IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
lehetséges, mi a becsületes neve?

GOOBY, pls

2003 juni 2004 február Szlabadszállás majd utánna Kecskemét mh 59 Õrszázad.
Igaz csak 6 hónap de bõven elég volt 4x tudtam csak eltávra jönni.
Viszont lövészeten nem 8 db lõszert meg 2 db gránátot kaptunk😄
Sapka le megborították lõszerrel és tárazhattunk.
Nagyon szigorúan vették a dolgokat,de mellé nagyon normális tisztjeink voltak.Egy srácot az elsõ szolgálatában bevarták 3 hónapra, mikor visszajött azt mondta a petõfiben sokkal lazább volt az élete😄

Ja javítómûhelyes is voltam 3 napig,megtudták valahonnan ,hogy autovillamosságot végeztem és behivattott valami mûszakis ezredes,aki leordította a fejemet,hogy mit keresek én az õrszázadban mikor az egész hadseregben alig van villamossági szerelõ???Levezényeltek mûhelyre,ott 2 nap alatt megoldottam 2 heti melót,meg leoktattam valami zászlóst mert az ural elsõ híd csuklójába beszakadt egy csavar,ott hüledeztek,hogy ki kell szerelni a hidat alólla meg furni faragni...
Bemásztam alá berángattam a co hegesztõt a tuloldalon kint lévõ menetre ráhegesztettem egy anyát és szépen kitekertem😄 Este szóltak,hogy többet nem kell menni...
Mondjuk utána mindig nekem kellett éjszaka gyujtást állítani az uaz on mert annyira szarul ment hogy nem tudtunk járõrbe menni😄
7x voltam sorozáson,mert mindig kerestem valami kifogást aztán az utolsón csak be kellett vonulnom,de nem bántam meg!
Azt a 6 hónapot simán kötelezõvé tenném mindenkinek,de minimum egy 3 hónapos alapkiképzést.
Bocs ez kicsit hosszú lett de nekem nagyon nagy élmény volt az az idõszak.

A Béna.

Akkor te ismerhetted Lapsit is.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

PhantomAss
95-96 augusztus, kossuth hotel veszprém, tompa õr voltam
majd 2002-2004 87. Bakony hh.ezred Szentkirályszabadja, szerzõdéses (hiradó)
ebben az volt a jó, hogy egy csomó olyan gépet láthattam élõben, közelrõl, amit addig repnapokon sem
(pl piaggio avanti, vagy két su-25-ös kötelékleszállása, apacsok kötelékben, sok amcsi gép, stb)

GOOBY, pls

Én is így jártam. Sorozáson még voltam, de a fõsuli miatt békén hagytak.

haha, jo neked, en senkit se talok azok kozul, akikkel egyutt sirva-rohoghtunk a remekbeszabott hadseregen. Kicsit Yossarianak ereztem a 22-es csapdajabol, neha.

Engem már csak soroztak (pk rádiós, kiképzés Szhely lett volna), aztán a fõsuli alatt eltörölték a sorkatonaságot.

Sanyo
'93-94 február, Tapolca, Kinizsi, az ellátónál voltam mentõsofõr. Két volt katonatársamra mostanában bukkantam rá a facbúkon.

www.pcpilot.hu

Vogel
2009 aug-tõl MH Ludovika Zászlóalj és még sokáig tervezem 😊

Vogel
Nem dkg, hanem gramm! Akkora mint egy góliátelem. 400g-os préstest meg tenyér nagyságú.

😄

Persze. Hegyek leve remek nedve...?
😊))))))))

Si vis pacem, para bellum.

Miért, most érted? 😊

Zpogi
1999.máj-2000.febr-ig. Kiképzés: Tapolca,Kinizsi laktanya utána Budapest,Irinyi János Szállítózászlóalj. Én már csak 9 hónapra vonultam.

Gyerekkoromban sosem értettem, miért kell a hegyekre vadászni...

Sztem 75 DKG.
Egy perces gyújtózsinórral. Mellettem a csávó reszketõ kezekkel nagy nehezen meggyújtotta, aztán ûzöttvad tekintettel rohant a fedezék mögé. Mi a cimborával kényelmesen visszasétáltunk, és még úgy is maradt idõ...

'91-'92 "Szolnok" Vegyes Szállítórepülõ Ezred (félúttól dandár), eje kiszolgáló század.

1994 novembertõl MH Irinyi János szállítóezred. ( kiképzés ) Majd a HMII Informatikai fõnökségen a szolgálat... 11 hónap.

www.smart-bus.hu

VO101Tom
1999 Máj - 2000 Feb. Kalocsa kiképzés, majd Szentes, híradó szd.

www.pumaszallas.hu

'90 febr. - '90 aug.: MN / MH Sallai Imre Híradó Kiképzõ Központ, Vác
'90 aug.- '91 febr.: Kossuth laktanya , Szeged
(Szerencsére ekkor minket leszereltek a haderõreform jegyében, pedig másfél évre vonultunk be)
'92 okt.: tartalékos szolgálat Hódmezõvásárhelyen.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

szekelyland
Hegyivadász alakulat, 2004 utolsó széria utána megszûnt a kötelezõ katonai szolgálat (minket is örökké küldtek haza mert még kaja se volt....) Lõtérgyakorlatra mindig csak a fél létszám ment, mert nem volt csapatszállító, 4 bõl 3 mindig le volt robbanva..)

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
A tegnap volt egy baráti mérkõzés, 4,101-essel. Hát a repmodellen lehet nem változtattak, habár a fóka mintha megint lustább lenne, miután a 4.10 ben mintha élénkebb lett volna. Viszont nem tudom én voltam-e a tegnap extrafakezû, de az elõretartás valahogy megváltozott, ezt Laca mester is beigazolhatja, most jobban elõre kell tartani, elsõ órában semmit se tudtam eltalálni jóformán, mire megszoktam pedig próbáltam célzóvíz nélkül, majd kis és végül extra adaggal is. A végén kezdtem ráérezni de a sok dogfight meg fogyasztás miatt abba kellett hagyjam meg mert már késõ volt....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Egyebkent ki hol nyomta a sorkatonai szolgalatot? Ha mar szoba jott.
En pl. Hatarorseg/ Siklos(kikepzes),Miskolc(szolgalat) , 93-94 Novemberig.

bocsi, ezt a retket nem válasznakjelenitette meg, elvileg a #35189 üzenet második mondatára ment😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

<#nevetes1><#nyes><#hehe><#taps>
ez tettszett😄

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Egyszer Vácon (pontosabban Csikóspusztán) leástunk 2m mélyre tizen... kiló TNT-t.
Na az nem volt semmi, a nyárfák fölé repült a törmelék.
(Köcsög rüszük meg TNT-t dobáltak a bányatóba, és vitték a halakat a konyhára.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
A lényeg, megtanultam _távolról_ tisztelni a lõszer és robbanóanyagokat, ez utóbbit még (teljesen szabálytalanul) szállítottam is. 😊 Lehet röhögni, de éppen ezért még petárdát sem veszek a kezembe.

www.pcpilot.hu

Vagy 75 gramm?😄 Már nem is emlékszem.
A biztosítás egy cumi. Voltam én is biztosítani anno. Persze arra kellett figyelni, hogy a gombázók, gyerekek (mijki😊 ), szuvenírgyûjtõk ne jöjjenek be a területre. Az már csak a hab a tortán, hogy reggen 5-re vittek, és estig kint voltunk. Az meg egyenesen "kiály", hogy a fejünk fölött mentek el a gellert kapott skúlók. (volt pkmsz lövészet is, gondolom az volt) Rosálás volt 1000-el.
Mi csak 25 vagy 40 grammos tortilt robbantottunk. Nem is gondolja az ember, hogy az a kis szar mekkorát robban. Egyet demonstrálás képpen rátettek egy kb 25-30 centi átmérõjû fára és robbantották. Hát, úgy szétvitte mint a sz..rt. Úgyhogy semmilyen robbanószer nem játék!
Mikor az okostóni németek a szigeten (sziget fesztivál) sétáltak, és a duna partján találtak valamit, elkezdték rugdosni. Volt ott egy magyar srác is, aki kicsit józanabb volt, na az rúgta le õket, hogy egy hk aknát rugdonak. Jöttek is tûzszerészek egybõl.
Vogel
Már a 75g-os menetes préstest is szép nagyot tud pukkanni 😊 Kivájt vagy 50 cm átmérõjû krátert, pedig akkor volt mint egy kinder doboz.

Sanyo
Én a seregben elég sok robbantáson, gránátdobáson és lõgyakorlaton kint voltam biztosítani, a világért sem csináltam volna az õ mókájukat, de nekem kellett volna mennem menteni, ha valami gond akad.

www.pcpilot.hu

"Mindenki atyáskodóan osztja neki itt az észt."

Talán mert anno még ezt-azt belénk vertek egy zõdruhás társulatnál?

A mi városkánkban is volt egy fûrészes , aki talált egy bombát, kb. 1000kg-os volt. Valamiért késztetést érzett, hogy neki ezt meg kell bütykölni... 7 ujja bánta, szerencsére "csak" a gyújtó szerkezet robbant be.Ha ez nem így történik, most egy kicsit másképp nézne ki a település. 😊

D9

Jajjmááá hadjátok már szerencsétlen gyereket! Mindenki atyáskodóan osztja neki itt az észt. Már olvasni is rossz . Nem hülye az, oda rakta a smile-t is a végére. Valszeg nem gondolta komolyan. Én legalább is nem.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Kérdezd meg azokat, akik voltak katonák, hogy negyed kiló TNT mire képes. Aztán gondold végig még egyszer...

Holnap töltök fel képeket, ha el nem felejtem. Voltunk kint mérni a KGYLP-n (központi gyakorló lõtér) Várpalota felett. Térdig másztunk a gyakorló aknavetõgránátokban 😊 Volt kék, meg zöld, meg egyéb színû.

Viszont elmentünk a célok mellett, amire mindig lövöldöznek. Fain hely, de amúgy nem mennék oda. Ez is csak egy melós nap volt, mint a többi. De határozottan élveztem 😊

Nesu
Szia Pogi !!!
Mi újság veletek ?Már rá vagyok izgulva a Dover feletti légi csatára .
Milyen az új kiegészítõ ,a 4.101 es ?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Her Laca
Én vonzom ezeket a szarokat.Legalábbis az a négy már kezd gyanús lenni .
1 még véletlen,2 az még határeset ,a harmadiknál kicsit eltöprengtem de ez a negyedik eset mélyen megrendített.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
Akárhol bombát, lövedéket, v akármi ilyet látsz, AZONNAL 112 !!!
Van egy jó barátom, két kezén 3 ujj van meg egyébb szörnyûségek, amit a korodra való tekintettel nem sorolok fel, egy nyeles gránát miatt amit a haveroknak mutogatott és ami eldurrant magától,valszeg a lentebbi okok miatt

szekelyland
65 év után egy ilyen bomba veszélyesebb mint új korában, mert fõleg pikrinsavas alapúak voltak, ami fémekkel totál instabil pikrátokat képez, amik maguktól durrannak,gyújtószerkezet nélkül is, emiatt a bombák belsõ falát bezománcozták, ami ennyi idõ alatt elrepedezhetett rajtuk. Hidd el hogy csak a filmeken olyan fasza a robbanás, pl egy visszaesett el nem robban légvédelmi 88mm-es lövedék akkorát tud robbanni hogy két egymás mellett levõ ház miszlikbe omlott + két utca távolig törtek be az ablakok még a termopan rendszerû üveg is szétreped

VO101Tom
Úgy mint kandalló vagy babakocsi? Beteg...<#confused>

www.pumaszallas.hu

mijki
Én csak hatástalanított lõszerre, bombára gondoltam. Az jó dísz lenne pedig 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Miki fiam!! Te ,hogy finoman fogalmazzak most vagy kicsit korlátolt vagy ,avagy fingod sincs mit beszélsz. Mindkét eset kellemetlen,de remélem a te érdekedben ,hogy a második verzió igaz rád.Mert azon lehet változtatni! Gondolkodj el egy pillanatra osztán ha lefuttatod a szoftveren az adatokat remélem rájössz ,hogy ez nem játék,no meg nem is vicces,de legalábbis nem jó ha az ember a közelébe van az ilyen eseményeknek.😊 Nincs harag azért😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

mijki
Királlyyyy!!!! Én is akarok bombát! 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Fent a Gellért hegyen is dolgozunk ,ma felmentem megnézni hogy halad a munka,erre a bobcat kivesz a földbõl egy bombát😊 és koricál vele .
Futottam olyat😊) Ez a 4 . bombám már amivel találkoztam. A bazilikánál volt ,hogy a ficak vésõgéppel bontotta a falat tõlem 4 méterre és kivésett egy lövedéket de ütötte azt is derekasan. A tûzszerész utána mondta ,hogy ha 10 centivel arrébb kalapálja akkor 500m es körzetben ,nem sok minden maradt volna.

Múltkor volt egy fotósorozat, ahol a 45-ös és a mai állapotok lettek bemutatva.

Készült egy videó Budapestrõl is

szekelyland
Exklúzíve az oprendszeren múlik a dologt tudtmmal is

DummyBoy
o.O ... Húúú ... érdekes egy dolog ez ...

Nekem a "Phenom II-esemre" egy ezer éves gameportos Genius kormány volt ráhekkelve és mûködött ...

Igazság szerint nem vagyok épp hülye az ilyen dolgokhoz, de fingom sincs nálad mire gondolhatott a költõ ...

Maga a 16 bites eszköz sem teljesen kerek, meg az sem, hogy pont a Phenom II-nek mi köze lehet a dologhoz ...

64 bites win 7-el mûködik az MSFFB2, csak külön driver és SW (Mint a Saitek SST és a Logitech Profiler) nincs hozzá ... ennyi ... natív wines driverekkel mûködik.

Az adott eszközök vezérlését az oprnedszer intézni 😊 Nem a proci ... érdekes ... rosszat nem szeretnék mondani látatlanban, de fenntartásokkal kezelném a jövõben az ilyen infókat 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hmmm... ezt jó lesz észben tartani a következõ tatarozásig...

whiteskull
Azzal jó is lehet. De nekem azt mondták, hogy ne is kínlódjak, mivel az új phenom II-es már nem ismeri fel a 16 bites eszközöket. Intel fronton nem tudom mi van. 😊

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.