91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szia ,
a GTX 680 4Gb -os 540 € hat monitort tud hajtani . -
77pxdumbo #57659 Hát a szívem igazából nekem is zöldben pompázik, eddig még problémám csak piros kártyával volt. Csak próbálom a zsigeri dolgokat kizárni és ésszel kiokoskodni mi lenne a legjobb. Anno 4890 után is vettem egy GF275-t és lám minden bajom megszűnt. De azóta csak fejlődött a világ, és hát a Tahiti eléggé innovatív. Csak a driver-re panaszkodnak sokan. Bár a fórumok koncentrálják a problémákat. Érdekes lenne tudni, hogy egy panaszosra, hány olyan tag jut, aki nem ír mert semmi gondja... -
Szereztem egyet kipróbálni,mert mint tudjuk kétszer nem esünk a csapdába.:)
Nem rossz ,nem rossz. A jövőt nézve talán jobb is mit a GF,de aztán a fene se tudja. Több ram ,nagyobb sávszél,mondjuk nagyobb felbontásokon biztos előny ,na meg olcsóbb is. Bár valamit elárul,hogy a PH-n csapásszerűen eladta egy raklap ember és vett 680 at ,de végül is azok megszállottak ,lehet az újdonság miatt volt.
Ha most megnézed a teszteket akkor pl az 580 elég derekasan lehagyja mindenhol a 6970 et pedig akkortájt mindenki azt mondta ,hogy nagyjából egálba vannak ,talán az 580 egy kicsit erősebb. Nem tudom ,de nekem a zöld mindig bejött így aztán inkább 680 lett az a biztos:)
Halk,hűvös,gyors. Mi kell több:) -
77pxdumbo #57657 Szia!
Hát végigrágtam magam a fórumon, tavaly novembertől. Sokat átugrottam, de a Te hsz-aidat mind elolvastam. A töltött káposztától kezdve mindent tudok rólad
, így a videokártyákról alkotott véleményed sem titok előttem. Meg ezt már régebben is hangoztattad. Bár anno a 6950-re is Te beszéltél rá. Aztán amikor megvettem, vettél 580-ast, én meg lestem a három csíkot. Egyébként jó kis kártya volt. Azt nem tudtam kibogozni a hsz-eidből, tulajdonképpen vettél-e HD7970 karit. Ha igen akkor miljen volt?
-
artivizsla #57656 Ez milyen jól nézne ki, még ma is !
-
Szia öreg barátom:)
Honnan tudod az én véleményem?:)
Amúgy mindegy melyiket veszed kb ugyanazt tudják.
Radeon olcsóbb.GF hűvösebb kevesebbet eszik halkab.
A játékban mindegy kipróbáltam mindkettőt.
De én már nem kísért em az Istent:) -
77pxdumbo #57654 Üdv Urak!
No lassan előkerülök én is, de még nem komplett a gépem. Még videokarit kell belerakni (8 hónapja alaplapival tolom). GTX680 és HD7970 között vacillálok. Tudom most játékra a GF valamivel jobb, de a 7970 hosszabb távra is jónak tűnik (3gb mem,384bit GCN). Tudom Laca véleményét, de esetleg akinek ATI-ja van, mennyi + problémát tapsztal ez miatt a CLOD-ban? -
159 BAG 4 pilótáját egy slungra elimináltam. Szépen 4 en együtt ,de ahelyett ,hogy védték volna egymás seggét szétszóródtak amikor megtámadtam őket. Én meg a magasból azt néztem csak ki van a legtávolabb a többitől és abajgattam. Szépen sorban leestek.
-
Én vagyok az Atagon,éppen vitézkedem. Asszem 4 spit meg 3 vagy négy bomber egyslungra,most pedig iszom egy páleszt ,szívok egy cigit és leviszem az ebet. :) -
Farber pár héten belül újraindítja majd a SOWC-ot, kicsit átrajzoltam neki a briefing térképeket:
Meg átskineztem a weblapukat. Kiderült, nem azért volt az a rusnya fekete, mert ez nekik annyira bejön, hanem két éve nem találták az admin vezérlőpulton hol és hogy lehet variálni
-
A valódi gépeken a bal fékszárnyon volt festés, hogy hány fokra van nyitva (20 fok a felszálló fokozat, 40 fok a leszálló). Ahogy az nyílt lefelé, úgy bukott elő a jelzés a szárfelület alól, így látni lehetett mikor mennyin áll.
A saját skinekre tehető egy ilyen jelzés, ami 10 fokonként mutatja:
Valameliyk utolsó peccsben az E-4-esre már rátették. A többin még hiányzik, úgyhogy én még meghagytam a sajátot is. -
bucsher #57649 ez igen, köszi szépen!
esetleg az ívelőlapról kicsit bővebben? milyen skinen és mit kell nézni? -
Na azért ennyire ne tolongjatok basszus... -
NEM szabad tengelyre tenni.
Elsőre egy kicsit elkanyarodnék a konkrét kérdéstől. A Clodban az egyik újítás -megint csak il-2-höz hasonlítva-, hogy nagyon képben kell lenni, hogy mit hogyan működtettek rajta a valóságban. A klasszikus példa, amit mondani szoktam, például a bombázók bombatér ajtó nyitás. Az 1C-n indított valaki egy topikot, hogy a Ju 88-asnak szar, nem nyílik, szívás az egész, a He-111-esen jó. Na igen, mert a He-111-esen a valóságban is egy gombnyomás volt (elektromotor nyitotta), a Ju88-ason meg tekerős, ahogy ez a gépkönyvében benne is van:
A játékban ez úgy jelent meg hogy a He-111 bombatérajtó egy gombnyomásra nyílik, a Ju-88-ason meg addig kell nyomva tartani, amíg a tekerés tart (a bombázótiszt mellett mozog a kurbli, olyan 4-6 másodpercig). A csóka ezt nem tudta. Tehát ez az első dolog, hogy tudd mi hogyan működik. 109-esen ilyen az ívelőlap, a vízhűtő az olajhűtő a magassági trimm és a prop pitch is - addig kell nyomva tartani, amíg működteted.
Ehhez kapcsolódik, hogy tengelyre azért nem szabad tenni, mert az ilyen kezelőszerveknél tengelyt is kapcsolónak veszi. Egyik végállás a lefelé, másik végállás a felfelé, középen meg a neutral. Tehát nincs közvetlen kapcsolat a tengely állása és a játékban az irányítószerv helyzete között. Ezért gombokra kell tenni, sokkal egyszerűbben kezelhetők ezek. A magassági trimm kivétel, azt lehet használni hagyományos módon a tengelyeken is.
Ami még zavarók lehetnek a bal alsó ficakban a kis ikonok. Azok mögött az a filozófia, hogy oda azok a kezelőszervek vannak kitéve, amiket a pilóta anélkül is érezne, hogy le kellene nézni a kezelőszervre. Ilyen a gázkar pl. Bal kéz rajta, érzed, hogy hogy áll, ezt jelzi is a kis pöcök. Azonban itt is előjön az eredeti gépek sajátosságai, ha olyan a kezelőszerv, amin nem tudod fogással megállapítani (vízhűtő tekerője pl. 2 és 3/4-ed fordulatot végez, ránézésre nem látni, hogy hol áll), ezeknél csak azt jelzi a kis pöcök, ha egyik vagy másik irányba működteted, akkor végállásba ki van térítve, egyébként középen áll. Ilyen esetben a gép műszereit, vagy egyéb visszajelzéseit kell figyelned (pl mesza vízhűtőnél egy kis pöcök emelkedik ki a szárnyfelületéből szárnytő környékén. Azon van beosztás, hogy meddig van nyitva. Ha a pöcök teljesen kilóg, akkor teljesen csukva van - egyszerűen hozzá van csavarozva az alsó mozgatható lemezhez). A légcsavar állásszögnél a mutatós műszert figyeled a műszefal jobb oldalán, ívelőnél meg az ívelőre festett jelzéseket (nem mindegyik eredeti skinen van ez fölt, ezért (is) használok saját skint).
A kis pöckök egyébként:
Világoskék mezőben W - Water (hűtés)
Fehér mezőben A - Air (hűtés - csillagmotorosokon)
v.Barna mezőben O - Oil (hűtés)
Fekete mezőben T - Throttle
s.Barna mezőben P - Prop Pitch
Piros mezőben M - Mixture
Lila mezőben S - Supercharger
Fekete mezőben C - Carburetor heater
Nos, és akkor a Prop Pitch. A PP-nek mindíg úgy kell állnia, hogy a motor fordulatszáma 2200-2400 között legyen (109-esen. Stukán 2100 pl). Sem alatta, sem felette nem jó. Automatikus PP csak az E-4-esben van, de ott is néha meghülyül (2000-es fordulatszám alatt a valóságban sem működött, ezért kellett manuális PP-vel fel és leszállni anno), ezért az Auto/manual váltást, meg a PP fel, PP le mindenképp gombra kell tenni, ahol könnyen eléred. Az il-2-höz képest az is újdonság, hogy a "full gáz" az nem a gázkar állását jelenti, hanem a szívótérnyomást. Stukán látványos ez, annak nem kuplungos, hanem csak két fokozatú feltöltője van, nullán és 2500 környékén (ahol váltasz a superchagrerrel) a teljes gázzal 1,4 ata szívótérnyomást is ki tud magából préselni, ami iszonyatosan sok. 2100 fordulatszán, 2.1 ata a Stuka biztonságos üzemeltetési értékei. Igen, ez azt jelenti, hogy nullán kb fél gázkar állással lehet csak menni (Stukának a hűtője is érdekes, két gombbal nyitható (műszerfal bal teteje), és a műszerfal jobb tetején egy műszer jelzi mikor van nyitva (lefelé áll, az AUF-ra). A kis pöcök középállást azért jelez, mert a gombok -mint annyi más helyen- érzésre itt sem mondják meg, hogy hol áll a hűtő. Ezért kell nézni a műszert.
Ja, és a PP-t se állítsd tengelyre, német gépeken nyomógombokkal, vagy a kék fejű kapcsolóval állították, ezért a tengely itt is kapcsolóként működik. -
Először manuálra állítsd és 12 órán szálj fel majd mozgasd meg ide oda és utána állítsd autómatára. -
Fürtös #57645 Köszönöm! Ez óriási segítség volt!
Esetleg ha a prop pichröl még valaki felvilágosítana megköszönném,valamiért az automatikus nem igazán müködik,most rátettem csúszkára de nagyon szokatlan...Nem vagyok én Brit ,hogy minden szart tekergessek
-
sakkay #57644 Aha. Hát bekaphatják. De azért inkább ez, minthogy akárki valami csalást vigyen a dologba. -
Nem lényeg, hogy mit csinál, rendszerfájlokhoz turkálsz hozzá. -
sakkay #57642 Ja és szürke a pixel. Pont olyan bakker mint egy távoli gép. És mivel free trackam van hiába tudom hol van a monitoron a hiba, fejforgatásnál az ember már el is felejti hogy az előre az már nem is az előre
-
sakkay #57641 Oppá! Köszi! Bár elég fura lenne , hogy a +nehezítésként használt
(és persze élethűség miatt is) ffb állítás miatt kik*rnának...
míg a többségnek nincs is.
Amúgy online nem repkedek sokat, pixeles lett a monitorom, állandóan gépnek nézem. ROFnál nincs ilyen gond, ott a sebesség miatt nem olyan nagy a szerepe a távoli felderítésnek mint itt. Gondolom nem kell részleteznem. -
Ezeken a saját hosztos lovöldözéseken nincs olyan téma amit zavarnának a kezdő kérdések, ezért is szoktuk szervezni, hogy játék közben próbálgathatja az ember, és ha kérdés van, akkor válaszolunk. Sőt, ATAG-on is nagyon sok az üresjárat, amikor erről is szó lehet, azt azért lehet hallani ha valaki szarban van, és dogolás miatt foglalt a TS.
A felhasználói felület teljes egészében testre szabható, nem úgy, mint il-2-ben. Amiket kirak, azok az un. Info ablakok. Létrehozni úgy tudsz egyet, hogy amikor az egér aktív (alapból az, de F10-el lehet eltűntetni/visszahozni), akkor jobb klikk valahol a képernyőn, kiválasztod a menüben, hogy new info window (jobb klikkes menüben tödd érdekes dolog is, van, külső nézetet pl itt tudsz választani, hoyg kit akarsz nézni, nem kell F2-vel végiglépkedni pl). Ezután ugyanaz a metódus, mint módosításkor, az Alt-ot nyomva ráklikklesz (bal gombbal), akkor kijelölöd. Jobb klikkre előhozod megint a menüt, és ott a customize info window-ot választod. Ekkkor bejön egy ablak, jobb szélén a választható komponensek, középen az aktív, bal szélén az aktív komponensek egyedi beállításai (mindegyik komponensenk van ilyen olyan plusz beállítása, más nem a betűszín). Ezek szerintem teljesen magától értetődőek, nagyon nem is mennék bele. Az alap komponensen tudsz beállítani olyanokat, hogy a Border vagy a title látható legyen-e, inaktív ablak mennyire legyen áttetsző (szerintem a 0 a legjobb, akkor nincsenek zavaró ablakok, csak a szöveg) azoknak mi legyen a nevük, egy idő után eltűnjön-e (sérülésnél hasznos hogy 60 másodperc után tüntesse el). Kitehetsz időcimkét is, akkor később is látod, hogy pontosan mikor jött az üzenet.
Az ablakok helyzetét akkor jegyzi meg, amikor kilépsz, tehát ha lefagy a játék, akkor elveszti az indítás óta történt változásokat. Egymásra sem lóghatnak, akkor újrainduláskor elrendezi saját maga, és abban nincs köszönet :)
A kis csúszkák az engine info komponens-el jönnek elő, ennek van analóg és digitális beállítása. Nekem bal alul ki van téve mindkettő.
Amit mindenképp érdemes kirakni, az a secondary controls és az aircraft setup (aszem, most fejből mondom, de kb ezen a néven van). Ezeket látod nálam jobb alul. Kiírja, hogy mikor milyen dolgot kapcsolgatsz a gépen, ez nem mindíg egyértelmű (főleg bombázókon) ha olyat kapcsolsz mondjuk ami nincs szem előtt, vagy a bombák beállításait végzed).
Alul középen van egy controls input ablakom is, azon tudom nézni, hogy a bot vagy pedál nem ugrál-e nagyon) USB-s joyoknál néha meghülyül, akkor minden végállásba ki kell rakni, és bekalibrálja magát).
Bal felül a hagyományos server settings, console input, console output, satöbbiket írja ki. Entert nyomva aktív lesz a beviteli mező, és már írhatod is a chatet. Az il-2-vel ellentétben itt az enterrel azonnal elküldi, hogy hogy kinek küldöd (recipients) azt vagy a chat ablakban jobb klikkes menüben hozhatod elő, vagy akár billentyűre is teheted (ne betű legyen, mert gépelés közben is elváltod akkor).
Középen fent a Radio és a Crew szövegelései vannak, Jobb felül meg a Damage.
-
Ok. BlackSix-nek most írtam e-mailt, hogy mondjon a Steam VAC-ra valamit, hogy az engedi ezt? Nehogy bannolás, vagy más szívózás legyen a vége. Úgyhogy amíg nem válaszol, online repkedéseknél másold vissza az eredetiket. Nem hiszem, hogy nagyon kötözködnének vele, de biztos ami biztos. -
Fürtös #57638 Nos elso felszallas megvolt Lala42 vel,egy spitre vetödtem de ott kellett hagynam mert széthajtottam a motort,ez az auto prop pich még nem akarja az igazságot...
Pogi,én mennék szívesen de jelenleg nem akarom elbarmolni mások játékát a rengeteg kérdéssel... Gyakorlatilag ujra kell tanulnom az egészet[#fejvakaras.
Ha esetleg valamikor ráérsz egy kis privát oktatásra azt szívesen venném.
Tom már sokat segített a beállításoknál amit ezuton is mégegyszer köszönök!
Pár kérdés: A kis "csuszkák" nekem nem látszanak,mint lentebb a dogfightos videoban,ez azért van mert full realba repülök?
A szöveg ablak teljesen el van csúszva balra, például,ha valaki belép akkor annyit látok bal szélen,hogy: onnected a többi kilog a képböl.
Felbontás 1920*1080,a monitor is ezen van. Info windows mozgatas nem mukodik mert a felso kek perem nem is latszik...
Elore is koszonom a segitseget!
(Bocsanat a kusza ekezetekert de sajna magyar billentyu majd csak jovore lesz...) -
sakkay #57637 Ahha és tényleg jó. Bár sokat még nem volt időm tesztelni. Egyszer fagyott, az mondjuk nálam nem szokás...de lehet ,hogy véletlen volt. -
Kipróbáltad ezt az FF cserét clod alatt? -
Ez nem il-2. Ha a videó végének lehet hinni, ez valami új játék, Dogfight 1942 néven keresd majd a boltokban ősszel. ;) -
Ok, én benne vagyok. 20:00 Magyar idő szerint? -
Ez mi ez az írtózat?Ez Il2 nem? -
Egér a kézbe, hajrá! 
-
JA!
Atag staton megjelent a nevem mellett 2 kia.
Tudom ,hogy nem haltam meg ,de még csak nem is ugrottam,talán még lövés se érte a gépemet ,a rohadékoknak tuti csípte a szemét a halhatatlanságom:) -
Én repülök ,és szapulom is:)De még mennyire.
-
Ha már tegnap nem jött össze kellő létszám a házidogfight-hoz - igazából ketten lettünk volna - ,esetleg ma megpróbálhatnánk az újonnan csatlakozottakkal karöltve :)
Nemleges válaszokat is várok,hogy tudja az emberfia mire számítson.
Annyian vagyunk itt a fórumon akik repülik a CloD-ot,meg szapulják,oszt online mégsem repül szinte senki,pedig már annyiszor lettek invitálva :( -
Oh,köszönöm a bizalmat
,de én már az első ötben végzésnek is nagyon örültem volna
-
Gascan #57627 azért CLOD-ban ennyi lövésből nem nagyon robban fel egy gép sem :)
apropó... van valami módszer amivel szingliben meg lehet növelni a magammal vitt töltények számát?
nagyon hamar kifogyok a municióból, szinte már zavaró, hogy egy bombázód se tudok kellően belőle megsebezni -
Ja mondtam,hogy nem olyan nehéz ez,konkrétan ezeket már mind lelőttem így vagy úgy többször is. És te nálam jobban dogolsz . Gondolom az első 3-5 ben tuti benne lennél ,de megkockáztatom,hogy akár meg is nyerhetnéd. -
OK:) Megpróbálom ,bár mondom totyorgok mint a szaró galamb:) -
Már bánom,hogy nem neveztem be :(
Laca,próbáld meg,hogy felcsimpaszkodsz valahova( már,ha tudsz ) lazítsd el magad és mozgasd meg a csípődet jobbra-balra néhányszor.
Mondjuk nekem még nem volt alkalmam kipróbálni,de állítólag segít,mert hogy a lógással tehermentesíted a csigolyákat és megszűnhet a becsípődés. -
:)
Tegnap üldögéltem ,mondom felállok. Erre a derekamban becsípődött valami azt hittem bexarok. Azóta totyorgok mozdulni is alig bírok. Nagyon fáj:) asszony meg lebaxsz hogy ne legyek már nyápic. Minden mozdulat fáj:) Lehet inni kéne egy páleszt így reggel igazad van:) -
artivizsla #57622 4.12-es patch trailer Sanyótól. -
artivizsla #57621 Laca ! Iszol Te rendesen reggelente ? :D