IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glo neked menyi az anyi?

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

21.577

Mindig ugyanúgy mozognak az "akadályok", szóval kis gyakorlással meg lehet csinálni. De ne dumáljanak, hogy ezt bárki 120mp-ig bírja :)

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

20 másodperc78 volt a max, az átlag 17-18

Nohab
Átlag 11-10 másodperc. Amikor begyorsul mindig elkap, vagy túlrántom.
mijki
12mp-nél nem volt több nekem :D

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

off

Egy figyelem megosztó játék

itt

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

TG Gida
Még jobban mint XP alatt.

Isten áldja a pogányokat!

szekelyland
igen, sõt a melóban a Vista alatt is jól megy :D
@Romeo one - sõt a hányinger mellékhatásai egészen valósághûek lesnek....

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Hello.
Ja.

www.pumaszallas.hu

ChevyG
Sziasztok!
Win7-en fut az IL-2?
Biomechanikus szimulátor:
Ráhangolódásnak bedobunk némi oroszhegyi cujkát, négyen megfogjuk Ata alatt a széket...

Si vis pacem, para bellum.

Ó, a napfelkelte/naplemente környéki vaj idõk...? Na jó, akkor tényleg lehet. :)

Abban igazad van, a G-ket nem lehet szimulálni.
Viszon pár hete a fiammal beültünk egy ilyen vásári "szimulátor"-ba. Nem repülés volt, valami bányát járt be kisvasúttal. Elõtte azt hittem, hogy egy egyszerû rángatózás lesz az egész, de ahogy a kivetítõn néztem a száguldást, akkor az a szekrény mozdulataival együtt "becsapta" az agyat, és ha kicsit elengedted, beleélted magad, egész élethûnek hatott. (Na jó, nem egy NASA 3D szim...!) Igaz, ehhez kellett az is, ami a véleményedhez igazodik, folyamatosan "kanyarodott" a szim valamerre. Vagy fel, vagy le. Ha egyenes pályaszakasz következett, akkor egyhelyben ülve rögtön más volt az érzés.
Egy repszimben a szék megbillenése és látvány együtt már elég ugyanehhez, annyira bele lehetne élni magát az embernek, amennyire élethû egy IL2 a zigazi gépekhez képest.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

VO101Tom
:)

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Azér a 2 DOF elég élethû, amikor fretrackkel a fejemen repülés közben sört iszom, a pilóta is felfele néz a kabinban, ezt többször megfigyeltem <#idiota>

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Mé? :) Jó idõben, reggel/este mikor még/már alacsony a napmagasság, akkor a levegõ nagyon nyugodt. Nem kell ahoz laboratórium :)

De szerintem félreértetted amit írtam. Szerintem is poén lehet úgy szimulátorozni, ha nem egy fix széken ülsz - mégha nem is pontos a szimuláció, jobb mint a semmi. Én arra írtam 31597-et, hogy te azt hiányolod, hogy nem érzed a seggeden, hogy mi történik. Na AZT nem is fogod. A pilótára ható terheléseket meg pláne nem, 5-6G-t ebbõl nem szedsz ki, ahoz már centrifuga kell. Ami ezekbõl a székekbõl kihozható (itt a videón mutatott pl), az kb ugyanannyira korlátolt, mint a 2DOF nézelõdés a valódi (kvázi 6DOF) test- és fejmozgással szemben. Végülis a fõbb dolgokat leutánozhatja, de nagyon-nagyon sok mindent kihagy.

www.pumaszallas.hu

Hát, szerintem olyan fordulót gyártani, ahol ez igaz, inkább laboratóriumban lehet. Egy majdnem tökéletes fordulóban is vannak kis mozgások, ha más nem, némi turbulencia. És ebben az esetben ez nem is lényeg, hiszen a legtöbb idõnket nem egyenletes terhelés mellett repüljük, és egy ilyen szerkezet alkalmas lehet jól visszaadni a terhelésváltozásokat, hiszen itt az a lényeg. Persze nem lesz tökéletesen olyan, mint az igazi, de hát egy repszim sem olyan,mint az igazi.

VO101Tom
Hát, repszimnél pont az a bonyolult, hogy nem a gép pillanatnyi helyzetét kell(ene) leutánoznia, hanem a pilótára ható erõket. Egy bedöntött, csúszásmentes fordulóban, ha a golyó rendben középen áll, akkor te pl nem érzel semmilyen bedõlést, hanem olyan érzésed van, mintha normálisan ülnél az ülésben, csak megdõlt a horizont. Csak a súlyod érzete változhat a sebesség, fordulási sugár függvényében (G -erõk ugye), de nem érzed azt, hogy húbakker, most oldalra borulok. EZT qrva nehéz egyátalán elviekben levezetni, hogy ilyen meg olyan helyzeteket egy helyhez kötött széken hogy másolsz le (többnyire sehogy, amit mégis, az sem túl meggyõzõ. Heli szimulátornál, ha lebegsz, na, akkor viszont jó lehet :D )

www.pumaszallas.hu

Pedig én is szívesen kipróbálnám. Nekem az összes szimben (akár rep, akár más), pont az hiányzik, hogy statikus a helyzetem, nem érzem a "s@ggemen", hogy mi történik. Persze az is nyilvánvaló, hogy a technikai megvalósításon is sok múlik, mert nem mindegy, hogy a gép térbeli változását jól közvetíti, vagy csak rángat.

No megvoltak az elsõ tesztrepülések a Warbirds serveren.
A koncepció nagyon érdekes, ugyanakkor elég komoly csapatmunkát igényel.
Bugok még vannak rendesen,a radar jól mûködik,a front tologatása és a repterek foglalása,visszafoglalása is mûködik.Az idõ szimulálása is jól mûködik,bár én kicsit nagy lépcsõnek ítélem meg a 3 éves váltást.
Problémák vannak a típusválasztásnál,néha nem enged felszállni,csak ha repteret váltasz majd visszatérsz az eredetihez,refly után sokszor a roncsot mutatja a lezuhanás helyén, és nyomnod kell egy F1 et,hogy visszakerülj a gépedbe.
Valamiért néha megakad,valószinûleg a reptér egységek respawnolásánál.
Végül néhány személyes észrevétel:
Szerintem kicsit sok lett a reptér,bár ez létszámfüggõ,Az évek váltása túl gyors nekem,A reptér respawnját sem nagyon értem,bár lehet ezt én fordítottam félre mert nem vagyok túl jó angolból:D

Amitõl viszont röhögve fetrengtem:Amikor rácsapsz a légvédelemre a kezelõszemélyzet elkezd menekülni <#eplus2> úgy iszkolnak,hogy öröm nézni.
Nem az a tipikus dogfight server lesz, nagyon igényli a csapatmunkát, ezért nem az a felmegyek oszt lövök kettõt érzés van.
De nekem nagyon tetszik!

Esetleg ha valaki jobb az angolban beírhatná a fórumba a bugreporthoz ezeket,ha nincs jelentkezõ akkor beírom én a magam silány angoljával.

A Béna.

VO101Tom
Mondjuk azt, hogy "érdekes" :) Biztos jópofa, ha elveszted a talajt a segged alól, de ez valósághoz közeli érzést sem ad. Mondjuk szórakozni jó lehet :)

Ja, és "nice landing" :D

www.pumaszallas.hu

V Domino
Tom,Savas errõl beszéltem:LINK
ezzel kipróbálnám az IL 2-t.<#guluszem1><#vigyor1>

R.I.P. White Europe

JSGMEmods mappába.

És hova kell feltenni !?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

gyerekek, nincs meg ez vkinek jobb minõségben vagy nem tudtok még linket? mert nagyon tetszik
induló

Ju87c!???????????:O:O:O:O:O:O kár hogy a tankot nem lehet így kipróbálni!:(

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

mijki
nem, csak jeep, PT-boat, Wagen, kamimkazezero, j87c

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Francba nem tudom letölteni a modot a war birdshez...

A Béna.

De minden jármûvel ki lehet próbálni!?(Tigris, Turán Flak88 stb!?)

mijki
nm ;)
oszt csak jogsival vezess :)

Köszi!:D

mijki
Aha, FMB-ben lehet:LINK

De ha netán van valakinek AGP-s videó kártyája és már nem használja és persze Geforge Fx6600-as sorozat vagy jobb(hát az atiban nem bízok volt olyan és két hét útná csütörtököt mondott!:S)az szóljon, persze senki se vegye ezt tolakodásnak !

Mijki egy linket tudsz dobni ezt kipróbálnám én is!(amúgy a mission builder-ben lehet ezt megcsinálni vagy hogy!?)

mijki
Tengeri csata a Tirpitz-el :)

mijki

mijki

mijki
Még egy kép:

mijki
Letöltöttem a módot a war weboldaláról, és kipróbáltam offline:
De van még hajó is :)

Ok de épp ez a lényeg!
Itt ugye nem az a cél hogy csak vadászgass hanem a terület elfoglalása!
Így ugye sokkal jobban egy területre koncentrálódik a harc.
Például: fû alatt beosonnak a rombolók a reptér fölé a vadászok pedig 5000 felett,ha a rombolókat támadják útközben, akkor ugye le kell jönniük és máris rá tud vezetni a szikla.És arról nem is beszélve hogy így nyomon lehet követni a bombázókat\rombolókat és lehet õket nagy magasságban kísérni.
Bár a puding próbája az evés:D
Kickelni pedig azért jó 15 perc után szoktak ha ülsz a briefingben.
15 percenként meg azét csak leesik\leszáll valaki aki átveszi a következõ kört.

A Béna.

Mivel én csak fel- és leszálláskor vagyok 5000 alatt (a rácsapásokat leszámítva), így elég keveset leszek a radaron...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nohab
Ha nincs fent admin és kickkelõ automatika, akkor jó ötlet.
Honnan szerezted be? És mennyibe fáj? Miben tud többet, mint a 4 Pro?

Közeleg a Karácsony, ötleteket kell adnom a családnak <#nyes>

Adj róla infót, hogy egyáltalán van-e rajta valaki :)

Na mindjárt meg is nézem ezt a servert

A Béna.

HUHH ez nagyon komolynak hangzik,a leírásban szerepel egy érdekes dolog a radarról:
Minden repülõtér rendelkezik saját radarral ami 100 és 5000 méter között mutatja a gépeket,de csak a briefingben!
Simán meg lehet akkor oldani a légiirányitást!
Valaki bent ül a briefingben és rávezeti az 5000 méter fölött járõrözõ vadászainkat az ellenségre,plusz reptérfoglalásnál figyelemmel kisérheti a bombázók útját így nincs szükség közeli kiséretre.
Le kellene szervezni egy idõpontot amikor minél több magyar pilóta tud jönni és csapni egy jó kis murit.

Igazából pont ezt hiányolom az online repülésbõl,mert mindig csak röpködünk össze vissza semmi szervezõdés.
Jó ez így is de egy kis szervezéssel ezen a serveren igazán nagy hangulatot lehetne csinálni.
A "szikla szerepét meg mindig átveszi a lelõtt játékos.

Mit gondoltok?

A Béna.

Hát az a baj hogy AGP-s a franc vigye el!:(
De legalább 5 évig kihúzta, a gép meg 8 évig!:)
Na akkor mind1 várok Karácsonyig!:S
(Pedig az a Ruse rohadt jó game!:D)

DonZorro
Még meg sem jött, csak úton van. De majd ha nagyon nem lesz f@sza akor ígérem, hogy megkapod!!!

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Nem ,nem megy.. ha gondolod küldd el nekem postán, megveszem féláron. Mindenki nyer. Te nem dobod ki, én meg használom másra <#nyes>