91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    ?
  • artivizsla #62180
    Nézem, de nekem olyan nincsen...

OFF :

Egy reggeli rádióműsorban egy turisztikai közvélemény-kutatás eredményéről beszélgettek, miszerint is, "Melyik a legbunkóbb nép a vendégszeretet tekintetében ?" Nem szó szerint, de valami ilyesmi volt a feltett kérdés. Nos, a franciák nyertek és persze mint ilyenkor lenni szokott mentek az sms-ek a műsorba, köztük egy ilyen is :

- Egyszer Párizsban angolul kérdeztem egy idős franciát, mire az csak legyintet. Azt gondoltam, hogy nem érti, mire gyorsan németre váltottam, erre meg köpött egy nagyot az öreg.
  • sakkay
    Nézzétek most a digi History csatornáját!
  • Fürtös
    Herr Lacának!
  • sakkay
  • VO101 tvr
    Ez hogy van pontosan? Angolul mi a "környezeti kitakarás"?
  • Her Laca
    Az a lényeg ,hogy a ROF jó:)))
    Na meg majd a BOS is tökéletes esz:))
  • sakkay
    Azért nem nem fontos ez a dolog, csak nagyon sok, nagyon fontos dolgot kell(ett) (volna)megcsinálni.
    Amúgy igen kíváncsi vagyok, hogy az ATAG-os srácok mit tudnak kihozni a dologból.
  • VO101Tom
    Nem ez volt a legfontosabb dolog amin dolgozniuk kellett, és a történtek ismeretében csodálkozni sem lehet rajta, hogy a 777-es srácok csak azt csinálták meg amit muszáj volt nekik. A bombázó lövészek elakadó géppuskája vagy az egérkezelés egységesítése nem volt a listán.

Az atag mod-ban talán belepiszkálnak, de azok meg nem sok infót adnak ki, sem arról, hogy min dolgoznak, sem arról, hogy mikorra várható.
  • Lysandus
    Gyanítom már nem is fogják...
  • sakkay
    Döbbenet, hogy ez még mindig van..nem is gondoltam , hogy nem csinálták meg.
  • sakkay
    Te Úr Isten.....
  • Lysandus
    Na, akkor megmondom az őszintét: az az igazság, hogy ezzel a 3D-vel túlvállaltam magam. Megvettem mindent ami kell: a monitorom tudja, a videókártyám tudja, a gép messze elég hozzá. Viszont nem igazán találtam eddig kitaposott utat, pedig az lenne a legkényelmesebb, hogy valaki megmondja, hogy ezt töltsd le, és így állítsd be a kütyüt.

Ahhoz, hogy ezt kitapasztaljam, meg átnézzek egy csomó fórumot még kellene legalább egy hét. Eddig ezt ellógtam, és amikor volt szabadidőm inkább CloD-oztam, mert az egyelőre így is megy... Valamikor meg fogom csinálni, be fogom pótolni a mulasztást, de fogalmam sincs, hogy mikor.
  • VO101Tom
    - Ha beülsz lövésznek, akkor onnan már nem vált vissza AI-ra. Ha visszamész pilótának, akkor nincs lövészed
    - A géppuska jobb-bal-fel-le irányok az egérrel össze vissza működik, egyik gépben így, másikban úgy. Valami köze ahhoz lehet, hogy a géppuska rögzítése milyen, hogy toronyban mozgatott, vagy cső végén rögzített gépuskáról van szó, de szerintem fordítva működik mint kellene.
    - Ha kilőtted a 100 skilót, akkor lehet tárazni, de van hogy 15-20 másodpercig is eltart mire egy rohadt tárat kicserél.
    - Van egy olyan bug, hogy a géppuskás nem lő amikor célba veszel valami gépet körülötted. Ha mellé célzol lő, ráviszed az irányzékot, nem lő. Komolyan. Nem igazán jöttünk rá, hogy ez mitől lehet, páran az tippelték, hogy az AI géppuskás kódjában lehet valami, amit megörököl a humán lövész. Passz.
  • Her Laca
    Ha egyszer beülsz lövésznek akkor ha visszaülsz pilótának már nem lő magától. De ez nektek mind1 úgyis magatok intézitek azt is:))
  • Lebowski
    Akkor jól emlékeztem. És mit jelent a bug?
  • VO101Tom
    Lövészkedni szívás mert bugos. Védővadász kell.
  • Lebowski
    Ebben milyen a lövész. Nem úgy volt hogy valami irtó bug van vele? Mert ha jó, akkor jövünk pontoskázni, és akkor nem kell nekünk védelem :D
  • VO101Tom
    A sowc fórumon változtattak a group policy-n, akit ez érint, az állítsa be magának az MKHL csoportot, a "kék/vörös" oldal törölve lett, helyette van ez a fajta csoportbeosztás.
  • VO101Tom
    ja ja, azt olvastam amikor mutattad, hogy ilyet veszel. A polarizált szemüveg miatt vennék én is valami ilyesmit.
  • VO101Tom
    Ajjajj. Az nvidiások lefizették a 3D-t is
  • Lysandus
    OK!

Egyébként meg AMD kártyám van! :-) Ami tudja a HD3D-nek nevezett ATI-s opciót, de még nem jöttem rá, hogy lehet előhívni.

A monitor pedig nem a kék-ciános módszerrel működik, hanem polarizált szemüveggel. Egyszerre vetíti ki a jobb és bal képet, csak "felváltva", tehát páratlan pixelsorokba a jobb képet, párosba a balt, vagy fordítva.
  • VO101Tom
    Vegyél fel ismerősnek Steamen, és hozzáadlak a csoporthoz.
  • Her Laca
    NV nél van egy olyan,hogy környezeti kitakarás. Na azt kapcsoljátok be és jobban fogtok látni mindenféle enemiket.
  • VO101Tom
    Nvidia control panelen nem tudod beállítani a 3D-t? Az nem kezeli? A clodról olvastam 1C-n, hogy a fejlesztők szórakoztak a 3D-vel, az biztos, hogy a program kezeli (kérdés, hogy a tv kompatibilis-e ezzel). Én az itthoni gépemen a kék-cián szemüveges 3D-t aplikáltam clodra, és ez is működött. Persze a 3D szar volt a sok kék és vörös részlet miatt, de a technológia működött...
  • Her Laca
    A célt :) Gyakoroljál ,gyakoroljál. KP meg nézze meg ,hogy a faroklövésszel hogy tud PK-t lőni. Ez fontos.
    Szerintem nem nagyon van megkötés időre, gondolom 2óra biztos van ,az meg elég ,hogy felkepeszkedjetek és még mászkálni is van idő. Süti,söröcske bekészítve és lehet azért kóvályogni anglia felett.
  • VO101Tom
    2 óra.
    A Heinkellel egész jól lehet repkedni, gyorsabb mint a Ju 88, remek autopilot van benne, és sok bombát vihet. Amire panaszkodnak Widukindék, nagy magasságból oldva az épületek a célzóban későn jelennek meg. Ha tudja, hogy hol a cél, akkor nincs gond, de felderítésre nem tudja használni a Lotfe-t, és ha korrigálni kell a repülési irányt, arra már nincs idő...

Hogy a küldiben mire mennyi idő jut, az majd kiderül. Ezért lesznek a teszt küldetések. Alapvetően a bevetések kiadása is másképp történik majd, mint az eddigi warokban. Itt minden cél, minen objektum fent lesz a térképen, amit az oldalak 3-3 PK-ja oszt el, viszont nincs semmilyen briefing. Régen ugye kaptál egy bevetési parancsot, hogy xy koordinátán ott egy cél, és mentél lebombázni. Itt nem lesz ilyen. Belépsz, és amit a társaid megtaláltak célokat, amit tényleg szabad szemmel észrevettek a repülés során, azokat lehet kidobni, mert azokat tudod, hogy hol vannak. El lehet indulni magadban is hátha belefutsz valamibe, de a clodban még akkor is nehéz megtalálni a célt, ha tudod, hogy hol van, szóval nem egyszerű. Viszont ez tényleg nagyon újszerű, érdekes része lehet a warnak, kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz a gyakorlatban működőképes.
  • Lysandus
    Megéri. Mivel nem fizettem érte külön egy petákot se. Tényleg 3D a kabin, és földközelben az épületek, stb. Viszont nem nagyon tud rá figyelni az ember éles helyzetben.

De az is igaz, hogy nagyon kitapasztalni, finomhangolni nem volt időm. A képernyőt is a gyári beállításokon használom, nem is nyúltam hozzá. Szerintem akkor éri meg, ha egyébként is cserélnél mondjuk monitort.

És - ahogy az egyik fejlesztői interjúban volt - a BoS eleve úgy jön ki, hogy passzív 3D lehetőség lesz magában a játékban. Itt a CloD-nál csak a monitoron kapcsolgatom a 2D 3D konverziót.

Mondjuk vannak mindenféle progik, amelyek segítenek ebben (tridef pl.) de azokat még nem próbáltam. Sőt állítólag vannak olyanok is, akik direkt passzív 3D-re moddolnak játékokat, csak az meg nem tudom mennyire állná ki a CloD védelmét...

A steamen erre keressek rá, hogy CloD hungary?
  • Lebowski
    Háh. van 38-48 fps, földközelben is. Már csak azt kell majd megnéznem, hogy 4-5-6 ezerről mit látnék a talajon :D tényleg, általában mennyi idő van egy küldire? 2óra? mert akkor magasra mászni nem lesz igazán könnyű bombateherrel.
  • VO101Tom
    Hú, azt akartam is kérdezni, hogy mik a tapasztalatok vele. Megéri? Jó? Én is szemezek valami ilyesmivel, de még nem jártam utána...

Ja, közös repkedések nincsenek megbeszélve, hétvégén esténként vagyunk fent többen, de van Steames clod hungary csoport, oda ha jelentkezel, mindenkit látsz, hogy ki mikor repül.
  • VO101Tom
    Másra nem is létezik hasonló...
  • sakkay
    Ja az ok arról tudtam, de van ilyen már a Clodra is??ezek szerint..
  • Lysandus
    Ez is igaz!

Ja! Tom!

A passzív 3D nem rontja, hanem valamelyest javítja a láthatóságot! Tapasztalatom szerint körülbelül + 10 százalékkal, ha lehet ilyet mondani. Gyanítom, hogy azért, mert a vízszintes felbontás "feleződik". Egyébként nem nagyon számít, harc közben nem abban gyönyörködik az ember....
  • Lysandus
    OK! Mondjuk az utóbbi 10 napban rendszeresen vagyok ATAG-on, általában 10 után, amikor a gyerekek már stabilan alszanak. Nyilván war-ra korábban is mennék, de azt a legfőbb főparancsnokkal (nejem) előre meg kell beszélni! :-) Azért kérdeztem, hogy általában mikor szokott volt lenni.
  • Her Laca
    Nono. Én nem mutogatok senkire! Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet,hogy a nem összeszokott társaság az ehhez vezet.
    Nem a lelövések száma miatt berzenkedtem amúgy.
    Nem elég hetente egyszer kétszer war on repülni.De témát befejeztem:)
  • Solt
    A RoF-nál semmi ilyen jellegű gyártó specifikus gond nincs, tehát jó eséllyel a BoS-nál sem lesz, emiatt szerintem ne aggódj.

Váltani meg mindig akkor kell, amikor már tudjuk mi a teljesítmény igény. :)
  • VO101Tom
    Oké :)
    A warra még nincs regisztráció, még készülőfélben van. Pár héten belül indítani akarják. Persze, majd szólok ha lehet jelentkezni. Addig is a hétvégi közös repkedéseken minél többször vegyél részt, minél jobban összeszokjál a csapat többi részével. Most, hogy már nincs sowc, szerintem valami össznépi ATAG-ozás lesz gyakorlásképp. Vagy dogszerver, vagy saját host. Ez mindig akkor dől el, ha látjuk kik vannak fent.
  • Lysandus
    Nem tudom, engem komolyan elbizonytalanít, hogy - mint az egyik fejlesztői interjúból kiderült - a BoS fejlesztésénél is az NVidiás fijuk "segítenek"... Lehet most kellene eladni a kártyát, amíg még jó pénzt kapok érte, és beruházni egy 670-be...
  • Lysandus
    Tom!

Vedd úgy, hogy jelentkezem! Majd szólj, hogy mit kell csinálni hozzá.

1/3_vszd_Tazar
  • VO101Tom
    Csak repülőszázadoknak szervezett küldetéssorozat volt a Storm of War Campaign (röviden sowc), amiben egykori luftwaffe bevetések alapján elkészített missziókat repültünk le, szombat és vasárnap este 9-től. Egy küldetés alatt csak egy gépet használhattál el, és megadott feladatokat kellett (általában bombázó kísérés vagy tisztogatás) repülni. Ott repült ez az említett 10-15 gépes MKHL kötelék, vegyesen a magyar századok tagjaiből és kezdőkből álló két rajjal.

A legnagyobb különbség az, hogy az a 40 angol és 40 német aki minimum bent volt, mindenki a saját oldalával közös teamspeaket használt. Az angoloknál értelemszerűen nyelvi probléma sem volt, ők nagyon jól össze tudtak dolgozni.