IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jav:4.09
Akkor lehet, hogy az ultrapack 2.1-t le kellene töltenem, mert 4.9-re nem sok ilyen servert találtam.
Her Laca
Igazad van ,nincs sok fullreal szerver. De azért akad .
A legfontosabb ,mindenek fölött ,hogy folyamatosan kémleld a légteret. Nem csak elõre,hanem hátra fele is ,oldalra ,lefele,fölfele.Egyenesen sose repülj hosszú ideig ,mindig iktass be kisebb jobb illetve bal fordulókat,hogy a hat órádat is figyelhesd. Egy idõ után úgyis úgy repülsz,hogy elõre fele csak ritkán nézel.
Ha meglepnek akkor véged van általában. Amikor észreveszel egy gépet és nem tudod még azonosítani,ne indulj azonnal felé próbálj úgy manõverezni,hogy kedvezõbb pozícióban találkozzatok,mármint neked kedvezõbben. Legjobb ha te vagy a hatjában😊vagy magasabban.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Tegnap hallgattam Laca tanácsára és megnéztem egy-két servert a hyperlobbin. Egészében véve részemrõl egy nagy szenvedés volt az egész. 😄DD Párszor lelöttek mint a sz@rt, azt sem tudtam honnan (na jó, hátulról). Mindegy, kitartóan próbálkozom majd, csak a végén nehogy közröhely tárgya legyek. Viszont jól vettem észre, hogy szinte alig van realisztikus server? A legtöbb custom volt. Vagy ez változó?
Zpogi
Nincs meg valakinek véletlenül ez a paródia:Gálvölgyi-Nádas Sztárcsináló.
Amit a googli talál az nem jó😞

mijki
Nekem még sok mindent kell gyakorolni. Én amúgy máshonnan szoktam leszállni már irányból. Onnan mindig sikerül simán leszállni!

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

hááát, csináltak neked szálankénti füvet egész britaniába, hogy legyen mit nézned 4 ezer méterõl nagyitóval<#idiota>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Zpogi
Itt egy 2006-os videó a BoB-ról. Már akkor milyen elõrehaladott állapotban volt,vajon az elmúlt 4 évben még mi mindent pöcsöltek rajta?

Zpogi
Zsír képek Savas!<#eljen><#hawaii>
Hát igen szegény Mijki,túl gyorsan jött be és majdnem a reptér közepén ért földet. Esélye sem volt lelassítani. Talán ha beletapos a fékbe,ugyan fejre állt volna,de valószínûbb a túlélés.
Mijki:Szerintem tanulmányozd ezt videót amit Sanyó csinált<#worship> és gyakorolj.

V Domino
Szép kis csendélet.😊<#eljen>

De ne feledkezzünk meg Mijkirõl sem,aki egy sikeres bevetés után egy kevésbé sikeres landolás után a track szerint átütötte a kb. 10m széles várfalat.<#nyes>

Hiába na,ezekbe a régi vasakba még beletették az anyagot.<#eplus2>

R.I.P. White Europe

acidrain
Naggyon jó! <#vigyor2><#nevetes1><#taps>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
A ma esti sikeres küldetés után:

Vörös 11: Domino
Vörös 12: Pogi
Vörös 10: Savas

Ua. másik oldalról zászlóval:

Zpogi
Akkor itt van a kabaré amirõl beszéltem.<#vigyor2><#crazya><#nevetes2><#integet2><#taps>

köszi <#worship>
mijki
Toogle Chocks

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sziasztok, egy nagyon kezdõ kérdésem lenne... A kerekeket kitámasztó bakokat hogy hívják angolul, ill. melyik gombal lehet ki be kapcsolni alapbeállításnál? Már sok mindent kipróbáltam de még nem jöttem rá.
Igen, anno ez egy x akta volt. Volt akinek semmi gondja nem volt, de volt akinek az egész könyvtárat át kellett rendezni, hogy jó legyen. Csak utána meg egyes szerverek dobáltak ki csítre hivatkozva. Volt akinek jó volt, és akinek nem😊 Nekem nem, de poginak sem volt ezek szerint tökéletes.
mijki
nekem v2 van meg és van a P-Knek hangja, és a 108-as is durva hangja van.

Pogi: thx. sikerült megoldani a problémát

Nálam is gondok voltak anno ezzel a soundmoddal. Volt gép, aminek fordulaton ugyanolyan hangja volt, mint alapjáraton. (azt hiszem p-51/47/38, és még néhány amerikai) A fegyvereknél meg az mk108-asnak csak pukkanós hangja volt. A 7.9-esnek sokkal vadabb hangja volt mint az mk108-nak. Leszedni nem is tudtam, mert nem csináltam másolatot az eredeti fájlokról, így reinstall lett.
Zpogi
NA! Bakker mire megtaláltam...a75. oldalon írtam róla.
Szóval a suond mod-ból a "aircraft.common.prs"-nevû fájlt kell törölni és akkor nem lesz olyan hangos a menetszél.
Viszont,én csináltam magamnak egy másolatot amibõl kivettem az összes motor hangot meg ezt a fájlt,mert ha jól emlékszem volt valami gond,talán néha elhalgatott a motor vagy ilyesmi,de próbáld meg hátha.

acidrain
elnézést, most látom, Pogi már belinkelte egyszer

acidrain

mijki
rendben...

DE külsõ nézetbõl nem hallom a fegyókat messernél és amikor megnyomom f3-at akkor egyáltalán a gépet sem hallom amikor elsuhan

acidrain
igen, észrevettem én is

Zpogi
A Fly-by mod-ot nem használtam,mert a földön öttel gurulva is olyan hangot adott,mintha legalább háromszázzal suhantam volna el.
Mijki:Csak este tudom megmondani,mert dolgozom és fejbõl nem megy.

mijki
sikerült letölteni, de melyik két fájlt kell kitörölni?

mert a spit hangja nagyon cool

acidrain
Mijki, már nem tudom, honnan szedtem le, valószínû az AAA oldaláról, de még valamikor januárban.

Felraktam, elõször 60% nál fagyott ki, utána sikerült elindítanom.
Háát a motorindítás hangja az tényleg jó, a fly-by nézetnél is jó a hang, az ívelõ, és a futó is máshogyan szól.
Ahogy Pogi mondja tényleg nagy a szélzaj, nem görcsöltem vele tovább, visszaállítottam mindent az eredetire.

mijki
Pogi, honnan tudom letölteni?

Zpogi
Én már raktam fel ilyen soundmod-ot,nagyon jó hangok vannak benne,de pl. nem mûködik vele a Spitvs109mod szerver. És kérdéses,hogy a VBoB mûködne-e?
Ha megfigyeled a szélzaj elnyom minden egyéb hangot,én két fájlt töröltem belõle és jó lett,ha mégis felrakod,este megmondom melyik fájlokat kell törölni,hogy jó legyen.

mijki
Szia savas!

ha mûködik honnan lehet letölteni?

acidrain
Sziasztok!

Rakta már fel valaki UP2.01 alá?Ultimate Soundmod

Her Laca
Milyen balhét? Én megengedtem oszt kész. Ha betartod amit kértem a kutya sem fog szólni érte. Kb nem is érdekli õket😊) De majd szólok nekik .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

hálás köszönet és csak természetes hogy csak itt használnám fel. Mindenesetre hogy a balhét elkerüljük mindenképp szerintem konzultálj hogy a többi 102-es is egyetért-e ezzel.
de tényleg a 77-esek közül valaki tud spanyolul nem tudom melyikük õt kérjük meg hátha tud még beszélni velük.
amikor wind spandnak itam angolul pagerben semmit se reagált anno.
Mondjuk ha többen vannak rajta az a tegnapi francia britaniás szerver klasz volt lehet ott fogok lógni, a lehetõséget viszont mindeképp köszönöm s természetesen tiszteletben tartom.

Her Laca
Repülés elõtt de csak akkor!!!! tedd a neved elé a 102.VO-t ahogy nekem.
De csak a BOB repülésekkor használhatod. Aztán szólunk Drebilnek,hogy intézkedjen és vagy nem is tudom ,hogy kell a spanyoloknál ezt intézni.
De ismétlem csak a BOB idejére és a lobbyn se akarom látni a neved elõtt csak max fél órával a repülés kezdete elõtt. Ha így jó akkor részemrõl rendben.

tegnap az alábi levelet kaptam span vindtol vagy kitõl peso haverjától:
Dear,

Thank you very much for contacting Virtual Battle of Britain 70th
Anniversary 1940-2010

Due to various problems we had in the past with pilots who were not
registered into a squad, we no longer accept registrations of pilots who do
not belong to groups of virtual air combat and always fly in IL-2 simulator
in a realistic way. So sorry to inform you that we can not accept more
registrations of pilots who are not members of virtual squadrons formed.

To register you need to enroll or belonging to a flight squadron who have
website, forum or blog and that have flown so assiduous in one of the most
prestigious competitions, such as FEV, VOW, Bellum, CAD or Air Force War.

You can find a squad of your country in these links:

VOW Reloaded
http://www.vowreloaded.de/index.php?page=home§ion=squads

AirForce WAR II
http://war.by-airforce.com/all_sqds.php?key=rating&order=DESC&army=0&minmis=0&offset=0&ver=normal

Best regards

Team Virtual BoB
www.virtualbattleofbritain.org

magyarán ahogy én ezt értem a továbiakban nem hagynak repülni ha nem vagyok egy században benne és peso meg azt mondta az I/jg betelt már.
ugyhogy ugy tünik számomra valószinû itt ért véget a battle of brittain<#rinya>

acidrain
BattleofBritain francia szerver, ma este:

Ennyire szétlyuggatott szárnyat még nem láttam. Fürdés lett a vége.

acidrain
Szepy:

Kérdezted, hogy miért Cafe racer, kicsit utánaolvastam:

Café Racer, angliából indult ez az irányzat valamikor a 60'-as évek környékén. Azért café racer, mert a kávézóknál gyülekeztek a városban versenyzõ és versengõ motorosok (egyik leghíresebb a Londoni Ace Café, ami ma is a motorosok kedvelt helye). A café racer motor általában félidomos, kereklámpás, együléses gépezet, mindenféle könnyítéssel (lyukacsos idomok, stb).

Wiki

Bocs hogy hirdetésre használom a fórumot, de gondolom itt lesz akit érdekelhet:
Eladó Red Bull Air Race kártyák, a pilóták aláírásaival.
Besenyei Péter, Nigel Lamb, Steve Jones, Mike Mangold, Paul Bonhomme. 2006 augusztus 20-i Air Race-rõl származnak, a vihar miatt a legtöbb kártya megsemmisült, így elég nagy ritkaságnak számítanak.
Kérésre küldök képeket.
Üdv Srácok !!!
Újra repül a viharmadár!<#vigyor>
http://www.youtube.com/watch?v=RYXd60D_kgQ&feature=related
Sírva fakadtam mikor megláttam<#rinya> ,mondom én is akarok egy ilyet!!<#idiota>
És ha jól alakul minden akkor lesz is egy ilyen viharmadaram!<#mf1>

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

A pilóták közleményei:

Örülünk, hogy nekünk vannak, a legjobb légi utas kísérõink...
Sajnos, azonban ezen a járaton egy sincs itt közülük.
*
Emberek, - most értük el az utazómagasságot, úgyhogy mindjárt kikapcsolom az „öveket becsatolni" jelzést. Szabadon mehetnek, ahova akarnak, de kérem, maradjanak a gép belsejében, amíg le nem szálltunk...
Odakint egy kicsit hideg van - mínusz 50 fok.
Meg aztán, ha a szárnyon járkálnak, az negatívan befolyásolja a repülési pályát.
*
Az érkezõ reptéren 25 fok van, némi szakadozott felhõzettel, de megpróbálják összefércelni õket, mire odaérünk.
*
A pilóta, ahogy õ mondta, keményen odaverte a gépet a betonhoz.
A légitársaság szabályzata szerint az elsõ tisztnek az ajtóhoz kell állnia, és mosolyogva ismételgetni a kiszálló utasoknak:
"Köszönjük, hogy társaságunkkal repült".
Egy ilyen leszállás után - mesélte - kicsit kínos volt az utasok szemébe néznie, számított rá, hogy nem ússza meg kommentár nélkül.
Már majdnem mindenki kiszállt, kivéve egy kis, öreg hölgyet bottal a kezében.
- Fiam, kérdezhetnék valamit? - így a néni.
- Miért ne, asszonyom - felelte a pilóta már majdnem megkönnyebbülten.
- Mi történt?
- Leszálltunk, vagy lelõttek minket?
*
(szeressük Ray Charles-t ezért hát újra...)
Hölgyeim és uraim - szólt a kapitány.
A járat késve indul.
Ha óhajtják, kinyújtóztathatják a lábukat a váróteremben.
Az utasok kiszálltak, csak Ray Charles maradt a fedélzeten.
A kapitány tõle is megkérdezte, nem óhajt-e Uram, járni egyet.
- Nem, köszönöm.
De, nagyon hálás lennék, ha a kutyámat kivinné egy rövid sétára.
A kapitány udvariasan kivezette a kutyát.
Azt mondják, órákba tellett, mire az utasokat sikerült rávenni, hogy visszaszálljanak a gépbe, miután látták, hogy a kapitány napszemüvegben, egy vakvezetõ kutyával közlekedik...
*
A gép már jó hosszú ideje várt felszállási engedélyre, amikor a kapitány végre felvette a mikrofont, és így szólt:
- Elnézést kérek a késlekedésért, de elromlott az a gépünk, amely a csomagjaikat szokta megnyomorgatni és a fogantyúkat letépkedni, úgyhogy ezt most, a földi személyzet kénytelen ezt kézzel csinálni.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

A légiutas-kísérõk idõnként komoly erõfeszítéseket tesznek, hogy a repülés elõtti repbiztonsági monológjukat, amit mindenki baromian un, egy kicsit szórakoztatóbbá tegyék.

A következõk valóban elhangzottak a fedélzeten:
A szeretõnket ötvenféle módon hagyhatjuk el, viszont a repülõgép elhagyása csak négyféle módon lehetséges és engedélyezett.
*
Gondoltunk rá, hogy legyen dohányzó részleg is ezen a gépen; akinek, muszáj rágyújtania, keresse meg a személyzet egy tagját, és mi majd szépen kikísérjük a repülõgép szárnyára.
A mosdókban tilos a dohányzás. Akit rajtacsípünk, hogy dohányzik, annak azonnal el kell hagynia a gépet.
*
Ha a kabinban leesik a légnyomás, a fejük fölötti rekeszekbõl oxigénmaszkok ereszkednek le. Ekkor fejezzék be a sikoltozást, ragadják meg, és helyezzék a maszkot az arcukra. Ha kisgyerekkel utaznak, elõbb saját maszkjukat rögzítsék, utána az övét. Ha két kisgyerekkel utaznak, döntsék el, melyiket szeretik jobban.
*
Az üléspárnák fennmaradnak a vízen, tehát vízre történõ kényszerleszállás esetén vegyék õket magukhoz a jókívánságainkkal együtt.
*
Leszálláskor: Mielõtt elhagyják a gépet, kérjük, vegyék magukhoz minden holmijukat.
Amit itt hagynak, azt igazságosan szétosztjuk a légiutas-kísérõk között.
*
Kérjük továbbá, hogy gyereket, feleséget, anyóst ne felejtsenek itt!
*
Aki pedig utoljára száll ki a gépbõl, annak kell kitakarítania!
*
A Southwest Airlines járatán hangzott el, egy nagyon kemény leszállást követõen egy utaskísérõ szájából:
Ez jó nagyot szólt.
Sejtem is, hogy mit gondolnak.
De meg kell mondanom, hogy nem a légitársaság hibája volt, és nem a pilóta hibája volt, nem is az utaskísérõk hibája volt...ez a beton volt!
*
A texasi Amarillóba tartó egyik American Airlines járaton történt, egy nagyon szeles és dobálós napon. A végsõ egyenesben a kapitány keményen küzdött az elemekkel, majd úgy tette le a gépet, hogy szinte belereccsent.

Erre a légiutas-kísérõ közleménye, a következõ volt:
Hölgyeim és uraim, üdvözöljük önöket Amarillóban.
Kérjük, maradjanak ülve bekapcsolt övekkel, amíg a kapitány a kijárathoz gurítja, azt ami a
gépünkbõl megmaradt!
*
Egy másik, korántsem perfekt leszállás után, ezt hallhatták az utasok:
Kérjük, maradjanak a helyükön, amíg Kenguru kapitány a terminálhoz szökdel velünk.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

zero 4ever<#taps><#taps><#nevetes1><#nyes>

Az etalon szerintem még mindig ez:

Come with me

Zene, szöveg és kép tökeletes egysége, úgy, hogy szavak nélkül elmond egy történetet, ami egy laikus számára is tökéletesen érthetõ. Aki csinálta filmes lehetett. Minden vágás tökéletes, nem vállal fel olyat, amelyet az eszközeivel nem tud megoldani (az Il-2-bõl animált földi jelenetek inkább röhejesek, de a progi nem is erre készült), egyszerûen mestermunka!
mijki
este 21:00-kor lobbyn indulunk "Wings over Hungary"-ra

Ha közbe jönne valami(ami szerintem nem fog), akkor elõtte majd szólok

mijki
simán 😊

Lobbyn leszünk

Minél többen vagyunk annál jobb.

Szia mijki !

Erre a "Wings over Hungary"-ra lehet csatlakzni "kívülállóknak" is mint én? És, ha igen xfiren vagy lobbyn talállak meg benneteket?
acidrain
Offolok kicsit:

BMW Cafe racer

Ez is odab@sz+ <#eljen><#eplus2>

acidrain
Mé' nem EZT rakják be a videó alá? <#idiota>

Nem prodidzsáj, de odab@sz!

mijki
Este 8-9 óra körül mehetünk a "Wings over Hungary" küldin 😉

Her Laca
Ja ez az a pordidzsi vagy mi😊))
Van egy zenei tehetsége az mán biztos😄