91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • istikovacs76
    A szőke tiszát nem ezért bontják. A hjó előéletét azért nem mindenki tudja: Szőke tisza
    A mostani állapot előzménye, hogy a hajó sokáig szegeden állt, mint állóhajó, diszkóztak benne (szó szerinti diszkó volt). Később a köh fel akarta újíttatni a hajót, de pénz hiányában nem ment. Így eladták egy parlamenti képvíselő öccsének (szándékosan nem írok nevet) megvette a hajót 1 millióért, hogy "felújítja". (a hajó csak fém árban több mint 14 milliót ért már akkor -bronz, vas, réz alkatrészei- és a gőzgép.) Később felmerült, hogy mivel elég ramaty állapotban volt, hogy építenek helyette egy újat, és a réginek a gépeit beleteszik, meg még amit lehet hasznosítani.
    Na, erre emberünk öccse bevontatta a téli kikötőbe, hogy ő majd kivontattatja a parta. Már akkor a múzeumtól sokan (én is ott dolgozok) mondták, hogy nem lesz az jó, mert a parton még jobban fog rohadni, hagyja ott ahol van. De ő csak félig huzatta ki a parta, így a jég meg összenyomta a hajótestet. A többi meg már úgyis le van írví.
    A hajó egyébként SAS néven Hortyt furikázta pest és bécs között. Mikor a hajó épült, mér akkor képzőművészeti remekmű volt, fafaragásaival (amit még nekünk sem adtak oda, lévén a tulajdonosé minden, így a többi fadeszkéval együtt kibaszták a partra a faragásokat)
  • VO101Tom
    Ebbe mi is belefutottunk pár napja. ATAG-on AWACS-et játszottam, mert sorolom a kontaktokat, amiket rajtam kívül senki nem látott :) Aztán kiderült, nem videokártya vagy progi beállítás, ahnem a monitor saját profilja volt a ludas. Dumbonak és Mmaisternek is át kellett állítani a fényerőt és a kontrasztot, hoyg lássák azt amit én is.

Lényeg, hogy amíg ezen a képen nem látod az öt kontakot 1 óra irányban alacsonyan, addig a monitor beállítása xar (értelemszerűen 100% nézetben, ez egyébként 1680x1050 felbontáson készült).

láthatósági tesztkép

Help

• Her Laca
    Jónak jó ez csak nem csoda.
    Ha a honvédséget felszerelik ilyenekkel már az valami ,ha netán sikerül is eladni másoknak akkor az nagyon jó lenne. Még mindig jobb ha mi csináljuk ,gyártjuk mintha máshonnan veszünk akármit ,ilyeneket meg tudunk .
  • Zpogi
    Komondor, a magyar csodafegyver

• sakkay
    Azt hiszem nem találtam el még mindig a monitor beállításomat a Clodhoz..na ebben nem nagyon tudtok segíteni, nemtom' miért írtam ide.
    Viszont tegnap akkora volta a forgalom az atagon, hogy 3* szakítottam meg a leszállásomat mert mindig feltűnt valaki.
  • sakkay
    10 éve nem tetszett így tőle album, mint ez. Igen nagyon jó lett!
    A Bonanza hangzás meg hihetetlen, Ákos, de mégis Bonanza..hatalmas.
  • V43 1105
    Még még még .. ez a 2084 brutál jó album lett.. orrvérzésig hallgatom amióta megjelent .. :))
  • VO101Tom
    Előrebocsájtom, hogy én ezt az izét még nem használtam, de 1C-n elég sokat beszéltek róla. A CloD-ban a bombacélzó beállításához kell ez a lap. Átszámolja az IAS-t TAS sebességre, és a magasság ismeretében kiszámolja, hogy a lotfe (illetve a Ju88-ban BZG-2) célzót hány fokra kell állítani, hogy a bomba oda essen ahova akarjuk. Annyival van megtoldva, hogy a "pick map" alatt ki tudod választani a célpontot, és ez megmondja hogy a tengerszint felett az hány méter magasan van, és azt kivonja a repülési magasságodból (sokkal pontosabb nem lesz tőle, mert itt 50-100m különbségekről beszélünk, ami bombavetésnél elenyésző, ott a dobás íve már annyira meredek, hogy a becsapódási helyre kb. nincs hatással. Hegyek közt, na ott lenne értelme).

Ez a táblázat azért kell, mert a játék magasságmérői és sebességmérői (ahogy a valóságban) mindig a légtömeghez képesti állapotokat mutatták, ami ha változik (légnyomás) vagy mozog (szél), akkor pontatlanná teszi a dobást (mivel nem tudod a célpont és a gép közötti magasságkülönbséget, és a gép valódi, föld feletti sebességét a műszerekről leolvasni).
  • sakkay
    Mindenkinek.
  • Her Laca
    A könyvhéten kaptam le de most feltettem a telómról a képeket és megtaláltam.
  • artivizsla #58732
    A kis joy része mükszik, meg a hűtő állításánál sem írja ki a %-ot, tehát először még valamilyen illesztési gondra gyanakszom, mivel nem mindegyik USB esetén hülyül meg az egér.
  • PhantomAss
    hű de szép bmw
    hol láttad? mi ez vmi oldtimer kiállítás?
  • Her Laca
    Miért csodálkozol? Hazánkban az lenne a meglepő ha egy ilyen csodálatos ipartörténeti emléket helyreállítanának. A képeket elnézve egy gyönyörű műremek volt.
  • Her Laca
    Fölöslegesen vacakolsz vele. Megkotlott a miniegér ,ez mindenkinél (nagyjából) elromlik. De te tudod:)
  • Johann Wind
    Egy újabb műemlékünkkel kevesebb: Bontják a Szőke Tiszát

Most hogy Kúltúrális műemlékvédelmi hivatalt megszüntették ezek a szorgos emberek, majd ki lehet játszani a haveroknak a műemléképületeket is, mint ahogy az állami földekkel is tették, eztuán pedig majd szépen lebontják őket.....
  • artivizsla #58727
    Előtte pont a bal gombon volt a PP ki/be kapcsolója, úgy működött a dolog. Kipróbálom a többi USB csatlakozót is, meg újra rakom a játékot is, aztán talán okosabb leszek valamivel, vagy szegényebb egy számítógéppel.

Közben néztem a 4.11.1-es billentyűkiosztását, hogy tettek be egy "nagyítás" gombot a listába, amire a "csuszka"-t aktiválva folyamatossá tehető a zoomolás.
  • Her Laca
    [IMG][/IMG]
  • Zpogi
    József Attila egy kevésbé ismert Trianon-verse - az első bécsi döntés évfordulójára emlékezünk ma

BÚS MAGYAR ÉNEKE

Száll az ének a mezőnek, esti szellő hollószárnyán,
    Valami kis kopott ember énekelget búsan, árván
    Bolondságról, szerelemről, kora őszről, illó nyárról
    S körülötte elterülő néma magyar pusztaságról.

Fáj neki a teste, lelke, szíve tája, szemegödre,
    Nem is tudja, feltámad-e, elpihenne mindörökre.

Titokzatos messzeségben istent keres magyar hangja,
    Régi honát, testvéreit - mást se tehet - siratgatja.
    Piros kedve pillangó volt, sárba fulladt ott Erdélyben,
    Zöld reménye foszlányai meghaltak a Felvidéken.

Nincsen csak egy citerája, húrjai az égig érnek,
    Rajt' pengeti balladáit véres könnynek, könnyes vérnek.
    Mámor esték elszállottak, ott fagytak a Karsztok alján
    S ismeretlen menyasszonya tört liliom, olyan halvány.

Nem nézi a délibábot, túl van az már a határon
    S elkerüli zárt szemét az incselkedő pajkos álom.
    Holt vitézek sírtájára hullat dalt és nefelejcset
    S fohászkodik: Uram, Hazám el egészen ne felejtsed:

Fáj neki a teste, lelke, szíve tája, szemegödre
    S hazáján ha segíthetne, élne mégis mindörökre.

(1922 első fele)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/103010/#ixzz2B3DkqVqc
  • Her Laca
    Miniegeret tiltsd le.
  • artivizsla #58723
    Még annyit, hozzá, hogy a telepítést egymás után két különböző USB port használatával is elvégeztem. A másik gond még, hogy a játékból és a profilból való kilépés után az egérmutató önálló életre kel, állandóan felfelé akar menni és ez a mutatvány, csak egy teljes újraindítás és az joy leválasztása után szűnik meg.
  • artivizsla #58722
    X52 pro beállításához értő segítségét szeretném kérni.

Újratelepítettem az illesztőprogramját meg az SST-t, de azóta két dolgot nem tudok sehogy sem beállítani sem a játékban, sem a profilban. (Előtte persze eltávolítottam a régi verziókat.)

- Nem tudom ki/be kapcsolni a PP-t, sem az alap Shift0-val, sem a gázkaron beállított gombbal.

-Eddig a hűtő nyitása/zárása közben annak százalékos arányát is mutatta, most meg csak annak nyitott/zárt állapotát írja ki.
  • artivizsla #58721
    Kávé mellé.
  • artivizsla #58720
    A környezetet is figyelemeb véve Raptor lesz az.
  • bucsher
    nem nézték be, oda van írva, hogy az. csak nem túl egyértelműen.
  • lala42
    [IMG][/IMG]
    Itt mi a faszt lehet állítani?
  • artivizsla #58717
    Lassan arra is az lesz majd ráírva, hogy "Made in China" :)
  • Vogel
    Én úgy tudom, ezzel tisztában voltak a németek is. Nem erőltették a légi harcot 4000m alatt. Felette meg nagyon elfáradtak a Cobrák, mert nem volt turbófeltöltőjük.
  • Sanyo
    Biztos benézték, de a harmadik kép egy F-22 Raptor. :D
  • artivizsla #58714
    Jól kikupálódtak a Kínaiak.
  • Zpogi
    2. világháborús tankot emeltek ki egy lengyel folyóból
  • 77PXDrebil
    Erősen OFF!

T Urak!

Holnap azaz 2012.11.02. 20:00 körül szeretnélek titeket meginvitálni a TS-ünkre. Szeretném vitakör szerűen kikérni valamiről a véleményeteket. A vitaindító írásaim megtalálhatóak a TS-en a mi csatink file megosztójában a Drebil könyvtárban. Arra kérlek titeket, hogy azokat az írásokat másnak egyenlőre ne mutassátok meg. Részben tartalmuk miatt, részben mert még nem tekintem őket véglegesnek(publikálhatónak).

Remélem eljöttök és kapok tőletek néhány ötletet! (konstruktív kritikát:))

Üdvözlettel:

Drebil azaz Chromicsek András
  • artivizsla #58711
    Kávé mellé.
  • artivizsla #58710
    Ez a baleset mindig fájó pont marad a magyar repülést szeretők körében főleg, hogy egy emberfeletti felújítást követően ilyen "könnyen" elveszett a gép és nagyon nem biztos, hogy pótolható lesz a közeljövőben.
  • Feró Flex
    Új kampány!!!
  • Willenbrock
    CFS2-ben és az IL-2-ben is a P-39 kis magasságban simán kimanőverezi a Bf 109-et,de még energiaharcban sem rosszabb,egyedül emelkedésben gyengébb egy kicsit.A valóságban is ennyire jól manőverezhető,erős gép volt?
  • Willenbrock
    Furcsa az egész.De már az első felszállásoknál is meglepően közel engedték a farokcsúszót a talajhoz,szerintem már korábban sem tartotta a megfelelő lapos szöget felszálláskor.Meg ilyen lötyögős szárú szemüvegben hogy engedhették repülni?Mondjuk nem a szemüveg volt a valódi oka a balesetnek ahogy olvasható,az csak hozzájárult legfeljebb.
  • Her Laca
    ajánló
  • artivizsla #58705
    Ha csak nem háttal ment ki, akkor bentről lőtték le, már ha egyáltalán kiment az épületből, mint az a szemtanúk visszaemlékezéseiből sem egyértelmű.

Csak adalék az 60-es évekből. A mai napig nincs adat arról, hogy amikor a munkásőrség lecserélte a PPS-t AK-ra, azok hová kerültek.

A már korábban említett ferencvárosi kollégám volt történetesen a helyi munkásőr zászlóalj hírfőnöke és 89 októberében ő maradt bent egyedül a helyi pártbizottságon levő munkásőr bázison, várva a katonákat, hogy elvigyék a fegyvereket. ( Magyarul, amikor marha gyorsan a katonasággal leszereltették az MSZMP fegyveres alakulatát, nehogy eszébe jusson egyeseknek nosztalgiázni. ) Szóval, mondták neki, hogy várjon a katonákra és majd adja le nekik a fegyvereket. Három napig várt ott egyedül, mire odaértek a katonák. Semmi átadás / átvétel, csak felbaxtak mindent a platóra, oszt annyi. A mai napig bánja, hogy nem vitt haza valamit az ott tároltak közül.
  • Lysandus
    Az orvos azt mondta, hogy a hátába kapta a lövést...
  • Johann Wind
    Hát, igazából nem tudom. Jól leírja a harcokat, a tájat, az embereket, a harcokat. Az is igaz hogy az oroszok kivégezték/meggyilkolták a sajátjaikat, civileket, hadifogylokat, az NKVD-sek, politrukok viselkedését is. Az is megtörtént eset, hogy embereket kötöztek a harckocsikra, a viselkedésük is teljesen reális, DE az orosz kémet és amikor leöli az NKVD-seket egymaga azt kicsit nehezen hiszem, bár elképzelhető. A szökése is elég érdekes. Lehet hogy a fickó valóban harckocsizó volt, aki kicsit kiszínezte az eseményeket. Bár nem vagyok biztos benne, hogy csak kamuzik.