IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán egy Galeb G-2 és egy Jastreb J-21?
Csak, hogy valami köze legyen már a repüléshez. Ezt a videót a divecenteren találtam. A horvát háborúról van szó benne, ahol a horvátok lelõnek két galebet. Az aaa nem csak az il-2-ben hatásos😊
Horvátok lelõnek két Galebet
Nektek megy a Lobby? Nekem Runtime error-t ír.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

acidrain
Rendben van, kétütemû dízel, soros motor, hat henger.
DE! tizenkét dugattyú, kettõ fõtengely! most nézem. <#wow1>

Ez még nekem is új. Pedig jó régi technika.

http://en.wikipedia.org/wiki/File😮pposite_piston_engine_anim.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jumo205_cutview.JPG

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Mihez van ez? Óceánjáróhoz?

Pista kicsit berágódott az a fõtengelycsapágy,öszörüjjed mán fel egy kicsit:
Jóvan Józsikám hozzad oszt felhúzzuk kicsit!

A Béna.

Egy pár motor, többek között páncélosokba tervezve:

Az utolsó 3 oszlop: lökettérfogat , fordulatszám<1/p>, teljesítmény .
Ju-86P1

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

szekelyland
keressetek rá a jumo 204-re. Két ütemü, 6 hengeres dízel, repülõkbe volt tervezve.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
Dízel póver. Világéletemben imádtam a dízelmotrokat.
Ju-52 esben volt dízel is. Biztos húzott kondenzet, de nem fehéret hanem feketét<#mf1>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

A Porsche-féle "Tigrisen" diesel-elektromos meghajtás lett volna.
Végül a Henschel-féle benzines, karburátoros Maybach motoros változat lett a befutó.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Zpogi
Igaza van Dominónak,a másik fórumon is írják,hogy a Tiger-ek nem Diesel-ek voltak.

Itt egy felújított Tiger tank:

acidrain
Elég érdekesen van megoldva, két darab 6 elembõl álló soros adagoló.

Rakhatták volna a hét hengersor közé is egyben, bár így is gusztusosan néz ki. Nekem Tetszik. <#eljen>

VO101Tom
ok

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Õrült iván,ennek kötélbõl vannak az idegei ezt még nézni is rossz volt.Talán van egy kis öngyilkossági hajlam benne.

Látom, ismersz olyan embert, akinek az unokatesójának a barátja egyszer beszélt olyannal, aki ült motoron...

V Domino
Diesel??A német harckocsikban csak benzinmotor volt.Ez vagy elírás,vagy T-34-es motor,abban volt V12 dízel.

R.I.P. White Europe

bocs caps lock

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

tOM TUDTOMMAL MIDNKETTÕkNEK MEGVAN, KÖSZI!

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Zpogi
Ezt skubizzátok mit találtam Olegék fórumán!

Na, valami ilyesmi járna nekem is az eszemben.
...ha éppen szuicidre készülnék!!!!
De képben lehetett, aki a videót feltolta, mert az aláfestõ zene: "Kyrie eleison" (=uram irgalmazz!)

Sztem meg az örült motorosok vs orvgyilkos autósok vitában mindkét félnek pont annyi igaza van, mint a másiknak. Láttam sokat ebbõl is, abból is. Érdekes módon tõlünk eggyel keletebbre jobban figyelnek a motorosokra, közlekedõtársnak tekintenek minket is.

Si vis pacem, para bellum.

Zpogi
<#smile>
Nagyon fáradt vagyok<#zavart2>,40 autót csináltunk ma,holnap meg 4:40-kor ébresztõ.
Szerintem legközelebb hétvégén leszek.

-Kamikaze csak egyedül! - Persze
-Ott száguldozz, ahol lehet! - VERESENYPÁLYÁN WAZEG
-Mindenki más közlekedõ egy bérgyilkos, aki az életedre tör! - Vagy Te törsz az övékre.
Minden relatív.

A motorosok azt nem veszik figyelembe, hogy ami a kocsiban a törés elnyelõ zóna, az náluk kb a farmergatya.. 80 felett meg hiába van bukód, arra jó, hogy nem megy a szemedbe a darázs. Meg ha taknyolsz legalább a fejed egyben marad. 120 méterre a nyakadtól..

Versenymotort max pályán engednék közlekedni. Mert az "kéri", hogy húzd neki. Én is túramotort vennék, pl a Suzuki V-Storm nagyon bejön.

acidrain
Mássz fel lobbyra, gyere repülni 😊

Zpogi
<#eljen>

Zpogi
Kösz Kojak,hogy véletlen ezt a klippet linkelted be!
Már tök rég nem hallottam Scooter-t,pedig ezen nõttem fel.
Kúúúrva jól esett ezt hallgatni<#eljen><#taps>,eszembe jutottak a régi szép idõk<#sir>...
Mégegyszer köszi<#worship><#vigyor2>.

Mint írtam: 15 évig kamikazéztam ilyenekkel.
Van három szabály:
-Kamikaze csak egyedül!
-Ott száguldozz, ahol lehet!
-Mindenki más közlekedõ egy bérgyilkos, aki az életedre tör!

Tessék, itt vagyok, élek!

acidrain
A kis EZT-t nyuszinak hívtuk, a nagyot csak TZ-nek, TS 125 -öt csörgõkígyónak. 😊

A BMW mellett egy perkettes is vigyorog itthon (Trophy 250)

Ááá, motorozni jobb reflex és helyzetfelismerõ / problémamegoldó képesség kell, mint a vadászpilótáknak. Itt csak 2 dimenzió van...

Egyébként a probléma gyökere ott van, hogy sok lökött faxfej "motoros" úgy vesz motort, hogy elõtte max. Simsont vezetett.
De neki egybõl Gixxer1000, R1 (stb...) kell. Aztán: nyugodjon békében...

Kövezz meg ha tévedek, de kis hazánkban 130 a max megengedett. 140 felett szabályosan csak Németországban lehet közlekedni.

Amúgy az, hogy az autók sebességét könnyebb megsaccolni nem egy nagy fizikai dolog: két pontú fényforrás sebességét jobban érzékeled, mivel a pontok távolságának változásából ítéled meg a közeledés sebességét. Egy pontúnál ez lehetetlen. Amúgy kint van a tábla, hogy "Vigyázzunk a motorosokra!". Hát vigyázzanak õk magukra. Hányszor van az, hogy mikor belenézek elõzés elõtt a visszapillantóba, akkor sehol semmi, aztán mikor kiváltok a sávba már egy 180-al tépõ darázsraj zúg el mellettem.. és még neki áll feljebb. Az ilyeneket abszolút nem tudom sajnálni.
Lapsi mondata tetszett, mikor az ejtõernyõzésrõl beszélt (eje kiképzõ volt Szentkirályon): Uraim, ahogy a mondás tartja, aki hülye haljon meg! Itt kicsit más a felállás: Aki hülye, az meg is hal!

Ugyanez áll a motorosokra is. Lehet csinálni normálisan, meg másokat veszélyeztetve is. Amíg csak õ hal meg, az az õ dolga. Amikor 2(-4) másikat is magával ránt, az már rohadtul nem az õ magánügye.

Az autósok egy része balfasz ez teljesen igaz. De ahhoz, hogy valaki vezessen nem követelmény, hogy vadászpilóta reflexekkel és térérzékkel rendelkezzen, sõt a bizalmi elv alapján nem is kell lépten nyomon azt figyleni minden tükörben, hogy mikor jön valami a városon belül 200-al. Ha valaki kiszámíthatatlanul viselkedik, akkor veszélyhelzetet teremt, ilyen egyszerû. A motorosok nagyobb része ezáltal pedig felelõtlen.

Az meg hogy vétlenül is gyakrabban halnak meg motorosok, sajnos a jármû jellegébõl adódik.

Motoros kollégák ne vegyék rossz néven, a felelõtlenséget nem tudom evliselni, nem a motorosokat.

Perkó... de rég is voltak ezek... Bár nekem ez kimaradt.

acidrain
Az én esetemet nem ismeritek, a baleset nem az én hibámból történt.
És most nem magamat akarom fényezni.
Egy Perkóval történt lakott területen belül, és nem száguldoztam.
Sosem volt sportmotorom, sztem nem is lesz. Túramotorom van.

Ettõl függeltenül fenntartom, hogy a motorosokra kevésbé figyelnek az autósok.

Mivel kb. 15 évig kuporogtam a linkelt video R1-eséhez hasonló kategóriájú motorokon:
A (hazai) autósok nagy része balfax. Nem képes felmérni egy motor sebességét.
Egy lámpa jön szembe: az csak Riga lehet... (Ezért 140 felett MINDIG fényszóróval kell menni nappal!)
Meglepõ módon a gyorshajtó autók sebességét lényegesen jobban megbecsülik.
Mert ott már "erõsebb" az ellenfél...
Egyébként tucatnyi barátom halt meg motorbalesetben.
Kb. 40-45%-ban TELJESEN vétlen volt, gyorshajtás sem merült fel.
Kb. negyede esetében közös volt a felelõsség
A maradék esetekben egyértelmûen a motoros hibázott, vagy egyjármûves baleset volt,vagy mûszaki hiba miatt történt.

Nohab
Az elveim szerint, aki sportmotort vesz utcára, az vagy nem normális, vagy nincs tisztában a fizikával/más emberek viselkedésével.

Vater mentõs, szokott mesélni.
Pl.: Almásfüzitõ és Tata között két sportmotoros frontálisan ütközött. Mindegyik gépen ketten voltak. Az egyik versenyzett (ellenfele késõbb visszajött és mikor meglátta, hogy mentõ, tûzoltó, rendõr van ott húzta is el a csíkot.)
Szaftosabb rész:
A közelben haladó Suzukis sokkot kapott a szélvédõre hullott daraboktól (nem a motoroké). A helyszínelõk valóságos keresd a darabokat a környéken kirakós volt (szintén nem a motoroké). Az egyik utast a kormány vágta ketté átlósan, és testileg még elõ fiatal nõt az ismerõsöm vitte kórházba (útközben meghalt). A becsapódás erejére még az is jellemzõ, hogy a két sír az úton legalább 100 méterre vannak egymástól.
és ez hány %ban az autós hibája?? mert nem lehetne ott a motoros amikor balra kanyarodik az ürge. szóval én nem a b jogsit boncolgatnám...
Ne haragudj, de közúton ilyet csinálni ordas faszság, akármilyen kurva jól motorozol is. Balesetek mindig be fognak következni, és olyankor nem mindegy hogy 50-nel zúgz bele valakibe, vagy 180-al...

Az a szomorú, hogy sok suttyónak meg sem fordul a tirpák fejében, hogy megölhet valakit a hülyeségévével. Biztos nagyon izgalmas dolog így közlekedni, csak sok ember inkább szeretne izgalmak helyett hazajutni a családjához... És még ha mást nem is öl meg a nyamvadék, de a vétlen fél is járhat miatta évekig a bíróságra.

acidrain
Sajnos a motoros balesetek 90%-a abból adódik, hogy kifordulnak a motoros elé.
Két évig volt velõûrszeg a lábomban egy ilyen eset miatt.
Én nem adnék senkinek B-s jogsit, amíg legalább egy fél évet nem motorozik elõtte.
Aki motorozott valaha, és most autót vezet jobban odafigyel a motorosokra.

Ehh...elnézést, rossz videót szúrtam be (rányomtam hogy videó beszúrása, és volt már ott egy link, nem ellenõriztem le hogy mi az, azt hittem bemásolta...)
Akkor újra:
És hogy ne legyen annyira off:
Pár hete láttam egy balesetet Bp. XVII. kerületben. Autó balra akart fordulni, mögötte megállt 3-4 másik autó, a motoros meg ki akarta elõzni õket, és kifordult elé az elsõ. A motoros egy rövid ideig madártávlatból nézte az eseményeket, majd rövid zuhanást követõen harmadik típusú találkozás jött létre a talajjal. A motor eleje kb. eltûnt, de az autó bal oldala is eléggé összetört (a vezetõ is a másik oldalon szállt ki, mert nem lehetett kinyitni a bal elsõ ajtót). A motoroson 20 percet dolgoztak az orvosok hogy szállítható állapotban legyen, az autó vezetõje meg csak ott téblábolt, valószínûleg sokkot kapott. A helyében te sem rúgdostad volna meg... <#shakehead>
acidrain
Nekem az új hídon tempomat 90-el közlekedõ román kamionosok a kedvenceim.
Satuféket nyom, ráharap a lökhárítóra a belsõ sávban, kimegy a külsõbe, kihúzódok elé. És pöszörgünk 50-55-el. Be akar menni, én is bemegyek. Dudál, csipog villog megeszi az ideg, hogy nem tud elõzni.
Én meg röhögök. <#eplus2>

Felõlem úgy halad, a városon kívül ahogy akar, legalább a hídon lassítana kicsit. Aztán meg csak pislog, amikor lepottyan mint ahogy tavaly is történt. Egy csóró biciklist is vitt magával.

😄
Jah, én is vártam mikor vált elõtte sávot valaki.. Aztán megnéztem volna a felvételt a csávónál, és leget még bele is rúgtam volna egyet az odébbguruló testrészeibe.. Az állatja..

Na errõl jut eszembe Mijki meg messer: Vegyetek egy motort (mondjuk ne Simsont, hanem egy MZ-t mniimum), gimis körökben egykettõre ugrani fognak rátok a csajok, hogy vigyétek el õket egy körre 😊 az meg már a befutó egyenes 😊

hát a srác eléggé tisztában van vezetési képességeivel 😊
én általában próbálok odafigyelni a motorosokra, de szerintem ez azért már enyhe túlzás. ha valaki véletlenül elsodorja az ilyet, egy életre belerokkan abba a tudatba, hogy megölt/megnyomorított önhibáján kívül egy embert. ezért nemteccõs ez a dolog számomra..
Meg kamion.
Ezek az esetek persze még a román -bolgár EU csatlakozás elõtt voltak, a jelenlegi forgalom egyharmada volt.
Egyébként (ismereteim szerint) én tartom a makói Maros-híd - szegedi sportcsarnok rekordot 8.5 perccel...

acidrain
Most próbálj meg Szegeden végigmenni a nagykörúton. Csupa kátyú az egész.

Nagy kaland... régebben így mentünk Szegeden a körutakon, csak nem R1-gyel, hanem mikor mivel (GSXR 1.1, EXUP, TL1000, GSXR750K1). Pontosabban lüke K.Imi ugyanezt egykeréken csinálta végig...