91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Azért egy érdekességet leírnék..D7-nek van egy nagyobb lóerővel ellátott (más motor van benne) verziója-a d7f. Na most, ezen van egy magassági gáz' nevű cucc, amit úgy kellene használni, hogy minél magasabban vagy annál többet adsz rá és így még több plusz lóerőt ad a paripának. Ha nem jól csinálod leég a motor. Most jön a csel. Alacsonyan ha megszorítanak, úgy használhatod mint valami nitrót,(pattog a motor mint'állat,az ellen sokszor be is lelkesül , hogy motor találatod van) és kb 40-50 sec ig 1\3-al több lóerőt használhatsz büntetlenül. Akár többször is, csak nagyon kell:) érezni, mert el lehet ba*ni könnyen a dolgokat.
    A d7 és a d7 f között(ha tudod ezt meg pár dolgot kb olyan különbség van a harcban, mintha teljesen más gép lenne a kettő.
  • Her Laca
    Kérdés az,hogy elbír e vele a motor. Azért az nem véletlen,hogy olyan amilyen,ezt ne felejtsük el. Én szkeptikus vagyok továbbra is.
  • artivizsla #60660
    Köszi. Már megy, de engem meg most hívnak kajálni.
  • Sanyo
    Részben félreértettem a kérdést, de a ts3 elérése ott van a pcpilot menüjében is. :)
  • Sanyo
    TS3, nem mert sem joyom, sem trackirem nincs.
  • artivizsla #60657
    Akkor, Sanyó, Te jössz. Hogy érhetem el a TS-edet ? Köszi.
  • sakkay
    Ok írj aztán összehozzuk.
    Amúgy érdekes dolog , hogy 2-4 géphez most modellezték le a trimmet, mert eddig az elmaradt(talán azért mert a gépek 10-15% volt csak). Most megcsinálták. Szerintem mostanában majd sok olyan dolog szivárog le' a rofba, amit majd a BOS-ban fognak alkalmazni. Persze csak olyat ami már létezett 18-ig.
  • VO101Tom
    ja ja, az jó lenne, majd valamikor a két ünnep közt meg is akartalak téged vagy papát keresni TS-en agy kis közös reppenésre...
  • sakkay
    Amúgy a látványon már szerintem az is sokat javítana, ha a textúrára sokkal több részletet húznának.
  • sakkay
    Egyetértek, hogy a clod talajlátvány sokkal szebb...ez nem kérdés és nem szubjektív. Az online1\1 nagyon szép eredmény elsőre. A gépekről amit írtál nem rosz , de rengeteg dolog van(csak abban a pár dologban is amit írtál) ami csak jó pár repülés után tűnne föl.
    Ha estefelé van kedved feljönni ts-re, 15 perc alatt elmondok pár dolgot, meg , hogy mit érdemes megnézni. Meg bárkinek akit érdekel.
  • VO101Tom
    Nekem bejelentkezést kér a 4shared.

Torrentet csinálni tök egyszerű, én a uTorrent progit használom:

Kiválasztod a mappát, amiből a fáljokat, mappákat meg akarod osztani (1), ellenőrzöd, hogy a beállítások jók-e (pipa, 2, 3), majd csinálsz egy .torrent file-t =amíg a megosztás megy, addig ehhez a mappához nem nyúlhatsz, nem mozgathatod, nem szedhetsz ki belőle semmi megosztott fájlt):

amit valahova lementesz a gépre:

majd ellenőrzöd, hogy a seedelés megy-e:

És készen is vagy. Ezután csak azt a .torrent kiterjesztésű fájlt kell eljutattni azoknak akiknek a fájlokat szánod, azt elindítva csatlakoznak a te gépedhez, és szedik le közvetlenül tőled a cuccost (és közben egymástól is persze, ami a torrent lényege).

A .torrent fájl megosztására itt szerintem a legegyszerűbb, ha Sanyo TS-ére fölmenve valamelyik TS szobába a file transferrel felteszed, és akinek kell, az oda fellép és leszedi.

(Nnna, én most lépek bejglizni, meg végiglátogatni a rokonságot, egy ideig nem leszek gépközelben.)
  • artivizsla #60651
    Tom, a linkelt torrent lejön a regisztráció nélkülieknek is? Nekem működik, de én be vagyok jelentkezve állandóan.
  • VO101Tom
    Nekem ez a kedvenc clodos videóm, főleg a középső etap:

De az elején a tájkép is qrvaszép, aminek a rof a nyomába sem ér. Lacával egyetértek abban, hogy én is a grafikán húzom a számat. Az csak mellébeszélés, hogy most csak egy évük van fejleszteni, ezért lesz ilyen, mert a rof, ami üzletileg sikeres, és amit "három éve folyamatosan fejlesztenek", abban is ugyanez a lapos, ötlettelen, egyszerű tájkép van bakker, amin csak fű, fa és folyó van, ami ráadásul úgy néz ki, mint egy rajzfilm. Ha a rofnál ennyire futotta három év alatt, nem lesz jobb a clodnál sem.

Egyébként hétvégén elég sokat repkedtem roffal, már értem miért anyázták annyian a clodos láthatóságot. A rofban tényleg qrva messziről láthatók a gépek, de ennek két oka van - a háttér üres, nincs annyi tereptárgy, ami közt elbújnak a pixelek, és a gépek tetű lassúak. A látástávolság itt sem nagyobb, de sokkal tovább tart, míg lőtávolba érnek a gépek. Ami a fákat illeti, nemtom kinek mennyire vannak kézben a gépek, én sokkal többször LÁTOM őket, mint hogy ütközzek velük, a fák ütközésmodellje emiatt pont hidegen hagy, és ha aközt kell választani, hogy szépen kidolgozott részletes, 3D-s fákat rak a térképre, vagy azt az összevissza pörgő forgó izét, amit a rof jelenleg prezentál, akkor egyértelmű, hogy a 3D-s nyer nálam.

Dogoltam online is az egyik szerveren, sajnos alig voltak fent (pedig szombat este volt), volt valami syndicate szeró, meg egy másik, a másikat választottam (lehet nem kellett volna), de nemtom már a nevét. Kicsit gáz, hogy a gépeket ott kellett kitapasztalni, mert igazán nm tudom, hogy egymás ellen melyik mire jó, az tök nyilvánvaló lett, hogy a Spad sokkal gyorsabb mint a Fokker VII, a Sopwith Triplane meg sokkal jobban emelkedik és fordul. A német planesetből végül a D VII-el repkedtem a legtöbbet, az tűnt a legjobbnak (D.I -et nem lehetett választani, nem értem miért, hiszen angol oldalon volt spad és triplane is). Nagy nehezen sikerült hozni az 1-es K/D arányt (tudom, szánalmas, de első online repülésen ennyire futotta ), de az nagyon frusztráló, hogy a D VII amennyivel lassabb hazamenni nem tudsz (követnek és lelőnek), ha helyben akarnál leszállni, akkor még a földön is lőnek (többször volt, hogy a földön gurulva repült belém valamelyik paraszt) ugrani nem lehet mert nincs ernyő, gyakorlatilag 1 vagy 2 kivételével minden felszállásom KIA lett. A D VII-est párszor széthajtottam mikor zuhantam valamelyikre, és csomószor túlhúztam emelkedésnél, ami az ilyen gyenge hajtóművek miatt még inkább gáz. Nem tudtam, hogy a hűtőt hogy állítsam, mikor milyen meleg a motor, az egyetlen CEM műszer egy fordulatszámmérő volt. Ennyit arról, hogy a field modos műszerek úgysem érnek semmit. A DM, FM és CEM egyébként tetszett, bár arról lövésem sem volt, hogy melyik gép mennyit tud a játékban, és ez mennyire valós (ez csak tipp, de szerintem Jasonék ezzel fognak szívni a legnagyobbat, ww2 sokkal jobban dokumentált, ott nem tudják sacc/kb programozni az FM-et).

Na, nem akarom túl sokat ragozni, a rofos csapatnak van rá egy évük még, ha (hagsúlyozom "ha") az FM DM CEM elég összetett és pontos lesz, ha a "kritikus rendszerek" modellezése pontos lesz (hogy a pitot fűtés nem lesz kapcsolható, azon még túlteszi magát az ember, de ha a La5 leemelkedi a meszát 8 ezren, azon már nem), akkor van csak esélye a BoS-nak, mert az már most nyilvánvaló, hogy grafikában sokkal gyengébb lesz. Mindenesetre a fejlesztést, dev updateket szorosan követjük, azért remélem pár hónapon belül fognak már adni valami előzetes listát, hogy egyáltalán mit terveznek belerakni és mit nem. Azt hogy megveszem-e, azt meg úgyis majd az dönti el, hogy 2014 elején mit tesznek le az asztalra...
  • artivizsla #60649
    Mindjárt átnézem megint, Tom már egyszer leírta, hogy hogy lehet sima torrentet készíteni.
  • Her Laca
    Oszt ezt hogyan tudom letölteni? Regelni kell? mert akkor meg nem nézem:)
  • artivizsla #60647
    Készültem egy kis Ünnepi ajándékkal a fórum olvasói számára, fogadjátok szeretettel.
  • Her Laca
    Így van. Még a grafikával meg is barátkozik az ember ,de a sok állítgatás lehetősége igenis fontos. Apróságok is mint az óra állítgatása,a magasság mérő beállítása ,pitot cső fűtése stb.És ugye az orosz gépeknél a gép vezetése még több baxtatást igényelt ,így ezek elmaradása ugyan egyszerűsíti a játékos dolgát ,de kérdés akarjuk e mi az egyszerűt.
    Részemről nem ,nem szeretném. Biztos van akinek ez jó,és még azt sem mondom,hogy nem lesz ,lehet sikeres más rétegnél,de akkor viszont ez nem az én játékom és nem az ÉN fejlesztő csapatom.
  • Her Laca
    Persze ,hogy nem,hiszen híre ment ,hogy gondokkal küzd ,na meg nem nagy játékos tömegek állnak mögötte ,és persze a megjelenése kori magas gépigény sem volt vonzó. De már bőven melóztak a folytatáson ami ki tudja mennyire volt előre haladott és azt csak úgy kidobták a kukába ,na ez érthetetlen számomra.
    A 777 most átvette a fejlesztést ,de gyanítom a nagy lelkesedésük majd alább fog hagyni amint szembesülnek a felhasználók támasztotta igényekkel.
    Nehéz dolguk van én ezt nem is tagadom,és még nem is örvendezek emiatt,hiszen van egy etalon( aminek olyan az előélete amilyen ) de mégiscsak van és a játékos már csak olyan,hogy lejjebb nem akarja azt adni amit megszokott. Ha le akarnak nyomni az IL2 ,CLOD os arcok torkán
    egy egyszerűbb szimet akkor könnyen lehet ,hogy ők is ugyanoda fognak jutni mint az előző fejlesztők. Max kevesebb pénzt buknak,de a bukta mindenképpen bukta.És itt nem fogja menteni őket az sem ,hogy pénzért adunk gépet ,térképet bármit mert nem lesznek kíváncsiak rá a tömegek.
    Rosszul kalkulálnak ha a ROF sikerére próbálnak apellálni,ez a játékos állomány nem a ROF os játékos társadalom,nagyon kicsi az átjárás ahogy én tapasztalom.
    Na de majd lesz valahogy ,végül is tudnak más irányt is venni a fejlesztés közben ,már ha akarnak.
  • artivizsla #60644
    Kávé mellé.
  • Papa01 #60643
    Nyilván találgatni én sem szeretnék, de szerintem nem tudtak annyit eladni a CoD-ból, hogy befejezzék a munkálatokat...
  • Willenbrock
    Engem a komplex engine menedzsment hiánya a várható grafikai gyengeségeknél jobban aggaszt,az Il-ben is azt hiányoltam leginkább.
  • Nesu
  • Her Laca
    Ok:) Nekem aztán tök 8 :)
    De mért ne kaphattunk volna egy folytatást? Már egy rakat gép nagyjából kész volt,egy halom földi cucc,szerintem már a térkép is.
    Hidd csak el ,hogy itt más áll a háttérben. Azt nem tudom mi ,de ,hogy nem tiszta a dolog az ziher:))
    De ha nektek jobb így akkor minden rendben:)
    Az viszont ,hogy lehet csúnyább és butább lesz ,elfogadhatatlan!
  • sakkay
    A helyzet az , hogy kicsit sok a karácsonyi hangulatból, aztán ezért jó , hogy itt lehet egy kicsit pörgetni a dolgokat'.
  • L Viper #60638
    Ejj fijjúk, min kardoskodtok itten?
    Meddő vita itt egymást győzködni, hogy melyik a jobb szim! Meg, hogy melyiknek jobb a grafikája. Én az ótvar Falcon 4-et toltam legtöbbet, mégis elvagyok vele :D Na jó, néha Il-2 is megy, de csak a 46 :D Őskori a gépem, de a Falconra bőven elég. Mindenkinek megvan a kedvence na!

Viszont lenne egy fontos kérdésem: itten van ez a hsz és abban is a 3. kép! Nem is a hsz-ben látható mod érdekelne, hanem ezen a kicseszett 3. képen a tájcsempék (angélusan terrain tiles textures-ek) melyik modban jönnek elő és melyik map-on, mert ezek nekem nagyon tetszenek.

Boldog Karácsonyt itt is mindenkinek!
  • Papa01 #60637
    Persze Laca ez igaz, hogy ettől ne legyél boldog de épp ez az. Az eredeti tervek befuccsoltak, nem a 777 hibája. Igen, lehet csúnyább lesz. Lehet butább is. De a semminél jobb, nem? Ha pedig nem tetszik, max nem invesztálsz be rá. Mert - szerintem - az eredeti csapattól már semmit nem kaptál volna. Nemhogy új részt, még patch-et sem. Én ezért támogatom, a RoF, DCS féle üzlet politikát. Ha jó a szoftver, ezzel a megoldással biztosítva lehet a jövője.

Háát emlékeim szerint a rég csapatban is voltak hasonló megnyilvánulások.. :) Pl, a pénteki infók egyoldalú visszavonása.
  • Her Laca
    Ráadásul a fórumukon amit ugye nyitottak a készülő játéknak ,nem éppen demokratikus a hozzáállás:) Ha nem tetszik valami kérdés ,és nem nyalják körbe a makkjukat akkor azonnal törlik,vagy zárják a dolgot:)
    Nem szabad kényes kérdéseket feltenni :XD
  • Her Laca
    Na tisztázzuk! Senki ,én sem mondom,hogy tökéletes volt ,vagy hogy az lett.
    Ez egy előre mutató fejlesztés ami végre hosszú és keserves meló után nagy vonalakban jó és használható lett. Innen már csak csiszolgatni kellett volna ,finomítani és új gépeket ,térképeket gyártani hozzá.
    Sajnos a 777 több bizalmat kapott a folytatásra (bár nem hiszem,hogy olcsóbb lenne nulláról csinálni) és bevallottan butább progit akarnak csinálni. Én emiatt berzenkedem. Persze üzletileg érthető,hisz nem csak a melóért kapnak pénzt hanem a motorért is ,de ettől én had ne legyek boldog:)
  • Papa01 #60634
    Értem, köszi! :)
    Azért azt is jegyezzük meg, hogy - ha jól emlékszem - elég sok részt újra kellett írni, meg volt az a ventilátoros hasonlat is. :) És a közösség is megosztott volt az eredményt illetően.
  • Her Laca
    Jó munkához idő kell:)) Jegyezzük ezt is meg:)
  • Her Laca
    Nekem egy 580 al is ilyen volt ,most a 680 al is ilyen.Gondolom radeon 6970 től fölfelé is ugyanez.
  • Papa01 #60631
    Na most az azért tegyük hozzá, hogy -ha jól tudom- 6 évig várták hogy kész legyen. Lehet, hogy te is erre utaltál.
    Ez tényleg szép, szó se róla! :) Milyen VGA kell hogy ezt lehessen látni?
    @Domino: Én is ilyen felbontásom nyomom. :)
  • Her Laca
    Itt egy videó tenger felett harc. Gyönyörű.
  • VDomino
    Mivel ebben a f@stalicskában nincs élsimítás,fhd alatt felejtős.
    Nekem 1680x1050 a natív 22 collon,de így is recés,bármit csinálok,lehet fhd-ben valamivel jobb.
    A régi Il ebből a szempontból sokkal jobban skálázható volt.Ezt próbáltam alacsonyabb felbontáson,de ocsmány natívon kívül mindenütt.
  • Her Laca
    Ez marhaság már ne is haragudj. A 777 üzlet politikája nem aranyigazság. Ha ,az UBI nem baxogatja őket az 1C-t és nem adják ki félig készen akkor ez a játék egy siker cucc lett volna.Az más kérdés mikorra:)
  • Papa01 #60627
    Hidd el én megtenném, és ezt a legőszintébben mondom, de ezzel a VGA-val, ami nekem van értelme? :)
  • Her Laca
    Minden!!!!!:) De ne vitázzunk már ezen,állj neki ,játssz vele,mondjuk a G50 el,és megtudod miről beszélek,vagy ülj bomberbe,de repkedhetsz felhőben is és rögtön rájössz magad is:))
  • Papa01 #60625
    Öö, igen ez jogos, de emiatt nincs fent nekem, ezt nem írtam, bocsi! :)
    @Laca: a Clodra gondoltam! :) Meg nem csak a vízról, hanem esetleg a városról is. De csak ha nem gond. :)
  • Papa01 #60624
    Olyan értelemben van köze, ha esetleg valami hasonló módszerrel dolgoztak volna ők is, akkor a 777 nem tudott volna rácsapni a jogokra, mert van folyamatos bevételük. A kezdeti dolgaikat meg inkább felejtsük el. :)
    Írtad, hogy jobbat csináltak. A grafikán kívül (ezt aláírom, hogy szebb, de a RoF sem csúnya.) melyek azok a konkrét dolgok, amelyekre gondolsz?
  • Her Laca
    Milyen vízről? Clod ról tudok ,de ha nagyon nem muszáj én azt a retket el nem indítom még egyszer,mert tudom ,hogy remek ,de amint új patch van mindig újra kell állítani mindent valami oknál fogva:))