91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Fürtös
    Köszönöm!
  • sakkay
    Nem tudom honnan jutott eszembe, de a fiamnak szoktam mondani amikor megkérem valamire és erre visszaszól , hogy mit kap, ha megteszi...
    -nem kapsz két nagy pofont...
  • sakkay
  • mijki
    [ spoiler] [/ spoiler] így kell szóköz nélkül
  • LeonSilver
    Egy
  • Fürtös
    Kösz Mijki...
    Úgy értem a hozzászólásnál mit kell elé írni...
    valami spoiler\ volt vagy ilyesmi.
  • Fürtös
    Khmm,hogyan is lehet spoilert beszúrni?
    Bocs de elfelejtettem pedig egyszer már megmutatta valaki...
  • Fürtös
    Pedig néha mennyire tudok neki örülni,hogy van azért pár fiatal akik normálisak:D
    Ne cáfolj rá Miki!
  • Fürtös
    Semmi gond.

Hogy mitől ilyenek?
    Média+oktatási rendszer.
    Ez fájni fog,de a mi hibánk,mert hagyjuk.
    Izrael tananyaggá tétele?
    Semmi bajom a zsidó vallással,meg Izraellel,aki szeretné ismerje meg,vagy térjen át a zsidó hitre,ettől még lehet jó ember.
    Az Izraeli vezetéssel viszont már annál több bajom van,de ezt már régebben kifejtettem,az Izraeli pék storyjával ha emlékeztek még.

A mitől ilyenekre meg van egy korábbi írásom,majd linkelem de csak spoilerként.

Lényeg a lényeg amíg a saját fejünkben nem rakunk rendet addig nem fog változni semmi.
  • Fürtös
    Úgyértem: Bukarestbe a román parlament elé,és a politikusokat várnám meg.
  • Fürtös
    Nos,hogy én mit tennék?
    Hagynám,Aztán szereznék egy AK-t elmennék valahogyan Bukarestbe és megvárnám valamelyik kapualjban,amíg hazaindulnak.
    Legalábbis ez lenne az amit megpróbálnék,ennek van értelme.
    A katonára lőni akit valamivel rávettek arra,hogy vadidegen embereket kiűzzön az otthonából nem sok értelme van.
    Azt a katonát valahogy annyira megfélemlítették,hogy inkább végrehajtja a parancsot,mert nem sok ember van aki ilyet önszántából csinál.
  • LeonSilver
    Bocs, akkor tök félreértettelek!

Tudod én azon szoktam gondolkodni, hogy mitől ilyenek ezek a szarok ma.

Széchenyi István gróf létére büszke volt arra, hogy a Haza javát szolgálhatja, felajánlotta minden jószágának egyévi jövedelmét az Akadémiáért, stb..
    Ma meg mi van?
    Én nem azt mondom, hogy Orgován Winnetou úgy kel fel reggel, hogy -> na, hogyan kellene megszopatni az országot?<- de Isten bizony mondom, hogy ezeknek a kötélen lenne a helyük. Vagy rabságban. Mérhetetlen károkat okoznak, okoztak az országnak és hát a Zembereknek.
  • Fürtös
    Reagálok ,mert teljesen egyetértek veled!
    Jól neveled a gyerekeidet.
    Csak mint írtam nem erősségem a fogalmazás.
    A vigyázzba baszom magamat érts úgy ,hogy bárhol meghallom a magyar himnuszt akkor felállok bárhol és bárkivel is legyek.
    Ez a fiatalabb generációnak sokszor,mondjuk úgy fura...
    De ,hogy a másik végletet is leírjam,attól,hogy a politikusaink (párttól függetlenül) Felállnak a himnusz alatt meg kokárdát tűznek még nem biztos,hogy az ország érdekeit képviselik...
    Én majd annak a politikusnak hiszek aki azzal kezdi a bemutatkozását:
    Hölgyeim és uraim,mivel az ország nehéz gazdasági helyzetben van ezennel lemondok a fizetésem feléről,az állami autóról és a rengeteg fiktív támogatásról,összébhúzom a nadrágszíjat és megpróbálok kijönni a havi 500 ezres politikai fizetésből,hogy ennyivel is kevesebb kiadása legyen az országnak... Amíg nem így kezdi addig csak port hint mindegyik,legyen az Fideszes Jobbikos vagy LMP-s.
    Az ,hogy ennek ellenére megtűrjük őket az már csak a mi hibánk.
  • LeonSilver
    Ahogy a kolléga úr lentebb írta, "Szabad ember vagy egy szabad országban.". Szíved joga így gondolni. Ettől függetlenül én a gyermekeimet úgy neveltem, hogy március 15.-én tűzzenek kokárdát, emlékezve a "régiekre" és ha szól a Himnusz, akkor hagyják abba a rágózást és vegyék le a kibaszott baseball sapkát a fejükről.

Az, hogy Te mondjuk a Himnusz alatt a seggedet vakargatod, nem érdekel, de a véleményem meg van róla.

Ja, én nem kell feltétlenül reagálnod rá.
  • acidrain
    Melyikre?
    Amelyik a város határában van. Vagy hogy "szemléletesebb" legyen arra, amelyik kopog az ajtón, és el akarja venni azt, amiért megdolgoztam, és az enyém.
    Ha hozzád bekopognának azzal, hogy "jöttünk mostantól itt minden a miénk" te szemrebbenés nélkül hagynád? Szerintem nem.
    Hogy a probléma megoldódna -e az csak utána derülne ki.

Teljesen fel vagyok ébredve, és a már sajnálom, hogy hozzászóltam a témához.
  • bucsher
    csak a katonára tudsz lőni. ki van ez találva.
    ...
    na majd ha jön pénteken a peccs, megszűnik itt is az elégedetlenkedés és mindenki boldogan nyomja majd :)
  • Fürtös
    kékgolyó:D
    Valahogy ebből a nézőpontból kellene szemlélni a dolgokat...
  • Fürtös
    És melyik románra lőnél először?
    A román katonára akit odavittek? Vagy a román pulitikusra aki elfogadta és aláírta a tervezetet?
    Melyik oldaná meg a problémát?

Ébredj már fel...
  • Her Laca
    Megnyugtatlak:) Nem kell Szeged sem a Románnak sem senki másnak:)
    Nincs ott semmi,olyan meg van nekik is.Szóval érted ,hogy értem azt a semmit na,nehogy félreérthető legyek:)
  • acidrain
    "És mondjuk ha azt hallanám ,hogy Szeged(pedig nem jártam ott sokszor)
    holnaptól Román,és az ottani magyarok nem nagyon beszélhetnének többé magyarul, hát nem nagyon!!!!tetszene."

Erre én azt kérdezném, hogy hol az AK? Harchoz! - Ugyanis szegedi vagyok.
  • Her Laca
    Na ezért szarok én mindenre szép lassan:)
    És! Nekem lesz igazam!
  • Fürtös
    Még 2 dolog mert kimaradt:
    Először is elnézést az összevissza fogalmazásért meg a kilóméteres mondatokért de sosem voltam,jó fogalmazásban.
    Másodszor pedig,Magyarországgal és a keleti régióval nem véletlenül történik mindez,gazdaságok nem borulnak csak úgy véletlenül össze.
    A vezető nyugati országok évszázadok óta kezükben tartják a világot,és mindig a saját érdekük szerint cselekszenek.

Nem kell összeesküvéselméletezni meg fajelméletezni,ez egyszerű biznisz.
    Kína lassan lerázza a nyugati országok rabigáját,viszont a nyugati gazdaságnak szüksége van olcsó gyártókapacításra,egész egyszerűen beáldoznak minket,tönkretesznek és nyomorba döntenek,mert alapvető üzleti tétel: minél nagyobb a nyomor a nép annál olcsóbban dolgozik.

Simán meg lehetne oldani az ország összes gondját,csak nem akarják.
    Megvettek mindent kilóra az összes politikust,mindenkit.
    Lehet jobbikozni,ők is mennek a levesbe mert ezt a játékot,olyan emberkék irányítják akik a világ gazdaságát is irányítják,megveszik vagy ellehetetlenítik...Meg van hozzá a hatalmuk.

Úgyanúgy mennek feljebb is a dolgok mint a mi szintünkön.
    Ahogy mi trükközünk a könyveléssel meg az adóval,meg próbáljuk a kiskapukat kihasználni,ahogyan egyre jobban korrupttá válunk minden téren,csak az ő számaik után sokkal több nulla van:D

Ha Magyarországon minden ember elkezdene egy irányba menni,mit gondoltok mennyi idő alatt ráznánk gatyába az országot?
  • sakkay
  • Her Laca
    :)
    Na leírom.
    Core I3 proci
    4 giga ram
    500 gigás vinyó.
    Egy GF VGA mobil ( fingom sincs milyen de GF:XD)
    Nagy kijelző.
    Wifi
    DVD író
    120 volt.
    Mennyiből jön ki egy asztali? Biztos kicsit olcsóbb no de ez kicsi.
    Fejleszteni meg minek? Ha arra jó amire vettük akkor az 2 év múlva is jó lesz .Netezni irodai dolgokhoz ,pici női játékokhoz tökéletes.
    Na most nincs igazam?
    Most ne gyerekeknek játék gépre gondoljunk,hanem felnőtt emberek eszközére.
    Keleten boldogság.
    Jó igazad van,boldogok.Bár nem beszélgettem onnan jövő emberekkel.
    Mondjuk a Törökök is azért lepték el a németeket mert otthon nagyon boldogok.:)
    De ettől én nem vagyok jobban és azok sem akik nem tudják fent tartani a családjuk életét ,még ha dolgoznak is. Nem a luxus dolgokra nincs nekik,hanem rendesen kajára sem futja,ha kifizetik a közüzemi számláikat.
  • Fürtös
    Azt hiszem ehhez hozzá kell szólnom... Bár eddig mindig elég szélsőséges vitákat kavartak a hozzászólásaim az ilyen témákhoz...

A miheztartás végett le kell írnom,hogy az én életem úgy alakult ,hogy keresztül kasul kóboroltam európát,meg egy pár helyet európán kívűl és nem mint turista hanem napi szinten érintkezve a helyi lakosokkal.
    Szóval talán kijelenthetem,hogy a témában kompetens vagyok.

Ami a lényeg:Soha de soha(!!!) nem kerültem olyan helyzetbe ,hogy bármilyen negatív élményem lett volna bármely nemzettel.

Először is: Fel kellene végre ismernetek honnan jön ez a nemzetek,nemzetiségek közötti ellentét,mint korábban írtam az országok lakosságának elenyészően kicsi hányada(0.000000001%) vall ellenséges nézeteket más országokkal szemben.
    Aki anyázza a szlovákokat: Tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén!
    Ha egy szlovák ember odamegy hozzád az utcán és segítséget kér,pl:hol a legközelebbi gumis műhely vagy ilyesmi...
    Mit fogsz tenni? Nekiállsz ordítani vele,hogy büdös hontalan történelem nélküli köcsög takarodj az országból? Vagy rámosolyogsz és elmutogatod neki merre menjen? (hozzáfűzném,hogy aki az első opciót választja az szememben azonnali tarkólövést érdemel...)

A különbség csak annyi,hogy a média ezt nyomatja,megosztottságban kell tartani az embereket,mert ha összefognak akkor bizony nagy dolgokat tudnak véghezvinni. A tv és az ujságok azonnal tömeghírezik ha valahol valami nemzetellenes történik,de arról soha nem híreznek,hogy vegyes magyar-szlovák településeken hogyan segítik egymást az emberek függetlenül attól milyen nemzetiségüek...

Soha nem lesz benn a híradóban az a szlovák (echte szlovák!) ember aki nekem és a csapatomnak nagyon sokat segített önzetlenül,feláldozva saját idejét és autóját... Nem is lehet a híradóban mert még a végén megszeretnénk egymást...

Tetszik nem tetszik a történelem újjab jelentős fordulóponthoz érkezett,többször volt már ilyen az idők folyamán,eddig mindig háborúval oldották meg a kérdést...Az viszont már kicsit aggasztó,hogy az eddigi háborúkban nem nagyon voltok olyan fegyverek amikkel országokat lehet egy gombnyomással eltörölni és évmilliókra lakhatatlanná tenni.

Mert ha kicsit is tud valaki a fő média hírektől elvonatkoztatva gondolkodni akkor rögtön látni fogja,hogy mindkét nagy háborút a gazdaság stagnálása és összeomlása előzte meg.
    Háborúban pedig nincsenek nyertesek...mindenki veszít valamit.
    Van aki vagyont van aki családtagot,van aki végtagot,csak pár ember van aki ezekből profitál de ők nagyon. Fel kell végre fogni,hogy a háború üzlet.

Nagyon komolyan ragaszkodnak a világ jelenlegi vezetői a gazdasági berendezkedésünkhöz de ezt fenttartani tovább nem lehet mert alapjában müködésképtelen. Versenyre épül,és mi a közös a versenyekben? Nem nyerhet mindenki,ugyhogy páran jól járnak a többi megy a darálóba.
    Márpedig ezt a berendezkedést szeretnék mindenáron megtartani,de ez csak úgy lehetséges ha megnyomják a reset gombot,ami háborút jelent... Lerombolnak elpusztitanak mindent aztán lehet szépen újra vásárolni.

Olyan pedig nincs ,hogy te majd nem mész harcolni mert te csak a hazádért vagy hajlandó harcolni,megvannak rá a módszerek,hogy hogyan lehet erre rávenni embereket,és sokszor nagyon könnyű az idiótábbját még arra is rávenni,hogy mindezt mosollyal az arcán tegye.

Sír-rí mindenki,de pláne a fiatalok,hogy így szar meg úgy szar Magyarországon,csendben megkérdezném ki a felelős érte?
    Mindenki tud felelőst:az előző kormány,a gyurcsány a viktor a trianon,az imf.
    Azt soha senki nem mondja,hogy mi MAGYAROK vagyunk felelősek azért ami az országunkban folyik!

El kellene felejteni végre azt a vonalakat rajzolgatunk a térképre faszságot...
    Kérdezem én milyen jogon húzunk határokat?
    Milyen jogon vagyunk mi itt a kárpát medencében?
    Verjük a mellünket csak épp abba nem gondolunk bele,hogy mit éreztek azok a családok akiket mi rugdostunk ki innen?

Félre értés ne essék nem akarok senki nemzetiségi érzelmeibe belegázolni,én is magyarnak vallom magam de nem azért mert körberajzoltak egy darabot európából,vagy mert a himnusz hallatán vigyázzba baszom magam,nem ezért vagyok magyar a hagyományaim a kultúrám
    és a lelkem magyar,és nem azért mert kokárdát hordok.
    Vegyétek már észre ,hogy folyamatosan hazudnak nekünk,mindenben.
    Történelemben,földrajzban,tudományban,gazdaságban,és legfőképp politikában.
    Egy föld van,mind ide születtünk és semelyikünknek nincs joga bárkit is kiűzni szülőhelyéről! Nekünk sem volt,valahol a földön volt egy nép aki úgy élt évszázadokig ,hogy mi magyarok elűztük őket a szülőföldjükről,aztán belevegyültek a népességbe.(Az amerikai indiánokról már ne is beszéljünk.)Csak ezt valahogy nem nagyon ragozzák a történelem könyvek...

Alapvetően minden ember ártatlanul születik.
    Más kérdés,hogy sok beszűkült gondolkodású emberkét rá lehet venni mindenféle eszement ideológiákra.

Tudom megint kicsit összevissza és csapongó lett de nem vagyok író,csak tudatni szerettem volna,hogy olyan hogy magyarellenesség meg szlovákellenesség,meg minden ilyen faszság.(igen kövezetek meg Trianon is). Alapvetően semmire sem jó csak arra,hogy megossza az embereket.

Trianonról pár szót még mielőtt kibannoltok:

Volt itt egy román barátnőm pár hétig ,és egyszer megkérdezte,hogy haragszok e én a románokra?
    Kérdeztem:ugyan miért? Hát Trianon meg Erdély miatt.
    Tudod mit válaszoltam? Azt ,hogy nem. Hogy haragudhatnék azokra az emberekre akik nem tehetnek rólla és semmi közük nincs hozzá???
    Arra a pár politikusra kell haragudni akik kitalálták és véghezvitték.
    Meg azokra akik aláírták reklamáció nélkül.Valóban el tudjátok hinni,hogy nem volt előre eltervezve??? Mert józan magyar vezető azt alá nem írta volna...

És ha valaki azt hiszi ,hogy a történelem folyamán bármelyik háború valamilyen nemes cél érdekében folyt ,hogy jobb hellyé tegyük azt a bolygót az súlyosan téved...

Ennyi voltam,bocs ha hosszú volt de ez nagyon nyomja a szívemet.
    Írom én ezt úgy ,hogy én is külföldön élek,szerencsére én nem anyagi okokból jöttem el,hanem inkább világlátás céljából.
    Ami amúgy is óriási probléma,ha csak fél órát szentelnének a kivándorlási probléma valós bemutatására valamelyik vezető hírműsorban az emberek azonnal rájönnének,mekkora baj van Magyarországon...
  • sakkay
    Amúgy bocs a szét off-ért,mindenkitől..
  • sakkay
    Laptop kérdés. Nagyon nem értek egyet, de amit leírtál ok.
    Azért kérlek nézd már át az árakat(ugyanolyan vinyó v.kártya, stb). Még ha a monitort nézzük is, nincsen sehol..aztán utána fejlesszed,2* áron, de mindegy neked jó.
    Téged , hogy milyen volt régen nem érdekel....hát ok. Erre nem is mondok semmit. Szabad ember vagy egy szabad országban.
    A boldogságnak meg nézz utána(ha akarsz sok példát találsz), főleg a keleti országokban. Amúgy arra céloztam, hogy az elégedetlenség igencsak jellemző tulajdonság kis országunk lakóinál.
  • LeonSilver
    Huhuhuuuu. Gyermekkorom nagy-nagy favoritja, eredeti főcím zenével (valamiért később lecserélték)..

http://videotar.mtv.hu/Videok/2007/12/03/22/Orjarat_az_egen_4_1_resz.aspx
  • LeonSilver
    Hát igen. Talán EZ alapján az sem véletlen, hogy a fütyesz 98-óta "visszaveri" az ügynökök törvényt.
  • Her Laca
    Soha.
    Magyarország érdekes ebből a szempontból.Itt élnek ugyanis a világ legügyesebb kaméleonjai. Ha kellett Nyilas volt ,de rátett pár lapáttal a legnagyobb nácikra is,ha kellett komcsi volt de rátett az orosz tanítóira is egy lapáttal,ha kellett kapitalista lett ,de nagyobb mint a világon bárki.És itt jöhet eső ,jöhet hó ezen emberek mindenhol megtalálják a tutit.
  • lala42
    Olyan volt mint egy robot. Kaja ,pia,asszony ,aztán ment csinálta amit mondtak neki.
    Most mi van? Rabszolgaság.
    Régen a rabszolga kapott kaját, sarut,hogy dolgozni tudjon, most kapsz pénzt,hogy mindezt megvegyed magadnak. Akkor mi is változott?
    A minap a fiam ArmA-zott. Egy szerón a csapattársa lelőtte. Kérdezi, hogy ez mi volt? A gyagyás azt válaszolta,hogy Magyar vagy ezért lőttelek le. A micimackó ( csekély értelmü )"szlovák" az az tót volt. ( ugye olyan nemzet,hogy szlovák nincs, ott egy tót népcsoport élt. Na akkor mit várjunk Európától? Amikor egy lilaagyu kölyök, aki azt sem tudja mi a nemezeti érzés így gondolkodik?
  • V43 1105
    Kíváncsi vagyok végre mikor kerül homokszem a gépezetbe, s teszi tönkre az életüket ezeknek a rohadékoknak ...
  • Her Laca
    "Isten adja, hogy le ne késsünk az adó kérdésével is.”"
    No úgy látszik ezen írást olvasták a mindenkori vezetőink is,mert adó ügyekben igen szorgosak,hogy úgy mondjam:)))) Arra oda van figyelve!:XD
    Mondjuk el is tudják költeni derekasan a maguk kis céljaira,hogy rohadjanak meg.
  • Her Laca
    És ezt te honnan tudod? Már mint hogy boldogok a 10x nagyobb szegénységben élők? Afrikában boldogok? Biztos,nagy örömükben egymást gyilkolják halomra.
    Ez a régen meg nem érdekel.
    Ebben a században európa közepén élünk,nem érdekel milyen volt 100-200-300 éve.Akkor az egyszeri ember semmit sem tudott a világról.
    Olyan volt mint egy robot. Kaja ,pia,asszony ,aztán ment csinálta amit mondtak neki.
    Ma más világ van ,mi is mások vagyunk.
  • Her Laca
    Na ezzel nem értek egyet.
    Egy laptop ami minden átlagos igényt kielégít 120 ezer hufnágel.
    Most vettem nejemnek tudom. Még a Diabló III is elfut rajta.
    Asszony se cipeli sehová,de
    1 kis helyen elfér
    2 csendes
    3 takarékos
    4 Nem drágább mint egy asztali cucc monitorral
    5 Ágyban fekve is használhatod:)
    Van még csak már lusta vagyok.
    Nos? Akkor minek is venne az egyszeri ember egy monstrumot aminek külön hely kell ?
  • VO101Tom
    Laca. Ez az a doksi, amiról beszéltem tegnap, azt töltsd le, és legalább a 14. oldalt nyomtatsd ki:
    CloD_AFBs_v03.pdf

Alul a képen látod a reptér berendezéseit, te az alsó kis épületek közt indultál, ahonnan észak felé alig 3-400m szabad terület van, az nagyon kevés még a meszának is. Tudom, hogy alapvetően ez nem szokott gond lenni, főleg ha ismert reptérről indulsz, tegnap ez pechesen jött ki. Ezt a doksit én is akkor kezdtem csinálni mikor bombázgatni kezdtem, a nagy vasaknál fontos tudni a pálya hosszát, irányát, és hogy hogyan is néz ki a reptér. Tegnap mindenesetre nagyon jól jött volna a helyismeret :/

A másik dolog amit át kell beszélnünk, a felszállásnál a rendszer. Megbeszéljük, hogy melyik nap jó nektek, és szombaton, vagy vasárnap kora délután saját hoston gyakorolni fogjuk a taxizást, kötelékben mozgást, átbeszéljük, hogy ilyenkor a földön minek KELL történnie. Belépés után indítunk, kigurulunk a pálya elejéhez, és egyszerre szállunk fel. A légtérben kötelékben repkedünk, és amennyire lehet egyszerre szállunk le. Aki véééééért akar, annak egész héten ott a repka, az atag, a vasárnap esti sowc-on viszont csak csapatként repülhetünk.

Remélem most vasárnap nem állít be hozzánk senki, és és sem 7:58-kor esek be a TS-re.
  • LeonSilver
    Az elkésés veszedelméről

(1847 tavaszán)

(Mesterétől, Wesselényitől tanulta Kossuth az időtényező fontosságának figyelembevételét. Oroszország hatalmi túlsúlyának növekedése és a belső társadalmi, nemzeti feszültségek fokozódása késztette arra, hogy siettesse az elkerülhetetlennek tartott reformokat, mielőtt bekövetkezik a válság, amelynek közeledtét jól érzékelte.)

„… e szó: »késő« olly borzasztóan kirí nemzetem történeteinek gyász lapjairól miszerint attól, mint a kérlelhetetlenül üldöző rémtől, itt e kérdés körül is remegnünk kell! Én nem vagyok az, ki az ősök bűneinek emlékezetét felszaggatgatni szeressem; hanyatló napjaim intenek, hogy ma holnap én is, és barátaim is, kikkel testvéri egyetértésben együtt küzdünk egy férfi-életen át, letűnünk az élet színpadáról, martalékúl hagyva emlékezetünket s emlékezetünkkel gyarlóságinkat az utókor itéletének; s azért engedékenyen szeretne itélni a multakat, hogy engedékeny legyen a jövendő emlékezetünk iránt is. De ezen engedékenységet nem szabad annyira terjesztenünk, hogy elmulaszszuk figyelembe venni a historia tanulságait; és ezen tanulságok közt ott találom azt: hogy a hol balsorsért, a hol nemzeti szerencsétlenség korom lapja van, mindenütt ott van a késő szó. Nemzetünk legszebb cselekvényei azért nem termették meg a várt gyümölcsöket, mivelhogy elkéstenek. A mohácsi nap óta, melly szintúgy az elkésett hadi készületek következménye vala, minden lépésünkben elkéstünk. El az úrbérrel, el a reform-hajlandósággal, el a rendszeres munkák fölvételével, el a magyar nyelv diplomaticai polczra emelésével, el az örökváltság engedélyezésével, el a hivatal- s birtokképesség megadásával, el a vasutakkal, el magával a sokak által annyira koránylott váltótörvénykönyvvel is, melly, ha azelőtt 45 évvel alkottatott vala meg, miként inditványba téteték, midőn még a nemesség nem volt annyira eladósodva: nem hullottak volna annyian a nemzeti hitel méltó igényeinek áldozatúl. Ezen mindenben elkésés, ezen hajlam kisértgetni a fatumot, kisérteni a szükségbőli lealkuvást: ez ül átok gyanánt e nemzeten.

E miatt maradtunk olly hátra mindenben, nem a török háborúk s harczos viszontagságok miatt. Az angol, a franczia, még borzasztóbb, tartósabb viszályokat éltek, és mégis nőttek és fejlődtek viszontagságaik alatt, mint nő a pálmafa a teher alatt; mert harczaik közben sem feledék, hogy az alkalom istennőjének üstöke csak elől van, hogy az elveszett perczet nem adja vissza semmi öröklét, s az elmulasztott alkalmat sem áldozat, sem bölcsesség, sem resignatio nem pótolhatja. Isten adja, hogy le ne késsünk az adó kérdésével is.”
  • sakkay
    Számítógépes példa.
    Egy csomó ismerősöm mondta, hogy vesz laptopot...na mármost egyiknek sem kell mert nem utazik, nem ott végzi a munkáját. Kérdezem:minek neked, azért mert 2* drágább, és az alkatrész is, vagy mert egységáron jóval gyengébb mint a sima???
    Válasz:őőő..hát jól néz ki, meg akciózzák....
    Mi van???
  • sakkay
    Aha milyen érdekes...ha elmész távoli helyekre, 10* nagyobb szegénység 10* nagyobb boldogság. Sok mindent a média meg a fogyasztói társadalom nyom az arcunkba hidd el. Nem mondom , hogy nincsenek gondok, de mi ez a régmúlthoz képest. Régen ha nem vertek, meg volt kaja+nem fáztál, már elégedett volt a nép 80%-a, mára kicsit változott a helyzet.
    Néha elnézem az embereket ki mit vesz, eszem fa*om megáll..de komolyan.
  • Her Laca
    Erről az egész háborúsdi ,hősiesdiről jutott eszembe Móricz ,Szegény emberek című novellája. Olvasta itt valaki?