91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Nem emlékszem arra, hogy 1.TG-s jött volna hozzánk. Karvaly nem TG-s volt, hanem 1/3_vszd. Daam vezette Kőr Ászból lépett át, mert állandóan velünk repült. Miután átjött, a kőrászosoknak megtiltották, hogy velünk repüljenek. Mind a két aktív tagnak :) Aztán ők is kiléptek, de ők Kör Ász maradtak, nem voltak hajlandók letenni a nevet. Szerintem tök jogosan, mert addig is csak ők tartották életben a századot. Papi nem volt más század tagja, aki még így jött át az ugye Sheriff, aki dongós volt, csak volt az a csúnya pumapólós ügy , ami után ő is átjött :) Emlékszem a Dongo is darabolódott, a kivált tagok (vagy csak donmax?) egy ruszki századot csináltak 99RB Donmax-al az élén (twilek unokatesója). Aki mindenáron gyerek kategóriát akart a jetfly-re, hú, abból is mekkora anyázás lett fórumon. Még Koncsikkal is összeveszett :)
  • acidrain
    70 éve:

• Sanyo
    Karvaly.
  • Lebowski
    Volt ott minden, igen :D Kitiltás, kizárás, újra felvevés. Kb mint az óvodában :D Néha kifejezetten szórakoztató volt megnyitni a levlistet:) Na de mindegy ez régen volt :) Twilekék meg a sötét ördög rajt "századdá" formálták, de ha jól tudom akkor igazán aktív, már csak Ágost volt. Amúgy a pumákokhoz is ment el egy TG-s (bevallom elfelejtettem a nevét, talán Papi, vagy valami hasonló, arra emlékszem, hogy a mélybordó kombi astrája volt talán és a hátsó szélvédőn volt egy puma logo :D).
  • mijki
    AZ a problémám hogy nagyon nem látom a kontaktokat. Valamilyen módszer van arra, hogy feltűnőbbek legyenek a távoli gépek?
  • VO101Tom
  • VO101Tom
    Ja ja, vót nagy hirig :) A második reppenés után, mikor leléptél, 9.75-el álltam, de kifogyott a benya hazafelé, így nem adott listát :( Nem emlékszem elsőre mennyi volt, másodikra 7 vagy 8 gépet adott meg, kíváncsi lettem volna mennyit lövöldöztem meg összesen :)
  • Lysandus
    Gratulálok!!!!
  • Nohab
    Rendben, köszönöm! :)

Szóltam is már a földi személyzetnek (barátaimnak), hogy most ünnepelünk :D
  • acidrain
    OFF:

Hát ez k*rvanagy!

ON:
  • Her Laca
    No Huba megcsinálta:) Jelen voltam!
    Megy a itóka:)
    [IMG][/IMG]

Volt hirig minden fele:)
  • Nohab
    Idegből mentem egyet.

***** Damage Caused *****

Plane: SpitfireMkIa_100oct
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Ailerons disabled
    Plane: SpitfireMkIIa
    ---- Inflicted:
    Electrical generator damaged
    Pneumatics hose perforated
    Cockpit damage
    Cockpit damage
    Engine disabled
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine water cooling damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Flaps failure
    ---- Inflicted:
    Electrical generator damaged
    Hydraulics pump failure
    Pneumatics compressor failure
    Engine disabled
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine oil cooling/lubrication damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Electrical battery damaged
    Pneumatics container perforated
    Controls generic damage
    Elevator disabled
    Rudder disabled
    ---- Inflicted:
    Pneumatics container perforated
    Flaps failure
    Cockpit damage
    Cockpit damage
    Machine gun failure
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    ---- Inflicted:
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Ailerons disabled
    Machine gun failure
    Propeller broken
    Propeller broken
    Engine disabled
    Propeller broken
    ---- Parts cut off:
    Miscellaneous part
    ---- Parts cut off:
    Miscellaneous part

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****

***** Your plane is missing these parts: *****
  • Nohab
    [IMG]http://cloud-2.steampowered.com/ugc/1117158148501836192/6C4B3181D873F93B29172120D226915F8D2C0B65/ [/IMG]

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (Valamit be kellett írnom, hogy el tudjam küldeni ezt a képet.)
  • Nohab
    Köszi!
    Ahogy nézem, ezek csak összesített statisztikák (érthető okokból). Akkor ezzel nem tudom bizonyítani...

http://cloud-2.steampowered.com/ugc/1117158148501836192/6C4B3181D873F93B29172120D226915F8D2C0B65/
  • VO101Tom
    Ez az oldal szerintem jobb, amit Laca adott az nálam nagyon lassan töltődik be:
    http://theairtacticalassaultgroup.com/stats.php
  • Her Laca
    Szállj fel távolabbról,vagy suhanj fű alatt messzebb és ott emelkedj.Ennyi a titka,ne erőltesd ha fölötted vannak.
  • Nohab
  • Her Laca
    Tessék
  • Nohab
    Láthatod Miki... Egy 200-al haladó gépet nem tudnak eltalálni, csak nekimenni.
  • mijki
    A vörösök Franciao. felett 2-300 méter magasan cikáznak és vadásznak a fel- és leszálló gépekre. Nem tudom mit élveznek ezen. Vagy nekik ez a kihívás?
  • Nohab
    Atag egy felszállással időrendbe:
    1. Spit: röpképtelen
    2. Hurri: pk
    3. Spit: fülke környékén érte a húszas, olajhűtő kilyukadva
    4. Spit: szintén olajhűtő
    5. Hurri: látható sérülést nem sikerült okoznom, Miki rámszólt, hogy mögém húzza, de nem volt mögöttem semmi. Miki pk-ra lőtte
    6. Blenheim: kiskala kigyújtotta, ugrott
    7. Blenheim: kiskala kigyújtotta, ugrott
    8. Spit: 0-án szétlőttem, kényszer leszállt a vízr
    9. Lelassultam, de sikerült sérülés nélkül Calais keleti repteréig eljutnom. A lerázott Spit akkor ért utol, mikor az ívelők már teljesen nyitva voltak. Megpróbált beállni mögém, de elbaszta és belémjött... Kiugrottam, és szerintem túléltem. De mivel nem sikerült leszállnom, ezért nem dobta be a repülés eredményét. Még most is végégig szidom azt a kibaszott kurva agyalágyult kibebaszott fejét, illetve a rohadt ferde hajlamú családfáját, ami életben tartotta eddig ezt az utolsó szargojót.

Nincs esetleg valami online stat az Atag szeróhoz?
  • Her Laca
    Én úgy tudom voltak még ,de te lettél igazán ,hogy úgy mondjam "legenda" azokból a srácokból:)Bár a többség ott maradt ,meg osztódtak ,lett a Ricsi,meg még valami Twilekékkel. Bár én ezeket csak hallottam .Állítólag parázs hangulat uralkodott:XD
  • Vogel
    Én 1.TG-ben nevelkedtem, még Dongó előtt. Azért is mentem oda, hogy az ottani tréninget végig vigyem, majd mikor megvolt kijelentettem kerek perec, hogy akkor most V.4. Nem tudom volt-e még így valaki. Általában akik ott elkezdték, ott is maradtak.
  • Solt
    Király... addigra elszáll a mérgem, megjön a TrackIr-m, és mehet a móka... :)
  • majonur
    Koszi szepen, de a ma este nem jo nekem sajnos, (szinte minden estere jut valami januarban, az ossze baratomnak mostanaban van szulinapja, ma is itt unneplunk nalam), de holnap nagyon szivesen csatlakoznek, ha nem mentek haboruba eppen.
  • VO101Tom
    A kezdeményezés teljesen jó (bár az ATAG-ra nem kell szerintem ekkora felhajtás, az csak egy dogszerver, csak a térkép nagyobb mint általában), viszont amiből a legtöbbet lehet tanulni, az az, ha az ATAG-on csatlakozol egy-egy régebb óta repkedő pilótához, és az ő felügyelete alatt elmentek reppenni. Ami a dogolást illeti, azt megint csak tapasztaltabb ellen érdemes egyáltalán elkezdeni, akár 1v1-ben, akár másokat figyelve 1v1-ben. Ezekből lehet rengeteget tanulni, de ezeket már régóta ajánlgatjuk itt...

Attól meg ne félj, hogy gyakorlatlan lennél ezekhez a szerverekhez, azért van ott a tapasztaltabb pilóta, hogy az majd elmondja mit csinálj. Egyébként ma este is lehetne valami össznépi repkedést szervezni, mondjuk olyan 8-tól?
  • majonur
    Koszi szepen, de ez csak tenyleg egy kitalat gyakorlo szazad lenne, sose repulne elesben (pl.Swoc) a gyakorlo szazad nevevel, jelzeseivel, esetleg megtalanank a tokunket, hogy csatlakozzunk aktiv szazadokhoz, ahol van felvetel.
  • VO101Tom
    Ha történelmi századot akarsz, akkor - ahogy a banneren is látni - van még miből választani :) Bár kétségtelen, hogy a legnagyobb nevek már foglaltak...

Egyébként van egy .doc is, amiben ezek össze vannak gyűjtve, Punka György, Sárhidai Lajos a Magyar Királyi Honvéd Légierő 1920-1945 c. könyvéből. Mondjuk a rajzolatokon van mit csiszolni, a pumafej konkrétan egy patkányra hasonlít, de ez a lényeg, hogy legalább össze van gyűjtve.
    Magyar-repuloszazad-jelvenyek.rar

Kifejezetten iskolaszázadnak én nem javaslom a létrehozását, abba a problémába eshettek, mint anno az 1.TG, hogy "gyakorló századként" létrejöttek, anno ők azért, hogy előképzést adjanak a nagyobb századokhoz felvételizőknek. Bár mi ezt sosem kértük, és voltak is félreértések ebből, végül abba a problémába estek, hogy 20+ pilótával, akik már egyáltalán nem voltak tanuló státuszban, akkor nézelődtek történelmi nevek után, mert az 1.TG-t valamiért nem érezték már jónak. így alakult meg a 102.VO
  • majonur
    Nem ragaszkodok en a nevhez, itt tenyleges demokracia lenne :), esetleg varok egy kicsit es ha csatlakoznanak paran, akkor majd kitalalunk valamit.
    Nem lenne rossz ha oregmotorosok is beneznenek, hogy megosszak a tapasztalatokat :).
  • Her Laca
    Mi ez a ragaszkodás az ízeltlábúakhoz?:)))
    süsü keselyűk:))
  • majonur
    Oke, akkor atnevezem pl. vizipokra. :)
  • VO101Tom
    Nesu pl. a 2/1 keresztespók század tagja, de hogy vannak-e többen, század-e még, meg egyáltalán a részleteket ő tudja. A pumaszálláson csak azért nincs fent, mert nincs weblapjuk.
  • Her Laca
  • majonur
    Sziasztok! Kiserletkeppen csinaltam egy FB csoportot (amit valamiert nem enged belinkelni ide)
    A neve:CLOD Keresztespók kiképző század
    https://www.facebook.com/groups/503700676341858/

"Ez a század föleg azoknak jött létre akik még nem, vagy csak keveset repültek online.
    A csoport lényege a gyakorlás (pl. géppárok együttmüködése, co-op bombázó küldetések), mielőtt élesben repülnénk dedikált szervereken (pl.ATAG). Az együtt repülés többnyire saját hostokon történne, célja az energiaharc/fordulóharc/navigáció elsajátitása, baráti légkörben.
    Továbbá saját skin készités alapjai, Full Mission Builder alapok, online kooperatív küldetések létrehozása...stb."

Szo sincs rola, hogy en szeretnek barkinek is ujat mondani a virtualis repulesrol, tulajdonkepp egymast tanitanank. Ha osszejonnek esetleg 3-4 -en :) akkor akar januar 2. feleben kezdhetnenk is.
    (ha tud valaki aktiv keresztespok nevu virtualis szazadrol akkor szoljon,atnevezem a csoportot, a pumaszallason nem talaltam ilyen nevut)
  • Her Laca
    Ok :) Az első három az megkapja:)
    De azért fegyelmezzük már magunkat kollegák:))Nem vagyok én szeszfőzde!:XD
  • artivizsla #61306
    A bódottságra pedig lenne igény. :)
  • Feró Flex
    Köszi meg is van:O)
  • Lysandus
    Remélem mindenkinek és nem csak az elsőnek! :-)
  • L Viper #61303
    Ha valakit érint itt:
    Gyűjtőknek :)
  • majonur
    Bocs nem olvastam el rendesen a hozzaszolasod. Latom te legalis szoftverekben gondolkozol, gondolom akkor csak Vista,XP vannak keznel.