IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

no felregeltem én is, megyek rontani a levegõt<#idiota>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Sziasztok! Elado Saitek pedalt keresek X52Pro Joy hoz, persze hasznaltat.

VO101Tom
Ennek a doksinak egy bõvebb változata a pumaszálláson a tan- és gépkönyvektõl letölthetõ. Van fedélzeti lövészeknek kiadott doksi is. 08 és 09. Sajnos egyik sem teljes, de több lap van bennük mint a linkelt fórumbejegyzésben.

www.pumaszallas.hu

Na azzal a kölökkel(1/JSpan_Wind) elintéztük a dolgot megkaptam az emailt (csak sokat kellett várni rá és itt volt a baj!!!!) ozt minden rendezve lett!😄 Csak az a baj hogy a teamspeakot nem tudom használni mert nincsen fülesem meg mikrofonom se (majd a közel jövõben ha anyuék megengedik veszek magamnak egyet!

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

jah és nem is tudhatnék egyik századhoz se menni mert nincs fülesem se mikrofonom se joyom!!😄 De valahogy mindig sikerül felszállni és minimum egy gépet leszedni!Hát a leszállást azt hanyadoljuk(az csak stukával megy!)xD

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Hát az nem megy olyan könnyem!Ahogy mondtam beregisztráltam magam a BoB oldalra és utána megcsináltam a szokásos lépéseket a megérkezett emailkor! na de mikor lobby-in bemegyek a cooperativ roomba és csatlakozom a játékhoz akkor ez egyik kölök elkezd kötni hogy nem választottam magamnak Squads ! Hát hülyén éreztem magam mert hirtelen azt se tudtom hogy mi van ,de rájöttem hogy mi a baj visszamegyek ozt látom vannak magyar századok gondolom csatlakozok valamelyikhez hát meg is gondoltam magam ,mert sajnos 1 hónapos kiképzések vannak ozt a játék meg 5 perc múlva kezdõdött így visszaírtam a kölöknek hogy jó játékot de majd máskor játszok!Na de remélem nektek jól fog menni!😄

Zpogi
Akkor itt van a célzás-segítõ doksi amirõl beszéltünk.
Bag the Hun

Her Laca
Nem persze hogy nem de a bejátszások azok ebbõl voltak erre majdnem megesküszöm😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Ez a Dark Blue World egy egész jó film, nagyon látványos felvételekkel. Asszem olyan 2003-2004 felé bemutatták itthon is. Valamelyik mûvész moziban láttuk, egy cseh filmhéten. 720-as HD-ben megvan (ha megnéznéd), de magyar feliratot nem találtam még hozzá, csak angol van (Mo. nem is forgalamzták).

Ami a Hystory Channelen lesz vasárnap, az Lengyelekrõl szól (A Dark Blue World Csehekrõl), szerintem a két film nem ugyanaz.

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Semmit,gyere fel lobby-ra a cooperativ room-ba ott meg a coopmission2 szobába oszt sanyi.

Na szóval regiztem a Bob-ra elolvastam amit tudtam ozt aktiváltam a szükséges modokat ! visszaigazoló emailt megkaptam rámegyek de valami Squads jelenik meg ott mit kéne tenni??

hogyan beszélnek benne csehül? Feliratozott legalább mondjuk angolul?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

szekelyland
Nem tudom egyáltalán repképes emil van-e jelen pillanatban.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

haj és a játék hol mikor kezdõdik és kell e hozzá valamilyen mod!???????

Arról a BoB-s oldalról leszedtem egykét dolgot e mappot meg a hardball-t hova kéne berakni az IL21946 fõkönyvtárán belül!?

Zpogi
Nekem csak az nem tetszik ebben a videóban,hogy Buchon-ok vannak Messzerek helyett,de gondolom azért,mert nem akarták a 109-esek drága repidejét erre elkotyavetyélni.
Én nem tudom ti hogy vagytok vele,de én nem tudok megbarátkozni ezekkel a félvérekkel.

Érdekelne az a BoB-s War mit kell tenni hogy mehessen az ember!?

Nem szokásom a torrent, de mivel itthon nem láttam sehol, így közzé teszem:

Dark Blue World

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
Fronto pozor! 😊

www.pcpilot.hu

Látom megihlette õket a Kenyeres-Debrõdy sztori.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Zpogi
A tegnapi mission jól indult,csak a szokásos hülyeségemmel rövidre zártam.
Miután Szepyvel leborítottunk megláttam egy kétfedelût amit gyorsan meg is csaptam,húzott benyát is füstöt is,ott hagytam. Ekkor megláttam egy Hurrit amint egy Stukszit bizergál,gyorsan utána eredtem megfüstöltem,de a második rácsapásnál nem váltam ki idõben és elkaszáltam a szárnyamat. Sikerült kiugranom,de a saját gépem nekiütközött az ernyõmnek oszt leestem...

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
hoppá hoppá

Én errõl miért nem tudok?????????

Her Laca

acidrain
Sirály! <#eljen>
Én kinyomtattam a térképet, így nem lehet baj 😊

Glo:

Itt regelsz, megerõsítõ mail, azután rákendról<#wink>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Kicsit le vagyok maradva. Mi ez az új õrület? Egy hónapig terepen melózok, és nincs Riga, de van BOB War? Valaki homályosítson fel 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Her Laca
Én megyek😊 De térképet nem nyitok az biztos😊)

acidrain
Jön ma valaki a 22:00-ás BOB War-ra?

Egy vicc jutott eszembe errõl:

Román történészek egy ásatás során kiásnak egy korhadt táblát, amire a következõ felirat van írva:

"Ave cezar vavan!!"

Megörülnek a románok, hogy végre van római kori leletük, bár nem értik mit jelenthet a VAVAN szó. Ki is rakják gyorsan a Román Nemzeti Múzeumba fõhelyre, hogy minden látogató megnézhesse, cikkeznek róla a lapok, nyilatkoznak a feltárást vezetõk. Mígnem pár nap múlva egy székely bácsi rettenetesen elkezd nevetni mikor meglátja a leletet.
Kérdezik is tõle:
- Mi a baj bátyám?
- Fiam, oda nem az van írva, hogy AVE CEZAR VAVAN!!, hanem az, hogy "A vécé zárva van!!"!

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nono, én is szoktam fanívóban teligázzal iszkolni, kihasználva, hogy az AI ilyen alacsonyan csak lekövet, de nem lõ rád. Aztán ha tehetem, behúzom õket saját légvédelem fölé, ott egy picit bóklásznak, nekem meg lesz annyi idõm, hogy kicsit megemelkedve ráforduljak valamelyikre. Szóval a probléma érthetõ, de az is igaz, hogy ilyenkor meg nincs idõm a fa textúrájában gyönyörködni. Ráteszem a fûre, vagy az erdõre, oszt télak.

Si vis pacem, para bellum.

acidrain
Hát a tegnapi küldetésen 1 skúlót nem eresztettem el. Olyan tejköd volt, mint a tehénben, különösen meglepett, hogy kapásból berakott az elsõ hullámba, 4k-ra felszállni sem kellett.
Csak pislogtam, hogy akkor most mi merre van? Mindenfelé felhõ, ráadásul párás idõ, mire kitaláltam mi merre van, már ki is írták, hogy BLUE WON.
2 duplafedelû enemy-t láttam, meg pár spit nyomjelzõt messzebb.
Repteret megtaláltam, jó nagy oldalszél volt leszállásnál, bal szárnyvég húzta is a földet.
Egyébként nagyon tetszett, volt adrenalin rendesen a kezdés elõtti pillanatokban.

Gundark 1 1
Valóban. Még igen alacsonyan is jópofa az erdõ. Akkor szokott nem az lenni mikor a szétlõtt motorú olajjal telefröcskölt szélvédõn keresztül próbálok valami tisztást találni hogy lezöttyenjek a Messzerrel. De akkor meg nem a lombokat nézem 😊
Her Laca
Itten meg így van megoldva Oleg erdeje. Ez van.Ne rugózzunk már a fákon.
Különben is két esetben van az ember olyan alacsonyan amikor a fa útban van. fel és leszálláskor. Mit kóricálsz 0 méteren? Na jó meg ha dogolunk az a harmadik eset.
Majd jön a BOB oszt lesz fa ,erdõ ,bokor,cserje stb. Még hangya is.
Ez egy 10 éves játék ahogy Nohab írta,ahoz képest még szép is,azért kevés hasonlót lehet felsorolni ami ennyi idõt megért.

Jól van, a küldetéseket értem.

A fáknál meg arra gondoltam, hogy ugyan olyan "primitív" módszerrel kirajzolható lenne egy függõleges textúra darabka is, hogy például észrevegye az ember, hogy jön az erdõ, amikor a földet szántja...idegesítõ tud lenne, amikor elkapnak az Ent-ek😄

Aki anno játszott a mafiával, az emlékezhet arra, hogy ott hogy vlt megoldva a fák lombja: egy textúra, ami mindig feléd fordult, így minden irányból gömb alakúnak láttad a lombokat, és a memóriát se ette😄 Na valami ilyen kis finomságra gondoltam, ez bõven elég lenne...

szekelyland
Mindig kitalálnak valami marhaságot a román szélsõjobboldali okosok. Még szerencse hogy nemcsak a magyarok hanem az értelmesebb románok is kiröhögik õket.
Hallj oda, 7000 éves õsi dák jelek... Dákok nem is léteztek, ezt tudományosan alátámasztották több nemzetközi, független kutatások, egy nayvalyás szláv nyelvtörzs nõit pár római meg... öö vagyis a géjeit beléjük verte, így lett a dicsõséges román nemzet, úgy idõszámításunk szerint 100 - 200 körül.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Gundark 1 1
Az lenne a kérdésem hogy koreai háborús hadjárat van? Egy idõben mintha csinálgatták volna.
Nohab
1.: Mivel a játék saját maga csinálja a küldetéseket, ezért végtelen mennyiségû és változó missziók vannak. Persze van olyan az alap generátornál, hogy "beragad" és 4-szer adja be ugyan azt a küldetést. Illetve régebben hibával kilépett, és nem tudtad folytatni a kampányt.
Egy pályának akkor lesz vége, ha eléri az egyik fél a kitûzött célt. Az alap játékban ebbõl csak azt tapasztalhatod, hogy mennek elõre a frontvonalak. Többet érsz, ha ezt letöltöd és beüzemeled, mert itt kézileg sokkal több mindent be tudsz állítani. Jah, és itt lehet nyugati kampányt indítani mind a két oldalon.
Ajánlom még a statikus kampányokat, ahol emberek csináltak küldetéssorozatokat, és azok sokkal változatosabbak és gyorsabbak.
Ha egy kampánynak vége, akkor választónál valahova kiírja, hogy 100% és ennyi.

2.:Az erdõnél jelentõs változást nem tudsz csinálni. Ennek a játéknak az alapjai 10 évesek, és ez egy akkori kompromisszum volt. Ajánlom neked is várni a folytatást, ami (állítólag) még ebben az évben meg fog jelenni. Itt van annak a topikja.
Szia!
Az offline kampányok úgy mûködnek, hogy a valós történelem alapján vett hadmozdulatokra "kitaláltak" küldetéseket. Nem kell elfoglalni a térképet, nem is tudod. Egy kampánynak akkor van vége, ha a megfelelõ darabszámú küldetést végrehajtottad. Pl. az eredeti Il-2 német kampánya 85 db küldetésbõl állt, az elején az elõretörõ hadsereggel, aztán a Krími visszavonulással, végül a németországi harcokkal.
A kiegészítõkben már nem tudom, hány küldi van kampányonként, ez nyilván változó.

Si vis pacem, para bellum.

Off

Ata, ezt olvastad már?

LINK

Her Laca

Azok a motorhangok<#wow1>
Lovagias volt a srác, amikor elkezdett füstölni, lefordult róla.

D9

Her Laca
Angolul tudoknak .
Érdemes belehallgatni.

Her Laca
De legalább nem fáztak Ivánék.Télen egy megváltás lehetett lavorral repülni😊
Azt is olvastam, bár ez La7 rõl szolt,hogy leszállás közben mindig elugrott a földtõl. Nem sikerült rájönniük mind a mai napig miért van ez😊
Lovacska becenévvel is illették.

szekelyland
PONT most akartam belinkelni!!!

Her Laca

Her Laca
Nézzétek ez nem meglepõ. Mint már régen is említettem,az oroszok a szamováron kívül nem sok mindent találtak ki maguktól.Az ,hogy a sárkányt jól megcsinálták egy dolog .de ugyi valóban közük nem volt az automatizáláshoz. Ha az Il2 ben ugyan úgy kéne vacakolniuk a kapcsolókkal ,mint az életben senki sem repkedne orosz géppel.A német ,angolszász technológiai fölény mind a mai napig ott van azért.A mai gépeken is lemérhetõ.

szekelyland
errõl nekem Aw-n a normandia jut eszembe meg az olaszországi map. Amikor spitfire volt, akkor nagy öröm, mindenki ment dogolni, egy se bombázott. Amikor meg p51, p47 volt akkor meg sírtak hogy milyen xar gépeket kaptak, úgy dugóztak a mustangok mint összel a hulló sárga falevelek

Nekik azért sokkal több "vérpisti" gépük van, mint nekünk.

Más.

Tegnap poénos volt az egyik Xfire-s szerveren (a WarClouds-hoz hasonlóak a beállítások):
Orosz szerver, voltunk vagy 40-en. Késõi angolszász vs. német gépek.
Az egyik repterünk felett hatalmas dogfight volt 0m-en. Csak úgy tépték a P47-eseket fordulóharcban... 😊
Kevés idõm volt, Ta-152-vel BnZ-vel levadásztam egy P47-est meg egy P63-ast, aztán mennem kellett.
Azt vettem észre, hogy az átlag orosz még mindig azt hiszi: a P47-est, P51-est pont úgy kell tépni, mint a Ratákat...

szekelyland
Hát ez odabaxta magát rendesen. Úgyláccik ez nem ilkettõ <#idiota>

szekelyland
Az FN az már jó volt, de a korai modellek elég gyengécskére sikerültek. Nem beszélve a korai jakok, Laggok-ról. Egy orosz pilóta visszaemlékezéseibõl azt olvastam, hogy Yak-1 eseik amint megjöttek a gyárból mind szét lettek szedve és összerakva mert gyakorlatilag gyárilag egy se volt repképes.
A La-5 öt egy német pilóta is tesztelte, aki azt állította hogy erõs gép, jó fegyverzet, de a szükségteljesítmény csak kis magasságban volt hatékony és hogy annyi bizbaszt kellett kezelni a gépen az optimális repüléshez hogy az totál elvonta volna a pilóta figyelmét a légiharcról