91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Én nem szeretnélek meggyőzni, semmi olyanról, amiben igazad van! :)Írtam is, hogy a CoD szebb! :)
A HSZ-t amiatt írtam neked, mert a Rise of Flight-tal kapcsolatban volt néhány olyan megállapításod, ami szerintem nem fedte a valóságot.
A hozzászólásomat persze építő jellegűnek szántam! :) -
A 109-esben is van, és igen, működik. Gombra is lehet tenni a stoppert, indít, megáll, reset. A kis mutató is működik a 15 perces skálán (mikor megjelent a játék, az stopper alatt másodperceket mutatott, ami persze hülyeség), illetve ha a stopper rész fölé viszed az egeret, ott kiírja másodpercre pontosan az időt. Ami nem működik (nem csinálták meg a szemetek, pedig mondtam ezt is :D ) az a gyűrű, azt nem lehet tekerni.
A stoppert sok mindenhez lehet használni, amikor térképen navigálsz irány és sebesség alapján, vagy üzemanyag fogyasztást számolsz. De a gyűrűvel együtt lenne érdekes, ha tudod, hogy 20 percre elég a benya, utána haza kell indulni, akkor a 40 percet ráállítod ahol a mutató most áll, és nullánál indulnod kell haza (akkor nem használod a stoppert ugye). -
Minek telepítesz wint? -
Miki fiam:) Még annak se!:XD
-
Ok, elfogadom amit írsz. De ha Jason ezt írja a hivatalos fórumon, hogy "néhány nehéz döntést meg kellett hozni, ami sokak szerint visszalépés lesz, de ez szükséges ahhoz, hogy egy éven belül kész legyen a játék", akkor ti miért győzködtök az ellenkezőjéről? Részleteket persze nem mondott... de a ROF grafikailag egyértelmű visszalépés (DX9-es marad, az biztos, ha "sikeres lesz, akkor talán lesz DX10-DX11)), hálózati játékként ha az igaz amit Farber írt, az egyértelmű visszalépés (itt nemtom mi kéne hozzá, hogy ez javuljon, ha a ROF három éve ilyen), amiket Jason már mondott, hogy nem lesznek földi cuccok, nem lesz klikkelős kabin, az egyértelmű visszalépés, hogy a gépek mennyire lesznek kidolgozva arról semmit nem tudunk. Ráadásul ez a "korlátozott pénzzel, idővel és erőforrással dolgozunk" dolog is visszalépés Luthierék maximalizmusához (amikor arra volt idejük és programozójuk, hogy a messzer órát vagy épp a pitotfűtés visszajelző fényt kijavítsák - és ez csak két dolog, amit anno én írtam nekik). Nagyon sok dolog aggodalomra ad okot, és én most, így amiket látunk és tudunk, én nem hiszem, hogy a clod jelenlegi (!) szintjéhez mérhető legyen amit kiadnak és eladnak egy év múlva. De ne legyen igazam, én örülnék neki a legjobban. -
Majd valamikor csinálunk házi dogot? Fel kellene frissíteni a vadász tudásom. :) Bár valószínűleg csak repülő céltábla leszek (még
)nektek.
-
...Rise of Flight\bin_game\release\Settings.exe -
Ilyet nem találtam. Ennek valahol a játék menüben, vagy vid.kártya vezérlőpulton kellene lennie? -
általában minden repülőgépben/helikopterben van stopper. Amikor a pilóta beszáll az első dolga hogy bekapcsolja. Így ha ránéz tudja mennyi idő telt el ami sok mindenhez jól jön. -
Szepy2884 #59933 kajakra mûködik benne az a stopper? Vagy csak az óra jár?
Mi nagyon jól elvagyunk itt kettecskén a fedélzeti óra meg én:))) Sokszor azon kapom magam, hogy nem is az időt nézem rajta, hanem csak gyönyörködöm benne álmodozva :)))
Épp egy ilyen kellemes bambulás alkalmával gondolkodtam el azon, hogy vajon mi haszna van egy stopper funkciónak egy vadász gépen??? Sokra nem jutottam a gondolattal. Talán azt tudom elképzelni, hogy az üzemanyag mennyiségének saccolásakkor vagy navigácó miatt lehetett némi haszna... -
ok:) Eszemben sincs megbántani a kedvelőit ,de mutánsokat gyilkolni meg lőszert szedegetni,hogy legyen mivel gyilkolni ,na ahhoz én már öreg vagyok:) Halfilajfi volt ami annó még tetszett is de a 2 vel pedig megvan ,sem játszottam:) -
nem agyatlan csak az egy fps ez meg szimulátor :) mindkettőnek megvan a maga "varázsa" -
Kipróbáltam ezt a Metrót. Maradok a repkedésnél:) Mekkora egy agyatlan dolog ez:) -
Szia Tom,
Bocsi, hogy csak most reagálok, de ha megengeded, pár kijelentésedre most válaszolnék. :)
Az első dolog, hogy a CoD-ról ha nem haragszol, véleményt nem írnék, ugyanis gyenge hozzá a VGA-m, így sajnos egyelőre nincs lehetőségem repülni vele.
Írtad a motor vezérlés hiányát. Szintén van hűtő és keverék állítási lehetőség. Az arra alkalmas gépeken magassági gázt is tudsz kezelni. És ahogy PhantomAss kolléga írta, könnyen ki lehet nyírni a motort…
Érdemes megnézni a forgómotoros gépeknél milyen jól le van modellezve a forgó motorok nyomatéka. Szintén használható a forgós gépeknél a blip switch. Szóval a „motor magment” szerintem itt sem rossz… :)
Írtad a milyen a kipufogóláng színét. Ez olyan formán a RoF-ban is megvan, hogy ha nem jó a keverék beállítás más a motor füstje itt is. Illetve a fordulat számmérő mutatója is remeg.. Jó tudom apróság, de szerintem jó! :)
Egy korábbi hozzászólásosban írtad, hogy a RoF a légiharcra van kihegyezve. Nos, szerintem ez nem igaz. Hiszen ott van a Gotha vagy a HP400-as nehézbombázó is, vagy a sok kétüléses. Véleményem szerint pontosan, jól megtanulni a bombacélzó használatát itt sem könnyű, több jellemzőt is állíthatsz. Ezen a videón, ha van kedved megnézheted:
http://www.youtube.com/watch?v=jHArCxSwhYc
Megemlíthetem még a Prieur rakétákat, amelyeket a Nieuport 11-eshez rendszeresítettek, de akár a különböző gépágyúkat is.
De szükség esetén repülhetsz fotó felderítő vagy tüzérségi támogató bevetéseket is.
Írtál a 6DOF-ról is. Simán ki lehet hajolni a gépből, de az üléspozíciót is kedved szerint módosíthatod:
Előre: [INSERT]
Hátra: [HOME]
Balra: [DELETE]
Jobbra: [END]
Fel: [PAGE UP]
Le: [PAGE DOWN]
Történelmi hűség: Szerintem itt is igyekeznek a lehető legpontosabb modellt alkotni, és figyelembe veszik a közösség észrevételeit is. De az tény hogy a dokumentáció szűkösebb. Erről viszont ők nem tehetnek.
Grafika, FPS: Azt le kell szögezni, hogy a Cod szebb, bár a RoF nálad elég furán néz ki… De az új csatorna map-on több objektum lesz!
Néhány kép a városról:
http://riseofflight.hu/friss-hirek/253-elorendelheto-a-halberstadt-dii-repulogep.html
De szerintem a gépeddel is van valami, mert az én szakadt 4890-esem jobb FPS-t produkál.
Ediror: Szerintem, nem biztos, hogy amiatt bonyolultabb/jobb egy editor, mert C# ismeret kell hozzá.
Kicsit hosszú lett, bocsika! :) -
na ja, így legyen
-
Igaz. Kicsit hitbéli vita lesz/lett a dologból :) Én kedvelem mind a kettőt, igaz cloddal kevesebbet játszom mostanában, de nyomom még a DCS A10et és a Falcon BMSt is. Mindnek megvan az előnye és a hátránya. Ha a falcon avionikájával és dinamikus hadjáratával ötvözni lehetne a DCS fizikáját és kinézetét közel lennénk egy űber modern szimhez. Ha kapnánk az 1C 777 studios tól egy remek fizikával és életszerű avionikával rendelkező II világháborús szimulátort, lehet hogy az új IL2-őt kapnánk meg. Remélem nem cseszik el :) Mindenképp a 777 javára írnám hogy folyamatosan hegesztik a rofot. Szóval azt mondom bízzunk. Ha meg elcseszik akkor játszunk a roffal meg a cloddal és ba**zák meg :) -
Solt #59926 Most telepítek winfost, ha kész vagyok ránézek neked, de így látatlanba annyit tudok mondani, az effekteknél nézz rá az SSAA beállításra! Azt ne kapcsold be, mert az a gyengébb gépeket kinyírja...
Csinálj egy képet a grafikai beállításokról, ha gondolod ránézek... -
Én csak azt mondom, hogy egy nappal a bejelentés után még ne találgassunk. Várjuk ki a végét, még sok idő van 2014-ig. Bármi lehet belőle. -
Ja, ez igaz! -
artivizsla #59923 Ezt meg ezt mindenkinek ajánlom megtekintésre a bemutatott ábrák miatt. -
Tom, ha felraktad a rof-ot akkor láthatod hogy van mixture és hűtő állítás is, amikre amúgy nagyon érzékeny. Zuhanásban túlpörög, besülhet, géppuska elakad soxor, stb.
Ok, ez nem clod, de azért nagyon egyoldaluan látod.
Viszont ha már a képességeknél tartunk, miért kellene egy 1hv-s szim motornak ugyanazokat tudnia mint egy 2.vh-s nak? Teljesen más volt a technikai fejlettség, 1-2 ezer m magasan harcoltek, alig 200km sebességgel, stb.
Ehhez képest a clodban 5-6e m és akár 5-600 km/h is megesik, vagy még több is?
Azért szerintem a 777-nél sem olyan hülyék hogy maguk alatt vágják a fát és egy az egyben, minden módosítás nélkül a rof motorra ráhegesszenek egy 2vh-s szimet mert ez nem fog működni.
Meglátjuk mi lesz, nekem csak az nem tetszik hogy előre temetitek az egészet mert a rof mekkora fos a clodhoz képest, hú vazze a fák forognak és nincs bozót. Majd meglátjuk.
Ha egyedül csinálnák akkor hótzihet hogy megint 6 évet lehetne várni +1 a peccs amivel játszható is lesz. -
Annyira csak nem ,hisz ez most ahogy áll elég normális,és Tom által betett képeken is látszik ,hogy azért van különbség. -
Tudatosítani kell a fejlesztőkben,hogy számunkra a kemény mag számára elfogadhatatlan lesz ha kevesebbet kapunk mint amit megszoktunk.
Lehet a Rof motorja tudja egy kis kalapálással majd a dolgokat ,de az is lehet,hogy rájönnek idővel,hogy értelmetlen.Szerintem most a 777 nél örülnek,hogy az ő motorjukat használják,gondolom ez pénz nekik ,de jön még kutyára úthenger mint szoktam volt mondani:) -
Laca szerintem tudod mi a nagy tuti? El van kúrva valami a Clod motorjában, de nem merik felvállalni. Hirtelen nagyon könnyen eldobták, és rof motor lett. -
Mikor én vettem, az volt a cél, hogy 3d renderhez jó legyen, ott a kicsit kevesebb órajel de több mag jobb (a másik opció 4x3.0 GHz volt, ahelyett lett 6x2.8). Játékok viszont nem használják ki még a 4 magot sem teljesen, meg ott más dolgok is számítanak mint a puszta sebesség, ott egyértelműen jobb a 4 mag, és nagyobb órajel. Rendernél viszont ez annyit tud, mintha 4x4.2 lenne. -
Tom, ez ilyen. :/
Mondjuk nekem is volt 1055T procim, el is adtam... Szerintem ritka szutyok! Most egy 975BE van, ami igaz "csak" négy magos, de legalább fasza! -
Hát Laca, nagy bazdbmeg van. Minnél jobban beleásom magam a ROFba, annál inkább azt érzem, hogy arról a qrva csatorna térképről megyünk nyugdíjba bakker :/
Illetve ha már itt vagyunk, ROF-os kollégák segítségét is kérném egyúttal, mert az a gyanúm, hogy valamit nem jól csináltam (illetve csak remélem, hogy én qrtam el valamit). Tegnap este visszaraktam a ROF-ot, csak hogy szokjam a dolgot. Hogy mire számítsunk ugye, ha már ez lesz az alapja mindennek... majdnem minden maxra tolva, talaj textúra egyel lejjebb, erdő max, náhány más cucc, mint fények száma, fű, ilyenek vannak még lejjebb véve. Nemtom, lehet a korral jár, de én sokkal jobbra emlékeztem. Ez mekkora fos, úristen 15-20 fps a plafon és receg (!), a clod ezeken a képenken 30-50 és tök simán fut. Hat magos proci, 1GB-os videokártya, 8GB RAM, és single pályán, 1 ellenfél meg 6 ballonnál ennyit tud. És ezek mellett ilyen a grafika:
ROF tájkép. Hogy egy nagy üres izé, elmosódott talajjal, fekete amőba erdőkkel, és fénylő horizonttal, azon még csak-csak túltenné magát az ember (illetve nem, azon sem), de itt kb 20 fps-t tudott :/ Pedig textúrán a más színű pixel nem kerül semmibe, nem is értem miért nem csináltak valami látványosabb, összetettebb talajmintát. Nem szaggatott, de nem volt kellemes mozgatni a kamerát. Apropo kamera. Az feltűnt valakinek, hogy itt nincs 6DOF? Fel-le nem mozog az ember feje, nem tudsz "lejjebb ülni" a gépben.
CloD tájkép. 35-45 fps attól függően mennyit lát a talajból. Tök simán fut. A repülési magasság mindkét képen 1km. Offline, quick mission.
ROF város, ennél a képnél 15 (!!) fps. Csak nálam nincsenek utak, bozót, meg ilyenek? Csak leqrva a semmi közepére az a pár kocka? Ez a város?
London magasan 20-35 fps
London lent 25, viszont simán fut, nincs recegés. Feltűnt, hogy nem igazán számít, hogy milyen magasan vagy, a futás és az fps változott ugyan, viszont érezni ezt nem lehetett, csaz az fps számlálón láttam, hogy eldobott kb 10-et.
ROF fa, 17-19 FPS. És mozognak bakker, mozognak, mint diablo III-ban a faszörny! Kész, sírok. Három tök szimpla plane van odaqrva, rajta egy fa képével, ami midig feléd forul, ha forogsz körülötte. Legdurvábban akkor néz ki, ha 100m-en körözöl az erdő felett.
CLOD fa, ehhez komment talán nem is kell...
Kérdésen csak annyi, hogy ez tényleg ilyen, vagy én qrtam el valamilyen beállítást?
Másik izé, hogy Farber írta il2 fórumon, SOWC TS-en körbekérdezte azokat, akik a kezdetektől ROF szervert üzemeltetnek, hogy mit tud a játék. Azt a választ kapta, hogy 75 játékos a plafon, 60-70 (!) földi egységgel (sowc küldikben van 1500, ATAG-on volt 4000 is). Ha kevesebb játékossal megy a szerver, 75 helyett mondjuk 35-el, akkor betehetsz 8-16 AI-t is!!
Tegnapi napra sem mondanám, hogy felvetett a lelkesedés, de ezektől eléggé pesszimista lettem. -
artivizsla #59915 Mivel a címben, hol Moszkva, hol meg Sztálingrád ( Battle for Moscow, Battle of Stalingrad )volt említve és 42-ben azért volt már Fóka a moszkvai fronton, azért én reménykedtem. -
Asszem itt pusztán üzlet van a háttérben.Lett valami új befektető aki a rof os modelt találja jónak és magasról leszarja azon érveket amiket felsoroltál. Ha nem lesz minimum olyan mint a clod akkor a kemény magot bukták de lehet jobban járnak a vér istvánokból üzletileg.
De majd kiderül ha jót csinálnak megvesszük ha nem marad a kanális.
-
A fókáról sosem volt szó. Azt '42-ben Leningrádnál vetették be először a keleti fronton, Sztálingrádnál sosem repült. -
artivizsla #59912 Én meg a Fókákra vártam, de nagyon, valszeg az is ugrott akkor.
-
Szeretem az ilyen sci-fi sztorikat,de 20 év alatt nem fejlődhetnének ki olyan életképes mutánsok amik a játékban vannak. -
Igen. Ahogy össze is foglaltad a lényeget. -
majonur #59909 huha, jo sok minden elhangzott itt tegnap delutantol, mikor utojara ide neztem :)
Az volna a kerdesem, hogy pl. Bf-109F -el repkedjek 2013 ban, annak az eselye nulla? Mivel ugy nez ki hogy a Il-2 Battle for Moscow kukaba kerult,
a 777 studios pedig csak 2014-re igert barmilyen kieget. -
Laca, Laca, Laca.. nem fogod elhinni.. megmürdelt a HD6970...
1 és fél év után durván.. pff...
Írtam e-mailt az iPonnak mit adnak helyette ha már 6970 nincs.. azt hiszem a következő áldozat egy GTX680....
-
Na meg amiben a ROF-osok még igazán nem lettek megméretve, de amit a clodosok már nagyon is ismernek, az az FM. Pontosabban a korabeli tesztjelentéseket, gépkönyveket, teljesítmény grafikonokat lóbáló júzerek, akik némelyike véletlen repülőmérnökként, matematikusként vagy épp statisztikusként dolgozik, és a papírokat látva is pontosan tisztában vannak az akkori gépek viselkedésével, és ezt nem is átallják a fejlesztők elé tolni. Az egyik angol srác pl írt az egy scriptet, amivel lemérte, hogy a Merlin hajtóművek 0.1 G helyett már 0.4 G-n elkezdenek köhögni. Utánanéztek, igaza volt, kövi peccsben javították. Ha Jasonék is így állnak hozzá, akkor kapnak egy jópontot :) Gondolom a ROF-os topikokban ezek még annyira nem jönnek elő, a gépek tesztelésére és teljesítményére szolgáló tudományágak, szabványok csak a háború végén kezdtek megalakulni, csomó jelenséget nem is ismertek, vagy csak szájról szájra járt a pilóták között (mint a dugóhúzó pl), ezekről sok írásos teszt nem készült. -
Egyszerűbb gépek voltak, de azért a gázkaron és hűtőn kívül máshoz is hozzá kellett nyúlni, ne mond, hogy nem... mixture sem igaz, hogy nem volt, mert ha "mixture kar" nem is volt a gépben, egyszerűen a gázkarral kezelted, azzal adagoltad a levegőhöz az optimális üza keveréket, és nézted, hogy hogy húz a motor, vagy milyen a kipufogóláng színe. Nekem a clod komplexitásában pont azok az apróságok tetszettek, amikre más játékban magasról szarnak, mondván a dogfighthoz ez úgysem kell. Hogy be tudod (és kell is) állítani a magasságmérőt felszállás előtt, hogy te kapcsolod be az üzemanyag csapokat, váltani is tudsz a tankok közt ha olyan a típus, kapcsolhatod a megnetót, hogy például van benne egy stopper, ami szimplán csak azért működik stopperként is, mert benne volt az eredetiben is. Vagy van pl. a mágneses deklináció, amin Laca pl jót mulatott, hogy miafaszez, az megint egy olyan dolog, ami "nem kell a dogfighthoz", de egy első világháborús szimulátorba ugyanannyira kell, mint később.
Ha szerinted szar a clod, akkor gondolom azt a három órát nem mostanában repülted igaz?
Jason már most, első nap bedobta ezt a "korlátozott idő, pénz és erőforrással ennyit tudunk" kártyát, kíváncsi vagyok hányszor és mikre jön majd ez elő. Hogy lebutított szimet kapunk, attól meg jogosan félünk, hiszen az már biztos, hogy DX11 helyett DX9-en fut, hogy nincs klikkelős kabin, hogy a ROF mission-builderét kapja meg, és az új 777 manager-team (ők lettek a górék a projecten) "nem tekint magára nézve kötelezőnek semmit az előző team ígéreteiből". Persze ígéret itt is van, csak épp semmi konkrétum. -
de bocs Tom, te keverted bele a komplexitást, stb., én csak megjegyeztem hogy szerintem szar a játék. Egy 1. vh-s kávédarálón mi a fenét lehessen klikkelni amikor szinte műszerek sincsenek? Hülyeség ebből a szempontból összehasonlítani a kettőt. Az hogy kinek melyik jön be egyéni ízlés kérdése. Én lennék a legboldogabb ha normális játékot gyártottak volna, de ebben a bandában már nem tudok bízni.
Pedig a megjelenés napján megvettem kemény 50€-ért. Kb. 3-4 órát játszottam vele azóta mert annyira jó.
Az il2-be 10 évet öltem, az egy sikerjáték, A clod sosem fog oda felnőni-sajnos. Pedig nagyon vártam.
Ne keverjünk má ide BF3-at meg ilyesmi mert te is tudod hogy nem erről van szó. Egyszerüen már az elején látni lehetett hogy ez az egész clod mizéria nem vezet sehová.
Remélem az új rész jobb lesz, és kár attól félnetek hogy most egy lebutitott szimet fogtok kapni mert a rof motorja nem tud semmit. Ez hülyeség.
Peace!
-
Lysandus #59904 Ennek a bejelentésnek óriási súlya van. Attól tartok én is, hogy nagyjából itt van vége az Il-2 sorozatnak...
Ennyi volt... -
zmok #59903 Elsősorban én is S.T.A.L.K.E.R. fan vagyok...
Csőszerű FPS?!... hát a metro alagutak már csak ilyenek...
Bár a felszínen lehetett volna nagyobb "szabadság".
Nemsokára jön a Lost Alpha!