IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
D9
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az oldala sem mûködik, kicsit késõbb biztos megjavul.
Az egyik visszaemlékezõ szerint a Pe-2-es volt a legrosszabb bombázója a Vörös Hadseregnek. Kicsi volt a bombaterhelése kétmotoroshoz képest, egy motorral nem tudott hazajutni (szintben repülni) és ami a lényeg: minden a gyárból érkezõ "vadiúj" Pe-2-est az alakulatoknál gyakorlatilag újra össze kellett rakni, a gyártási hibák miatt. Tisztára mint anno a Daciák...
A La-5-ösöknél ugyanilyen gyártási problémák voltak. Az egyik fickó elmondja, hogy amikor mentek átvenni az új gépeket, akkor egyik õr egy pakli cigiért megmutatta neki, hogy melyik a legjobb. Azért az volt a "legjobb", mert még a háború elõtti száraz fából csinálták. Csakhogy legjobb géprõl kiderült, hogy a motorjából két hengert elfelejtettek befejezni... Rosszul csavarozták fel a hengerfejet...
A HSU (Szovjetunió hõse) haditengerészeti Il-2-es pilcsi szavaiból meg az elképesztõ veszteségekrõl kap az ember képet. Beszél egy esetrõl, amikor egy német repteret támadtak, mert odatelepült 40 új Fókával egy alakulat. Az elsõ attak nem sikerült (assziszem a köd miatt). Mentek egy második kört, az egész Sturmós ezredet kivezényelték, az összes parancsnoknak repülni kellett. Csakhogy a Fókák a levegõben várták õket. Egy gép jött haza az egész ezredbõl, az összes parancsnok odaveszett. Neki szerencséje volt, géphiba miatt nem tudott felszállni. Mire vége volt a küldetésnek, elõléptették.
Mondjuk az Il-ek szokásos harceljárása az volt, hogy 4-szer repültek rá a célra... Elõször még ment a meglepi, de a másodiktól már elég húzós lehetett a menet...
1. misszió:
Légvédelmi lufik kipukkantása Dovernél /micsoda ötlet, ki az a <#idiota>#idiota> aki lemegy akkora légvédelmi tûzben/
Egy hurri csobbant.
2. misszió:
Bombázók kísérete Londonig.
Repstart, Maidstone érintésével London, majd vissza. 100% nyál.
Az angol partokat Folkestone-tól nyugatra értem el. Alattam bomberek alakzatban. Szintben 8 kontakt, 2 rajban, az elsõ már borít is a bombázókra. Borítok utánuk, a többiek is bekapcsolódtak a csetepatéba.
Megsorozom a Spitet, felhúzza, próbálom követni. Nagy izgalmamban rányitottam az ívelõt, persze a "harcállás"-ra rányomtam mégegyet. <#falbav>#falbav>
Az Ívelõ beragadt én pedig hazafelé vettem az irányt. Sikeresen leszálltam.

www.pcpilot.hu
Ma 20:00-kor ha ráértek gyertek "The first german wings over England" küldire. Home made 😊
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Mitosz.
Én legalábbis igy tudom.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Többek között a Sherman tank is téma volt. Félelmetes adatok voltak,már ami a veszteségeket illeti,volt egy öreg aki szerelõ volt és nemes egyszerûséggel bûncselekménynek nevezte ,hogy avval küldték harcba a katonákat a németek ellen.
Ezt csak azért hoztam fel,hogy van ellenpélda is a dokumentum filmek világában.
Azt mondták,hogy az igazi hõsök a páncélosok legénysége volt,hiszen tisztában voltak vele,hogy ha egy német tankkal találkoznak az esélyük a nullával egyenlõ,és mégis beszálltak a harckocsikba.
A második küldi pedig túl késõre lett volna, így passz.
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
- és, mit lõtt õlordságga?
- á semmi különös, két elefánt, egy tigris, és három nõszõrt
- nószõr? ez meg mi?
- nem tudom, kicsi, fekete, és amikor ráfogod a puskát, akkor kiabál, hogy noszõr, noszõr
😄
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Ata:<#taps>#taps><#rinya>#rinya><#falbav>#falbav><#nevetes2>#nevetes2>
www.pcpilot.hu
Nagypapa meséli az afrikai oroszlánvadászatát a gyerekeknek:
-Gyerekek ott állok a szavannán, elõttem a tigris úgy 100 méterre. Farkasszemet néztünk egymással, és a tigris ezután elkezdett felém rohanni. Megfogtam a puskámat, felemeltem, megcéloztam a felém rohanó rettentõ nagy állatot, és...és...és... beszartam!
-Nagypapa abban a helyzetben bárkivel elõfordult volna.
-Nem, nem akkor, hanem most!
😊))
www.pcpilot.hu
szenilis nagypapa régi vadászélményeirõl mesél az unokáknak.
- Az erdõt járva elém kerül egy vad, gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a vállamra. Alig néhány lépés után újabb vad tûnik fel, arra is gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a másik vállamra....
Közben csenget a postás, nagypapi kimegy, átveszi a küldeményt és visszaül az unokákhoz. A gyerekek unszolják, hogy meséljen tovább.
- Hol is tartottam, gyerekek?
- Ott, hogy mindkét válladon volt egy comb.
- Ja, igen! Én meg csak nyaltam, csak nyaltam....
Valamint azt is, hogy több korai Spitfire lezuhant orsózás közben, ezért ez tiltott manõver volt számukra.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
www.pumaszallas.hu
Az egyébként a P47-rõl is olvastam/hallottam valahol, hogy 5000 alatt ha nem alapgázzal borítottak le, akkor nem jött ki a földig...
Ez a mûsor is olyasmi, mint amikor 109-es azért nem volt jó vadászgép az egyik "versenyükben", mert szûk volt a futó nyomtáv, és "a gépek több mint a felét fel és leszállásnál vesztették el". Ez viszont egyszerûen nem igaz. Egyébként a nála "jobb" Spitnek is ilyen keskeny, csak annak nem volt olyan erõs a hajtómûve, hogy elcsavarja a gépet? <#mf1>#mf1> (de, de azért jól hangzik 😊). Az, hogy mennyi gépet lõttek le vele, az egy vadászgépnél mellékes.
www.pumaszallas.hu
itten van ni
Azt meg ne várjuk,hogy nem õket dicsõítik,hogy milyen remek dolgokat mûveltek.
Én aszondom ,megszolgálta ,legyen csak hõs példakép,még ha a valóságban nem is minden úgy történt. Avval a létrával földközelben amikor elhúzta kissé lefele ,biztos voltam benne hogy beakad,hiszen zuhanás után volt, biztos a sebessége sem volt csekély. Valóban mese az egész.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
De ez a video azért több helyen is sántít szerintem. Ha már közel hangsebességgel zuhan a föld felé, akkor csak a levegõ egyre nagyobb sûrûsége miatt visszalassulna annyira, hogy már vezethetõ lesz? És az az enegria hova lett? Nem kéne egy kicsit elégnie egy-két cuccnak azon a gépen? Ha már mechanikailag nem sérül... Szerintem inkább csak lekapta a gázt (bár nem mondja), és tépte a botot ahogy bírta. És nem is azt mondják, hogy az áramlás levált róla (mert akkor nincs kormányerõ sem)
www.pumaszallas.hu