91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • RepeszElek
    Olvasom a szerencsétlenül járt Tu-154es tragédiáját a hírekben, és azt írják hogy a fékszárny ragadt be, de ez önmagában nem végzetes probléma,de azt nem részletezik mi lett volna a megoldás.
    A kiértékelt adatokból feltételezik, hogy a pilóta növelte a sebességet ugyanakkor gyors emelkedésbe kezdett emiatt kerülhetett a gép a kritikus állásszögbe, veszített a sebességéből és felemelkedés helyett a tengerbe zuhant.

Na jó de mit kellett volna csinálnia azt nem írják, pedig engem érdekelne, esetleg valaki tud erről valami hasznosat mit oktatnak ilyenkor?

Ez sem értem hogy a gyors emelkedés sebesség növekedéssel mért vezet áteséshez, gondolom nem gyertyába rakta a gépet...
    ( nem értek hozzá csak imádom a repülőket)
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2016.12.29. 11:13:14
  • VO101Tom
    Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)
  • Lysandus
    Áldott, békés Karácsonyt!
  • Solt
    Áldott Karácsonyt Uraim!
  • Valka78
    Boldog karácsonyt mindenkinek!
  • croatianus
    Áldott karácsonyt!

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.12.24. 19:39:24
  • lala42
    Boldog Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek.
  • tothgyorgy
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
  • Valka78
    Na végre!
  • mijki
    Békés boldog karácsonyt kívánok :)
  • sakkay
    Persze értem én mire gondolsz. De én nem is amolyan romantikus felhanggal írtam ám. Na most a megfogalmazás-VITÉZ. KI a faxomnak kellene ezt a címet osztogatni?! Az tzuti nem olyannak aki asztal mögött ül...ez a kiinduló pont. De ha már a végvári vitézeknél kezdjük hidd el Laca ugyanaz volt a motiváció. Amit meg nem kaptak meg, jól elvették az ellentől-vagy fordítva, de ez benne van.
  • LeonSilver
    Boldog karácsonyt skacok!
  • faxkivan
    Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.
  • feca1229
    Boldog karácsonyt kivánok mindenkinek!
  • faxkivan
    Egy kis hozzáfűzni való
    "nem igazán hallottam az Afganisztánt 5x megjárt Bercsényiseknél nagy osztásokról!"

Tudod azért ez érdekes,hogy a kívülállók sokszor hajlamosak kicsit túlértékelni ezen dolgokat. Nem kisebbítve ezen srácok érdemeit,de azért azt látni kell (Croatianus is nagyjából utalt rá) ,hogy az ott lévő melót nem miattunk a hazájukért végzik,hanem egyszerűen ki a pénz miatt,ki azért mert ez a szakmája és meg akarja mérettetni magát,máshol nincs is lehetősége,vagy szakmai fejlődése miatt. Eleve ezek a harcosok egy más világban élnek ,civil szemmel ,ésszel nem nagyon értheti ezt senki .Mondom ezt úgy,hogy van szerencsém személyesen ismerni jó pár veteránt nem csak közülük,hanem amerikai egységekből is ( még van egy heli pilcsis srác is az tetszene neked ) ,na szóval xarnak ezek a mindenféle elismerésre , a legtöbbjük az első év után amit aktívan eltöltött itt ott ahol vígan lövöldöznek egymásra az emberek ,rájött,hogy csúnyán át vannak baxva ,az összes "reklám" szöveg az nulla . Van egy ismerősöm ismerőse ,ezáltal nekem is ismerősöm, Don az megjárta Vietnámtól ,Afgánia,Irakig meg még a retek tudja hol nem volt az összes Usa keresztesháborúját ,aztán nem is olyan rég egy beszélgetésben ő is beismerte,hogy csóró talpasokat csak jóóóóóóóóóól kihasználják. Persze ez rátok nem érvényes ,hiszen ti más fajta melót végeztek ,bár a harcos az harcos . Nemrég jártam Szegeden és milyen a véletlen belebotlottam egy krapekba akiről semmit sem tudtam ,de jól elbeszélgettünk ,aztán spanok lettünk (sok whisky után) ,másnap mondták ,hogy tudod kivel ölelkeztél? Tán még te is tudod kiről van szó ,majd privátban megírom,na szóval nemzetközi hírű,vagy hírhedt zsoldos a lelkem,itthon is közismert a ti köreitekben. Na az érdekes tanulmány volt ahogy ezek az emberek viselkednek ha olyanokkal vannak együtt akik egyívásúak velük és értik az életüket. Volt ott exkommanó ,felderítő ,aktív rendőr ,tán még légiós is . Szóval ezeknek ez a melójuk,semmivel sem érdemelnek többet szerintem mint egy orvos,vagy nővér ,vagy pék ,vagy a faxomtudja ki, ha meg majd ne adja az ég a hazáért , a családért kell megmutatni akkor (ezt bizton állíthatom) majd sok orvos ,tanár ,pék, (akik oda fognak állni ha kell ) is ki fogja érdemelni a legmagasabb elismerést,ahogy mindig is volt ha a szükség úgy kívánta.
  • Papa01 #86599
    Boldog karácsonyt az uraknak! :)
  • sakkay
    Na igen. Mondjuk itt van ezTörténete.
  • croatianus
    Továbbra is az a kérdés, hogy te melyikről beszélsz. Mindazonáltal a valóban legitimnek sincs semmi köze a jelenlegi magyar államhoz (olyannyira nem, hogy tudtommal ma is törvény tiltja a cím használatát). Bár az ezeréves alkotmány alapján állóhoz is amiatt volt köze, hogy annak kormányzója volt egyben a főkapitány is. Minden tiszteletem a Bercsényiseké, hiszen nyilvánvalóan a legeltökéltebben teljesítik annak utasításait, akinek fölesküdtek, és joggal várják az elismerést - attól, akinek ezt az esküt tették. Azonban szerintem egy független kvázi lovagrendnek megvan a joga ahhoz, hogy mákültetvények őrzését, és sziáé/moszad/SzA/halivúd/kituggyamégmi bugyraiból előbújt csináltellenségek "jópartneri" kergetését ne feltétlenül ítélje meg a saját céljainak előmozdításaként (persze attól még lehet, hogy annak tekinti, nem tudom).
    Mindenesetre a bohóckodósoktól nem nagy veszteség, ha nem kapnak semmit. Belőlük így hirtelen kettőt találtam: link, link.
    Ez pedig a jogfolytonos: link
    Hozzáteszem, amúgy gőzöm sincs, miféle csinovnyikoknak melyik osztott mikor és micsodát. Vitézi telket gondolom egyik sem nagyon van hívatva osztogatni, hacsak nem valamelyiknek valami ingatlanos a "Főkapitánya".

Egyébként van minekünk királyunk is, de gondolom tőle sem kaptak semmit még a Bercsényisek: link
  • VO101Tom
    Akkor az egyikkel a négy közül. Azt sem tudtam, hogy van belőlük négy. Nem volt főherceg az tuti :)
  • sakkay
    Nekem inkább a cím adományozásával van a gondom. Mondjuk a kritériumokkal..vagy azok hiányával. Ne csinovnyikoknak osszák bakker!!!! Pl. nem igazán hallottam az Afganisztánt 5x megjárt Bercsényiseknél nagy osztásokról!
  • croatianus
    A kérdés, hogy melyik " főkapitánnyal". Vagy négy "Vitézi Rend" is létezik jelenleg.
    Azonban a valódinak tudtommal József Árpád főherceg (Joseph Árpád Benedikt Ferdinand Franz Maria Gabriel von Habsburg-Lotharingen) a főkapitánya.
  • sakkay
    MAjd ha majd megint beindulnak a nagy repülések valamelyik szimmel.
  • sakkay
    Gondoltam, hogy vágni fogod mi a bajom az ilyenekkel. De majd mondok én is sztorit.
  • VO101Tom
    Oké, majd TS-en akkor. Néhány alkalommal találkoztam én is a magyar főkapitánnyal, amikor Szentgyörgyi Dezső az egykori pilóták emlékére táblákat avatott, szerintem nem lesz nagy véleménykülönbség köztünk :)
  • VO101Tom
    Régi IL2-ben az =FB= squadban sokat repültek, a világ legelső légiharc világbajnokságát =FB=VikS nyerte meg, én onnan ismertem az =FB= squadot, de VEF-en, régi online warokban is kemény ellenfelek voltak. Kifejezetten Loftra nem emlékszem, de annyian voltak mint az oroszok, ez nem is csoda :) Egyébként VikS is a BoS csapat tagja volt, Moszkvában sokkal természetesebb volt ez, hogy akik nagyon rá voltak kattanva a játékra anno, azok sokkal könnyebben tudtak elhelyezkedni ebben a játékiparban. Úgy tudom, hogy neoqb is IL2 virtuális századokban repkedve kezdte, aki aztán a ROF alapjait csinálta meg.
  • faxkivan
    Mond már:))
  • sakkay
    Húúúúú de tudnék mondani valamit a "vitézi rendre" de majd egyszer talán ts-en.
  • PhantomAss
    Hogyne számítana. Ha esetleg szembejön a neve valami repszimben akkor tudom hogy viszonyuljak hozzá.
  • VO101Tom
    Igen, Albert "Loft" Zhiltsov. Project managerként minden döntésért ő volt a felelős, de az unlock kampányról olvastam, hogy az kifejezetten az ő ötlete is volt. A kitüntetéses dolog viszont nem ennyire egyértelmű, azzal nekünk is volt itthon problémánk, a vitézi rend minket is megkért anno, hogy ne osztogassuk virtuálisan se a vitézi címert. Úgyhogy mi is levettük a weblapról. A többivel nem volt gondja senkinek, vagy csak lehet, hogy nem jutott el a weblapunk oda, ahol ezeken rugóznának.
  • feca1229
    Talán Albert Ziltshov a neve. Ha jól emlekszem.
  • feca1229
    Számit?
    Amugy nem tudom. Máskülönben lehet, hogy egy nagytudasu értelmes faszagyerek csak itt a BOSban nem szerették. Nem akartam róla ismeretlenül csunyan irni mert az sem szép dolog.
  • PhantomAss
    Amúgy Loftnak mi a 'becsületes' neve?
  • feca1229
    Amiket Loftrol halottam az csak rossz volt eddig! nekem úgy rémlik, hogy ez a unlock dolog is ő hozzá volt köthető, Ő nem akarta ezt elengedni. A baj ott volt, hogy mikor valaki kipenget 50-70 dollárt egy játékért az joggal várhatja el, hogy tip-top legyen minden! A másik nagy hülyesége pedig az volt mikor volt ez a kampány jellegű unlock dolog akkor pedig nem igzai kitüntetést kapott az ember hanem ilyen játék, meg kitalált medálokat, aztán mikor szóvetétték a játékosok, hogy mi ez, akkor Loft annyit mondott, hogy csak nem gondoltátok, hogy tényleg szovjetunió hőse medálokat fogunk osztogatni, azért az életben nagyon keményen megkellett küzdeni! Kicsit túljátszotta a szerepét, sok ember szerint, hiszen senki sem vitatja el egyik oldal hősetetteit sem, csak azért a régi IL2 -ben jobban ment ez kitüntetés s kampányban! Még nagyon sok mindent hoztak fel Lofttal szemben. Én személyszerint nem nyomtam végig a BOSban a kampányt, ha úgy van multizok, csak nem mindig van rá időm! Nekem biztos nem lett volna türelmem végig unlockolni a kiegészítő fegyvereket meg a skineket! Megis szüntették mivel folyamatosan visszatérő forum probléma volt, pedig erre is azt mondták, hogy nem fogják mert nem tudják és nem is akarják megszüntetni meg amúgy is ez tök jó dolog ebben a játékban.
    Lofttal egyszerűen annyi volt a gond ez az én véleményem, hogy nagyon a Wartündér meg a többi ilyen ororsz játék bűvkérében élt! Még néha nyomom a World of Tanks-ot, na ott tipikusan ez van! Van egy alap tankod aztán ahogy haladsz előre úgy tudod fejlesztgetni a tankod! De az egy igazi árkád játék 15-15 ember egymásnak ugrik 15 perc jut egy játékra de igazából csak 5-10 percig tart mert addig halomra lövik egymást vagy elfoglalják a bázist! de strukturában ugyen ezt akarta Loft is szerintem! Megveszed, repülsz, szkint kapsz érte aztán bombákat és szárnygépágyút! Ezt a hülye f*szt...
    Bocs az OFFért
  • faxkivan
    Én csak aszondom hogy amire ráteszi a kezét a 3X7 abból nem lesz népünnepély. A Rof ot nyúlták,a Bost nyúlták oszt mi lett belőlük. A reptéri kóbor kutyát nem érdeklik ezek(már mint nagy tömegekben) egyedül a CLOD ami sokakat vonzz. Gyanítom muszáj volt valami pénzkereset után nézniük mert ezeddig hallani sem akartak a CLOd ról ,de ,hogy ez a Bos nem váltotta be a reményeiket így csak jóó lesz ez .Pedig több van a BOS ban sokkal,nem is értem miért nem arra gyúrnak rá,hogy egy valódi kifinomult szim lehessen.
  • VO101Tom
    Mi is Loft távozásához kötöttük ezt a hirtelen változást (elmúlt pár évben már egy-két alklalommal megkörnyékeztük őket, mindíg elutasítottak), de állítólag az Ubisoft-al kötött 5 éves szerződés lejárta miatt nem foglalkoztak korábban azzal, hogy TF hivatalos fejlesztőcsapat legyen. Sokkal bonyolultabb lett volna, és az ubisoft is rengeteg pénzt leszedett volna a haszonból.
  • VO101Tom
    Becz Laci ügyét nem ismerjük, de amit itt sg-n írt, az alapján a saját ügyvédje mondta, hogy azzal jár a legjobban, ha lemond a cégéről és ott a saját munkatársaival volt a vitája, nem a kiadóval. Ott valami komoly tartozások lehettek a háttérben, lehet, hogy a kickstarteres visszatartott pénzek miatt. Nem tudjuk, ő nem beszél róla, úgyhogy ez csak találgatás.

Érthető, hogy sokakban ez az első dolog ami felmerül, hogy esetleg minket is kiforgatnak majd, vagy ennek az egésznek a lényege, hogy elkapcsolják a TF-et. Nos, ami a lekapcsolást illeti, semmi logika nem lenne benne, sem Jason sem az 1C nem fizet nekünk előre, csak abból a pénzből kapunk majd (korrekt) részesedést, amit az eladások után kapunk. Viszont abból kapnak ők is. Nekik ez win-win szituáció. Ami a szerződést illeti, Augusztus óta tartottak a tárgyalások, az a kanadai faszi aki a mi tárgyalónk volt, eléggé megharcolt ezért, hogy olyan papírt írhassunk alá majd januárban (ez a mostani csak előzetes megállapodás, meg kell alapítani a céget, és annak nevében aláírni a véglegest), ami biztosítja, hogy nem tudnak kitenni minket a fejlesztésből, és ha sikeres lesz a TF5, akkor még további patcheket is csinálhatunk. Ha azok is sikeresek, akkor meg majd tárgyalni kell a folytatásról tovább, de ha sikeres, akkor nincs ok miért ne lenne folytatás. Az 1C legelső ajánlata nyilván elfogadhatatlan volt, de a tárgyalásoknak nem is az a lényege, hogy azonnal aláírjunk bármit. Buzzshow öccsének van valami orvosi berendezésekkel kereskedő világcége, tőle "kaptuk kölcsön" a céges ügyvédjüket. Ő fogalmazta a szerződést is, elég nagy tapasztalata van nemzetközi üzleti jogban. A mi cégünk kanadai lesz és a szerződés alapján az amerikai jog alapja minden vitás ügy rendezésének (Jason is amerikai). És van még jó pár kitétel a szerződésben, amiről már nem beszélhetek. A lényeg, hogy ennél jobban nem tudjuk bebiztosítani magunkat. Ami az oroszokat illeti, Jason mondta, hogy meglepődtek, hogy ennyire profi társasággal akadtak össze, elsősorban mert nem szivárgott ki semmi a tárgyalásokról (oroszoknál általában minden újdonság fent volt már aznap a sukhoi.ru-n), másrészt a szerződés tartalma miatt. Szóval szerintünk az 1C-től nem kell félni.

Ami egymást illeti, nos, ott persze, lehetne arról szó, hogy egyik-másik ember ki akarna túrni valakit a fejlesztésből, de mi elég régről ismerjük egymást, és a cégünk alapító szabályzata sem teszi ezt egyszerűvé. Eleve a közel húsz tag többségi döntése kell bármihez, viszont nehéz elképzelni, hogy az effekt programozó gyerek ki akarná tenni a 3D modell készítőt, mert ha nem lesz 3D modell a játékban, akkor milyen effektet akarna eladni egymaga ugye? Sok terület van, mindenki a maga szemétdombján kapirgál, de egymásra vagyunk utalva, hogy közösen mit tudunk letenni az asztalra. A 3D department-nek meg én vagyok a feje, itt nem fog lázongani senki
  • GPx8
    Itt is megemlékeznek a TF-ről:
    A Ton of Good News for IL-2 Sturmovik Pilots
  • feca1229
    Bár ameddig Jason csak a ROFban volt benne addig nagyon normálisak voltak. Itt a BOSal mentek el a dolgok meg leginkább mikor LOFT ugy érezte hogy csak neki lehet igaza, és Ő láthatja csak jól a helyzetet. Most nem azt mondom, hogy a LOFT volt a patásördög de a köcsög hozzáállásért szerintem Ő volt a felelős!
  • feca1229
    Tulajdonképpen már hallottunk ilyet a mig-21 és a szerbek ugye.
    Beczlt ott ugye kiforgatták.
  • faxkivan
    Dehogy sietek:))Nincsen nekem semmi sürgős dolgom a világon.:))
    De ez mindenképp várakozással tölt el,hisz annó beszéltünk róla,hogy ha meglenne a forráskód ,akkor micsoda lehetőségek volnának ebben a szimben. Bár a 3X7 miatt kicsit vegyesek az érzéseim,ezek még képesek oszt lenyúlják a dolgaitokat. Szerződéseket kár lobogtatni ,ez olyan mintha a kínainak mutogatná az ember ,hogy le van védetve a terméke. De ez csak amolyan rosszindulat feléjük számomra ,ne legyen ilyesmi:)