91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ahova nézel, arra a területre dolgozzon a proci, az egy jó felhasználás lehet. Ötletes. Arra is jó lehet, ha ahova nézel, oda viszi a kurzort, és ezzel "kapcsolgatsz" mondjuk.
  • LeonSilver
    Igen :D Minden cigány a maga lovát dicséri ... nyilvánvalóan nem fogja azt mondani, hogy egy ótvar és azért akarja eladni, mert rábaszott, mint a kovács az ujjára...:D :D
  • Lysandus
    Tudtommal a szemmozgáskövető max a fejmozgás követő kiegészítésére jó. Legalábbis a VR sisakok fejlesztői erre szeretnék használni (pont a Tobbii-ról van szó itt:

Eye tracking and StarVR

A lényege, hogy ha tudják, hogy a user hova néz, ott magasabb lehet a felbontás. Optimalizálni lehet a teljesítményt, legalábbis ezt remélik.
  • VO101Tom
    "tapasztalatom szerint"... 40000 forintja múlik rajta. Nyilván ezt hazudja :/
  • LeonSilver
    " jobb, mint az TrackIR" ezt azért elég erősen megmosolygom..
  • VO101Tom
    Hogy mennyire megbízhatóan működik, azt nem tudom, de ha csak a működési elvét nézed, repülős (akármilyen) fejmozgás követéshez nagyon szar lehet. TrackIR-nél, alternatív fejmozgás követőknél a FEJ mozgását viszi át a monitorra. Attól, hogy elnézek oldalra, még körbe tudok nézni a monitoron. Szemmozgás követéssel ezt nem lehet megoldani. Most gondold végig, ha ránézek valamire a monitoron, akkor ez úgy érzékeli, hogy fordulni akarok, és odébb rántja? Ha korrigálok, akkor meg megint odébb rántja? Én tuti kivágnám az ablakon 10 perc után :) És a szemmozgás csak két tengely (ha a szemgolyók helyét érzékeli, akkor esetleg több). TrackIR meg 6 DOF...
  • RepeszElek
    köszi! :)

Amúgy nem lustaságból nem kerestem rá csak a ti véleményetekre vagyok kíváncsi de ezek szerint még nem túl elterjedt a cucc
  • PhantomAss
    Még nem is hallottam róla, de rákerestem. Van róla videó a Yt-on is (pl. DCS alatt), meg fórum is.
    Van aki azt írja amióta megvette fölösleges a TR mert nem kell kábel, sapka.
    Van aki azt írja jobb a TR
    Itt egy videó pl:

Itt meg a fórum:
    fórum
    Van egyébként a TR-hez hasonló más eszköz is, bár személyes tapasztalatom nincs vele:
    EDtracker
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.09. 08:11:34
  • RepeszElek
    Kíváncsiságból kérdem erről tudtok valami véleményt mondani?

http://hardverapro.hu/apro/tobii_eyex_elado
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2017.01.09. 06:34:53
  • VO101Tom
    Settings alatt a grafikai beállításoknál van egy ilyen, hogy Anti-Epilepsy filter. Annál ne legyen pipa.
    Ubisoft tetette bele, ez furcsa grafikai hibákat tehet a monitorra, és a gyorsan vibráló grafikai elemeket lassabb szaggatásra váltja, hogy aki epilepsziás, az ne legyen rosszul a monitort nézve. Alapvetően elqrt ötlet és megvalósítás, azonnal ki kell kapcsolni.

ATI kártyával a grafikai beállítások full screen opcióknál próbáld ki a Pseudo módot is, rég volt már, nem emlékszem melyik kell neki (full screen, pseudo, window), de tudom, hogy ATI-nál ezt próbálgatni kellett.

Ha már szóba került az anthropomorphic control-t is kapcsold ki, az a játék relizmus beállításoknál van. Az azt szimulálná, hogy a pilótának két keze van, és egyszerre csak két eszközt enged használni (anno nem volt hotas), viszont a joystickok rengeteg fals jelet adnak, 1-2%-os remegés a gázkaron már "lefoglalja" a rendszert a gázkar számára, és az egész vége az, hogy nyomkodod a gombokat a kabinban, és van hogy működnek, van, hogy nem. Mindenhol ki van kapcsolva.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.01.08. 12:02:45
  • hrundibaksi
    Az mi?
  • Solt
    Mondom, hogy szokott! :)) Gondolhatod, hogy nem találtam csak úgy ki... :)
  • faxkivan
    Mondom ,hogy nem szokott.Nézd meg akármelyik videómat sose volt ilyen gond. Azért nem értem.Bár nálad minden előfordulhat az igaz:)
  • Solt
    Konkrétan minden alkalommal elmászik nálam, kell hozzá kb 2-3 perc és pár élesebb forduló. Ragozhatjuk a dolgot, együtt lehet élni vele, de ettől még egy létező dolog, és zavaró is tud lenni.
  • VO101Tom
    Nincsenek még dátumok, Steamre "hamarosan" fel fog kerülni.

Nemtom, a fejmozgással nekem trackIR-nél nincs bajom. És középre igazítani sem kell állandóan, mondjuk én lövéshez legtöbbször gunsight módot használom. Van, hogy elmászik, de abszolút kezelhető. A hivatalos clod bugtrackerben egyetlen bejegyzés van a fejmozgásra, hogy a 109-esben a kabin tetején a virtuális dobozt nagyítsuk meg, ahova a fej mozoghat. De ennyi. Senki nem írja hogy használhatatlan lenne a fejmozgás követés, vagy hogy lecsúsznának a székbe, és nem tudnak onnan visszajönni (több száz ticket, több ezer bejegyzés alatt). Úgyhogy én arra tudok gondolni, hogy a te beállításaiddal lehet valami, pl. miért nem működik a nézet középre igazítás alapból (reset view), vagy ha trackir-t használsz, akkor miért nem mozog függőlegesen?
  • faxkivan
    Én nem is értem ti miről beszéltek. Odahajol az ember a revihez és kész. Vagy ha nagyon elmászik (ez emlékeim szerint nagyon ritka volt),megnyomja a joy on a center re kalibrált gombot és minden helyreáll,ez még egy másodperc sincs.
  • Solt
    Ismerem, nálam is előjött... biccentesz egyet a fejeddel és akkor visszaáll.
  • PhantomAss
    Tom, arról nincs esetleg infód hogy a steames Clod mikor kapja meg a TF peccset? Vagy már el is érhető?
    Most nincs időm megnézni de ha elérhető lesz akkor gyorsan felrakom.

@Solt,
    igen, gondold el hogy légiharc közben egyszer csak lecsúszok az ülésen és nem látok semmit. Soha senkit nem sikerült lelőnöm, és csak a Messzernél jött elő.
    És az a fura hogy az elején jó, de pár perc után elmozdul.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.07. 11:45:20
  • Solt
    Pedig az tényleg gond, hogy TrackIr használat mellett elcsúszik a revi... indulásnál belövi az ember, aztán ahogy forgolódsz és visszanézel, nem lesz középen. Ilyenkor egy gyors biccentés és helyre áll, csak ugye a harc hevében ez elég zavaró. Gunsight nézet esetén nincs ezzel gond, akkor fixen középen van.
  • VO101Tom
    Nem nézlek hülyének, de ha azt mondod, hogy hat éve nincs revid, pedig de, akkor most mire gondoljon az ember? Kapcsold föl bakker
    Ööö.. valami rémlik, hogy volt ilyen gondja valakinek (szorri, nem emlékszem már, hogy neked volt-e), hogy manőverezés közben "lecsúszott" a székben, és a revihez nem tudott visszaemelkedni, de ha jól emlékszem ott valami spéci dolog volt, hogy az illető letiltotta a TrackIR függőleges tengelyét és csak körbenézésre használta, és ezért nem működött a centerezés gomb. Egyébként a pilóta fejét gombbal is lehet mozgatni a kabinban is, de az meg macerás, légi harc közben nincs is rá idő.
  • PhantomAss
    Tom, azért ne nézz hülyének...:) nem ma kezdtem repülni a szimekkel.
    Tudom hogy segíteni akarsz és félre ne értsd, nem a játékot akarom szapulni, vagy a ti munkátokat. Tudom hogy nagyon sok időt és energiát beleöltetek, és biztosra veszem hogy nagyon jó játék lett, csak nekem elment a kedvem már tőle. Hogyha esetleg úgy vetted ki a szavaimból akkor bocsánat, eszembe sem jutna téged vagy bárkit is megbántani innen a fórumról!
    A revivel az a bajom hogy félig látszik csak de nem oldalt, tehát nem azért mert a pilóta nem hajol oda, hanem olyan mintha le lenne csúszva a pilóta az ülésben, és ezért csak a célkör alsó felét látom. Bármit csinálok ez így marad, tarckir nélkül is. És így nem lehet célozni.
    Fogalmam nincs mi lehet a probléma, már itt a fórumban is kérdeztem régebben de senki sem tudott segíteni, a neten is kérdeztem a fórumokban de úgy látszik hogy ez valami spéci egyedi probléma nálam.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.06. 21:40:59
  • VO101Tom
    Revi célkör az van a játékban, csak fel kell kapcsolni. Ha az a gondod, hogy meszában nem közepén néz át alapból, akkor vagy odahajolsz trackIR-el, vagy megnyomod a gunsight gombot, és akkor a revire fókuszál. Az miért lenne a játék hibája, ha ilyen dolgokat nem találsz meg? Fogadok DCS-ben sem úgy repkedsz, hogy azt sem tudod mi van a controlsban...
  • Klusi86
    Köszi a segítséget
  • VO101Tom
    Igen, a C:\Users\-név-\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD alatt van a conf.ini, abban az [rts_mouse] szekcióban van érzékenység. Nálam 1.0 az XYZ tengelyre is.
  • Klusi86
    Ok, értem, köszi. Egérérzékenység állításról nem tudsz valamit, esetleg valami config fájlban nem lehet átírni?
  • VO101Tom
    A default skineken biztos nem lesz horogkereszt, mivel a clod továbbra is az 1C tulajdona, és Oroszországban is és Németországban is a miénknél sokkal szigorúbban tiltják a használatát. A játék az nem történelmi dokumentum vagy kiállítási tárgy, az egy szórakoztató termék. Nekem egyáltalán nem hiányzik a gépekről, nem ettől lesz egy gépfestés jó vagy sem, de a játékosok olyan egyedi skint használnak amit akarnak, ahogy eddig is.
  • PhantomAss
    Nekem olyan, mi ebben a túlzás?
    Nem arra gondolok hogy bugos hanem hogy SZÁMOMRA nem látszódik hogy kijavították bolna azokat a hibákat amik baromira idegesítettek akkor is, pl, nincs a reviben célkör, stb.
    Azóta sem találtam rá megoldást, és nem is érdekel már.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.06. 19:12:25
  • Klusi86
    Clod-nál az egérérzékenységet lehet állítani? Mert ha át kell ülnöm lövész pozícióba, akkor valami hitvány lassúsággal lehet kezelni vele a géppuskát.

Tom: Tudom, hogy hírzárlat van a patchekkel kapcsolatban, illetve csak dev. update-ből tudjuk meg mi lesz a következő javítások újdonsága, de egy kérdést megér: Történelmileg hiteles szkinek lesznek, mint a Zpogi által betett képen szvasztikával vagy cenzúrázva lesz?
  • LeonSilver
    paszmek Pogi... beszarok ezen a "barokkos túlzás"-on :D
  • VO101Tom
    Múltkor kerestetek könyveket, nekem ma hozta meg a postás ezt: Az Ász és a Polihisztor / új köny vitéz nemes Molnár László és Dr. Nemes Molnár Gyula emlékére. Sok korábban nem látott fénykép is van benne, de ami igazán érdekes, Molnár László frontról hazaírt levelei, vagy a légi győzelmi jelentései, amikben a bevetéseit meséli el. A könyv második felében az édesapjáról van szó. Nagyon jó könyv, mindenkinek ajánlom. (megrendelni a sarkady.sandor(kukac)nyme.hu -e-mail címen lehet, közvetlenül a szerzőtől, ha valakit érdekel).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.01.06. 13:31:23
  • PhantomAss
    Sajnos ez így van, ha valakit nem köt le a dogfight akkor a DCS sajnos nagyon hamar unalmas lesz, ahogy írod.
    Én is látom sajnos hogy egy-két szerver van csak ahol ugyanaz a pár ember repked, szóval ez sajnos nem olyan mint régen az il2.
    Annak nagyon örülnék ha a P-51B és Fw 190 A megjelenne később a Clod-ban, akkor tuti hogy elővenné, ezek a gépek is nagy kedvenceim, meg persze ha a vr támogatást is megkapja. Ezt nagyon várom!
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.06. 08:04:25
  • VO101Tom
    Normanida map az menni fog 1.5 alatt is, vagy csak 2.0 beta alatt? Mikor lesz végleges EDGE 2.5? Egyébként ne érts félre, én sosem mondtam, hogy a DCS rossz lenne, nekem nem kell bizonygatni, hogy milyen, én csak azt mondtam, hogy század repülésekre egyszerűen nem alkalmas. A kevés géptípus a repülhető feladatokat szűkíti le a dogfight szerverek szintjére, a szar netkód meg a játékosok számát. És a gyakorlat is ezt igazolja, pár fős dogfight szerveren kívül nincs is más, pedig az ACG-sek il2 alatt 50-80 fős online warokat szerveznek, nem mondhatni, hogy nem értenének hozzá, vagy hogy nem lenne igény rá, egyszerűen DCS-ben nincs más. Azt meg azért elég hamar meg lehet unni, ahogy az iskolakörözés is jópofa amíg heti 1-2 órára jut gépbe az ember, 1v1 is jó móka időnként, de ha valaki többet repül, akkor ez nagyon gyorsan kevés lesz.

Offline tartalomban, hadjáratban mindkettő elég gyenge, clodban egyik fő csapásirány az offline tartalom fejlesztése lesz, mivel jól tudjuk, hogy az online játékosokhoz képest nagyságrendekkel többen vannak akik offline repkednek. Ami vicces viszont, hogy az interneten a reklámot viszont elsősorban az online pilóták csinálják, szóval nem lehet egyik vagy másik oldalt sem elhanyagolni.

Musztáng TFS 5.0-ban biztos nem lesz, a későbbi térképeken -ha lesznek későbbi térképek- viszont a P-51B és Fw 190 A mindenképp.
  • VO101Tom
    Na ja, ez mondjuk teljesen igaz. A steames verzióhoz képest a TF 4.312 elképesztő mennyiségű javítást és extra tartalmat adott a játékhoz, kezdve azzal, hogy win8 és afölött a steames alapjáték el sem indul...
  • PhantomAss
    A Normandia mapot 1q 2017-re ígérik, és azt mondják h szinte biztos hogy tartani tudják ezt mert már majdnem készen van. Az új árnyékolás ))% ban kész, apróbb finomítások vannak hátra.
    Tudom, ezeknek azt sem lehet elhinni amit kérdeznek, de azért csak kiadták a spitet is év vége felé ahogy ígérték.
    Szóval én nem tartom lehetetlennek hogy hamarosan megjelenik.
    A netkód az valóban szar, erre rá kellene feküdniük, de azért reménykedem hogy idővel még jobb is lesz. Vagí mikor pár sor csetet beírsz és elkezd laggolni az egész játék és újra kell indítani...vagy amikor rákezd a légvédelem és leesik az fps...
    Igen, ezek hatalmas hibák.

Lacához visszakanyarodva, számomra nem unalmas a DCS, persze tudom hogy neked a szíved csücske a Clod, az angliai csata, és sokat repültél vele anno.
    Az én kedvencem viszont a P51 és a D9, és a DCS-ben vannak legjobban kidolgozva, ezt megközelíteni sem tudja más szim ma a piacon, és szerintem ez így is marad egy ideig.
    Én így is élvezem az online harcot, amikor 3-4 gép egymás után felszáll az olyan mintha tényleg ott lennél a reptéren, brutális hangjuk van.
    Meg nekem igazából elég ennyi gép is, mondjuk egy B25 még jöhetne, a németeknek meg úgysem volt nagyon bombázójuk 44-45 körül, mondjuk a Ju 88, de ez nem lényeg annyira. Ez a légiharcra van kihegyezve.
    Meglátjuk mi lesz, jöjjön ki a Normandia térkép minél előbb.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.01.05. 21:24:47
  • Zpogi
    Az, hogy a CloD olyan szar lenne, mint 6 éve,meg hogy vesződni kellene vele, ez eléggé barokkos túlzás...
  • VO101Tom
    Hát igen, ha belegondolok, hogy Normandiát csak a Hormuzi-Szoros térkép után akarták kiadni, akkor ebben az évtizedben nem lenne ww2 térkép (sanszos, hogy így meg Hormuz nem lesz 2020 előtt, de csöves gépeknek legalább van Nevada, amin el tudnak szórakozni :/ )
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.01.05. 21:05:21
  • Zpogi
    Az epilepsziaszűrő ki van kapcsolva? Mert az tud ilyen kellemetlenségeket okozni.
  • faxkivan
    Érdekes,hogy megoszlanak a vélemények mindegyik szimről. De ami tény,hogy egyedül jelenleg csak a CLOD tudja hozni összességében azt amitől élvezetesen lehet multiban harcimarcizni. + megvan benne aránylag rendesen a fizika,a gépek egészen jól paraméterezettek hála a TF nek . Persze van akit ez a része nem érdekel ,van aki mást helyez előtérbe,pl ott a DCS ami ugyan sok tekintetben jobb ,de engem a hideg ráz tőle,mert xarrá unom,untam magam benne. A BOS is nagyon jó progi lehetne,mert szép és van benne potenciál,de mint tudjuk pont meg vannak a gyengéi is főleg a multi tekintetében. Mert AI kat lövöldözni lásuk csak be nem egy felemelő dolog,legalábbis sokan így vagyunk evvel.
    Tudom azt is,hogy sokan azért nem multiznak pl a CLOD al mert mondjuk egy atagon xar célt repülni ,és vagy nincs idejük,vagy kedvük azt a rengeteg órát beletenni (ez is érthető) ami ahhoz kell,hogy eredményes legyen a polgár. Oszt jönnek a megszállottak akik napi szinten 2-3-4-5 órát is elkaristolnak vele és bezony bedarálják az egyént.
    Plusz most jutott eszembe egy örök érvényű igazság amit annó a PUMA fórumon olvastam ,már meg nem mondom kitől.
    " vannak a jó "pilóták" és vannak a xar "pilóták" " Ezt mindig is imádtam:))
    Utoljára szerkesztette: faxkivan, 2017.01.05. 19:34:49
  • LeonSilver
    Tom. Csak gondolj bele abba, hogy 2010-ben jött ki az A-10C. Ehhez adták a Nevadát, amit aztán hamar töröltek is. Több, mint 6 (hat) éve hegesztik.... nevetséges!!
  • hrundibaksi
    Csak a CloD-nál!