hogy nem is titkolták hogy Izraelt el akarják törölni a föld színérõl. Állandó határvillongások, ágyúzás, légi harcok, háborús készültség volt hónapok óta minden oldalon. Egyátalán nem ugyanaz a helyzet.

www.pumaszallas.hu

Bocs, hamar volt "mehet"

1967-es izraeli-arab háború. Miben is különbözött az elsõ csapás Pearl Harbortól?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ABC fegyverek Irakban 2003-ban? Melyik bizonyult megbízhatóbb forrásnak?<#conf>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

VO101Tom
És errõl honnan tud a világ? A japánoktól? Vagy az amerikaiaktól? Melyik a megbízhatóbb forrás?
Egyébként a hadüzenet nélküli vagy a hadüzenettel végrehajtott támadás között mennyi lett volna a különbség? Csak mert az okokat nem értem, minek kavarnak a lényegtelen dolgokkal ennyit, és miért tulajdonítanak nekik az utókorban ilyen nagy jelentõséget. Az amerikaiak nem csaptak volna vissza ilyen erõvel, ha hadüzenet beérkezik annyival elõtte, hogy védekezni már ne tudjanak? Változtatott volna az valamin? Dehogy 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Urak urak😊) Ebbe kár belemélyedni,hisz az emberiség történelme másról sem szol . Minden nemzet a saját érdekeit próbálja érvényesíteni általában egy másik nemzet ,népcsoport kárára. Osztán az erõsebb kutya ...ik mint mondani szokták. Jelzem a mai napig nem változott semmi ,max ma már nem fegyverekkel vívják a csatákat ,legalábbis nem mindig😊

Az USA kormánya tökéletesen tisztában volt a támadás várható idejével. Erre enged következtetni, hogy az amerikai hírszerzés ekkorra már megfejtette a japán diplomáciai kódokat, és Angliából is rendelkezésre álltak erre utaló információk. Az elmélet hívei szerint indokra volt szükség a második világháborúba való belépésre, amit az amerikai polgárok többsége ekkor nem támogatott.

Az elméletet erõsíti a japán nagykövet esete, aki kezében a hadüzenettel 1941. december 7.-én 12.45-kor Washingtonban kihallgatást kért a külügyminisztertõl, aki csak 13 óra 30 perckor (Pearl Harbor-i idõ szerint 8 óra 30) fogadta. Az Egyesült Államok így megvádolta Japánt a hadüzenet nélküli támadással.

D9

VO101Tom
Lengyelekkel az angoloknak és a franciáknak volt segítségnyújtási szerzõdésük, és õk hadat is üzentek a németeknek (Az oroszoknak õk sem). Az amerikai politika (amit Roosevelt tényleg nem nézett jó szemmel) a semlegesség politikája volt, mindenki csinál amit akar, amíg minket nem baszogatnak. Ezen folyamatosan keményítettek (angolokkal fegyverszállítmányok, kölcsönbérleti szerzõdések, embargo japán ellen), de totális háborúba nem lépett, amíg japánok le nem bombázták Pearlt.

Értem, hogy a spanyol konkvisztádorok nem szimpik, de a ma élõ spanyolok? Csak mert ma élõ amerikaiakat zsigerbõl fikázza mindenki a szegény indiánok miatt, ugyanezt spanyoloknál pl sosem érzem semmiylen megnyilvánulásban. Nem csak itt, máshol sem. Pedig ugyanzt csinálták 😊 Kettõs mérce ugye? 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Milyen más szemszögre gondolsz? Fülöp szigeteket az USA a spanyoloktól a 19. század végén megvette (Hogy mi joguk volt eladni, az már "köcsögök-e a sapnyolok is" kérdés 😊 . Volt pár felkelés, de maradt usa terület. 1935-ben az amerikaiak nemzetközösségi státuszt adtak nekik, ami 10 éves átmeneti idõszak után függetlenség követett volna, ha nem jön közbe a háború. Végül a függetlenségüket 1946-ban meg is kapták. Kizárt, hogy az USA a Fülöp-szigetek miatt kezdett volna japánnal szívózni. Ami az óceán többi részét illeti, Francia indokína a franciáké, jáva, szumátra, Új Guinea, Borneo stb a Hollandoké, India, Burma, Maláj fsz. az Angoloké volt, és pluszban ott van Ausztrália a brit nemzetközösség tagja független államként. Hol van itt USA "felségterület"? Wake, Guam meg Midway-i korallzátonyok?

Vele szemben Japán elfoglalta Koreát 1910-ben, 1931-tõl Kína nagy részét. Egyértelmûen nyugat, délnyugat felé terjeszkedett, nem keletre. 1940-ben az USA, Anglia, és a Szovjetek embergót vezettek be, kifejezetten Kína megsegítése miatt. Japán ezután tõlük nem kaphatott olajat, benzint, vasat és acélt (nem tipikusan az éhezõ lokosság igényei ezek). Ezen a japánok berágtak, és a Pearl Harbor utáni pár hónapban lenyomultak Ausztráliáig (ha már úgyis kevés az utánpótlás, ez biztos segít rajta), a többit meg mindenki tudja.

Persze lehet összeesküvés elméleteket gyártani, hogy mindezt az USA találta ki és kiprovokálta szegény japánokból, és tudott is Pearl-rõl, de hagyta magát, hogy aztán beszálhasson az angolok mellé védeni a németektõl az európai zsidókat... errõl eszembe jut az a vicc, hogy a székely bácsi kijön a moziból, ahol a Csillagok háborúját nézte meg. Zsebre teszi a kezét, majd megszólal: hát... azé ezt mán énse hiszem el 😊

www.pumaszallas.hu

Amerika csak példa volt. Éppen úgy nem szimpik a spanyol konkvisztádorok sem. Sõt, római katolikus létem ellenére az erõszakos hittérítéssel sem értek egyet.

Tényleg elhiszed, hogy a Japán elleni embargó a kínaiak miatt volt? Vagy mert kellet egy háború?
Mit is mondott Roosevelt?

Ha annyira az igazság bajnoka a nyugat: miért nem üzent hadat Lengyelország lerohanása után a SzU-nak?

V Domino
Szerinted az akkori átlag amerikait vagy akár Roosevelt-et érdekelte a kínaiak sorsa?A legcsekélyebb mértékben sem.Japán egy felemelkedõ hatalom volt,senkit nem zavart míg szépen elvolt Kínában.

Viszont mihelyst a csendes-óceáni térségre vetették szemüket,összeütközésbe kerültek az USA-val,mely saját érdekszférának tartotta a területet(kérdés milyen alapon,milyen jogon tartotta megszállás alatt pl. a Fülöp-szigeteket?).Ez volt a konfliktus valós oka,Kína meg a jól hangzó ürügy,kõkemény realpolitika a javából az emberi jogok védelmének álcája mögött.

Azt nem vitatom,hogy az USA céljai valamivel nemesebbek voltak Japánénál,de meg kell nézni más szemszögbõl is a dolgot.

R.I.P. White Europe

VO101Tom
Kettõs mérce: Spanyolokkal hogy állsz? Csak mert a Yucatán félszigeten kiírtották az õslakosok 95%-át az a 300 év alatt, míg ott voltak. Vagy a portugálok dél amerikában? (A Franciák voltak az egyetlen nép, amelyik normálisan kijött az indiánokkal, velük kereskedtek, és együtt tudtak élni. Vietnámiakkal is elész jól megvoltak, amíg meg nem lengették a háború utáni függetlenségüket, amit aztán a Vietnámiak be is hajtottak).
Én véleményem az, hogy metörtént dolgokért nem tehetsz felelõssé oylan embereket, akik akkor még nem is éltek. Tök mindegy, hogy az õseik mit csináltak. És ide bekopizhatnám az elõzõz hsz-ben írt véleményem, az akkor élt amerikaiak japán elleni embargója szerintem helyes döntés volt.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Az embargó Japán HADI gazdaságát tette volna tönkre, ami a kínai háború elhúzódása miatt került olyan helyzetbe. Olvass egy kicsit a Nankingi mészárlásról, vannak fasza kép gyûjtemények is, csak ne kajálás közben lapozd végig. Japán tisztek azon versenyeztek, melyik vág le több kívai fejet mielõtt kicsorbul a kardja. Ez népirtás, akárhogy magyarázod. A kínaiak ellen (az õsellenség ellen) japán nagyon szemét módon folytatott egy semmilyen törvényes érvekekl nem igazolható háborút (terület kellett nekik, slussz). Hogy halálos beteg emberek ruháit, bolhákat dobtak le falvakba, az is megtörtént. Biológiai hadviselés. Ezt is minden józan gondolkodású ember elítéli. Hogy ezt az amerikaiak embergóval súlytották azt nagyon jól tették. Hogy japán erre föl megtámadta õket, azt meg a japánok baszták el.
(hozzáteszem, én érdekesnek tartom a japán technikát, az Arsenal of Democracyban is japókkal nyomom, de ettõl függetlenül a háborús tetteiket -ha szemétséget csináltak- nem próbálom kimagyarázni, nem próbálom igazolni azzal, hogy mit tettek kétszáz évvel elõtte az amerikaiak vagy ötszáz évvel a spanyolok)

www.pumaszallas.hu

Én is "sokcsillagos" voltam a seregben. Igaz, csak ilyen kicsi, fehér csillagok voltak... 😊

Engem a kettõs mérce zavar.
A japók lecsapdosták kb. egymillió kínai fejét Nankingnál. Csúnya dolog, ez tény. A mi keresztény-európai szemünkkel.
Az amerikai hadsereg kiirtott a fene sem tudja mennyi indiánt. Ez a mai napig hõstettnek számít odaát.

Egy érdekesség a "Felderítõ szemle" c. kiadványból, hogy mennyire tudhattak a japán támadásról Pearl Harbor ellen:

"1941. november 26-án a német birodalmi rádiófelderítõ szolgálatnak
Hollandiában települt és a tengeralatti nemzetközi telefonkábelek lehallgatására
szakodosott egyik alegységénél sikerült lehallgatni Roosevelt amerikai elnök és
Churchill brit miniszterelnök közötti telefonbeszélgetést. Ennek során Churchill
jelezte, hogy a japán flotta – hat repülõgépanyahajóval – a Hawaii-szigetek felé tart
és valószínû célpontja Pearl Harbor kikötõje."

Pont erre gondoltam. Japán és az NSZK elég jól jött ki a dologból. A "szabadságszeretõt" meg a világ csendõrére értettem...
Hogy Japán faszságot csinált-e, vagy sem, az megint hosszas elemzés tárgya lehet oda-vissza érvekkel, de egy biztos, nyersanyagok nélkül a gazdaságát fojtották (volna) meg az embargóval, és emiatt muszály volt lépni. Hogy túl nagyot? Ezt utólag könnyû...
Már nem emlékszem, ki mondta: "A háború a politika folytatása más eszközökkel." Tökéletesen igaza volt. Minden háború kezdete, vége, és lezárása egy komplett, szövevényes politikai összefüggés függvénye.
Ja pán kínai népirtása? Persze. És ebben egy olyan ország rak rendet, amelynek a puszta léte egy másik népcsoport kegyetlen kiirtásán alapul? Na ne....
Háborúkban nincsenek jók és rosszak, csak gyõztesek, meg vesztesek. Meg propaganda...

Si vis pacem, para bellum.

Her Laca
Hát csak annyi ,hogy elzárt területre mentünk be ,rá pár percre ,hogy leparkolt ez meg a B25 ös😊 A tömeg meg a kordonok mögött igencsak közelebb akart volna jönni😄

VO101Tom
Ezért? Mi ezen a gond?

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Szegény Muhhaha kapott is ezért a fényképért egy sokcsillagos ipsétõl.
Bár mi vígan voltunk😄

VO101Tom
(Hollandokat, Franciákat se hagyd ki) Japán is gyarmatosíthatott, és a németek is. Senki nem tiltotta meg nekik, és voltak is gyarmataik (és nem is volt baj, amíg nem akartak részt a többi európai állam területébõl). Japánnál népirtássá fajult a kínai háború, ezért megvonták a támogatást az amerikaiak. Nem is hadat üzentek, csak azt mondták nem adnak el nekik több cuccot. Hogy ezután a japánok totális háborút kezdtek a távol keleten, az már az õ faszságuk. Ráadásul akkor már mindent akartak, Kínát, Indokínát, Ausztráliát, teljes Csendes Óceáni szigetvilágot. Sokat akartak, elbaszták.

De ez nekem kétértelmû kicsit. Akkor te az európai gyarmatosításokat elfogadhatónak, a gazdasági fejlõdésük egy normális lépcsõfokának tartod, vagy imperialista agressziónak? Mert nem világos, hogy német és japán terjeszkedést miért azzal igazolod, hogy mit tettek az angolok vagy a franciák elõtte?

www.pumaszallas.hu

Hopsza, más források szerint 267-en haltak meg akkor. Mivel inkább ennek hiszek, maradjunk ennél a számnál.

Az "emberséges" és "szabadságszeretõ" angolok simán kinyírtak több mint 2800, Németországból kitoloncolt zsidót a Patria nevû hajó fedélzetén 1940-ben, amikor Haifában (Palesztina) ki akartak menni a partra.

Nem ennyire egyértelmû ez...
Anglia gyarmatosíthatott?
USA gyarmatosíthatott?
Szovjetunió gyarmatosíthatott? (Igaz, másképp)
Németország miért nem?
Japán miért nem?

VO101Tom
Japánt nem vádolhatták a Genfi egyezmények megsértésével, mert alá sem írták. Ettõl függetlenül ott is kivégezték a fõbûnösöket, aprólékot bebörtönözték, a többiek meg mai napig tartó idegen katonai megszállást kaptak, és a megszállók politikai berendezkedését is be kellett vezetni (ismerõs?). Csak ott az USA maradt, nálunk meg a ruszkik. Lehet szarkasztikusan nevezni õket szabadságszeretõnek, de azt nem vitathatod, hogy a háború vesztes hatalmai közül a japánok és az NSZK járt a legjobban...

www.pumaszallas.hu

Milyen fazonok... Fõleg balról a harmadik... <#eplus2>

szekelyland
A filtering a kis intenyitású de nagyobb frekvenciájú mozgásokat szûri ki, mint pl ha a joyod potija meg van kopva akkor lehet hogy kis ugrásokban válaszol az elektronika a kar mozgatására, ezt hivatott kiszûrni.
Vagy ha valamilyen okból kifolyólag erõsen reszket a kezed, akkor az ilyen mozgásokat kiszûri és nem rázod a gép orrát, pontosabb célzást engedve meg

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Na jó, legyen egy kis ON is. A joy kalibrációjánál a "filtering" mennyiben különbözik a "dead zone"-tól?

Azért a háborúk nem úgy indulnak, hogy néhány tábornok az asztalra csap, hogy már évek óta csak iszogatunk, nosza egy kis háborút!
Persze a gyõztesek retorikája errõl szól, de ezen az agymosáson már szerintem már túlhaladtunk. És nem érdemes forszírozni az okokat, mert mindkét fél eleget tud mutogatni egymásra.
A császári japán hadsereg valóban sok kegyetlenséget csinált. Bár nem emlékszem, hogy nekik nagyüzemben rendeztek volna monstre nürnbergi persorozatot. Viszont az eredményeiket azonnal einstandolták, és felhasználták az "emberséges", "szabadságszeretõ" nemzetek.

Annak idején az orosz-amerikai rakétaprojekteknél is ment, hogyy egymástól kémkedték a terveket. Fenéket, ugyanannak a német tudóscsoportnak a tagjait vitték el, nyilván ugyanazokkal az eredményekkel.

No, ha nagy, akkor eltalálni is könnyebb, nem...?
😊)))))))))

VO101Tom
Jogos. Elírtam.

www.pumaszallas.hu

Her Laca

Ezt nevezték vadászgépnek😊 Másoknál bomber😄D

szekelyland
Hát igen, a P47-ben álíítólag még klíma is volt.... Tipikus amerikai grandománia, ha nem lehet jobb, kifinomultabb, akkor legalább legyen jó nagy....
Ez a tendencia észrevehetõ az amerikai autókon is, a mai napig, ha megfigyeljük, 4-5-6 literes 8 hengeres vasak, de csak 200 maxi 300 lovasok. Egy 89-es évjáratú 2,3-as S2-es Audi röhögve hagyja faképnél és a fogyasztása is fele

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Her Laca
Yamato az a hajó volt😊))
YAMAMOTO Isoroku😄 ha pontosak akarunk lenni😊

Her Laca
Nos én is az olaj és hasonló embargókra gondolok. Azért voltak Japánban józan emberek is akik szívesen elkerülték volna a konfliktust,de ugye Japán sajátos helyzete (sziget mivolta ) miatt bizony kiszolgáltatott helyzetbe került .
Abban biztos vagyok ,hogy az USA sosem engedett volna,valóban nem az a fajta😊

VO101Tom
Belgrádban láttam egymás mellett a Bf 109 - Hurricane - P47 hármast. Így élõben még durvább, mindkét európai gép eltörpült az a hatalmas repülõ melett. Olvastam, hogy amerikai pilótáknak mikor mutogatták a meszát, csodálkoztak, hogy milyen kis gép. 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Belekergetve? Mibe? Hogy megtámadják Kínát? Ja, hogy ott szarul mentek a dolgaik és kellett volna az olaj, az egy dolog, de ne sajnáljuk már szegényeket, hogy hogy kitoltak velük. Az imperialista japán nagyon kegyetlen és szemét dolgokat csinált már akkor (Nanking-i csata pl, bilológiai hadviselés, élõ embereken orvosi kísérletek, stb), mikor Hitler még csak tervezte, hogy bármibe is belekezd majd.

USA gazdasági potenciálja mindíg hatalmas volt. Yamato is tudta, hogy anyagháborúban alul maradnak (fõleg, mert Japán eleve azért indított támadást 41 végén, mert szarul állt nyersanyagokkal, olajjal), ezért próbálta egyetlen csapással kiütni az USA-t. Az persze kérdés, hogy ha Pearl-nél nagyobb veszteséget okoznak, és Midwaynél is gyõznek, vajon USA kapitulál-e? Szerintem nem. Az angolszászok nem az a megadós fajta, arra balzírozni, hogy egy nagy pofontól elmegy a kedvük a további balhétól, elég necces 😊

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Japánnak a motorgyártása volt vacak. Nem véletlenül kuncsorogtak a németektõl DB ,BMW mocikat.De azt se sikerült lemásolni tökéletesen. A zero is könnyû volt pont a motor miatt ugyi ,csórikáimnak mi esélye volt egy Pratt & Whitney R-2800 Double Wasp tizennyolc hengeres, léghûtéses csillagmotor-hoz😊 Aki pl élõben látta azt a szörnyeteget annak kétsége sincs afelõl,hogy szegény japóknak esélyük sem lehetett.
Az usákok persze hogy csinálhattak akkora páncélozott tankokat ha ekkora motorokat kalibrálhattak a gépekbe.

VO101Tom
A film végén kiírja mivel készült. Il-2 játék, AAA Mod. Az AAA MOD már az Ultrapack része. Egyébként ezeken a pályákon rendszeresen lehet repkedni, a Spit vs 109 MOD szerveren.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ez nem igaz. Hartmann is 42 végén került az alakulatához (41-tõl volt LW állományban), rá nem lehet azt mondani, hogy szarul képezték volna ki... Japán anyaországot sem érte jelentõs bombázás, csak miután 45 elején elesett Ivo Jima, és a B29-esek elérték már Japánt (ok, onnan aztán sokat kapott, de ott már 45-ben vagyunk).

És ennél fogva nem igaz az sem, amit Messerharcos írt, hogy a Zero-k eredménytelensége a Midwayi pilóta veszteségek oka. Szarul érintette õket, de a kiképzés zavartalanul folyhatott 45-ig, ha olyan jó gép lett volna, még képzetlen pilótákkal is veszéyesebb lett volna.

www.pumaszallas.hu

ZolyPetrushkO_AAAmod_fast erre gondolsz!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
Ez il-2 AAA Mod-al (ami most már az Ultrapack része), nem BOB. Az sokkal jobb lesz ennél...

www.pumaszallas.hu

Állat ez a videó! A játék is ilyen lesz!?Mert az jó lenne!
Amúgy filmben is meg van nekem nagyon tetszik!

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Her Laca

Amit legjobban szeretek magamban az a sörözés? :-DDDDD
Her Laca
No meg meleg is van ,én inkább sörözök a kertben meg sütögetek. Mondjuk inkább sörözök😊)