91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sanyo
    Nem az hogy nem tetszik, hanem józan paraszti ész. Nem vagyok négycsillagos tábornok, hogy átlássam az egész hadszínteret. Éppen ezért meg sem próbálom megérteni a Nagy Egész Képet, sem képzettségem, sem pedig elég háttér információm nincs hozzá.

Én csak azt kértem, hogy mutass egy linket vagy egy könyvet, rengeteget olvasom. Most éppen a vietnami háborúról, F-105 és UH-1 pilótáktól, speciális egységekről. De olvastam könyvet attól a delta parancsnoktól is, akik elsőként mentek Oszama után Afganisztánban.

És igen, aggódom, de józan ésszel egyik oldal sem lehet akkora barom, hogy nekimennek Iránnak. Az izraeliek talán, de nem hiszem hogy lenne ott annyi nagyon képzett, ugyanakkor nőtlen pilóta, aki vállalná. És olyan politikust, aki vállalná ilyen sok gép és gépszemélyzet elvesztését.

Talán még él bennük az emlék, hogy az Irak-Irán háborúban mit csináltak egymás hadifoglyaival.
  • Fürtös
    Az atomfegyvereket az fogja bevetni aki először rájön a sugárzás semlegesítésének módjára...
    De akkor rögtön egyszerre az összeset
  • Fürtös
    Ez így nem ér Sanyo!

Nektek ott van az ultimate weapon... Ha valami nem teszik amit mondunk, azt csak egyszerűen leösszeesküvéselméletezitek és nem vagytok hajlandóak elgondolkodni rajta...
    Én meg érveljek meg bizonyítsak meg forrásmegjelöljek???
    Lesz itt még sírás kérem...
  • Willenbrock
    Amúgy ha lenne is Iránnak bevethető atomfegyvere csak nem hülyülne meg hogy bevesse.Pont ez volt a hidegháború nagy dilemmája hogy hamar kiderült hogy megnyerhetetlen egy ilyen háború mert az atomcsapást azonnali megtorlás követheti és akkor senki nem nyer vele semmit.Szerintem elrettentésnek fejlesztik Izrael és az USA ellen hogy azok ne zsarolhassák vagy ne diktálhassanak nekik egyoldalú feltételeket.
  • Solt
    Pillanatra álljunk meg! :) A nyugati világnak mi köze van ahhoz, hogy az iszlám országokban mi zajlik? Mi mit szólnánk hozzá, ha ők lennének az erősebek, és ide jönnének osztani az észt?

Foglalkoznánk velük akkor is, ha nem olajon csücsülnének, vagy nem Izrael nyakán lihegnének?

Szerintem kb annyira érdekelné a nyugati világot, mint a Tuszi-Hutu ellentét...

Vallási fanatizmusból pedig van nálunk is bőven... csak ennek nincs hírértéke.
  • sakkay
    Nem neked szántam. De már vagy két oldat szét offoltunk'.
    Csak az a bajom ,hogy sokszor áthallom a vélekedéseken a sok mai sorozatfilmet, és youtube-os összeesküvés fosokat. Nem az a baj ha más a vélemény, hanem ez.
  • Willenbrock
    Gondolom eleinte műholdakról felderítik a légvédelem elhelyezkedését aztán tengeralattjárókról indított robotrepülőkkel megsemmisítik őket.Ezután már mehetnek a B-2 esek és egyéb bombázók.Azért hátha nem lesz támadás,majd valami más megoldást találnak,nyugatbarát puccs vagy ilyesmik.
  • PhantomAss
    na ez az amiben nem értünk egyet
    és pont ezért nem akarja a nyugat az iszlámot
    a vallási fanatizmus miatt
    pont emiatt van hozzá közünk
  • Sanyo
    Nem veszem bántásnak ha valaki jobban vágja a témát, szóval csak nyugodtan.
  • Solt
    Az, hogy az iszlám jogrendszer hova vezet, ahhoz nekünk semmi közünk. Nem a jogrendszerük miatt terroristák, hanem azért, mert mi innen ezt mondjuk rájuk. Nem ők piszkálnak minket, hanem mi, a kereszténynek mondott nyugati világ őket... ha otthon nyugton lehetnének, nem jönnének ide...

Vallás félreértelmezése? Szerintem az ószövetség elég egyértelmű alap... pont az a baj, hogy mindhárman szófogadóak... csak nem annak akinek kéne.
  • sakkay
    Kapkodtak mint a hülye gyerek a konyhában...amit írtam (volna) inkább töröltem, nem akarok bántani senkit. Így van Sanyo ahogy írod.
  • sakkay
    Nem ilyen egyszerű ez. És ez kb. a százból 1!!! Ami éppen bejött a cégnek.
    A helyzet az, hogy a titkos szolgálatok sokkal szarabbul állnak, mint ahogy az(igenis) összeesküvés elméletekben szerepel. Az egész iraki témából olyan szarul jöttek ki az amik, hogy annál szarabbul már nehéz.
  • Sanyo
    Meg tudod mondani, hogy ezt hol olvastad?

Az tény, hogy Khomeini hatalomra kerülése után Irán kiesett a pikszisből, hirtelen nem lettek akkora haverok. Az amerikaiak ezek után Irakot támogatták, Rumsfeld konkrétan lekezelt Szadi bácsival, bár ők nem kaptak F-14 vadászgépeket.
  • Romeo One
    A Hold sötét oldalán települő nácikok laboratórium feltalálta az időutazást, és visszamenőleg beépítették Neked az új kvantum-ionágyúkat. Ezek ilyen speciális kocka lövedékeket lőnek ki.
  • PhantomAss
    nézd, én nem mondom hogy nekem van igazam, mindenkinek igaza van egy bizonyos szemszögből
    de olyan nincs hogy van az "igazság", és ahhoz viszonyítunk
    mindenki a maga igazságához méri a másikat
    én ismerem az iszlám jogrendszert, az arab országok is szépen tükrözik azt, meg lehet nézni hogy hova vezetett
    terrorizmus, stb (nekünk meg ott voltak a keresztes háborúk, inkvizíció ..)
    holott ez mind a vallás félreértelmezéséből adódik
    pl Mohamed alapvetően a békés hitterjesztést hirdette, viszont a védekező dzsihad lehetővé teszi a fegyveres harcot ha az arabok úgy érzik megtámadták őket, és Oszama így értelmezte
  • Solt
    Áhhhá... driver hiba! :D
  • Solt
    Egy pillanatra gondold magad az ő helyükbe... :)
  • Fürtös
    Nanana,ki beszélt összeesküvésről?
    Ezek tények.
    Mint az Irak Iráni háború előtt,amikor Szadamot felhívták...

Mer ugye a CIA elemző részlege riasztott,hogy Irak meg akarja támadni Iránt!
    Azonnal telefon Szadi báttyónak ,hogy hát mégis mit képzelsz nem ebben állapodtunk meg!
    Szaddam persze mosolyogva állította,hogy csak egy röpke gyakorlatra mennek a fiúk.
    Vissza is szóltak az elemzőknek,hogy vaklárma, de azok továbbra is kötötték az ebet a karóhoz ,hogy itt márpedig háború készül!

-Mitől olyan biztos ebben? Tették fel a kérdést a részlegvezetőnek.
    -Túl sok benzint visznek magukkal,egy egyhetes gyakorlathoz nem kell ennyi benzin,ezek legalább 2 hónapra valót pakoltak fel...Mondta az elemzőtiszt.

Persze kitört az ordítozás,hogy mégis honnan a prostituált édes mamájából tudja maga,hogy mennyi benzinjük van???
    Erre az elemző kiborította a kezében tartott papírdobozt az asztalra amiből több száz légi felvétel esett ki:
    -Megszámoltuk uram!
    Na ilyen egyszerű ez.
  • Her Laca

Emmá valami. Kockákat lövök,és biz isten mintha ujságpapirok lettek volna.Csak 1 esek és 2 esek meg szavak voltak rajtuk:)
    Újraindítottam és megszűnt. Mi volt ez?:)
  • Sanyo
    Olvastad, hogy Oszama hogy kommunikált a külvilággal és végül hogy találták meg? Az ilyen időbe és nagyon-nagyon sok pénzbe kerül.

Nem kell minden mögött világot átfogó összeesküvést gyanítani, ezeket bonyolult módon megmagyarázni. Általában a legegyszerűbb dolog a valós.
  • Fürtös
    Komolyan elhiszitek-e,hogy hét évbe telet elfogni Osamát?
    Ha igazán akarták volna egy hét alatt előszedik,A "terrorszervezetek" már csak olyanok,hogy kell kiképzőtábor,meg ellátmány,meg logisztika,meg minden fiszim-faszom hozzá,és ezek mind világosan lekövethető nyomok,innen meg már csak eljutnak odáig hogy elkapnak valakit aki tud infót...Arról meg ne legyen kétségetek,hogy vannak már olyan módszerek amivel azt is kiszedik belőled,amiről már te is elfelejtkeztél...
    Komolyan elhinni,hogy Irakba vegyi fegyvert kerestek?
    Meddig tartott volna igazolni a világ előtt a megszállást?
    Csak le kellett volna fotózni egy rakat hordót,hogy ime az Iraki vegyifegyerek,és máris lett volna ok a megszállásra.
    Hogy miért nem tették egyiket sem? Mert akkor nem lehet ott maradni évekig és bábkormányt kiépíteni:D
    Ne legyünk már naivak gyerek
  • Fürtös
    De had idézzem az egyszeri desznyó esetét amelyik minden nap boldogan falta a moslékot és fetrengett a ganéban,aztán persze igen csak vísitott mikor a böllér megcsiklandozta a nyakát...
    Létünknek egyetlen lételeme ,hogy gazdaggá tegyünk másokat,nem vagyunk mások mint disznók akiket más javára hizlalnak:D

Ahhoz ,hogy valahol magas életszínvonal legyen ahhoz biza valakinek keményen szopnia kell.
    Amikor az akciós okostelefont szorongatod,meg a plazma tv-t bámulod ejts egy gondolatot,a gyermekekről akik a nyersanyagot bányásszák hozzá,és gondolkodj el rajta miért ilyen olcsó...

És amíg van elég moslék a vájúban addig a disznók nem kérdeznek semmit csak boldogan fetrengenek.
    De egy dolgot ne felejtsünk,a gyermekeink jövőjéért mi vagyunk a felelősek!
  • PhantomAss
    ebbe most ne menjünk bele...
    fanatizmus mindenhol van, de pl. Törökországot sem véletlenül nem akarják felvenni az Unióba
    húzzák-halasztják ameddig lehet, elsősorban azért mert iszlám ország
    persze a politikusok nem ezt mondják, de ez van a háttérben
    egyre égetőbb probléma az unióban is az iszlám terjeszkedése, és ez a sajátságos vallási törvényeik miatt van, ami ellen már ma is nagyon nehéz védekezni
    de ez most tényleg nem fórumtéma, én csak a szakdogához vagy húsz könyvet elolvastam, kötzük a Koránt, muszlim írók könyveit, stb
  • Fürtös
    Iránban van ,rosszul írtam,de ott is azért mert már túl nagy a külföldi befolyás.
    De Líbiában igen csak jól éltek az emberek...
  • Solt
    Akkor nem értem miért csak az egyiktől félsz...
  • PhantomAss
    tudom hogy közös az alap
    ebből írtam a szakdolgozatomat
    teológus vagyok...
  • Svenhassel
    Köszönöm a választ!
    Tudtam én, hogy a németeknek nem játszik a tippelés :)

A kézi pumpát meg mintha olvastam volna a pumaszallás-on lévő doksiban. Meg elég egyértelmű is, hogy üzemanyagpumpa. Nyomkodtam is én indítás előtt de láttam, hogy nem nő az üzemanyagnyomás, szóval hagytam a francba...
  • VO101Tom
    Hogyhogy nincs ellenzék? Iránban?
  • VO101Tom
    Ebben a két témában már írtam a fórumra, mert mindkét dolog hibás a clodban.

Első az ívelőlap. Elvileg 8 teljes fordulatot kellene forognia keréknek, 4 fordulat a 20 fok, 8 fordulat a 40. Ez rossz, most nem tudod számolni. Másik rossz dolog, hogy a valódi gépeken volt festés az ívelőn, jelezve 10 fokonként. Ez hiányzik a default skinekről, saját skinre fel tudod tenni (pic1), itt egy psd erről a jelzésről (nem üres, csak a kis vonalak vannak benne): flap markings psd 1C-re tettem már fel az eredetikről is képeket: flap markings

A másik kérdés a kézi pumpa. A valóságban ez arra szolgált, hogy az üza tankból jövő csőben az üza nyomást felpumpáld indítás előtt. A játékban teljesen rossz módon viszont ezt a futómű vésznyitóba kötötték bele, ami valóságban csak egy huzal lenne, a hidraulika körben nincs vésznyitó pumpa. 1C-re tettem fel pár műszaki rajzot erről is, kíváncsian várom javítják-e majd: handpump
  • Sanyo
    Ha mindenki elégedett lenne, akkor nem lett volna 2009-2010-ben az a nagy lövöldözés a választások idején. A gazdaságuk nyilván jobb állapotban van mint a miénk, de azért ott sem fenékig tejfel az élet.
  • Romeo One
    Ott a pont.
    Azért Irán a gonosz, mert a tévé aszonta. Azért nem bízik benne senki, mert az újság is aszonta. Pedig nem ők gyalázzák rendszeresen a keresztényeket, és nem tőlük hallottuk, hogy keresztény koponyákkal kövezik ki Budapest utcáit...
  • Fürtös
    Épp múlt héten beszélgettem itt pár iráni fiatallal ,elmesélték az élményeiket,nem volt túl felemelő.
    Először is Iránnak nem kell uránt dúsítania,van atomfegyverük,a SZU széthullásakor felvásároltak párat.
    Persze amikor azzal vádolják őket,hogy atomfegyverhez kell az urán akkor nem védekezhetnek azzal,hogy tényleg csak az erőműhöz kell,mert rakétánk már régen van... azonnal eldurvulnának a dolgok.
    Másodszor,pedig elmesélték,hogy külföldi befolyással,hogyan tették tönkre a vezetőiket és hogyan akarták befolyásolni a gazdaságukat.

Azon meg már az embereknek kell elgondolkodni,hogy hogyan törhet ki forradalom egy olyan országban ahol a lakosság annyira elégedett ,hogy még ellenzék sincs...
  • Svenhassel
    Üdv!
    Javában gyakorolgatom a repkedést (COD), de lenne egy kérdésem: 109 Emil-nél
    felszálláskor ugye 20 fokban kell állnia a fékszárnyaknak. Na a kérdésem az lenne, hogy ezt a szöget jelzi-e valahol, vagy marad a tippelés?
    Illetve a "Hand pump" elnevezésű kar mi célt szolgál? Mert eddig nem tudtam rájönni.
    Egyelőre ennyi lenne. Előre is köszi!
  • zmok
    Tényleg?!
    Köszönöm szépen!
    Nagyon köszönöm!!!
  • VO101Tom
    Csinálok egy stukásat akkor.
  • zmok
    Nyolc évig jártam hittanra, (Abban a rendszerben ezt nem "díjazták".)utólag visszagondolva hála Szüleimnek!
    Az életem úgy alakult, hogy egy társaságban összefutottam egy muszlim sráccal. Pár percet beszélgettünk, és már nyoma sem volt az előítéleteimnek...
    Mi azt mondjuk: Ábrahám, ők: Ibrahim...
  • zmok
    Azok is nagyon tetszenek, de "új fiúként" nem mertem ilyet kérni tőletek.
    (A JU 87 a kedvencem, de ilyet nem találtam a sablonok között.)
  • bralph
    Mennyire ismered az iszlámot? Vagy pl. a talmudod olvastad? -az utóbbival érdemes kezdeni az ismerkedést, hiteles, kivonatos fordítás ma már könnyen beszerezhető. A mellékhatásokért reklamálni aztán nem ér.

Vallási vagy kulturális ügyekben olyan tájékozottak vagyunk mi a világ "fejlett" felén (ringatózva a "nyújtsd oda a másik orcád" feliratú bölcsőnkben), hogy el tudjuk dönteni mi a veszélyes? Irán álláspontját elolvastad már valahol? Nem azt ahogy a másik oldal magyarázza?
    Úgy állást foglalni s kardoskodni valami mellett, hogy nem tájékozódunk...
  • Johann Wind
    Irak és Irán egymás ellen már vetett be vegyi fegyvert, mi arra a biztosíték hogy ha lesz neki atomja, azt nem fogja bevetni? Kiben lehetne bízni? USA-ban vagy Iránban?:)
    Én nem védem Amerikát, de én inkább vele lennék mint ellene.
    Érdekes egy ország ez az USA is, megtámadták Irakot az olajért, hagyták Kínát a vh. után Mao kezére jutni, pedig ha Csang Kajt juttatják hatalomra most lenne egy Amerika barát Kína, ha a Korea háborút nem hagyják félbe, most nem lenne Észak-Korea, ha a Vietnami háborút nem adják fel, akkor nem halt volna meg hiába az a rengeteg ember......
    Milyen jó kis téma lett ebből az Il-2-es fórumon......
  • zmok
    Így van!
    Bocsi Tom, ha rosszul fogalmaztam!