91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #55133
    Az Intel i5-2500k Sandy helyett az Intel i5-3570K Ivy dobna a teljesítményen még ?
  • Her Laca
    Komolyan mondom:))) Mert én vadásztam a 680 DCII re de még sehol sem lehet kapni.Úgy rendeltem meg de az azért jóval drágább . De ha nem is 3 at (nagy volt a szám): XD de egyet azonnal vennék annyiért még. És akkor lesz 2 :)
  • Her Laca
    Bele:)
  • V43 1105
    Nagyfather 2.0

+/- 5k belefér ?
  • Her Laca
    Tök mindegy.
    De ha te DCII es 680 at 120 ért hozol veszek tőled hármat:)))
    Én mondjuk nem veszek a netről árulóktól semmit. Csakis kézzelfogható üzletből vagyok hajlandó beszerezni bármit is,ott tudom verni az asztalt meg az eladó fejét is ha baj van:)
    És azon boltok száma is limitált azt tegyem hozzá. Hárklis vagyok a garanciális ügyintézésre,főleg egy drága terméknél.
  • VO101Tom
    Hmm... ebben a topikban viszont jó a háttérkép (egyenlőre): http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1171472581

Na mindegy, rákérdezek itt, hátha találkoztak már ilyennel...
  • VO101Tom
    Bammeg, most megint nem jó...

akkor ez az sg nyűgje lesz, qrvaélet...
  • VO101Tom
    Én ezt szedtem le, simán ráment a 12-re, és jó.

Opera_1150_1074_int_distribution_00.exe
  • V43 1105
    Nem Gianni, ha minden igaz akkor a DCII is annyi lesz
  • Her Laca
    Na jó de az ref Gianninál . Én DCII ről beszélek.
    Refet én nem veszek ,volt nálam egy 680 ,jó az de még mindig hangos.
    Engem zavar a hang . Na meg a DCII es 670 ugyanazt tudja minden tekintetben mint a ref 680,csak halkabb hűvösebb .
  • V43 1105
    120-é GTX670? Te jó Isten .. 122 ezerért tudok GTX680-at nem ASUS ugyan, PNY-ről van szó, de az se szar, és mivel gyári cooleres ezé ugyan az mint a sima malomkerekes ASUS
  • perko
    Nekem is ezt csinálja egy ideje a v11.64-el is, még nem frissítettem. (Win7 64 bit)
    Eddig jó volt, egyszercsak pár napja elcsesződött.
    A Chrome-al jó, csak az Operával nem.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na jó de neked mini házad van. Ki mit szeret ugye:)
    Nekem a PC ház az minimum 1 méter magas legyen . Annó mikor megvettem egy raklap pénzért a Chiftech házat azt mondtam evvel el leszek pár évig. A 7 . évet tapossa,volt már benne pár config,de szerintem még egy pár évet kihúz. Néha elkap a vezérhangya,hogy veszek egy modernebbet,de aztán be kell látnom,hogy semmi bajom vele,akkor meg minek bolygassam.Mondjuk egy kicsit variáltam vele,,kialakítottam hűtőcsatornákat a levegőnek ,de az csak kreativításba került.
  • VO101Tom
    Hú, én a 560Ti-vel jártam úgy, hogy majdnem nem fér be a házba. Elől van 1-2 cm hely a ház és a kártya között, ott éppen elfér az a pár kábel, ami még az alaplapon lejjebb csatlakozik, és kész. Ha ki akarom szedni, előtte le kell szednem a winyók tápcsatlakozóit :)
  • Her Laca
    Ja és csakis DC II es ASUS-t. Az a kártya parádés minden szempontból.
    Se hangja,se nem meleg se semmi. Jó az igaz,hogy egy nagy bálna de legalább van látszatja annak a rakat pénznek amennyibe kerül:)
  • Her Laca
    Teljesen egyértelmű,hogy a 670 esek nagyon jók lettek.csak ugye 120 körül vannak. Én azalatt nem is vennék VGA-t ,de azért olcsónak nem mondanám ugye.Én 79 ért adom az enyémet,az szerintem korrekt ár ,van még 2 év gari rá.Persze ez pénztálca kérdése,na meg hogy ki mennyit szán rá. Én most 680 at szereztem be ,abból baj nem lehet én aszondom:)
  • VO101Tom
    Ppffhh... visszament a 11... akkor marad ez :)
  • V43 1105
    Azt nem tudtam hogy a te kártyádról van szó Elnéézééést..
  • Her Laca
    Ja csak az kb 40 ropival több:)
    Ne rontsa az üzletemet kollega:)))
  • VO101Tom
    Kicsit off. Most frissített a böngészőm Opera 12-re, és ez az sg fórumot kicsit szarul jeleníti meg. Amikor görgetem az oldalt a hátteret eltünteti, mikor megállok, visszarajzolja. És persze ilyenkor akad is. Más használ ilyet, nála van ilyen gond? Chrome-al jó...
  • V43 1105
    GTX 580 helyett vehetsz GTX670-et is, az se szar ..
  • artivizsla #55111
    Ment PÜ.
  • Her Laca
    Intel sandy 2500k 8 giga ram,Gtx 580.
    Nállam fullon megy. A peoci 4.4en asszem. VGA alapon.
  • Her Laca
    Leon.
    A költő és a te szabaiddal is egyetértek.
    És tudod mi nem fog soha változni?
    A " nép".
    Mondok egy példát. Tegnap voltunk nejem unokaöccsének a ballagásán.
    Megbuktatták németből,csoda,hogy másból nem. A gyerek( szülőkkel eggyütt) retardált,lusta, buta stb.
    Na anyuka sógórnőm mit tett.
    Szerzett nevelési tamácsadótól papírt,hogy a gyerek nem osztályozható németből,mert mittudomén miért.
    Ergó nem bukott meg.Érted? Egyszerűbb ez mint leülni a gyerekkel, tamulni vele,hogy legalább egy elégségest összehozzon.Hogy megtanulja legalább azt,hogy felelősség,megtanulja a befektetett munka gyümölcsének az örömét értékelni. És ehez asszisztál a hivatal.
    Mert nem kell az értelmes ember,csak az olyan akihez mérten a facsipesz már precíziós műszer.Össze is vesztem velük emiatt.
    Wass Albertnek igaza volt,van és lesz is.Mit várhatunk az orrtúró Monika,show-t,Győzikét néző tömegtől?
    És ez rosszabb lesz ezt borítékolom.
  • artivizsla #55108
    Igazad van, liberálisék most az egyszer "jó" szolgálatot tettek. Mondjuk, mikor Kertész Imre is megkapta a Nobel-díjat, volt nagy propaganda, vitték is, még a Bálint gazda könyveket is rendesen.

Más. Tudom, hogy volt már párszor, de kérhetnék olyan konfiguráció leírását, amin fullon elfut a CoD, számítva arra, hogy a patch mégsem fog elkészülni, csak "két" hét múlva. Egyébként, nem lehet, hogy a "két hét" egy fordítási hiba és "két év" akar lenni ?
  • zmok
    Ezzel csak azt érték el, hogy rájuk irányították a figyelmet.(Visszanyalt a fagyi.)
    Bevallom, eddig fogalmam sem volt, hogy ki az a Nyírő József, most vadászok a könyveire...
  • mijki
    Gyönyörű vers
  • LeonSilver
    Én ezekben nem találok semmi kivetnivalót :) Akinek nem tetszik az tehet egy szívességet, ha hagyom :D Én SZERETEM Wass Albertet.
  • artivizsla #55104
    Az idézetekben benne is van a válasz a kérdésedre.
  • LeonSilver
    Vagy olvassátok el ezt. Nem ma írta de mondja valaki azt, hogy nem igaz...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted?
    Ez a nagy tömeg. Ez a nép."
  • LeonSilver
    Mert Wass Albertben mi nem tetszik nekik?? Le is szophatnak mondjuk nyugodtan, én nagyon kedvelem Wass műveit.

Spalhertbe teszem bár igazából nem kellene. Szerintem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wass Albert: Üzenet haza

Üzenem haza, az otthoni hegyeknek:
    A csillagok járása vátlozó.
    És törvényei vannak a szeleknek,
    Esőnek, hónak, fellegeknek,
    És nincs ború örökkévaló.
    A víz szalad, a kő marad, a kő marad.

Üzenem a földnek: csak teremjen,
    Ha sáska járja is le a vetést,
    Ha vakond túrja is a göröngyöt,
    A világ fölött örök a rend
    És nem vész magja a nemes gabonának,
    De híre sem lesz egykor a csalánnak,

Üzenem az erdőnek, ne féljen,
    Ha csattog is a baltások hada,,
    Mert erősebb a baltánál a fal
    És vérző csonkról virradó tavaszon
    Újra erdő sarjad győzedelmesen.
    És mindig lesznek fák, amikor a rozsda
    A gyilkos vasat már rég fölfalta,
    S a sújtó kéz is szent jóvátétel
    Hasznos anyaggá vált a föld alatt ...

Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
    Ha egyenlővé teszik is a földel,
    Nemzedékek örségváltásain
    Jönnek majd újra boldog építők,
    És kiássák a fundamentumot,
    S az erkölcs ősi, hófehér kövére
    Emelnek falat, tetőt, templomot!
    Jön ezer Kőműves Kelemen,
    Ki nem hamuval és emberi vérrel
    Köti meg a békesség falát,
    De szentelt vízzel és búzakenyérrel,
    És épít régi kövekből új hazát!

Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
    A fundamentum Istentől való.
    És Istentől való az akarat,
    Mely újra építi a falakat.

És üzenem régi barátaimnak,
    Akik megtagadják ma a nevemet,
    Hogy fordul egyet újra a kerék
    És én akkor újra barátjuk leszek.
    S nem lesz bosszú, gyűlölet, harag,
    Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk...
    S leszünk egy cél és egy akarat.
    És üzenem mindenkinek,
    Testvérnek, rokonnak, idegennek,
    Gonosznak, jónak, hűségesnek, alávalónak,
    Annak akit a fájás űz, és annak,
    Akihez vércseppek tapadnak:
    Vigyázzatok és imádkozzatok!
    Valahol fenn a magas ég alatt
    Mozdulnak már lassan a csillagok...

MARADNAK AZ IGAZAK ÉS A JÓK!
    A tiszták és a békességesek,
    Erdők, hegyek, tavak és emberek!
    Jól gondolja meg ki mit cselekszik.
    Lyukasztják már fenn az égben a rostát,
    És a csillagok tengelyét olajozzák
    Szorgalmasan az angyalok.
    És leszen csillagfordulás megint:
    És miként hírdeti a Biblia:
    Megméretnek az emberek...
    Ki mint vet azonképpen arat.
    Mert elfut a víz, csak a kő marad,
    A kő marad!

Bajorerdő, 1948.

• artivizsla #55101
    Off :

Előbb Wass Alberttel kapcsolatban, most pedig Nyírő Józseffel kapcsolatban alakult ki óriási gerjesztett polémia a médiában és amikor olvasom a cikkekhez írott kommenteket, amikben elítélik az irodalmi munkásságukat, elgondolkodom, hogy vajon, ugyan ezen emberkéket miért is nem zavarja, hogy a mai írok jelentős része, viszont az 50-es években hogyan fohászkodtak a műveikben Sztálinhoz, Rákosihoz stb? Hmmm.. Ez a rohadt kettős mérce már megint...

On :
  • Her Laca
    Budapest XIV ker haveromék utcályába beköltözött egy nagyobb irokéz diaszpóra.
    Napi szinten lettek betörések. Az egyik szomszédjuk egu normális roma család már 20 éve ott laknak. Újdonsült fekete lábúak betévedtek az ő házukba is.
    Ugyan hír nem lett belőle, de rajtakapták őket a háziak oszt 4 szolárium barnát helyben agyonütöttek. Aztán valahol elültették őket. Na most közölték a helyi kissebbséggel a tesókkal,hogy ha meglátnak egy rézbőrűt is a környéken az erre a sorsra jut. Azóta rend van és nyugalom. Rendőr barátom szokta mondani. Ha mincs tetem,nincs ügy se.
    Nálunk az új rendőr kapitány utálja a cigókat és a kurvákat. Eddig még a közért előtt is áldogált egy kettő. Érdekes módon mióta az új kapitány rályuk szabadította a járőröket megszüntek a ribik,eltüntek a rézbőrűek,még lomtalanításkor sem lepik el a környéket. Lopás betörés nincs.
    Amúgy én egyetértek Fürtivel. Ne mástól várjuk a megoldást.
    A politikáról. Az nem a mi pályánk.
    Az egy megélhetési forma, annak semmi köze a "választókhoz" . Én azt sem hiszem el amit kérdeznek. Igazság szerint nincs is értelme foglalkozni velük.
  • artivizsla #55099
    Nekem a fogorvosom, szír származású, kormánypárti. Érdekes dolgokat szokott mesélni, amik köszönő viszonyban sincsenek a hivatalos verziókkal.
    Egyik eset : A hír szerint, bomba robbant a főváros x utcájában. A szülei történetesen ott laknak, akiket egyből hívott, ők meg lestek, mint a luki nyúl, hogy "Miii vaaan ? Süt a nap és nyugalom van, itt ugyan nem robbant semmi!" Ennyit a média szarkeveréséről, illetve a fentről generált tudatos szarkeverésről.
  • Lacusch69
    A jobbik nincs a kormányban, ellenzéki párt.
    A cigókkal az a probléma, hogy hiába teszel rendet: talán félni fog tőled, talán egy védtelen családtagodon állnak bosszút.(1 vs sok)
    24/7-ben nem lehetsz mindig ott, ahol kellene.
  • Fürtös
    És ugye közületek senki nem megy le a pincébe megszámolni hány szeg van a dobozban hacsak nem akar egy képet felszegezni a falra...
    (hadkötelezettségi összeírás Magyarországon)
  • sakkay
    Ha nem is fognak azonnal indulni, de jól látod(egész fura , hogy némineműleg egyetértünk) a atomról' még a leghülyébbek is felfogták,hogy a győztes is vesztes(feltéve) ha a másiknak is van.
  • Fürtös
    "Ja igen ebből már volt egy beszélgetésünk múltkor is.
    Had ne írjam már ki , hogy persze ez bonyolult, mert olyan , hogy nép...bla bla.
    A világ mindig is így működött. A népeket irányítják, vezetik, megvezetik."

Ugyanazt mondjuk csak én cikornyásabban fogalmaztam

A hidegháború pedig nem ért véget,csak a stratégiai atomfegyvereknek köszönhetően beállt egy egyensúlyi helyzet.
    A következő háború abban a pillanatban fog elkezdődni amikor valamelyik nemzet kutatócsoportja megerősítést küld a következő üzenettel:A tesztek kiértékelése után megállapítottuk,hogy az X.Y.Z. technológia segítségével semlegesíteni tudjuk a sugárszenyezettséget.

És abban a minutumban indulni fognak a rakéták
    Mert nem az tartja vissza őket,hogy városok fognak eltünni a föld színéről és rengeteg ember fog megdögleni. Az egyedüli visszatartó erő az ,hogy sugárszenyezett területen semmit nem lehet csinálni,nem lehet bányászni,nem lehet építkezni,úgy általában ott tartózkodni is kurva drága és veszélyes dolog
  • Fürtös
    Zmok: Igen olvastam Shelleytől majdnem mindent,meglepő éleslátásról tesz tanúbizonyságot sok dologgal kapcsolatban.De rengeteg mást is olvastam a heti adagom 4-5 könyv:D
    Az összeesküvéselméletezés meg a konteo kiabálása pedig a legjobb módja annak ,hogy lerázzuk a felelősséget magunkról.Kényelmesebb bezárni az ajtót és várni,hogy valaki megoldja majd a dolgot,mint tenni valamit ellene.

Pogi:
    Látod mekkora különbség van fogalmazás és fogalmazás között?
    Ebben a formában már én is egyetértek!
    Kivéve a cigánykérdést.
    Elmesélem ez nálunk odahaza anno ,hogy működött.
    Északkelet Magyarország Szabolcs megye.
    Volt gond a cigányokkal már akkor is(jó 10 éve már ennek),de a városban a tökösebb fiatalok összeálltak esténként és elmentek rendet tenni,kapucnis pulcsi +keritésléc,nem kellett sokáig akciózni hamar belátták,hogy jobb ha meghúzzák magukat,1-2 hónap alatt jelentősen sikerült növelni a közbiztonságot.
    Azóta ezek az emberek szétszállingóztak a városból ,ki merre látott egy jobb élet reményében.
    Nemrégiben voltam otthon,és elképesztő amit a cigók művelnek,és senki sincs aki tegyen ellene,mindenki csak reménykedik,hogy nem ő lesz a következő akit megtalálnak...
    Egy fiatalabb barátomnál voltam látogatóban\babanézőben.
    Tipikus paneldzsungel de az ő részükön szépen fel vannak újítva,tipikusan fiatalabb párok ,friss házasok laknak abban a tömbben.
    Kint söröztünk az erkélyen mikor elkezdett panaszkodni,hogy a szomszéd tömbbe beköltöztettek egy pár roma családot és ugyan még nem volt gond,de állandóan csinálják a fesztivált...
    Ugyanezt a tanácsot adtam neki is: Menj körbe szépen itt a tömben keresd meg a fiatal apukákat és ugorjatok át beszélgetni a szomszédokhoz.Nem kell balhé meg erőszak,csak szépen el kell nekik mondani,hogy okés itt kaptatok lakást de ha bármi balhét csináltok vagy nem tartjátok rendben a portát akkor már nem csak beszélgetni jövünk majd...
    Mit gondoltok mi történt?
    A mai napig ül a 3 záras ajtó mögött és panaszkodik.Közben reménykedik,hogy ha gáz van akkor az nem nálla lesz,reménykedik,hogy ha gond lesz akkor a rendőrség majd ki fog jönni és elintézi...És a másik 15 fiatal apuka is ugyanezt teszi a zárt ajtók mögött...

Nem tudom te hol nőttél fel, de nem nagyon van olyan hely ahol több cigány él mint fehér de feltételezzük,hogy 20-80 az arány. Ha 20 cigány tud terrorizálni 80 fehéret az a fehérek hibája,az ő erejük éppen ebből fakad,összetartanak.Mi meg nem.
    A pártosdit meg felejtsd el,tökmindegy ki van hatalmon,és milyen irányzatot képvisel sose lesz jobb...
    És ne gyere a jobbikkal.
    A jobbik egy nagyon jó kezdeményezés volt,működött is amíg be nem került a parlamentbe.
    Meg kell érteni,hogy a pártok és a kormány nem azért vannak,hogy neked jó legyen.Amióta jobbik bekerült a kormányzásba tehetetlen,mert muszáj a politika játékszabályai szerint játszaniuk,és azok úgy vannak kitalálva,hogy még véletlenül se legyen hatékony.
    Van még 2 év a következő ciklusig addigra totálisan szét fogják őket verni és átalakítják a struktúrát.Előre felkészülnek rá,hogy ha ne adj isten a jobbik alakíthat kormányt akkora már kezelhetőek legyenek...
    (már most megjelent a korrupció a jobbikon belül,elég komoly ügyek vannak,de hát a kampányhoz pénz kell a pénzt meg nem adják ingyen.Bekerültek a parlamentbe és akik a pénzt adták azok benyújtották a számlát,hogy akkor ezt a közbeszerzést most az én cégem nyeri....)

De itt leteszem a nagyesküt,hogy a köv.kormánypárt az LMP lesz:D
    Senkinek nem furcsa,hogy csak úgy hipp-hopp lett egy új pártunk a semmiből?

Na de fejezzük be mert hívő emberrel a legnehezebb vitatkozni.
    És a Magyar emberek nagy többsége még mindig hisz a politikában és a pártosdiban.
    De megkérdezném az itteni idősebb korosztályt akik jóval többet éltek\láttak nálam:Előfordult valaha az elmúlt 40 évben ,hogy egy kicsit is akár de jobb könnyebb lett az élet ebben az országban?

Jó ha tudjátok:soha nem fog eljönni az a nap amikor az aktuális politikai főmufti kiáll a tv-ben és azt mondja:mától eltöröljük a sárgacsekkadót és a telefonadót...

És igen lehet véleményt alkotni rólam is,lehet azt mondani,hogy őrült vagyok,vagy összeesküvés elméletekben hiszek.Egyszerűbb engem lehülyézni mint elkezdeni dolgozni a dolgok megváltoztatásán...

És tényleg befejeztem,privátban vitázok tovább szívesen de nem akarom szétoffolni a topikot.