IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kisebb szárnyfelület....., volt egy zseniális találmány az "Emilkébe" beépítve, úgy hívták, hogy orrsegédszárny.
Érdemes elolvasni Babusa Mihály könyvét.
B&Z, vagy forduló harc, "partiban" voltak.

D9

Köszönöm! <#awink>
Hali Tom!
Az IL2-ben is tapasztalhatsz hasonló jelenséget a I-16, esetében. Ratánál kis sebességen bal fordulónál hajlamos bepördülni míg jobbosban stabilan tartja magát de, kissé nagyobb ívben fordul. Ez szerintem a rövid és kis felületû szárny, valamint a gép méreteihez képest viszonylag erõs hajtómû miatt van. Nem értek annyira a Bf-ek lelki világához mint te, de lehet hogy ez esetben is hasonló a helyzet. Egy gyengébb motorhoz tervezett sárkányba beraktak egy erõsebbet és ezért jelentkezik az említett jelenség.Ha jól tudom pont az Angliai csata idején jelent meg az erõsebb DB hajtómû amit a már meglévõ gépekbe szereltek. Plusz ne feledd a messza csak magassági trimmel rendelkezik míg a hurri/spit magassági és oldalkormány trimmel rendelkezik ezért jobban kilehet egyensúlyozni ezért nem olyan látványosan jelentkezik. Valószínû emiatt nem vette észre a tesztelõ emberke.
😄 Minél kisebb a felbontás, annál nagyobb teher van a procin...

www.smart-bus.hu

Az enyém eladó lesz a tavasszal... <#vigyor2>

www.smart-bus.hu

szekelyland
Ááá,nem olyan gáz, sztem 800*600 on élsimítás nélkül és textúra nélküli földdel simán viszi majd...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Nem hiszem, hogy ez lenne a dolog mögött. Egyrészt, ha a második világháborús gépeknél ez olyan jellemzõ dolog lett volna, már nem egy helyet lehetett volna errõl olvasni. De semmi. A másik dolog, ami nekem nem tetszik, hogy -ha igaz amit a csóka ír-, akkor miért csak a mesza csinálja ezt, és a Hurri nem? Annak nincs forgatónyomatéka? Annak nincs légellenállása? Arra nem vonatkoznak a fizika törvényei?

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
az nem baj, a 8400-ast is használtan vettem
sõt szinte mindent...😊

GOOBY, pls

Na szerintem ez pont egy "határeset" konfig. Meg kéne várni, hogy muzsikál majd rajta, és akkor lehet továbblépni...

Ha a proci kevés, akkor, ha jó az alaplapod, csak beledobsz egy Q9550-t. Ha tévedek, és nem lesz jelentõs különbség a 2 vs 4 magos procik közt, akkor csak vga-t kell cserélned. GTX560-tól felfelé bármit... A GTX460-t a felbontásod miatt már nem ajánlom.

Ár/érték arányban a Q9550 kiváló választás, fõleg, hogy ez kompatibilis az alaplapoddal. Hátránya, hogy valószínûleg már csak használtan kapható. ( bár ez nem biztos )

www.smart-bus.hu

Ugyanilyen a gépem, csak a VGA GTX460-as.
Igazából nem tervezem a CoD miatt erõsebb proci beszerzését, de lehet, hogy 4gigáig felhúzom, ha nagyon gyík lesz (AC Alpine Pro 7 hûtõ van rajta).
A RoF stabil 45-50FPS-sel megy, szinte minden maxon (2x AA, 1680x150)

Savas: köszi a videót, de a motorozás sajnos már csak az elõzõ életembõl megmaradt szép emlék... 😞

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
egy kérdés mindenkihez:
lehet hogy kicsit fejleszteni kell a gépemet (a cod miatt 😄)
most egy c2d e8400~3.6ghz, nv gtx260 és 4gb ddr2 ram van bent
szerintetek mit kéne cserélni-ha kell egyáltalán?
ha a procit, akkor az laplapot és a ramot is ki kell dobni...
szerintetek melyik a legobb 4 magos intel proci ár/érték arányban?
ugyanígy milyen alaplapot/videókártyát ajánlotok (1920*1200)?
(videokártyából csakis nv)
mindenkit szívesen meghallgatok
köszi

GOOBY, pls

Ez a régebbi játékokra igaz is, de egyre inkább az a tendencia, hogy bizony meghálálják már az újabb játékok a több magot. ( pl ArmA2, RoF ) Az MHz "verseny" viszont továbbra is áll...

Azt meg ne feledd az ilyen tesztek olvasása közben, hogy a listákban szereplõ játékok általában a csili-vili kategóriát képviselik, vagyis jóval inkább a vga-tól függ, hogy mi az eredmény. Ezért nem is nagyon látni 100% körüli cpu teljesítményt... egyszerûen a vga hamarabb elfogy.

Az én véleményem az, hogy a BoB is megfogja hálálni... nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen grafika, és ilyen beígért összetettség mûködne többszálas optimalizálás nélkül.

www.smart-bus.hu

DummyBoy
Én is megijedtem ... viszont az 5670-est kifelejtetted a sorból ...

Hiába a 4 mag meg 4 GB mem ha kicsi a VGA a gépben ...

Ahogy nézem, várhatóan menni fog a gépemen ... alig várom 😊

@jobbra fordul dologhoz - bocs, hogy ezzel példálózok, de nekem RoF után furcsa is volt elõször, hogy itt nem jelentkezik ez a dolog annyira ... aztán betudtam annak, hogy az újabb tervezés és a nagyobb teljesítmény lehet az oka ...

A propeller (és fõleg a forgómotorok) forgatónyomatéka RoF-ban elég komolyan elõjön, egy Teve vagy DR1 sem fordul elsõre az egyik irányba ...

Viszont kis gyakorlás és pedálmunka után az ember rájön a turpisságokra, és akkor bizony már fodul, csak rá kell jönni a tükkjére.

Gyanús nekem, hogy ez a "nem fordul" ez emiatt lehetett 😊

Fordul az, csak rá kell jönni a mikéntjére 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Küldtem Privet Szepy!

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Most kell elindítani egy nagyszabású sz.gép beszerzést a cégnél, Ata 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

VO101Tom
Aha, ok. Programozáshoz nem értek, csak azt látom, hogy nálam a procit csak a 3ds max tudja kiakasztani úgy, hogy mind a 6 szálon 100%-os terhelést produkáljon. Photoshop 4, játéknál, más programoknál max 2... Amikor processzor teszteket olvastam nemrég, ott is azt fejtegették, hogy a kevesebb mag, de nagyobb frekvencia jobb a játékokhoz, mert azok úgysem futnak ennyi szálon.

www.pumaszallas.hu

Nem, ez csak egy gondolat a részemrõl. Mivel a Sanyo cikkében szereplõ videó az i5 + 6870 pároson 4x élsimítással nagyon szépen fut, ezért gondolom, hogy jól optimizáltnak kell lennie. Viszont akármennyire jól optimalizált, ilyen szintû számításokat egy szálon már nem lehet leprogramozni... én úgy gondolom, hogy azonos mhz-n a többmagos procik jelentõs elõnyt fognak élvezni.

A b verzió az, hogy a videó mondjuk valami butított beállításokon lett felvéve, és azért megy ilyen szépen, mert kevesebb fizikai számítást végez. ( minél bonyolultabb a fizikai modell, minél több számítás van, annál erõsebb cpu-t igényel )

De ez csak feltételezés, tény alapja annyi van, amennyit a videóból következtetni lehet! 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Errõl lehet már olvasni valahol, CoD hány magot használ majd ki?

www.pumaszallas.hu

Biztos, hogy nem... nagyon gyenge a procid! 😞 Ahhoz, hogy egy közepesnek mondható i5 + HD6870-n ilyen szépen fusson, tuti, hogy több magra optimalizált, vagyis a 4 magos 3GHz felett, plusz egy 4850 ( vagy NV-s párja ) szerintem minimum kelleni fog ahhoz, hogy megfelelõen fusson kompromisszumokkal.

www.smart-bus.hu

szekelyland
E5300 , 4 giga Ram és en210 videókártyának nevezett valami a Pciex slotban - még az il2 se megy fullon.... De lehet h 10000 m-en majd simán megy nekem majd,....

Amúgy lehet hogy a videókari csere elég lesz hogy minimális graffal menegessen, meglehet....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Jah, kérem én este 9 után második gyerekkoromat élem 😊) Csak a képeket nézegetem, a betûket nem <#nevetes1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Zpogi
A Pcpilot-on Sanyó leírta. 😊

repvez
Nekem is nagyon tetszik talán egy kicsit lehetne ritkább és világosabb a fekete füst amit a gép huz maga után mert igy nem lehet látni belöle semmit.
Basszus! Kezd vissza térni az életkedvem a COD-al kapcsolatban! Ez a videó nagyon jó! Jók a hang, nem akad, és nyomjelzõ is nagyon fasza! Vajon milyen gépen futtatták?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

<#taps><#taps><#taps><#eljen> Gratilálok!

Na végre egy normális videó ráadásul hanggal! Ez már nekem is nagyon tetszik! Ugyan még nem akartam leesni a székrõl, de már lejjebb csúsztam rajta 😊)))

Nohab
Nem akarok izélni, de én szabályosan megijedtem mikor elkezdte osztani az áldást. <#idiota> Elõre várom már a mk 108-at 😄
Her Laca
<#taps>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
OFF:

Lacusch-nak.
Öreg motorosok. (szerintem nagyon jó)

On:

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Sírok... nálam TOP 10-s film!!! 😄

www.smart-bus.hu

acidrain
Ezaaz! Ezaazz!

Nagyon jóó! <#eljen>

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Vanvéjtiket félútig! 😄

www.smart-bus.hu

V Domino
Fene se akar elrepülni Londonig,jó lesz nekem elpatkolni a kanális közepén is.<#hehe>

R.I.P. White Europe

acidrain
Köszönöm pajtás! <#taps>

Her Laca
A bal alsó sarokban a gázadást nem százalékban hanem egy kis csúszkával jelzik.

Her Laca
Én azt hiszem ,gondolom,hogy el lehet felejteni az alacsony magasságon kis sebességgel való harcot. Legalábbis ezt szûrtem le az olvasottakból.
Olyan életszagú a dolog nekem,a nehéz észlelhetõség ha szint különbségek vannak vagy a víz felett. Az nyer aki elõbb észreveszi a másikat,ez kb az életben is így volt. Na és persze nem lesznek pikk pakk szétesõ gépek.
Tetszik ez nekem na.

No igen... az 580 mellé dukál egy négymagos 4GHz környékén. Meglássuk... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Ugyan már😊 Orosz nagyvárosok felett mit csinál az Il2 ha zummolsz?
Úgy is a magasban harcolunk ,alacsonyra nem megyünk😊

szekelyland
Ok
Most megnyugodtam. Eddig feltem hogy a gepemen nem fog menni. Most mar tudom biztosra hogy nem fog menni....

I5 proci, 4 G ram es levett grafikaval London felett elfogadhatatlan fps...
En maradok az il2-nel.

Zpogi
Igazán nincs mit 😊

Sanyo
Csak béna vagyok, bocsánat a felesleges hozzászólások miatt.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Sanyo
Miért nem jelenik meg a link?

www.pcpilot.hu

Sanyo
Mégegyszer, szóval kösz Pogi, [url=Bf 109 E3 és Hurri videó.]rövidhír. 😊

www.pcpilot.hu

Zpogi
A videó alapján fordul ez gond nélkül,de majd,ha ollózni akarunk legfeljebb akkor levett gázzal tesszük azt jobbra váltásnál.

Sanyo
Kösz Pogi, [url=Bf 109 E3 és Hurri videó.]rövidhír. 😊

www.pcpilot.hu

Her Laca
Lehet😊 Biztos ami ziher ,de megkockáztatom ,hogy lehet proci is kéne.
4 magos 3GHZ es van az meg nem tom elég e az 580 alá. Még az 560 at elvinné a 460 alá jó is de ehhez nem értek. Volt már olyanom,hogy bitang videó kártya gyengus procival majd amikor procit cseréltem leesett az állam,hogy mennyivel jobban ment .

GTX 580 lesz ebbõl!!! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Azt a betyár😊 De jók a nyomjelzõk,no meg a hangok.
Különben meg nem érdekel ,hogy fordul😊 majd B&Z lesz ,forgolódjon a hurri meg a spit.😊