IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Soroljuk😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
P38 ról.
Több mint 100 amerikai vadászpilótából „csinált” ászt a csendes-óceáni hadszíntéren, a legeredményesebb amerikai ászpilóták – Richard „Ira” Bong a Marge-el (40 db lgy.) és Thomas „Tommy” B. McGuire a Pudgy-vel (38 db lgy.) – is ezzel a típussal repültek.
Csak nem volt az olyan vacak😊)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Volt is beceneve a gépnek a japánok között de nem ugrik be.
Alant írtam,hogy jó gép volt,de szerintem nem annyival jobb amit ne lehetett volna kompenzálni .Féltek tõle.Rendben ,de az amerikaiak mindentõl félnek a mig 29 estõl a t72 esekig dicsérik õket agyba fõbe aztán amikor konfliktus van valahogy csak leharcolják õket.
Ezzel most nem azt akarom mondani,hogy akkor a zero nem volt meglepetés,de tessék egy jó példa.Az Aranysas2009 /7 évfolyamában.
A zero ról van szó. A repülõ tigrisek P40 el jó taktikával 17 vadászt és bombert lõttek veszteség nélkül.
Tehát megvoltak a gyenge pontjai,de ez most lényegtelen is a nézeteltérés a játékból indult ki. Én most fogtam magam és végigpróbáltam az F4F tõl a P40,F6F,Cobra,Buff, a megfelelõ korú zérokkal a harcot. 3 veterán zéró. Tudom ai nem is akarok a harcmodorukból következtetést levonni,de egyszer sem tartott tovább a dolog 2 percnél. Elég volt pár találat és a legtöbbször kigyulladtak,de sok szétesett. És még valami. Nos veszem a fáradtságot utána kutatok,hogy mekkora is volt az a fölény számszerûsítve amit a zerok kiharcoltak.Erre nagyon kíváncsi vagyok.
Jelzem az usa pilótáknak az a jó gép ami után az ellenség szagolni sem tud és nincs esélye😊 Bár úgy könnyû janinak lenni😊)
te a taktikát hozod fel, és hogy a háború végén már rossz gép volt a zéró
csakhogy messerharcos arról beszélt, hogy a háború elején volt jó gép a zéró, kb 43-ig
persze jó taktikával, jó pilótával minden gép jó, de én még sehol sem olvastam, (nem csak a wikire gondolok), hogy az f4f, buffalo a pilóták kedvence lett volna, arról viszont kb mindenhol olvasni lehet, hogy utálták a pilóták azokat a gépeket
ahogy írtad, amikor szereztek egy mûködõképes gépet az amcsik, megváltozott a helyzet, DE ADDIG féltek tõle
a p38 meg egyenesen a világháború egyik legrosszabb gépe volt, 6000m alatt tilos volt európában légi harcba bocsátkoznia, (Punka Gy), mert
ottmaradt, az angolok pl nem vették át a nekik felajánlott példányokat a háború elején, mert annyira rossz teljesítményt mutattak
(ez persze nem azt jelenti, hogy jó taktikával ne értek volna el sikereket, de itt most nem a taktikán van a hangsúly)
de az sem véletlen, hogy kb az összes magyar-német pilóta egyetértett abban, hogy a p38 manõverezõ légiharcban nem ellenfél (Tobak T pl.)
szal csak azt akarom mondani, hogy én igazat adok messerharcosnak: a háború elejétõl 43-ig nagyon félelmetes gépek voltak a zérók az amcsik szemében, utána már nem
és itt most az idõponton volt a hangsúly, nem a taktikán, és nem a zil 2-n, mert azért Olegnél kicsit minden más
Laca maximális tiszteletem, nem kell egyetérteni, ez csak az én véleményem 😊
GOOBY, pls
Si vis pacem, para bellum.
Az egyén hozzáállása (Bandholzot kiváló példaként hoztad fel) pedig nem azonos a hivatalos politikával.
Ez teljesen ország, és konfliktusfüggetlen. A gyõztes megmondja ki a gonosz, és kész. A háború politika. Akkor is, most is.
Uff.
Si vis pacem, para bellum.
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
Szerintem a legszórakoztatóbb író ebben a háborús mûfajban.
R.I.P. White Europe
És minden nemzet gépe válvetve harcol...!Majd meglátjátok!Jó kis kreáció!
avagy Földi Pál. Azért ne az õ müveibõl informálódj😊)
Bár sok butaságot nem ír mivel egy saját gondolata sincs 😊
De jól csinálja az mán biztos😄
Itt had utaljak Kurt Rieder : A legyõzhetetlen messerschmitt címû könyvére!(amúgy szerencsére az összes könyvet meg tudtam szerezni tõle jó kis könyvek és mindegyik fél szemszögébõl leír mindent elõnyöket és hátrányokat!Amúgy meg van valakinek valamelyik könyve?)na szóval az említett japó gépre ugyan úgy ráillik hogy a messzer sem volt egy mai lány 1944-ben a nyugati fronton!errõl egy érdekes rész is van a könyvben (148-153o.-ig)mikor Erich Hartmannék elõször csaptak össze P51-ekkel , és bebizonyította hogy a messzer igaz hogy koros konstrukció de halálos fegyver egy jó pilóta kézében meg a modernebb gépek ellen is!Bár a következõ összecsapásnál már megmutatkozott hogy a képzett pilóta sem veheti fel a versenyt a mennyiségi fölény ellen!(ekkor 8 P51 támadta meg Hartmann gépét ami nem a lövedékektõl zuhant le hanem hogy kifogyott a benzin a gépbõl és ugrani kényszerült!
Igaz a japók is nagy disznók voltak a kivégzéseik miatt de a Kínaiak sem voltak különbek az 50-es évektõl!Vagy a Ruszkik akik szerintem a legnagyobb bûnösök voltak a II.világháborúban és persze az után!De ezt még lehetne még sorolni hogy ki még a bûnös!
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Nem szeretnék okoskodni, mert sajnos a történelmi tudásom lényegesen kisebb ezesetben mint a Tiétek, de a Zéró dologhoz eszembe jutott valami: (Nekem sajna a memóriám is szar, szóval nem emlékszem pontosan, hogy a sok közül melyik dokumentumfilmben láttam ...)
Szóval én is azt hallottam, hogy - nem úgy fogalmaznék, hogy jobb volt ... inkább jobban használták a japánok - a Zero-nak addig nem volt ellenfél a Wildcat amíg az amcsik (John S. Thach) ki nem talált ellenük egy jó taktikát, amivel a japánok egyszerûen nem tudtak mit kezdeni: Ez volt a Thach Weave
Wiki - Thach Weave
Viszont az tény, hogy bármennyire is volt a Zero agilis, és a Japánok jó pilóták, attól még a gép papírból volt, és igen "lobbanékony" természetû 😊
(A memóriámnál már csak a névmemóriám szarabb, szóval fél órája guglizok, mert nem jutott eszembe a pilóta, és az ilyen szintû társalgáshoz illik kicsit többet letenni mint valami pilótáról elnevezett valami xD)
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Ha az antant elveszíti az I világháborút, akkor a sok hitelt ki fogja visszafizetni az USA-nak? Sok támaszpontot is megszereztek így az amerikaiak az angoloktól.
ki nem találod melyik ország végezte a felméréseket 😊
Meg voltak a hiányosságai,és biza ahogy ez kiderült vége is lett a nagy nimbusznak.Meg ne fejtsük el az amerikai pilóták helytállását sem ,úgy s mint torpedó vetö gépek .,zuhanó bombázók,és vadászok tekintetében. Pont az általad említett könyvben ,olvastam ha jól emlékszem,hogy biza a japánok meglepõdtek,nem is kicsit.
D9
Az, hogy milyen volt a Zerók viszonya a Wildcatekhez, Buffalókhoz, SBD-khez (stb...) remekül kiderül Walter Lord: A hihetetlen gyõzelem címû könyvébõl. (Az én példányom Szepynél van, kérdd el tõle...)
Másrészt: ha a Wcat olyan qrva nagy fölényben volt a Zerókkal szemben (Midway), akkor a csata után miért dolgozta Jimmy Thatch a róla elnevezett "hálót"?
Jappán bedobta volna igyis ugyis pár nap múlva a törölközöt, akármit mondott. Már rég vesztett. Egy valmamiért tette ezt az usa, hogy letesztelhesse élõ alanyokon is az atomnak a hatását.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
"Amerika nem hazudik, csak nem tud magáról"
D9
Az amcsiknak qrva nagy mákjuk volt,pont akkor értek oda,mikor az újabb támadóhullámot készítették elõ a japók:benzin,lõszer a fedélzeten,védõfedezet 0.5perc alatt semmisült meg 3 hordozó,a4.-et késõbb vadászták le.
R.I.P. White Europe
szerintem túlontúl lebecsülitek, ugy tesztek, mintha a világ valaha volt legeslegeslegroszabb gépe volt, ami miatt vesztetek a japók. Nem a Zerón mult hogy a háború igy sikeredett a japóknak.
szerintem lehetett volna rögtön az elején is mondjuk corsairjük a japóknak, csak példaként, akkor is vesztenek, nem azon mult.
Én nem akarlak meggyõzni semmirõl😊
Különben milyen szar módszerre utalsz?
A korall tengeri csatában az amerikai haditengerészet nagyon sokat tanult . A Lexington elvesztése után megváltoztatták a repülõbenzin tárolásának módját, és átszervezték a flottát védõ vadászgépek irányításának rendszerét.
Ha jól tudom széndioxiddal (de lehet tévedek) variáltak így nem robbant fel az üzemanyag. Japók mit tanultak a tapasztalatokból?
D9
D9
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Korall tenger : Kb döntetlen
Usa 69 gép
Japán 92 gép
midway:japánok több mint 200 repülõt és 4000 embert vesztettek, szemben az amerikaiak 150 gépével, illetve 300 katonájával
És ez az eleje a dolognak ! Itt még szó sem volt a corsirekrõl.
Hol itt a nagy fölény?
Észak-Dél polgárháborújuk a rabszolgatartás, és a nemzeti egység megmaradása miatt tört ki, amihez mondjuk megint valakinek valami érdeke fûzõdött (négereknek hogy ne dolgozzanak többet, délieknek, hogy de, mégis, Lincolnnak, hogy ne legyen USA1 megy USA2, stb.), de a rabszolgatartás eltörlése miatt jó pontot is kapnak ugye? 😊
1. világháborúban sok önkéntesük harcolt. Nem tudok róla, hogy az "angolszász segítségnyújtáson" kívül milyen érdekük fûzõdött hozzá, területük nem növekedett. Magyar - Román vonatkozásban Bandholtz tábornok meg a lovaglópálcája sok sok jópontot ér, ez nem kérdés 😊
Vietnám. Semmi gazdasági érdekük nem volt, ideológiai alapon harcoltak, a komcsik ne kapjanak vérszemet a távol keleten (No meg a Franciák ne essenek nagyon pofára, de azok szokás szerint kihátráltak a harcból elég hamar). Ez tökös becsületbeli ügy nem? 😊 A vietkongok persze másképp gondolták, õk nem értették mi alól kell felszabadítani õket, de attól még a kiváltó ok nem a pénz volt. Ettõl függetlenül a vietnámi háború teljesen felesleges, és hibás háború volt.
Kubai embargó. Igaz, rövid incidens volt, háború szerencsére nem lett belõle, de az sem gazdasági érdekekrõl szólt. Megelõzõ csapás sem lett belõle (a földi életformák 99%-a köszönetet mondhat ezért), Kubáról lemondott az USA, forró drótot kapott a Kreml és a fehér ház, hidegháború innen már csak enyhült 91-ig. Végeredményben csupa pozitív dolog. 😊
Afganisztán. Olaj ott nincs, csak mákföldek. 9/11 után ugye a felkelõket segítették a tálibok ellen, ez elvileg lehet becsületbeli dolognak nevezni? Ugródeszka volt a két évvel késõbbi Iraki invázióhoz, amikor a célok megváltoztak, gazdasági érdekek kerültek elõtérbe, de a kiváltó okok Afganisztánnál egyértelmûen becsületbeli ügy. Válaszcsapás 9/11 miatt (jajj, csak nehogy kiderüljön, hogy az meg CIA összeesküvés volt, mert akok bukik a szitu).
www.pumaszallas.hu
Olvass Theobald és Kimmel admirálisoktól Pearl Harborról, valamint Freedmant az I.vh-ról és következményeirõl...
Hiába fejlesztgetik, az nem lesz olyan mint egy friss uj konnstrukció.
erre gondoltam. A zero nem lehetett egyenrangó a corsairekkel meg hellcatekkel, ellenben a wildcatet verte rendesen.
a bombázók ellen meg fejlesztettek a jappók külön gépeket.
a 109 ellenfele a spit, a zeró elenfele, amit überelt, a vadcica.
csak a játékban kicsit máshogy van ez a spittel.
a sárgákon ahogy irtam nem lepõdöm meg, Tibetet pedig példaként irtam amerikára, miért érdekli õket Kina, de mondjuk Tibet nem? azért mert szó incs emberbaráti szeretetrõl, szerintem.
Egy modern gazdaság sem létezhet ezek nélkül,ráadásul Japán hadat viselt,hatalmas flottája és légiereje 100%-os olajimportra szorult.Amerika az ellene háborúzó Kínát segítette gazdaságilag,míg Japánt megfosztotta a stratégai nyersanyagoktól+más országokat is erre próbált meg rávenni.A végsõ tárgyalásokon már egyenesen Kína kiürítését követelte,míg Japán már csak a szabad kereskedelem jogát kérte.Mi ez,ha nem casus belli?
Nem kell ahhoz megtámadnom egy országot,hogy háborúba keveredjek vele,elég olyan helyzetbe manõvereznem,hogy ne legyen más kiút számára és õ legyen az agresszor.Ugyanezt csinálták az Atlanti-Óceánon a németek ellen,ahol de facto már 41 õszétöl háború folyt közöttük.
Ez folyik napjainkban Irán ellen is,de ez már erõsen off.
R.I.P. White Europe
A korkülönbséget ne vedd ide, a Zero-ról volt szó, hogy jó gép-e vagy sem. A6M7 zerot fejlesztettek 45-ben is, metanolos, 1300LE hajtómûvel, de az sem segített rajta. Meszánál sem az Amilig nézed, hogy jó-e 44-ben. Ugyanúgy kevésnek bizonyult a fegyvere, magasan szar volt, és egybõl kigyulladt ha üza tankot eltalálták. A túlerõ európában is megvolt, mégis a német expertéktõl jobban fostak mint a japánoktól, az pedig csak a gépeik miatt volt.
USA-ban is táborokba zárták a japókat, mert nem lehetett tudni ki mennyire lojális a császárhoz. De az azért nagy különbség, hogy a háború végén õk haza mehettek, nem pedig gázkamrákba, vagy munktáborokba vitték õket.
Azon, hogy a "sárgák mit csinálnak egymás között" te nem akadsz ki, akkor mit érdekel, mi van tibetben (sárgák egymás közt az is), Irak és Iránban (pfujj, arabok, rosszabb), vagy szegény indiánokkal mit csináltak az amerikaiak (súgok, angolok, amerikaiak, fehérek mint mi)... <#ejnye1>#ejnye1>
www.pumaszallas.hu