IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg annyit kellet gépészkedni vele, hogy gyakorlatilag szinte végig a mûszerfalat bámulta a pilóta.
Ezen kívül kb. 50-60 fok volt a kabinban (ez utóbbi túlzás volt a részemrõl, de tényleg qrva meleg volt odabent)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Hagyjuk már ezt a vérpistizést.
Ha van egy jó gépük akkor mivel menjenek? Csak azért ,hogy nekünk jó legyen? Ha ezt nézzük akkor minek megyünk G2 vel.Számukra meg az a vérpisti gép.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én nem voltam rest utána olvastam ennek a la5 -F,-FN történetnek.
Az FN már egyértelmûen jobb gép volt mint az elõdei,erõs motor ,könnyített sárkány,nagyon komoly paraméterekkel bírt.Bár pont emiatt kevesebb üzemanyagot vihetett. A messza nem tudott elemelkedni tõle , gyors erõs fegyverzetû gép volt.
DE!!!! Sérülékeny is volt! Ha eltalálták biza lesántult mint Sanyiló a bakterházban.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

A vérpistik díjazni fogják!<#eplus2>

D9

szekelyland
Majd megnézem akkor a La-5ös ászokat, hogy fognak ragyogni, amikor 10 gépbõl felszállás után 2 elromlik és lezuhan, és a maradék 8 ból csak 2 teljesíti a gyári paramétereket <#mf2>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Her Laca
Majd a BOB ban lesz ilyen géphiba,ha jól értelmeztem a hírekbõl.
Az ultrapackot meg érdemes ,hiszen ahány szerver annyi mod kell.
Meg szebbek az új térképek a motorhangok stb. Szívás nincs vele ,hiszen van az a JSGME progi benne amivel könnyedén váltogathatsz a mod ok közt.

Azt hittem,hogy néha a játék generál géphibát, hogy egy kicsit izgalmasabb legyen.😊Nagyon sokáig azt sem tudtam, hogy baráti pilótát ki lehet menteni.Egyre jobban szeretem ezt a játékot.
Érdemes feltelepíteni az ultrapackot, vagy csak a szívás van vele?

D9

Her Laca
Az ok egyszerû. Elindultunk ,felszállás közben bekapcsoltam a térképet,rákattintottam az egérrel erre elõ jött az amikor várjuk hogy mindenki redyt nyomjon. Innentõl nem reagált semmire a gépem,mi több el sem tudtam tüntetni.Speciel sose tapasztaltam ilyet.

szekelyland
Igen, számítóGéphiba<#idiota>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Géphiba?! Légyszi írj róla, én még ilyet nem láttam a játékban.Kizárólag a saját bénaságom miatt zuhantam le.PL:túlmelegedett a motor.....

D9

1. Szerintem itt nem sokan fognak tudni segíteni ebben az ügyben (99% online harcos)

2. A conf.ini nevû fájlban van egy állítási lehetõség az erdõkre (forest) vonatkozólag.
Nálam így néz ki:

Sky=2
Forest=0
LandShading=3
LandDetails=0

Az értékekbõl láthatod, hogy engem nem izgat az erdõ és a táj részletessége.

A videó kártyádnak megfelelõ szekcióban keresd! (Render_DirectX = ATI, Renger_OpenGL = Nvidia)

Hozzáteszem, hogy NAGYON le fog lassulni a játék, ha magas értékre állítod.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

szekelyland
Na a ma esti küldetés:
Hatalmas tömeg várakozott a lobbyn, asszem 36-os slot volt nyitva, ami percek alatt megtelt, és sajna ez a nagy létszém a késõbbiekben meg is látszott, rengeteget laggolt a játék. Emil4 és Emil3 volt valamint B2-es stukák, Spitfire mk1 és hurricane ellen, a hajókat támadó stukákat kellett védenünk.
Sajnos rögtön a felszállás után Laca gépe géphiba miatt leborított és lezuhant, így elvesztettük õt. Szepy átvette a vezérgép szerepét, én tõle balra, Pogi meg jobbra helyezkedtünk be. Egyenesen emelkedtünk a céltér felé, egészen 5000 m-ig, amikor elkezdtük hallani a bombázók siránkozásait, de ugyanakkor hallottuk az örömkiáltásukat is, mert hát elég eredményes volt a bombázás. Lassú, süllyedõ fordulóban pillantottuk meg õket kb 1500 méteren, a felhõk közt, de azt is láttuk hogy rengeteg nyomjelzõ röpködik belõlük hátrafelé! Teljesítményt ráadjuk mindhárman, én sajnos Szepyt és Pogit szem elõl vesztem a kavarodásban.Ekkor azonban meglátok magam alatt egy gépet, beszólok a rádióba hogy kezdem az akciót, leborítok, függõlegesen zuhanok rá a célra, sebesség 500-600-700, kis duplafedelû gép, de látom a brit felségjelzést, minden fegyverbõl tûz! A másodperc törtrészéig nyomom csak a lõgombot és már nyomom is elõre a botot hogy elkerüljem az ütközést, majd emelkedõ jobb fordulóba viszem a gépet, és közben az ellenséges gépet keresem, amit meg is pillantok a jobb oldalamon alattam, füstölt, meg húzta a benzint de még repült, föléje emelkedek, még egyszer körbenézek, de sehol senkit nem látok, sajna sajátot se. LEborítok és megadom neki a kegyelemdöfést, több darabra szakadva pörgött le az égbõl. Lapos emelkedõbe fogom, amikor hirtelen nyomjelzõk repülnek el mellettem! Gépem orrát lenyomom és közben hátrafele tekergetem a nyakam, egy másik Gladiator vett üldözõbe. Te ma nem lõssz semmit, apukám, mondom magamban miközben lassan emelkedõ spirálba kezdek amit egy darabig követett, de úgy látszik a brit lovak a motorjában gyengébbek és kevesebben is vannak, mert én még 260-an megyek felfele amikor õ balra leborít mögöttem, na gyorsan egy félorsó és utána, látom hogy a felhõ irányában tart, messzirõl vonalazgatom a kiskaliberrel, de egérutat nyer a felhõben. Szemem sarkából látom hogy a benzinem fogytán meg aztán ellenségest terület felett egyedül molyolni nem egészséges dolog így hazafelé veszem az irányt 120 fokon. Mikor kiemelkedtem a felhõk közül, kezdtek összegyûlögetni a társak, elég sikeres elerdményekrõl számolva be. Lassan a reptérhez értünk, mindenki ahol érte leszállt.
Eredményem: 1 Gladiator lelõve, pilóta valószínû a gépben megsérült mert nem láttam ernyõt kinyílni, egy másik Gladiator jól megijesztve. Szepy kollega egy Hurricane-t segített le udvariasan a légtérbõl, Albert és Kabóca mester úgyszintén leszerelt 1-1 gépet. Sajnos Pogi bajtársunkat elvesztettük a harcban.

Sziasztok!
Friss hús vagyok és lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban:

1-A kampányoknak mikor van vége?😄 (játékhoz elég) Gyors internet híján elkezdtem SP-zni, hogy ismerkedjek a játékkal, volt egy finn kampányom, amiben több tucat küldetést végrehajtottam, de nem értem a végére. A határvonal mindig eltolódott egy kicsit, de az utóbbi kb. tíz küldetés során egyáltalán nem változtak a határok. Feltételezem, az jelenti az adott kampány végét, ha a teljes térképet elfoglalom, de ilyen "sebesség" mellett ez már idén nyáron aligha következik be (És Úristen, ez még csak egyetlen kampány:S).Szóval a kérdés, hogy úgy lehet befejezni egy kampányt, ahogy gondolom/leírtam, vagy valami más menete van?

2-Ismertek olyan patchet az 1946-hoz, ami változtat azon, hogy az erdõk külsejét csak három vízszintes ocsmány textúrasík adja? Ez nekem a halálom, gyönyörû szép a játék, de ez teljesen elrontja. Értem én, hogy sokkal gyorsabb így, de nem hiszem, hogy nagy vérsz@rás lenne valami olyat kitalálni, hogy oldalról is kinézzenek valahogy azok az erdõk... Aki tud ilyenrõl, az szóljon😊

Elõre is köszönök minden építõ jellegû választ😉

szekelyland
Na készülünk, 12 magyar pilóta várakozik a lobbyn...

Zpogi
Savas nem jössz?

Her Laca
Megérdeklõdtem. Ultrapack kell hozzá .

Kabóca ezt írta a lobbyn.
""Ma este 22oratol a coop mission2-ben lesz kuldetes. 2.1-ben fut, mod enablerbe be kell allitani a 00_6DOF_Tracker_2_0_sHr
00_Hakenkruz_Enabler""

Her Laca
Milyen skin pack kell? Én nem telepítek semmit ,az én egyéni skinem tökéletes!!! Ha meglátják a tazmán ördögöt vagy berezelnek,vagy csak azért is lelõnek😊

Zpogi
Nem tudom,hogy volt-e már,de itt van egy csomó kép az MKHL-ben valaha repült gépekrõl.
LINK
Ezt pl. ismerem:

Csepelen készült 😊,ha jól emlékszem Tökölrõl vontatják a csepeli Weissmanfred reptérre ami a mostani Szabadkikötõ u melett volt.

Én még nem tudtam, de szerintem érdemes, mert van valami opengl újítás benne. Ha nem jön be, akkor marad a 10.5

www.smart-bus.hu

Zpogi
Kijött a 10.7-es ATI driver valaki próbálta már,hogy hogyan viselkedik vele az IL-2?

"Egyáltalán menjek, vagy nemkívánatos vok? (részetekrõl)"

Még pár ilyen hülye kérdés és az leszel. Részemrõl is <#mf1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

acidrain
Akkor felkészülök az esti vadászatra. <#gonosz2>
Én innen töltöttem le a skineket, nem tudom, hogy kelleni fog-e.
TS címet tud adni valaki, vagy rakjam be a Rammstein-t a winampba?

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Zpogi
Találtam egy kiba izé szóval egy nagyon király videót 😊
Nézzétek meg kicsit hosszú,de megéri.
Airshow

Acid:Má mé lenné nemkívánatos,fõ ne basszá agyilag<#vigyor2><#zavart1>
Egyébként milyen skinpack kell hozzá?
Igen a Lobby-ról fogják indítani és a Hakenkruz-ot meg a 6 DOF Tracker 2.0-át kell aktiválni,remélem a sound mod-om nem kavar be neki.

acidrain
Regisztráltam a virtual BOB-ra, én is jönnék este.

Namármost olyan kérdésem lenne, hogy van 1 pár motyó, amit kérnek, pl a skin packot feltelepítettem, azon kívül kell -e még valami?
Lobbyn, majd este indítják a szervert, vagy hogyan lehet majd csatlakozni?
Egyáltalán menjek, vagy nemkívánatos vok? (részetekrõl)
Válaszokat elõre is köszönöm.

szekelyland
Én es jövök, há hogyne jõnék.
remélem béférünk

Zpogi
Na most akkor van idõ eltolódás vagy nincs?

Utána néztem és tényleg nincs 😊

Zpogi
Tényleg tök jó volt a tegnapi reppenés a Rigán 😊

Említettem Alexnek,csak mondta hogy nincs feltelepítve az Ultrapack,de majd felrakja. Jó lenne,ha összejönne tényleg,de szerintem nem nagyon fogunk beférni 😞

Én megyek.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Kérlek szépen😊 avval kezdõdött ,hogy felszálltam és volt egy lavor amit egy kisebb 4 fõs csapat üldözött. Lévén ,hogy láttam a neveket V4 bõl vagy három meg asszem kabóca ,be is írtam,hogy ennek sanyi lesz. Mire leírtam le is esett. Visszakanyarodtam a reptér felé ,látom ám,hogy 5-7 enemi erõlködik magassági fölényben.Nosza odahatoltam,persze a többiek is. Nem akarom részletezni,legyen elég annyi,hogy igen rövid idõ alatt meg lett tisztítva a légtér. Mondjuk majdnem mindenki fókával volt.
Mondtam is ,hogy a régi szép idõket idézi ez a mozzanat 😊

szekelyland
milyen jelenet?

Her Laca
Köszke.
Én mindenképp akarok menni,ha többen megyünk akkor a 77 es ts en összejövünk ,oszt lehet jól operálni .Variék nem jönnek?😊)
Mert tegnap az az ominózus jelenet nagyon tetszett😄

szekelyland
ja most látom hogy turszmaszter joyról van szó. Sebaj, ha nincs a feszítõnek túl nagy játéka, akkor valószínû ugyancsak a potméter rögzítésére gyanakszom

szekelyland
A logitech joyoknak van gyakran egy gyári hibája, éspedig a potmétert egy mûanyag pöcök tartja rögzítve egy kis résben, ez a pöcök meg szokott lazulni, így a potméter mozogni kezd, ezért nem áll vissza középre.
A tekerõs oldalkormány esetében is így van ez, a szerencse az, hogy nem kell szétdni a joyt, csak a markolatot kell szétvenni, és a potmétert rögzíteni (pillanatragasztó, poxypol, stb). Óvatosan összerakod és mehet is a buli!

V Domino
?
A spanyol idõ ugyanaz,mint a magyar,nincs idõeltolódás.Ki jön egyébként?Én tervezem,hogy repülök egy jót.

R.I.P. White Europe

Zpogi
Laca!
Drebil megkért,hogy szóljak neked,mert a Virtual BoB Spanyol idõ szerint indul 22 órakkor,nem pedig magyar idõ szerint. Tehát nálunk 9 órakkor fog kezdõdni az Angliai csata 😊

Zpogi
Igen,már megkaptam én is 😊

Más:
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem.
101/9_Döme vett egy Trustmaster T-Flight Hotas V2 joy-t,de az oldalkormányával van egy kis gondja,ha belépi valamerre nem áll vissza középre és így eléggé gáz vele célozni meg le ill. felszállni.
Esetleg,ha van valami ötletetek osszátok meg velem légyszi 😊

Elõre is köszi.

nekem a regisztracio utan fel nappal kesobb jott a valasz

acidrain
Jelentem a savas ott lesz, + még pár haver, meg az asszonnyal még megbeszélem, hogy akar-e jönni, vagy sem. 1 biztos hogy mi csak szombaton leszünk ott. Jó lenne összefutni.

szekelyland
nálam a gmailos címre küldött levelet a spam mappába tette

Her Laca
Hát traktorozni gondoltam😊 már ha van kereslet rá ,de a reppenés is kérdés.

Hová? Traktorra vagy repülni?

Zpogi
Regisztráltam én is,de nem kaptam válasz mail-t. 😞

Her Laca
A traktoron ilyen jól lehet keresni? 1-1 óra shopping a jelzett bevásárló egységekben?Mert azonnal megyek csak mond a címet😊 Traktorra magyar!😄
Ez a megoldás .
Lacusch jössz?😊)

szekelyland
na akkor holnapra elintézem a szükséges tennivalókat a felszállási negedély reményében (közös bevásárlás, 1 óra a ruhaüzletben, 1 óra a cipõrészlegen, ma este én fõzök és este egy közös elbeszélgetés...... )
És még mondja valaki hogy nem vállalok áldozatot a repülésért!!!!!!

Her Laca
Holnap van egy 22 órakor este.

szekelyland
Már be is regiztem. Érdekesnek tûnik...

Her Laca
Ez igen érdekes mi több tetszetõs.
Konkrét idõpontok vannak ahogy nézem,nincs várakozás,és általában napi egy két bevetés.

szekelyland
Na eldõlt a döntés, jövök Kecskemétre 7-8 ikára.
Ki jön pontosan, hogy tudjam menny lityit hozzak magammal?
Lehet sátorozni a reptér környékén?

Oké köszi majd a gyakorlatban elválik

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
A .psd fileokat a Photoshop kezeli, a betûtipusokat meg a Windows/Fonts mappába másold be. Vannak psd-k amik iknok meg felségjel gyûjtemények, van olyan ami elmenthetõ skin-sablon. Megynitod, és látod mi van benne.

Ha konkrét kérdésed van, arra tudok válaszolni, de a Photoshop sokkal bonyolultabb, hogy egy nulláról induló gyorstalpalónak itt nekiálljak. Azt tudom ajánlani, hogy itt nézz körbe: http://www.simmerspaintshop.com/forums/forum37-photoshop-tutorials/ meg itt: http://www.tutorial.hu/cimke/photoshop/ Meg youtube-on is kereshetsz tutorial videókat. Sokkal többet tanulsz meg a programból, mintha elkezdeném felsorolni melyik ikon mit csinál (és az is fél lap lenne).
Illetve van még itt: http://dvd.szoftver.hu/ az Adobe Photoshop Gyorstalpaló DVD, az is jó, használható, alapoktól indul, és magyar nyelvû - ha ez szempont.

Amik a Skinezéshez kell, hogy képben legyél (csak címszavakban), vagy egyátalán tudd mire való:
- Layerek (alapelvek, layer ablak tetején, alján lévõ ikonok, csúszkák)
- Kijelölések (Típusok, Magic Wand, Cut, Copy, Edit > Copy Merged, Free Transform, Warp)
- Ecsetek (tulajdonságok, használati módok, import, ecset készítés) - itt amivel szívás lehet, és ez nem PS miatt, az az egér. Ceruzával (mármint digit tábla) rajzolt dolgokat nem fogsz tudni egérrel utánozni, ezen segíthetnek a saját gyártású, vagy letöltött ecsetek (Brush)
- Image > Adjustments menüpontjai, ezek a szinek kontraszt, szaturációs beállításaihoz kellenek (layer ablak alján is vannak ilyen gombok, elvileg azokkal rugalmasabban lehet ezeket álligatni, viszont elsõre bonyolultabb lehet a layerek miatt). Ha nulláról kezdesz skint, akkor ezekkel elvileg nem lesz dolgod.
- vannak oylan eszközök, amik nem (csak) szinekkel dolgoznak, hanem elmosnak, összemosnak, fényt vagy árnyékot erõsít, szaturációt viszi fel-le, stb. Bal eszköztár Blur, Sharped, Smudge és a Dodge, Burn, Sponge eszközök
- Persze a szövegek írása is fontos lehet, T mint Type eszköz.
- Néhol szükség lehet a Clone Stamp toolra (bal eszköztár ez is), de ez a nagyobb felbontású, foto minõségû textúráknál jön inkább jól, ha te rajzolod a festést, ott kb mindegy.

Ezekben a tutorialokban az Il-2re vonatkozó rész persze nincs benne, ami spéci dolog van, az annyi, hogy mikor elkészültél az 1024 x 1024 vagy 512 x 512 pixel méretû képpel, utána menüben (nem baj ha nem érted most, amikor csinálod, egyértelmû lesz <#zavart1> ): Image > Mode > Indexed Color > OK > OK, majd Save As, .BMP > OK > 8bit. Ezt a képet másold be a paint shemes mappa megfelelõ mappájába.

www.pumaszallas.hu