IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudom,hogy ilyen kérdést nem szabad feltenni,de mégis felteszem. Honnan lehet leszedni az eredeti IL-2 sturmovikot, a 2001-eset?
Her Laca
No majd benézek😊 Most családdal foglalkozom ,mert mit ne mondjak hiányoztak😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
Szia Laca!

BOB még nincs, de esti hirig változatlanul szokott lenni.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca
Szevasztok Urak😊 Kis szabira hazatértem. Jól vagytok? BOB van e már? Meg ilyesmik 😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyo
Igen, õ! 😊

www.pcpilot.hu

Off

Sanyo, Mahgar kapta a Paganini-díjat?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Relax99
Mondjuk nekem se ártana már beruházni kicsit kezd öreg lenni:
amd athlon x2 5200+
asus m2n
8600gt

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

Relax99
A háznak csak annyi szerepe van, hogy összetartsa a cumót, meg a normális légáramlás, bár nálam a kezdetektõl fogva nincs rajta az oldala

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

acidrain
AMD FULL HD GAMER II , jót kacagtam <#nevetes1>

Én inkább magam raktam össze a gépet.
Így legalább tudom, hogy nem gagyi a táp, minden alkatrész minõségi, és úgy van elhelyezve, ahogyan én szerettem volna. (jó a ház gagyi, de az más tészta) Rakok majd fel képet.

Szerintem ne vegyetek ilyen gépeket... inkább állítsátok össze ti, higgyétek el jobban jártok. IDE beírjátok kb. mennyit szántok rá, és a kollégák szívesen segítenek...

Csak egy példa az outlet-rõl... beleraknak valami gagyi 5200rpm-s merevlemezt, aztán nem tudjátok miért kurva lassú az egyébként gyorsnak vett gép... szóval szerintem ne, ez ilyen tesco kategória... :S

www.smart-bus.hu

Hát ezaz.. megvan az új ajándék ötletem Karácsonyra.. magamtól magamnak 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Zpogi
Az ATI-s kollégáknak mondom:
Kijött az új 10.10-es ATI Driver,és már a javításai is.

Hogy egyik jobb mint a másik... 😞

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ezekrõl a gépekrõl mi a véleményetek?

Szerintem nem rossz választás:

Outlet gépek

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

mijki
nincs mit 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nos, én ezeket a játékokat nem ismerem, így nem tudom a tesztet minõsíteni. Azt tudom, hogy én mit tapasztaltam. E8400 @ 4GHz-rõl váltottam Q9550-re. A quad alap órajelen több mint 30-35%-s gyorsulást hozott ArmA2 alatt. GTAIV-t próbáltam még a teszt kedvéért, ott közel duplázódott az fps. 3.6GHz-re húzva a négymagost, jött még 10-15% kb...

Biztos vagyok benne, hogy a jelzett AthlonII X4 azonos órajelen gyorsabb az E8xxx-nél. ( ArmA2, RoF, GTAIV ) Mert ugye ez is húzható, nem csak az E8xxx.

És abban sem vagyok biztos, hogy alap órajelen nem gyorsabb mint a 4GHz-re húzott E8xxx...

Nézd meg a renderelést... ott kijön a 2vs4 mag közti különbség... ( az órajelek közel azonosak ) egy többmagos processzort rendesen támogató játék esetében, hasonló a különbség.

www.smart-bus.hu

Sanyo
Köszönöm, javítva! 😊

www.pcpilot.hu

mijki
Szia Sanyo!

Láttam egy két hibát a szövegben: "A képeken az editor, egy éjszakai városrészlet (világító ablakokka), egy leszálláskor megsérült Hawker Hurrivane"

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Zpogi
Sanyo
Storm of War - editor, londoni térkép, leszálláskor megsérült Hurricane és az elsõ hanggal együtt készült videó, amin egy Hurri He 111 köteléket támad.

www.pcpilot.hu

Jó esetben egál, ha úgy van megírva a program.

teszt1 teszt2

Igaz, 640-es nem volt a tesztben, de a 8600 is 3.3-on ment 4.0 helyett.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Olyan program alatt ami kihasználja a 4 magot, igen. Lásd ArmA2, RoF, stb...

www.smart-bus.hu

És az szerinted erõsebb egy 4+ gigán járatott C2D 8xxx-nél?

szekelyland
Off:
Kérdik az intelt és az amd-t, mennyi 2x2
AMD egybõl rávágja: 3!
Erre mondja az intel: - a helyes válasz 4!
Erre az AMD: lehet, de gyorsabban válaszoltam!
On:

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Relax99
sõt 4 magos amd procit már 25-ért is kapni nesze neked intel 😊
Amd athlon II 640

Ha a processzorod marad, akkor adsz a kakinak egy pofont! Csak a vga váltással maximum IL-2 alatt leszel elõrébb...

A GTS 250 30000.- Forintért kifejezetten rossz üzlet! Ennyi pénzért 4890-t kapsz még 1 év garanciával használtan, vagy ha mindenképpen új kell és NV, akkor GTX460 ( 768-s )... ez olyan 40-45 ezer. Esetleg új HD5770. ( 38ezer )

Játékra az Intel és az AMD közt nincs ( egészen minimális ) a különbség. Minimum fps ( ez a lényeg ) tekintetében egy kutya.

Az intel cpu-k azért drágábbak, mert nem játékokat tekintve jobbak mint az AMD cpu-k, és nagyobb a tuning potenciáljuk... Játékra, ár/érték arányban AMD. 55000.-Ft lenne a jelzett alaplap, plusz egy 4 magos PhenomII. Ehhez kéne még egy 800MHz-s 2GB-s ram, és mondjuk egy HD5770. Ha eladod a mostani cuccaid, akkor 100 ezren belül vagy, és 2-3 évig nem kell alaplapot, cpu-t venned. Vga-t meg vehetsz jobbat, ha úgy alakul...

A lényeg, az én véleményem szerint 30db ezrest kiadni egy GTS250-re nagyon rossz húzás lenne... a procid mindenképpen cserére szorul.

Ha ennyire nem akarsz költeni, akkor inkább vegyél használtan négy magos intel cpu-t, és használtan 4870, 4890. Ha mindenképpen NV kártyát akarsz, akkor GTX460.

Táp. Mindenképpen minõségi táp kell, mert, ha valami gáz van, akkor döglik minden! Egy 400W-s FPS kiváló választás ár/érték arányban. Ne lepõdj meg, egy minõségi 400W-s táp bõven elég egy vga-s géphez! 😉

www.smart-bus.hu

acidrain
Egyszerû.

Ár-teljesítmény arányban az AMD jobb.

Az AMD proceszorai kicsit gyengébbek a szintetikus tesztekben mint az Intelé (kb azonos teljesítményûek esetén), azon felül a kutyát sem érdekli, hogy 150 pfs-el fut a játék(Intel) ,vagy csak 125-el(AMD).

Azonfelül az AMD javára írható még, hogy a processzorfoglalatilag sokkal átgondoltabb a tervezés, értem ezt úgy hogy nincsen agyonbonyolítva. Pl: #31886-os hsz ben példaként felhozott deszka.

acidrain
Celeron felejtõs, visszabutított fos, kb mint AMD-nél a Sempron.

Az órajel nem minden. Közel sem...
Az E8400-asom egy maggal is sokkal erõsebb mint egy hasonló (3Ghz) órajelû Cerka.

Igen, egy kicsit mindig is drágább volt az intel. Viszont az a közfelfogás, hogy ha megbízható cpu-t szeretnél akkor Intel, ha inkább tuningolhatót akkor AMD. Én mindig Intelt használtam, nem azért mert a másik szarabb, megbízhatatlanabb lenne, vagy sok pénzem lenne, csak én úgy vagyok hogy ha valami bevállt akkor miért vegyek mást? Szóval legelõször Intelt vettem és azóta is azt használok. De biztos van olyan is aki csak AMD-re esküszik.
acidrain
Ahogy Solt írta a #31867-ben.

Gigabyte GA-MA-790X

Nagyon jó lap, jó áron, DDR2-es memóriát használ, AM2, AM2+, AM3-as AMD processzorokat befogad. CPU kompatibilitási lista.
Még a Hatmagosat is, ha késõbb bõvíteni szeretnél.

Kell a gép alá egy normális táp, Chieftec, vagy hasonló, ha csak egy videókártyát szeretnél akkor 500w-os bõven megteszi.

feltéve ha AMD-s proci kell...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Na ma végigjártam 3 számtech boltot is. GTS 250 30K-be kerül.
Az alaplapom elég jó féle ezt mindenhol megálapították (Gigabyte P35 64bit ) csak egy a bökkenõ, hogy Inteles és ehhez egy 4 magos proci az 45-65K+ körül mozog és "csak" 2.5-2.66 GHz-es, míg ha AMD-s lenne, akkor 30-40K-bõl kijönne egy 3,4 GHz-es. Ezt megint nem értem. Az intelnek kisebb az óra jele, de drágább??? Érezhetõ ez amúgy?

Szóval ott vagyok, hogy most csak vidkari kell a procit még meggondolom és úgy veszek alaplapot + memóriát.

Papa01
Pedig azt hiszem ez lehet a gond, mert 2 magos CPU + 32bites OS-el nincs ilyen jellegû probléma.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Relax99
De papa gondolom 4 maggal is azér fut már normálisan, mert azt az optimalizálatlan terhelést az bírja el, nem, a 2 mag+ 64bit akad össze nála, csak simán nincs rendesen megírva 64bitre, de javíts ki ha tévedek

Sanyo
A tükörkép elõre renderelt, természetesen a grafikai beállítások között ki lehet kapcsolni.

Szepy: ha gépet akarsz cserélni, nálam ez esik ki: Gigabyte nVidia 8800GTX 768 MB ram, core 2 duo E6750 2.6GHz proci, Asus P5KC alaplap és 2x2 giga Kingston DDR2-800 ram. Amit biztosan cserélek az a proci, a többi az egyéb dolgaimtól függ. Ha érdekel, szólj.

www.pcpilot.hu

Willenbrock
Ja bocs,csak a 109-est néztem,tényleg a Hurrinál fel van cserélõdve a tükörkép és abban pilóta is ül.Jó szemed van.

Willenbrock
Én nem látom a hibát,a kormány nem is látszik az a láda ami a 109-es kapcsolópultjánál van az rendesen a jobb oldalon van.Az ülés viszont üres,nincs benne pilóta.

Sanyo!

Bocsánat hogy csak most írok, de szabadság miatt csak most tudtam megnézni a képeket. Szólj már Olegéknek (már ha megteheted), hogy a mûszereken tükrözödõ képet forditsák már meg {az lehet, hogy balkezes a pilota (bár szeintem akkor is jobbal tartaná a kormányt, hogy tolni tudja a gázkart), de a tûzgomb meg a kallantyú (a fene tudja mit csinál azzal a kormány mögött) akkor is a rossz oldalon van}. Lásd a 9-ik képen. Mondjuk ha e miatt késne két hetet a kiadás, akkor inkább hagyjad 😊

Enyém is hasonló, csak nem bántottam az E8400-ast, és 8800GT + arctic cooling hûtés van benne. És 4 GB RAM (tudom, nem lát annyit belõle a Vista32)

Papa01
Ha a Rise of Flight is érdekel, és 64 bites OS-t szeretnél használni, akkor mindenféleképpen 4 magos CPU-t vegyél! Sajnos, jelen állás szerint a ROF nem fut jól 64bit OS + 2 magos CPU párossal.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

PhantomAss
Szepy nekem hasonló gépem volt mint most neked (e5400, ddr2 ram), és kb egy fél éve tuningoltam kicsit
igaz az alaplapom jóféle (gigap35), ebbe vettem egy e8400-as procit (20e), amit 4ghz-en járatok, ezt simán viszi
a videokártya pedig egy nvidia gtx260 896mb (30e ft)
az il2 1920*1200-ban max grafikán tökéletesen fut, modokkal is
persze van olyan játék aminek ez már kevés, de il2 alá tökéletes még

GOOBY, pls

Vogel
Én csináltam hasonló PC építést magamnak. Leírom, hisz tapasztalat ez is. Soher vagyok, tudom 😊 VGA 8800GTS 15e, alaplap Gigabyte P41 15e (P35öt szerettem volna, de nem találtam, választásom alapja, hogy nem adott többet nekem a drágább kategória és DDR2 volt a választásom), CPU E2200 14e (kicsi cache, de ez nem számít játékoknál, tuningpotenciálja igen magas, 2.0 GHz --> 3,4 GHz bármiféle hûtés buherálás nélkül, de a jövõ a 4+ magé szal afelé kacsintgasson az ember), memória 2 giga 12e (?), Tápegységre adtam, mert az fontos (20e). Mellécsaptam egy 500Gigás vinyót (kiváltható régivel) és egy házat (5e ft alap szar) +pár venti hozzá, hogy kiépítsem a szellõzést (pár ezres darabja). Monitorral sokat bajlódtam, mert CRT minõsége sokat számít Il-2ben, de nem választhattam olyat hisz nehezen beszerezhetõ manapság 😄 Ennek jól utánanéztem, rájöttem hogy 19 coll szélesképernyõs lesz nekem való. Miért? 1440*900 a natív felbontása, amit jól lekezel ez a konfiguráció. Szép és jó a 22coll és afelett, de ahhoz már más konfig kell hisz borzasztóan megnõ a felbontás, lemondtam errõl a luxusról. Választásom egy ASUS VH196D lett. Ennek vásárlásával de sokat tököltem, fontosnak tartottam, hogy a képarányokat jól lekezelje más felbontásoknál. Ja ez 28e volt. Ebbõl csak a VGA volt használt, többi zsír új. Magam raktam össze + telepítettem így is spóroltam vagy 5e Ft-ot. Remélem tudtam adni egy elképzelést.

Zpogi
Az én 6850-em meg ilyet<#hehe>

Na viccet félretéve...Szerintem sem rossz.

Nekem ilyen OpenGL-ben:

û

Jobb képeim egyenlõre nincsenek a neten.

acidrain
Élsímítást (Antialiasing)hiányolom.

Egyébként jónak tûnik.

Relax99
Srácok én ennyit tudtam kicsikarni a 8600gt-bõl mondjátok el szerintetek milyen

Itt már megadtam a configomat amiben benne van a memória adatai is. A monitorom egy noném csöves amit annó jelképes összegért vettem (ingyért). A tápom ha nincs a leírásban, akkor csak majd holnap tudom megadni most nem otthonról írok 😉

Én ált. csak újban gondolkodom garanciával de olyan 80K-nél húzom meg a felsõ határt. Ha nagyon eldúrvúlna a helyzet akkor 120K de remélem erre nem kerül majd sor. A komplett gép mindig kompromisszumos és az építés talán "olcsóbb" hosszú távon.

Nálad gondolom alaplap adott... már csak egy jópofa Q9550 kell, és egy darabig elvagy! 😉 ( tavasszal lesz egy eladó! 😄 )

www.smart-bus.hu

Szepy, gondold át mik a lehetõségeid... ha tudunk egy tól-ig határt, hogy mégis mennyi az annyi, akkor könnyebb tervezgetni. Ami fontos:

- Mekkora és milyen tápod van?
- Mi a monitorod natív felbontása?
- Milyen, és mennyi memóriád van? MHz, méret.
- Tuningolni szoktál-é?
- Új gépet szeretnél, ha már váltasz, vagy jó a használt is?

Hirtelen ennyi... Akár dobd át ezeket privátban, és holnap szívesen segítek, ha tudok...

www.smart-bus.hu

A lényeg az összhangon van... e-mellé a cpu mellé hiába veszel drága vga-t, mindenhol cpu limited lesz.

Én azt javaslom, ha nincs elég pénzed komplett cserére, akkor ne variálj... felesleges ebbe már pénzt ölni...

Használtban valami normális P45-s alaplap kb, 15-20 ezer. Egy Q9400 25-30 ezer. Egy HD4890 kb 30ezer. Igaz, hogy használt, de ezek közül mind beszerezhetõ még garanciával, ennyi pénzért.

Ha új kell, akkor én mindenképpen ezt venném:

Cpu: Phenom II 955 BE. ( 33000.-Ft ) Ez megy 3.8GHz-t, jó pár évig tuti nem lesz cpu limited.

Alaplap: Giga 790X UD3P ( ebbe még jó a ddr2-s memória ) 22000.-Ft

Vga: Ha NV akkor GTX460. 1680x1050-ig elég a 768-s, efelett kell az 1GB-s. 40-50000.-Ft

Ha ATI, akkor használt HD4890 garanciával. ( kb. 30000.-Ft, de inkább kevesebb. )

Összességében én a toldozást nem javaslom... ha nincs elég pénzed, inkább spórolj még, és januárban válts, akkor lemennek kicsit az árak a karácsonyi hiszti után...

Nem kell félni az AMD prociktól... játékokban minimális különbségek vannak, azok is max fps terén, ami hulla mindegy. Minimum fps terén, ami ugye a mérvadó, fej-fej mellett vannak majdnem...

Ár/érték arányban szerintem AMD. Ha sok a pénzed, akkor Q9550 + HD6870 + SSD... 😊

www.smart-bus.hu