IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Az a video, amit Szepy belinkelt, meg van vágva.
Ez nincs: klikk
Rögtön az elején, ahol feliratozzák a videót, hogy viszik a két kamerát, utánuk sétálnak páran a fegyverekkel. RPG és AK. Észre is veszik õket, akkor kérnek tûzparancsot. Erre írták, hogy az amerikai vizsgálat szabályosnak ítélte a beavatkozást.

Hogy harcképtelenné tett ellenség segítségére sietõ civileket legéppuskáznak (tökmindegy, hoyg gyerek van a kocsiban, vagy sem), az már viszont egyátalán nem fér bele - szerintem. Persze az amerikaiak nem fogják maguk híresztelni, ha valami balul sül el, a wikileaks lehozta, ment a magyarázkodás 1-2 napig, és kész.

A játékkal viszont ne példálózzunk már, aki odamegy katonaként, nagyon jól tudja, hogy nem teheti meg azt, amit egy játékban te megtehetsz. Ha ezzel akarnának magyarázkodni, hogy egy "profi" hadsereg éles bevetésen is kb annyit tud mint a monitor elõtt gubbasztó kis hülye triggerhappy (Glo, nehogy magdra vedd, általánosságban mondom 😊 ), akkor azzal saját magukat alázzák :/

www.pumaszallas.hu

V Domino
Nyugi,én is írtam hogy tévedés lehetett.Pusztán azért kérdeztem,hogy talán nekem kerülte el a figyelmemet valami,mert én nem látok ott fegyvereseket.

R.I.P. White Europe

Jah. Ha a pilótáknak is lett volna ilyen feliratuk, valószínûleg nem lõtték volna halomra õket. De nem volt. Ezt bárki benézte volna AK70-esnek, meg RPG-nek. Én se szívesen repkednék egy RPG hatósugarában.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Amúgy amikor a gyerekeket mutatja akkor a videó sunyin meg van vágva, mert nem a pilóta/lövész zoomolt bele a képbe, hanem a videó szerkesztõje. Ez látszik abból, hogy eltûnik felül az iránytû, és megnõ a szálkereszt (ami amúgy stabil méretû bármilyen zoomtartománynál). A gyerkõcök feje 3 pixel nagyságú, nem lehetett kiszúrni õket.

V Domino
Hol van ott RPG?Én ott csak két kamerás csókát látok,akik mennek az utcán.

R.I.P. White Europe

Utólag könnyû felháborodni. De elsõre Te kiszúrtad a gyerekeket a furgonban? Vagy csak a lassításnál? A Reuters riportereinél ilyen nagyításban infra célzóval nem lehetett megállapítani, hogy fegyver van-e náluk. Az RPG meg ugye adott, tehát fegyveres csoportként azonosították õket. Aztán meg lepuffogatták mindet.

A kényelmes székbõl, otthon melegébõl, lassítva - feliratozva nézve könnyû ítélkezni.

Van ennek egy feliratozott része is, ahol sub-ban le van írva a rádióforgalmazás. Elõször én is felháborodtam, de rájöttem, hogy il2 közben én is ilyeneket mondok, pedig az csak egy játék.

Az Apache-os harcmodorról sokat lehet tanulni az Ed Macy: Apache könyvbõl. Teljesen szabályosan jártak el a pilóták. Akinél fegyver van az ellenség, aki ellenség azt meg meg kell ölni. Ennyire egyszerû a háború.

Amúgy Szepy lemaradtál, még az index.hu-n is volt róla cikk, kb fél évvel ezelõtt.

Zpogi
Meg még ezt az egyet:
2010-10-15

Bocs az OFF-okért.

VO101Tom
Fegyveresek is voltak ott. RPG-t visz a vállán az egyik, mikor a film elején sétálnak át az úton. De ez nem mentség arra, hogy fegyvertelen civileket géppuskázzanak le. Ha nem voltak közvetlen veszélyben (és nem votak), nem lett volna joguk hozzá. Szerintem. Magyar sajtó nem nagyon foglalkozott vele, a CNN-en ment egy-két napig a hirig, mikor a wikileaks ezt lehozta. De semmi következménye nem lett, us katonai vizsgálat jogos fegyverhasználatot állapított meg.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Amúgy egy odavalósi ismerõsöm mesélte, hogy az átlag amcsik melyik rétege megy a hadsergbe önkéntesnek: aki túl bunkó ahhoz hogy valami jó szakmát megtanuljon és megálljon önként a lábán. És akkor jön a tenesse-i v mittománhonnani 18-20 éves, 4 osztályos,Rembón meg csekk norriszon felnõtt bunkóparaszt gyerek (mert van belõle bõven) aki úgy tudja hogy Európa egy ország, aminek Párizs a fõvárosa s ha vki ezzel ellentmond az egy hülye barom, aki alig várja hogy fegyver legyen a kezébe mert akkor õ a faszagyerek, elmegy irakba, persze 100 esetbõl egyszer ha találkozik valódi, szervezett ellenállással, amikor is össze is fossa magát a félbanda (és persze utána az állam költségén több évi pszihikai rehabilitációt kap szegény, mert súlyos traumát okoztak neki a gonosz muszlimok). Persze a legtöbb csak cselekvésvágytól remegõ kézzel járõrözik a humvival, és ha nem bír magával akkor már az ártatlan civilekben, nõkben, gyerekkeben is ellenséget lát és lelövi õket hogy legyenmá egy kis adrenalin...
Bocs csak még ki vagyok borulva azon hogy a gyerekeket a furgonban szétlövik...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Zpogi
Ajánlom figyelmetekbe az ECHO TV Világpanoráma címû mûsorának néhány részét:
2010-09-27
2010-10-08
2101-10-11

V Domino
Fényes nappal egy város utcáján helikopterrõl lemészárolni gyerekeket és civileket?Ez nagyon kemény,de én biztos vagyok benne,hogy itt valami fatális tévedés történhetett.Kiváncsi vagyok,mi lett a történet utóélete,megbüntették-e a felelõsöket.

R.I.P. White Europe

szekelyland
Nem vagyok bosszúálló v amerikagyûlölõ típus, de valahogy a lelkem mélyén azt kérem az égtõl (fõleg amikor láttam a két gyereket a furgonban, mielõtt szétlövik az egészet) hogy bárcsak a puffadt hájas amerikai köcsögöket is így vadásszák majd helikopterrõl a Mcdumálsz parkolójában. Még ha potenciálisan fegyveresek is lennének, ha békefenttartásról lenne szó, akkor elõbb meg kellene gyõzõdni hogy tényleg fegyverek-e azok, ártó szándékkal vagy békés civilek, és akkor témadni ha elkerülhetetlen a tûzharc. Legyen vér a pucájukba, menjenek oda gyalog wazze s ha bunyózni akarnak akkor elõbb legalább kérjenek tõlök cigits nézzék meg, van-e sapka a fejükön....
Ilyen alapon megérdemlik õk is a WTC-t és társait....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Zpogi
Ha esetleg a közeli rokonaid egyike forgatott volna ott,akkor is ezt gondolnád?

Nem értek veled egyet. Én ott két (arab) Reuters hiradóst láttok kamerákkal fegyvertelen civilek között és egy furgont ami a segítségükre siet gyerekekkel. Ebbõl lett a qrwa nagy botrány amerikában amirõl itt Mo-n valahogy egy büdös szó nem esett... (de lehet hogy én maradtam le vmirõl???)

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Az Apache-os videóban fegyveresekre (is) lõnek. Szerintem teljesen megfelel a hadijognak.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Épp ezt mondom 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Én is ma utaltam át. Beszéltem egyébként a szerzõvel, kérdeztem milyen más könyveken dolgozik (ahogy a bemutató szövegben is írja), de sajnos el van havazva, és ez amúgyis "csak" hobbi nála (réteg-téma, megélni csak az írásból nem lehet). Hát azért remélem lesz majd ideje egy-egy hasonló könyvre, tényleg újszerû, és "hiánypótló" 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nem az összetartást mondom, hanem hogy fölfelé-lefelé is elállították a géppuskákat (persze csak nagyon kis mértékben), hogy szórjon. Gondolom sok zöldfülû, amíg még nem volt rutinja, csak lyuggatta a levegõt, ha egyszer-egyszer cél közelébe jutott. Volt is valahol errõl egy rajzom, asszem P-40-nél mutatta, de nem találom most.

www.pumaszallas.hu

Vogel
Épp ezért állították 😊

Vogel
Megvettem.

Én is úgy tudom, hogy a konvergencia értéke nagyon nem volt mindegy a pilóták számára.

Vogel
Ennek ellenére a korai spitek (Mk I) összetartását 365m-re állították. A pilóták panaszkodtak, hogy a lelövések jóval közelebb történnek, így nagyon kicsire állították végül, pontlövésre.

VO101Tom
Múltkor Vogel kereste ezt a könyvet, utánajártunk, és ha titeket is érdekel, akkor itt olvasható a szerzõtõl egy hosszabb bemutatás, és elérhetõség, ahol megvásárolható.

A Spitfire és a Messerschmitt-109 összehasonlítása a repülõmérnök szemszögébõl az angliai légi csata idején

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
És ez szó szerint így is volt tervezve, a hat-nyolc géppuskát egymáshoz képest elállitgatták, hogy a fegyverek szórásképe nagy legyen - vadász ellen nem kell sok találat, még nagykaliber sem kell (mármint 20-30mm-es). Németeknem más problámájuk volt, nekik lassú, nagy célra kellett minnél több skulót beküldeni. Ezért szeretjük a fókát, meg az emkászáznyócat 😊

www.pumaszallas.hu

Például így?

Vagy így?

Retardált majmok fegyverrel.

Ez alapján nem mondanám egy pontlövõnek az amcsi gépeket.. inkább a söréteshez állnak közel. Odalövünk kb a célra, aztán valami csak betalál..

szekelyland
Egy nagyon jó idézet, ami egy amerikai-szovjet ûrkutatási kongresszuson hangzott el, közvetlen a hidegháború után:

The essence of why the US won the space race is captured in this comment by one unknown US scientist to a Russian collegue:

"Our German scientists are better than your German scientists!"

szekelyland
ritka video itt, állítólag most került közönség szeme elé - amcsi guncam, nagyon jó minõség.
4:50 nél a <#kocsog> amerikai pilcsi a gyalogosokat lövi.

szekelyland
Ugyanmá, elõ a kamerás mobilla' oszt az nem akassza a gépet

acidrain
Nálam is elõfordult már a fagyás a Print Screen miatt, úgy oldottam meg, hogy a Fraps-et használom képlopásra. 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

köszi a tippet figyelek rá ma is lõttem 430at ill tegnap😄
VO101Tom
UP alatt szokott fagyni ha printscreent nyomsz. nemtom, hogy update/restore megoldja-e, vagy aktivált mod komponensek okozzák, de volt hogy nekem is fagyott, de legutóbb pl nem. Mindenesetre ha fontos küldiben vagy, ne printscreenezz, inkább vegyél trekket, és majd szedd ki utána.

www.pumaszallas.hu

tegnap elõbb bob szerveren sikerült 500 pont szereznem úgy h amit lelõttem 100 pontonként meg is kaptam
e4-el
aztán csináltam róla képet és vmiért le is fagyott
csak gondoltam megosztom veletek mint lelkes kezdõ nekem ez tök jól esett
a zsoao is benne van a névbe
acidrain
Megvaaan! Tudtam, hogy hallottam már valahol! 😊)))

6:28-nál <#eljen><#taps>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Kis OFF

Ágyútarack fanoknak:
http://deti.mil.by/flash/?id=2

Karabély fanoknak bukóalakra
http://deti.mil.by/flash/?id=9

Pisztollyal:
http://deti.mil.by/templates/swf/Pistol/index.swf

ON

B@sszzus....

...Yoshimura bácsi, élethû a makettje?
-Hát fiam, úgy nagyjából....

A hosszú, boldog házasság egyik lehetséges módja, nincs veszekedés, mert a nap 24 órájából egy huszat a mûhelyben van...

Si vis pacem, para bellum.

Ezek a fickók miért nem építenek inkább egy igazit, maguknak?
Ezekkel a makettekkel Lilliputban akár repülni is lehetne 😊

DonZorro
EZ NAGYON KEMÉNY!!! <#worship>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

VO101Tom
csak kicsit off:
nagyon komoly!
makett

www.pumaszallas.hu

Nohab
Mike-nak hívták, az meg jenki név.
én azt hallottam, hogy egy amerikai pilóta fej nélkül még 18 hónapig élt

(vagy az egy csirke volt?)

Az amerikai pilóták állítólag seggpucéran 10 percig bírják a +/- 20G-s terhelést is, és 180 napig bírják étlen szomjan ha lelövik õket...

természetesen ez egy nagy kamu, nem bírja azt senki két percig

Höö srácok mi ez a másodperc számlálós õrület!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Én vezethetnék Gripent is, de 25 másodpercnél többet nem tudok kihozni. Amúgy 10 másodpercig ha a bal felsõ sarokban biztonságban van a kocka 😊

VO101Tom
Ezen behaltam (ugyanaz a fórum még)

-philip.ed: Oleg, what cloud mod are you using?

Azállatja <#idiota><#zavart1><#taps>

www.pumaszallas.hu

0.016😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

a eggyorsabb a 0.032 másodperc, reflexbõ ahogy megtudok halni😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Zpogi
Most olvastam Oleg fórumán,hogy a conf.ini-ben a Forestet lehet 4-re is állítani.
Ami elvileg a városokban lecseréli a 2d-s fákat 3d-sre.
LINK