IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ott az igazság!<#eljen>

D9

acidrain
Off:

Egy ember, aki kimondja a tutit. Egy ember aki kimondja a tutit

On:

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
Ott a helyem.

mijki
ma 3 bob lesz

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Na már mûködik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Viszont ahogy nézem pont most halt be a lobby.
Az oldala sem mûködik, kicsit késõbb biztos megjavul.

bakvarnyu
köszi

Her Laca
Nem kell. Amúgy szép jó napot😊 Hipperlobby kell hozzá.

bakvarnyu
Multihoz kell cd kulcs? Megvettem ma és nincs semmi a tokjában.

Her Laca
Ezen nem kell csodálkozni. Én egyszer utána néztem a veszteségi adatoknak ,mindkét félnél . Hihetetlen számadatok. Minimum 3-4 szeres de van ahol több az oroszok "javára". Ez nem csak repülõ gépben ,de minden másban is hasonló volt.

Nagyon jó az a link amit találtál! (VVS research)

Az egyik visszaemlékezõ szerint a Pe-2-es volt a legrosszabb bombázója a Vörös Hadseregnek. Kicsi volt a bombaterhelése kétmotoroshoz képest, egy motorral nem tudott hazajutni (szintben repülni) és ami a lényeg: minden a gyárból érkezõ "vadiúj" Pe-2-est az alakulatoknál gyakorlatilag újra össze kellett rakni, a gyártási hibák miatt. Tisztára mint anno a Daciák...

A La-5-ösöknél ugyanilyen gyártási problémák voltak. Az egyik fickó elmondja, hogy amikor mentek átvenni az új gépeket, akkor egyik õr egy pakli cigiért megmutatta neki, hogy melyik a legjobb. Azért az volt a "legjobb", mert még a háború elõtti száraz fából csinálták. Csakhogy legjobb géprõl kiderült, hogy a motorjából két hengert elfelejtettek befejezni... Rosszul csavarozták fel a hengerfejet...

A HSU (Szovjetunió hõse) haditengerészeti Il-2-es pilcsi szavaiból meg az elképesztõ veszteségekrõl kap az ember képet. Beszél egy esetrõl, amikor egy német repteret támadtak, mert odatelepült 40 új Fókával egy alakulat. Az elsõ attak nem sikerült (assziszem a köd miatt). Mentek egy második kört, az egész Sturmós ezredet kivezényelték, az összes parancsnoknak repülni kellett. Csakhogy a Fókák a levegõben várták õket. Egy gép jött haza az egész ezredbõl, az összes parancsnok odaveszett. Neki szerencséje volt, géphiba miatt nem tudott felszállni. Mire vége volt a küldetésnek, elõléptették.

Mondjuk az Il-ek szokásos harceljárása az volt, hogy 4-szer repültek rá a célra... Elõször még ment a meglepi, de a másodiktól már elég húzós lehetett a menet...
VO101Tom
Aha, akkor biztos ott láttam.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Ma esti VBoB röviden:

1. misszió:
Légvédelmi lufik kipukkantása Dovernél /micsoda ötlet, ki az a <#idiota> aki lemegy akkora légvédelmi tûzben/
Egy hurri csobbant.
2. misszió:
Bombázók kísérete Londonig.
Repstart, Maidstone érintésével London, majd vissza. 100% nyál.
Az angol partokat Folkestone-tól nyugatra értem el. Alattam bomberek alakzatban. Szintben 8 kontakt, 2 rajban, az elsõ már borít is a bombázókra. Borítok utánuk, a többiek is bekapcsolódtak a csetepatéba.
Megsorozom a Spitet, felhúzza, próbálom követni. Nagy izgalmamban rányitottam az ívelõt, persze a "harcállás"-ra rányomtam mégegyet. <#falbav>
Az Ívelõ beragadt én pedig hazafelé vettem az irányt. Sikeresen leszálltam.

Sanyo
Légrády Lajosék kiástak egy így járt P-47-est. Ha jól emlékszem arra amit Lajos mondott, akkor a motor elején levõ hûtõ 6-7 méter mélyen volt. A pilótából csak egy ujjperc maradt meg.

www.pcpilot.hu

A P-47-re és a leborításra vonatkozó dolog a típus hivatalos (U.S. Army) oktatófilmjében van. Akkor persze top secret volt, ma már kinn van a youtube-on. A filmben szemléltetik is egy ábrával, hogy csak alapgázzal lehet leborítani, mert ha teljes gázzal borít le a növendék 5000 méter alatt, akkor a temetõ a következõ megálló...
Willenbrock
2X is hazáig üldöztek a spitek de nem tudtak leszedni ellõtték az összes lõszerüket,egyszer meg vízbecsapódtak vagy összeütköztek nagy igyekezetükben.Az Emil 1-essel gyõzelmet viszont nem sikerült ma összehozni-csak csípkedte az angolokat a könnyûgéppuska,de elég jól manõverezhetõ az 1-es.

acidrain
tényleg így volt, láttam a History Channel-en <#eplus2><#idiota>

mijki
grt<#worship><#worship><#worship><#eljen><#eljen><#buck><#buck>

Ma 20:00-kor ha ráértek gyertek "The first german wings over England" küldire. Home made 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

acidrain
A lovasság vs harckocsis küzdelemhez: külön erre a célra kitenyésztett barlangok mélyén talált kardfogú tigrisek le nem bomlott szörével, és csontjaival etetett lovakkal attackolták a harckocsikat. A cél az volt, hogy a különösen nagyfogazatú lovak leharapják a targetek lánctalpait, miközben a lovasok "RAMBÓÓÓ!" kiáltással próbálják visszábbfogni a lovakat, nehogy megegyék az egész páncélost...Nem jött össze nekik a támadás a harckocsik erõsebbek voltak 😊))

mijki
Azért az kemény lehetett...Akkor az olaszok biztos röhögtek, de amikor tankvstank lett akkor meg sírtak a németeknek

szekelyland
Én meg olyan hallottam, hogy az abesszíniai gyalogság furkósbotokkal meg nyilakkal támadott az olasz tankok ellen és ha jól tudom kettõt meg is semmisítettek...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Nohab
Láttam régen egy dokumentumfilmet, ahol mondták, hogy direkt így vágták meg a filmet. Ez az egy dolog, ami megmaradt bennem.
mijki
nem tudom biztosan, én csak láttam egy felvételt, amint a tankokra rontanak a lovasok

ez csak egy legenda. Sose támadott a lengyel lovasság tankokra😊 az eset ugy zajlott le hogy a kengyel lovasság a német gyalogságot szorongata meg eléggé, akik erõsitést kértk, ekkor jöttek a tankok, amik elég nagy mészáárlást rendeztek köztük, de a lengyel parancsnokok sose küldték a lovaságukat tankok elen, mint ahogy nem hinném azt se hogy a lngyel lovas anyira örült lett volna, hogy szablyát ránt egy soktonnás harckocsi ellen.
Mitosz.
Én legalábbis igy tudom.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

mijki
Ha már a hõsökrõl mesélünk, megemlíthetnénk a Lengyel LOVASSÁGOT, akik bátran a német tankok felé vágtáztak. Bár tudták, hogy nincs remény...

Her Laca
Tegnap este volt egy mûsor valami mérnöki melléfogásokról szolt.
Többek között a Sherman tank is téma volt. Félelmetes adatok voltak,már ami a veszteségeket illeti,volt egy öreg aki szerelõ volt és nemes egyszerûséggel bûncselekménynek nevezte ,hogy avval küldték harcba a katonákat a németek ellen.
Ezt csak azért hoztam fel,hogy van ellenpélda is a dokumentum filmek világában.
Azt mondták,hogy az igazi hõsök a páncélosok legénysége volt,hiszen tisztában voltak vele,hogy ha egy német tankkal találkoznak az esélyük a nullával egyenlõ,és mégis beszálltak a harckocsikba.

szekelyland
Tegnap este a BOB küldiben felszálltunk, laza kötelékben Alberttel meg Pogival, sajnos kevéssel Dover elõtt hirtelen a messzer Kommandogeratje leállt és egy kék alapon fehér írással közölte hogy a mai küldinek vége...
A második küldi pedig túl késõre lett volna, így passz.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Willenbrock
Szoros harcban leszedett a RAF túlerõ 2X a BoB pályán-mára ennyi sikerélmény elég is lesz azt hiszem,pedig néha eltaláltam 1-1 spitet de egyik sem lett végzetes,mikor már füstölt a préda akkor meg kiszedték elõlem-ma már nem bosszantom tovább magam 😞

Sanyo
Az igazság valahol a kettõ között lehet. 😊

www.pcpilot.hu

VO101Tom
Angol lord hazaérkezik, Afrikai vadászatról
- és, mit lõtt õlordságga?
- á semmi különös, két elefánt, egy tigris, és három nõszõrt
- nószõr? ez meg mi?
- nem tudom, kicsi, fekete, és amikor ráfogod a puskát, akkor kiabál, hogy noszõr, noszõr

😄

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Akkor most vagy az van, hogy a Wikit akik írják, nem nézik a History channelt, vagy a History chanellesek nem olvassák a Wikit <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Savas:<#taps><#rinya><#falbav><#nevetes2>
Ata:<#taps><#rinya><#falbav><#nevetes2>

Sanyo
Mert ha fordulni kezdett a 262 pilóta, akkor lelassult a gépe. A magassági fölénybõl pedig már nem lehetett olyan nagyon nehéz utolérni. A legtöbb 262-est egyébként leszállás közben lõtték le, az ismert repterek környékén amerikai vadászok lestek a bevetésrõl visszatérõkre.

www.pcpilot.hu

Zpogi
Én igazából azt nem értem a videóban,hogy a 262-sek magassági fölénybõl támadnak szembõl,a mustangok meg a bomberek felett repülnek kicsivel viszont a bomberek sebességén. Tehát akkor,hogyan is érte utól a 262-est?

acidrain
Várjá:

Nagypapa meséli az afrikai oroszlánvadászatát a gyerekeknek:

-Gyerekek ott állok a szavannán, elõttem a tigris úgy 100 méterre. Farkasszemet néztünk egymással, és a tigris ezután elkezdett felém rohanni. Megfogtam a puskámat, felemeltem, megcéloztam a felém rohanó rettentõ nagy állatot, és...és...és... beszartam!
-Nagypapa abban a helyzetben bárkivel elõfordult volna.
-Nem, nem akkor, hanem most!

😊))

Sanyo
Az öreg Robin Olds, aki Vietnámban F-4 pilóta és több légigyõzelmes ász volt.

www.pcpilot.hu

mijki
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

szekelyland
Errõl jut eszembe egy vicc:
szenilis nagypapa régi vadászélményeirõl mesél az unokáknak.
- Az erdõt járva elém kerül egy vad, gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a vállamra. Alig néhány lépés után újabb vad tûnik fel, arra is gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a másik vállamra....
Közben csenget a postás, nagypapi kimegy, átveszi a küldeményt és visszaül az unokákhoz. A gyerekek unszolják, hogy meséljen tovább.
- Hol is tartottam, gyerekek?
- Ott, hogy mindkét válladon volt egy comb.
- Ja, igen! Én meg csak nyaltam, csak nyaltam....

Olvastam, hogy becslések szerint a Messzerek vesztesége leszállási balesetben 5% volt.

Valamint azt is, hogy több korai Spitfire lezuhant orsózás közben, ezért ez tiltott manõver volt számukra.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mijki
Ez azért gáz. Az egész videóban német Me-262-eket lõnek le, se egy mustang, se egy b-17-es nem zuhan a földre. Mi ez? Mekkora kamu, tuti hogy azért a me-262-ek azért osztották a bombereket.

Her Laca
Ja😊 Fõleg mert a 262 es pilcsik zöldfülû alakok voltak mint tudjuk😊

VO101Tom
Ez jó. 😊 "A 262-esek nem merték megkockáztatni a frontális támadást"... B17 ellen? Annál nem qrvamindegy honnan támadod<#szomoru2>? Mondjuk azt pont frontálisan a legbiztonságosabb, de érted hogy értem <#zavart1>

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Én nem is a pilóta beszámolójára írtam ezt, hanem a magyarázatra, amit a tv-sek kreáltak hozzá. Õ biztos így élte meg, hogy repül magasan, lát egy szarban lévõ havert, leborít, alíg bírta felhúzni, majd megjelent egy 109-es, azt kiollózta, és elhúzott haza. De hogy hangsebesség, meg dinamikus átesés, meg mittudoménmi 😊

Az egyébként a P47-rõl is olvastam/hallottam valahol, hogy 5000 alatt ha nem alapgázzal borítottak le, akkor nem jött ki a földig...

Ez a mûsor is olyasmi, mint amikor 109-es azért nem volt jó vadászgép az egyik "versenyükben", mert szûk volt a futó nyomtáv, és "a gépek több mint a felét fel és leszállásnál vesztették el". Ez viszont egyszerûen nem igaz. Egyébként a nála "jobb" Spitnek is ilyen keskeny, csak annak nem volt olyan erõs a hajtómûve, hogy elcsavarja a gépet? <#mf1> (de, de azért jól hangzik 😊). Az, hogy mennyi gépet lõttek le vele, az egy vadászgépnél mellékes.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Van olyan is amikor a 262 esek támadnak bombereket akiket színes bõrû pilcsik védenek p51 el. Na az szép amikor 1-2 km-rõl már elkezdenek lõni a németek😊 108 assal mi?😊)
itten van ni

Her Laca
Nos az tény,hogy az öreg túlélte a háborút,gondolom lõtt is gépet,de mint tudjuk az öregek ,fõleg hosszú idõ elteltével már máshogy emlékeznek dolgokra.
Azt meg ne várjuk,hogy nem õket dicsõítik,hogy milyen remek dolgokat mûveltek.
Én aszondom ,megszolgálta ,legyen csak hõs példakép,még ha a valóságban nem is minden úgy történt. Avval a létrával földközelben amikor elhúzta kissé lefele ,biztos voltam benne hogy beakad,hiszen zuhanás után volt, biztos a sebessége sem volt csekély. Valóban mese az egész.

VO101Tom
Ja, meg arra is kíváncsi lennék, hogy egy ilyen "hangsebességû" zuhanást ha túlél, felveszi nullán, és elindul haza, hogy kerül a seggébe egy 109-es??? Ha ezt Oleg elõbb látta volna... <#banplz>

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Furcsa volt nekem az a manõver is, hogy egy ollózást "high speed stall"-nak írnak le. Dinamikus átesést késben, nulla méteren nemtom ki vállalna be, én biztos nem <#idiota>. És hogy nem tépi vissza egy ollóba abból, az is tuti.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ó, én nem akartam megkérdõjelezni más hozzáértését (fõleg, ha úgy igazán nem is ismerem), de néha elég hajmeresztõ kérdéseket/válaszokat olvasni itt

De ez a video azért több helyen is sántít szerintem. Ha már közel hangsebességgel zuhan a föld felé, akkor csak a levegõ egyre nagyobb sûrûsége miatt visszalassulna annyira, hogy már vezethetõ lesz? És az az enegria hova lett? Nem kéne egy kicsit elégnie egy-két cuccnak azon a gépen? Ha már mechanikailag nem sérül... Szerintem inkább csak lekapta a gázt (bár nem mondja), és tépte a botot ahogy bírta. És nem is azt mondják, hogy az áramlás levált róla (mert akkor nincs kormányerõ sem)

www.pumaszallas.hu

acidrain
bocsánat tévedtem, õ volt a géppárparancsnok