91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
VO101 tvr #60981 Azért az gáz, hogy az Il-2 FM elemei köszönnek vissza 10 év után. Szerintem. Engem a szimulátor része legalább annyira érdekelne, mint a lövöldözős oldala. A légtérbe helyezett lövöldözős FPS stílus nem jön be nekem.
A RoF-ban vajon modellezik? Nem valószínű... Nincs a gépeknek kerékfékjük, így gondolom, nem tesztelhető a dolog. És nem is annyira nagy teljesítményűek, hogy olyan nagy légcsavarszelet generáljanak. -
Szepy2884 #60980 Heinz Knocke is leírta, hogy elõszeretettel használta a 2 kerekezést a szlalomozás helyett, de nem volt veszélytelen manõver. Volt aki szinte féktelenül rongyolt keresztül mindenen ami az útjába került csak mert nem volt elég rutinos. Nekem a kerékfék a B betün volt ezért én a gázkarral és a joy-al trükköztem inkább.
-
Ha gépek mögé ülsz be, ott sincs légcsavarszél. Ha földön állva koppig orranyomod, és full gázt adsz, akkor sem a "propwash" miatt áll orra, hanem a gép súlypontját elindítja előre, és az álló kerékben "felbukik". Ez már az il-2-ben is így volt. A clod folytatásánál tervezték betenni, de ebből már nem lesz semmi. A BoS-t nem tudom, hogy az FM tudni fogja-e majd.
Eddig egy szimulátorban láttam ezt qrvajól lemodellezni, az Aerofly FS-ben. Sajnos ott viszont az FM többi részén lehetett nagyon érezni, hogy egy RC model szimulátor az alapja, a gépek mozgása nagyon "RC gépes" volt. Itt egy video, 45 másodperctől látni:
-
Az úgy már oké. -
artivizsla #60977 -
BUÉK! -
Úgy tudom kiegészítő géppuskákat lehetett a szárnya alá szerelni néhány verziónak. -
Siraly72 #60974 Repülésben gazdag Új évet mindenkinek! -
VO101 tvr #60973 Egy tizenéves Thrustmaster Elite Rudder 
A légcsavarszél nincs korrektül modellezve... Remek. Alacsony sebességnél pedig biztosan nem elhanyagolható.
Azért, ha vkinek megy a dolog, megnézném. -
Bújjék !!! -
artivizsla #60971 Ja, a háromból egyet, ez volt a hivatalos kannibalizmus. -
Lysandus #60970 A nehéz géppuskát írta Pokriskin. A 12,7-est kellett kiszerelni és hazaküldeni. Így maradt két 7,62-es. Pokriskin azt írta, hogy ezzel képtelen volt lelőni egy magányos He-111-et, pedig beleeresztette az összes lőszert. Ezt az akkori He-111-esek erősebb páncélozásával magyarázza. -
Milyen pedálod van? Egyébként kipróbálhatod, hogy tengelyre teszed, mondjuk a trimm helyett, csak tesztelni. Valamennyire meg lehet tartani, de én nem szórakoztam vele, a légcsavarszél nincs normálisan lemodellezve. -
A migekben nem volt négy géppuska. Egy gépben sem volt négy géppuska, aminek nem volt szárnyba épített fegyverzete. -
VO101 tvr #60967 A féket mivel adagoltad, mikor próbálgattad a 2 kerekezést? Nekem sajnos régi pedálom van, olyan, amin még nem lehet féket is külön adagolni. Jelenleg gombról és nem tengelyről fékezem. Így esélytelen a dolog nyilván. Ha látnám, hogy másoknak megy, azonnal lenne motiváció egy ilyen pedálhoz: CH Pro Pedals Szóval, ha van, akinek megy a dolog, szívesen látnék róla videot vagy track-et
-
artivizsla #60966 Szükségmegoldásképp, tábori körülmények között ezt a módszert használták az oroszok és az angolok is.
Pokriskin könyvében leírta még azt is, hogy a fronton levő gépekből ( Mig3 ) egy időben a négy géppuskából kettőt ki kellett szerelni és a hátországba visszaküldeni, mert az új gépekbe nem volt elegendő beépíthető fegyverzetük. -
Johann Wind #60965 Az ott rep.gépből kiszerelt MK-103? Az igen, nem rossz légvédelmi fegyver.:) -
Johann Wind #60964 Amikor a németeknek az elfogott orosz szerelők megmutatták hogyan kell télen beindítani a gépek motorját és tüzet gyújtottak a motor alatt, a németek fejvesztve menekültek ki merre látott, mert attól tartottak hogy a levegőbe repül az egész gép.:) Ezután viszont átvették és működött, csak kevés baleset történt, szintúgy mint amikor benzint kevertek az olajhoz, az is orosz találmány volt. A két keréken gurulni az állóhelyig dolog nagy mestere egy Walther Heck nevű ász volt a JG54-ből, ő már régen kiszállt a gépből, míg a többiek még javában S-eltek az állóhelyük felé gurulva, sztem ezt azért kellett érezni, párszor a régi Il-2ben elszórakoztam vele én is és nem vágott földbe a légcsavar, de nem szórakozom azért ezzel túl sokat.:) Én inkább szerelőt ültettem volna a szárnyra.:) -
Johann Wind #60963 Bodenplatte hadművelet. -
artivizsla #60962 Kezdésnek az Új Évre !
-
hetti #60961 BUÉK!
nem jó ötlet az olajba benyát tölteni :)
Le kell engedni még meleg motornál az olajat s utána a vizet ;) -
VO101 tvr #60960 Elsősorban a 2 keréken gurulós egyensúlyozós taxizásra gondoltam :-D -
VDomino #60959 Már most is meg tudod csinálni,mármint felszállásnál.Manual szerint 0-1 közötti elevator trimm-mel kell felszállni,így pikk-pakk felkapja a farkát.(micsoda kifejezés:)
Én is próbáltam így,de sokszor belevert a prop a földbe,mert orrnehéz,így én 2.-2.3 közé lövöm a trimmet felszállásnál,az nagyjából semleges. -
Öhm igen volt hogy beletöltötték a motorba az olaj-benzin keveréket, kézi indítással kicsit vártak míg elkeveredik aztán adták rá a gyújtást :-) -
VO101 tvr #60957 Az egyik, hogy tábortüzet raktak a motor alá. A másik, hogy benzinnel hígították a motorolajat, hogy csurogjon valamennyire a nagy hidegben. Aztán üzemmelegen kartergáz formájában a benzin elpárolgott. -
Oroszoknál voltak különféle praktikák.. például edény, bele benzin és ezt időközönként megismételték hogy üzemmeleg legyen a motor, ez fix.. hogy a németeknél ez hogy müködött azt nem tudom majd utána nézek neked :) -
VO101 tvr #60955 A kérdés, hogy a riadókészültségi gépeket a szerelők mennyire járatják előre üzemi hőfokra. A téli orosz pusztán a hajnali -30°C-ban nyilván nem volt riadóstart. Örültek, ha beröffen egyáltalán különféle tábori praktikák segítségével. Üzemmeleg motornál a checklist alapján 10-20 mp és hajrá.
Ami a legszebb, hogy a gyakorlott emberek rögtön 2 kerékre húzzák a gépet. Sokszor a taxizást is így oldották meg, hogy lássanak előre és ne kelljen kígyózni. Kis fékkel 2 kerékre áll aztán már "csak" egyensúlyozni kell vele. Vajon mikor lehet majd ezt szimulátorban is megcsinálni a messzerrel? -
BUÉK Srácok!!!
-
artivizsla #60953 BUÉK a repülést kedvelőknek !
-
lala42 #60952 [IMG] [/IMG]
B.U.É.K. mindenkinek.
Csak nehogy ezt kapjátok. -
BUÉK bajtársaim! -
No megindulok pókerezni ,meg vedelni ,valamivel csak el kell baxni ezt az estét. Kutyám már megőrült ,asszem belenyomok némi altatót.
Még egyszer BUÉK!!! -
Egy riadó start nem volt hosszú idő. A szerelők mindent előkészítettek mire odafutott a pilóta ,persze a beöltözést azt el kell végezni ,de lévén azért nem egy túlkomplikált vasak voltak ezek ,így szerintem egy két percen belül már lehetett is velük csapatni. -
Lysandus #60948 Egyébként csak szólok, hogy ez az anyag vágva van, tehát, nem biztos, hogy tényleg ennyi ideig tartott a start. :-) -
Lysandus #60947 Majnour, Domino: Köszi! 
Jó, hogy mondtátok ezt az anthropomorphic control-t, először azt hittem, hogy rossz a gázkarom. Mert nem reagált, amikor a fékszárnyat állítgattam. Nem csodálkoztam volna, ha a joy-nak megártott a több mint egy éves kényszerpihenő. Aztán beugrott ez az "egy szabad kéz szimulálás". Azt hittem ez is része a realistic-nak.
Egyébként most olvastam újra a "Pumák földön-égen"-t, és abban is van egy indítás. Az se sokkal lehetett több időben, de egy szép hosszú bekezdés. :-) -
Én azon pillogok mindig amikor ezt a részt látom,hogy valóban orrig tolja a gázkart és pikk pakk két kerékre rakja a vasat. Nem bohóckodik össze vissza.
És igen :) A mestert nem kritizáljuk :XD és nem akarunk okosabbak lenni nála:) -
Ma volt egy kis időm ,gondoltam egy uccsót molyolok még.
Fent kepeckedtem vagy 5K-n ,látom Dower előtt alacsonyan libeg egy kontakt.
Lehatoltam vagy 700 al ,egy ovál szárnyú volt de mire utolértem kényszer szállt (biztos meglőtték már) így hagytam a fenébe. Keletnek emelkedtem ,elértem Manstont ,de éppen hogy 2K-n lehettem a légvédelem veszettűl baxogatott ,na mondom menjek csak békésebb ajerba. Kimentem a tenger felé ,kukkolok körbe hát egy ezressel felettem keletre egy kontakt erősen tendál felém. Felé vetem az irányt elsuhanunk egymás mellet egy spit volt. Én követem a tekintetemmel miközben emelek és erősen fohászkodtam,hogy csak ne legyen valami ravasz róka. Na a koma ahogy elmegy mellettem süllyedve berántja balba és lefele nyomva fordul veszettül. Akkor már vigyorogtam. Nem is foglalkoztam vele tovább ,szépen kapaszkodtam ,majd kis idő múlva körülnéztem ,ott variált alattam úgy 8 órámba vagy ezeröttel lemaradva. Nem is értem ,hogy tudott bő egy ezres magassági előnyt így eldobni. A harmadik rácsapásnál (mert húzta derekasan mindig amint közelítettem) elkaptam a mociját ,ugrott is. Valami Jingjang nevű vagy ki volt ,amúgy ügyesnek látszik mert mindig sok lelövése van. Írtam is neki csupa jóindulatból ,hogy én nem ai bomber volnék:) Nem reagált:)
No ennyit az év uccsó repüléséről:)
Buék srácok. -
VDomino #60944 Hidd el,nekem is hiányoznak,ezek a kis apróságok emelnék igazi szimulátor szintre a dolgot. -
Ha nagyon jön és csak nem akar lemaradni akkor spirálba csapni a messzert és úgy emelni.
Azt már nem tudja követni.
Ha több a sebessége így is akkor érdemes levinni talajig ,én spirálba szoktam letekerni ,általában ott nem tud meglőni és amint nullán vagyunk szépen elkezdek emelni. Az ziher ,hogy lemarad. Utána jön a papírforma. -
VDomino #60942 Baze,10s beröffentéstől nyélgázig.:)Akkor ki vagyok én,hogy máshogy csináljam?:)(tudom,vágott anyag)
Sőt,mintha a kacsmareknek a gépe még be se lett volna indítva,mikor rátolta a mester.:)