IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Horvátok lelõnek két Galebet
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
DE! tizenkét dugattyú, kettõ fõtengely! most nézem. <#wow1>#wow1>
Ez még nekem is új. Pedig jó régi technika.
http://en.wikipedia.org/wiki/File😮pposite_piston_engine_anim.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jumo205_cutview.JPG
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Jóvan Józsikám hozzad oszt felhúzzuk kicsit!
A Béna.
Az utolsó 3 oszlop: lökettérfogat
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Ju-52 esben volt dízel is. Biztos húzott kondenzet, de nem fehéret hanem feketét<#mf1>#mf1>
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Végül a Henschel-féle benzines, karburátoros Maybach motoros változat lett a befutó.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Itt egy felújított Tiger tank:
Rakhatták volna a hét hengersor közé is egyben, bár így is gusztusosan néz ki. Nekem Tetszik. <#eljen>#eljen>
R.I.P. White Europe
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
...ha éppen szuicidre készülnék!!!!
De képben lehetett, aki a videót feltolta, mert az aláfestõ zene: "Kyrie eleison" (=uram irgalmazz!)
Sztem meg az örült motorosok vs orvgyilkos autósok vitában mindkét félnek pont annyi igaza van, mint a másiknak. Láttam sokat ebbõl is, abból is. Érdekes módon tõlünk eggyel keletebbre jobban figyelnek a motorosokra, közlekedõtársnak tekintenek minket is.
Si vis pacem, para bellum.
Nagyon fáradt vagyok<#zavart2>#zavart2>,40 autót csináltunk ma,holnap meg 4:40-kor ébresztõ.
Szerintem legközelebb hétvégén leszek.
-Ott száguldozz, ahol lehet! - VERESENYPÁLYÁN WAZEG
-Mindenki más közlekedõ egy bérgyilkos, aki az életedre tör! - Vagy Te törsz az övékre.
Minden relatív.
A motorosok azt nem veszik figyelembe, hogy ami a kocsiban a törés elnyelõ zóna, az náluk kb a farmergatya.. 80 felett meg hiába van bukód, arra jó, hogy nem megy a szemedbe a darázs. Meg ha taknyolsz legalább a fejed egyben marad. 120 méterre a nyakadtól..
Versenymotort max pályán engednék közlekedni. Mert az "kéri", hogy húzd neki. Én is túramotort vennék, pl a Suzuki V-Storm nagyon bejön.
Már tök rég nem hallottam Scooter-t,pedig ezen nõttem fel.
Kúúúrva jól esett ezt hallgatni<#eljen>#eljen><#taps>#taps>,eszembe jutottak a régi szép idõk<#sir>#sir>...
Mégegyszer köszi<#worship>#worship><#vigyor2>#vigyor2>.
Van három szabály:
-Kamikaze csak egyedül!
-Ott száguldozz, ahol lehet!
-Mindenki más közlekedõ egy bérgyilkos, aki az életedre tör!
Tessék, itt vagyok, élek!
A BMW mellett egy perkettes is vigyorog itthon (Trophy 250)
Egyébként a probléma gyökere ott van, hogy sok lökött faxfej "motoros" úgy vesz motort, hogy elõtte max. Simsont vezetett.
De neki egybõl Gixxer1000, R1 (stb...) kell. Aztán: nyugodjon békében...
Amúgy az, hogy az autók sebességét könnyebb megsaccolni nem egy nagy fizikai dolog: két pontú fényforrás sebességét jobban érzékeled, mivel a pontok távolságának változásából ítéled meg a közeledés sebességét. Egy pontúnál ez lehetetlen. Amúgy kint van a tábla, hogy "Vigyázzunk a motorosokra!". Hát vigyázzanak õk magukra. Hányszor van az, hogy mikor belenézek elõzés elõtt a visszapillantóba, akkor sehol semmi, aztán mikor kiváltok a sávba már egy 180-al tépõ darázsraj zúg el mellettem.. és még neki áll feljebb. Az ilyeneket abszolút nem tudom sajnálni.
Lapsi mondata tetszett, mikor az ejtõernyõzésrõl beszélt (eje kiképzõ volt Szentkirályon): Uraim, ahogy a mondás tartja, aki hülye haljon meg! Itt kicsit más a felállás: Aki hülye, az meg is hal!
Ugyanez áll a motorosokra is. Lehet csinálni normálisan, meg másokat veszélyeztetve is. Amíg csak õ hal meg, az az õ dolga. Amikor 2(-4) másikat is magával ránt, az már rohadtul nem az õ magánügye.
Az meg hogy vétlenül is gyakrabban halnak meg motorosok, sajnos a jármû jellegébõl adódik.
Motoros kollégák ne vegyék rossz néven, a felelõtlenséget nem tudom evliselni, nem a motorosokat.
És most nem magamat akarom fényezni.
Egy Perkóval történt lakott területen belül, és nem száguldoztam.
Sosem volt sportmotorom, sztem nem is lesz. Túramotorom van.
Ettõl függeltenül fenntartom, hogy a motorosokra kevésbé figyelnek az autósok.
A (hazai) autósok nagy része balfax. Nem képes felmérni egy motor sebességét.
Egy lámpa jön szembe: az csak Riga lehet... (Ezért 140 felett MINDIG fényszóróval kell menni nappal!)
Meglepõ módon a gyorshajtó autók sebességét lényegesen jobban megbecsülik.
Mert ott már "erõsebb" az ellenfél...
Egyébként tucatnyi barátom halt meg motorbalesetben.
Kb. 40-45%-ban TELJESEN vétlen volt, gyorshajtás sem merült fel.
Kb. negyede esetében közös volt a felelõsség
A maradék esetekben egyértelmûen a motoros hibázott, vagy egyjármûves baleset volt,vagy mûszaki hiba miatt történt.
Vater mentõs, szokott mesélni.
Pl.: Almásfüzitõ és Tata között két sportmotoros frontálisan ütközött. Mindegyik gépen ketten voltak. Az egyik versenyzett (ellenfele késõbb visszajött és mikor meglátta, hogy mentõ, tûzoltó, rendõr van ott húzta is el a csíkot.)
Szaftosabb rész:
A közelben haladó Suzukis sokkot kapott a szélvédõre hullott daraboktól (nem a motoroké). A helyszínelõk valóságos keresd a darabokat a környéken kirakós volt (szintén nem a motoroké). Az egyik utast a kormány vágta ketté átlósan, és testileg még elõ fiatal nõt az ismerõsöm vitte kórházba (útközben meghalt). A becsapódás erejére még az is jellemzõ, hogy a két sír az úton legalább 100 méterre vannak egymástól.
Két évig volt velõûrszeg a lábomban egy ilyen eset miatt.
Én nem adnék senkinek B-s jogsit, amíg legalább egy fél évet nem motorozik elõtte.
Aki motorozott valaha, és most autót vezet jobban odafigyel a motorosokra.
Akkor újra:
Satuféket nyom, ráharap a lökhárítóra a belsõ sávban, kimegy a külsõbe, kihúzódok elé. És pöszörgünk 50-55-el. Be akar menni, én is bemegyek. Dudál, csipog villog megeszi az ideg, hogy nem tud elõzni.
Én meg röhögök. <#eplus2>#eplus2>
Felõlem úgy halad, a városon kívül ahogy akar, legalább a hídon lassítana kicsit. Aztán meg csak pislog, amikor lepottyan mint ahogy tavaly is történt. Egy csóró biciklist is vitt magával.
én általában próbálok odafigyelni a motorosokra, de szerintem ez azért már enyhe túlzás. ha valaki véletlenül elsodorja az ilyet, egy életre belerokkan abba a tudatba, hogy megölt/megnyomorított önhibáján kívül egy embert. ezért nemteccõs ez a dolog számomra..
Ezek az esetek persze még a román -bolgár EU csatlakozás elõtt voltak, a jelenlegi forgalom egyharmada volt.
Egyébként (ismereteim szerint) én tartom a makói Maros-híd - szegedi sportcsarnok rekordot 8.5 perccel...