91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Bakker ezt még gyártották? -
Igazság szerint fogalmam sincs.
Tán 6-7 gépet írt ki nekem amíg leszálltam . Nem számoltuk:)
Folyamatosan jöttek. -
Johann Wind #62699 Sztem ez így is jó.:) Hányat szedtél le ezen a videón és végül hány gépet lőttetek le 3-an? -
Ezt még közzé teszem gyorsan.
Hetti,Pogi,meg jómagam reppentünk ez a végén volt ,úgy gondoltuk intézkedünk kicsit.
Ez csak a nyers anyag majd csinálok belőle jóóóó kis filmet ,de addig is lessétek meg. Hetti őrült amúgy ,még kehes motorral is abajgatta a népeket.
Kicsit felbosszantottuk az angelusokat na:)
-
De, egyenlőre. Lesz nekünk is, csak Vogler nem készült még el a kóddal. Ez az egész ezért tesztverzió még... -
-
De radar az csak nekik van nem? :) -
Vannak szempontok amiben a realisztikusságra törekszik, de a gépek számában és falhasználhatóságában inkább a kiegyensúlyozottságra. Jabo gép nincs. -
Johann Wind #62693 Pedig ha a realisztikusságra törekszik az online war, akkor lennie kellene Jabonak+ 50 kg bombának is.:) Ha támadás érné a köteléket a kísérő vadászok felvennék a harcot, a Jabo-k kiválnának és megszórnák a repteret, azután felvennék ők is a harcot v. hazatérnének. Esetleg a kísérő vadászok magasan jönnének, a Jabo-k pedig alacsonyan. Lenne meglepetés az ellenségnek, az első néhány alkalommal az biztos, amikor megszórnák a repterét v. más célpontokat.:) -
Megnéztem isten tudja hanyadszorra ,de könnyesre röhögtem magam megint.
-
Lacusch69 #62691 OFF
GURUK segítség kellene: agyfaszt kapok ettől a nyomorult Firefoxtól. Minden egyes elinduláskor frissítéseket keres, ráadásul benyomja reklámként a fos androidos böngészőjét.
Hogy a t@kömbe lehet ezt kikapcsolni, nekem eddig semmivel sem sikerült.
-
Mint mondtam itt jön a képbe az egyéni és csapat teljesítmény. Össze szokás stb.
Jól mutatja,hogy milyen nehéz a helyzetetek,hogy sem te sem Safi nem tudott gépet lőni pedig harcoltatok,és ha valakik akkor ti tuti lelövitek aki elétek kerül. És ti egy rajban voltatok! Gondolom nem volt egy népünnepély a dolog. És biza mint mondtad ha ezek fölétek mennek onnan marad a futás. -
VO101 tvr #62689 A számok magukért beszélnek, kár is mosdatni a szerecsent. A Blenheim-ek saját veszteség nélkül (talán zavartalanul) lebombázták a repterünket...
A mi oldalunkon radarinfo/vadászirányítás nem volt. -
Na jó:) Nekem tényleg mid1 mit csináltok:) Majd az idő megmondja kinek lesz igazsága:)
Majd figyelemmel kísérem ,de nem kommentálom az eseményeket:)
Végül is nem az én bőrömre megy az ötletelés:) -
Igen, mert nekik nem védeni kellett volna azt a szakaszt, hanem járőrözni. És azonnal hívni az összes közeli gépet haza (főleg minket ugye), ha meglátják az enemy-t. Mert akkor azok már mögöttünk voltak. Ráadásul úgy voltak 10-en, hogy 6 finn, 4 amerikai a JG26-ból, akik szintén nem tudtak beszélni a finnekkel.
A kommunikáció, és a TS használat az egyik, amin elég sokat alakítottunk vasárnap. Még nincsenek végleges szabályok, de annyi már biztos, hogy nem századok, hanem a bevetés feladatai szerint lesznek a TS csatornák, csoportok használva. Egyenlőre minket ez nem érint azért, mert a 12 magyar gépet egy csoportban kezelik, és egyenlőre nem is akarják elaprózni (a nyelvi nehézségek miatt ez nem is lenne logikus), de persze ez nem jelenti azt, hogy mindig így is marad... -
Védelemre tíz gép volt hagyva(két Finn század) és még így is panaszkodtak,hogy szerintük kevesen voltak lefedni egy ekkora területet.
Mi tizenegyen voltunk,hasonló méretű területre egész jól lefogtuk a vadászokat. Huba,Safi meg én a Deal-től Folkstone-ig tartó partszakaszt kaptuk,de végig Folkstone-nál támadtak minket,mert a Lympne-i reptér aktív volt. Akadt egy két meredek helyzet,viszont sikerült őket leszorítani,ha 8k-n jöttek volna nem tartott volna sokáig a felderítés. -
Valamilyen szintig muszáj elaprózni, mert vagy a hajókonvoj marad fedezet nélkül, vagy a reptereid, vagy a bombázóid, vagy a hátország, és akkor még a felderítésről nem is volt szó. A bombázókkal ugyanez a helyzet, ha egy repteret ki tud dobni 3-4 gép, akkor máshova kell küldened a bomberek felét, akiknek megint külön vadászfedezet kell. Viszont egy célra muszáj annyit küldeni, hogy biztosan kidobják, mert ha nem, akkor fölösleges volt az egész, következő héten újra 100%-ról indul minden. Ráadásul azt is el kell dönteni, hogy hajókonvojt, repülőteret, radart, gyárat vagy teherautó-konvojt támadsz, melyiket mennyire éri meg (súgok, a konvoj a legdurvább, az az elsődleges cél akár védeni kell a sajátot, akár támadni az ellenfélét. De az vagy jön vagy nem, és ha jön akkor sem tudod, hogy a térkép melyik széléről (ellenfélé). Na ehhez tervezz backup célt :) ). És ha ez nem elég, akkor ott vannak az angolok, akik ugyanennyi helyen támadhatnak nagy csoportban, sok kis csoportban, kerülővel vagy azonnal felszállva, tengerszinten, vagy magasan. Elméletben én is le tudom írni, hogy maradjunk együtt, mert az a fasza, de ezt gyakorlatban ezen a térképen nem tudod megcsinálni. Egyszerűen nincs tuti módszer. De ez jó. Ettől lesz izgalmas a játék, hogy a szerencsén is múlik, kockáztatni is kell, vagy épp gyorsan reagálni a váratlanra. -
Van itt két film.
Remélem bejön -
Persze ,hogy kevés az a gépmennyiség. Ez egy játék ,valamennyire szimulálja a dolgokat ,de még így sem lehet ezzel a tekintélyes gépmennyiséggel átfogó stratégiákat megvalósítani,mint annó az életben. Ez egy korlát ,amit vagy elfogadtok és csak ez alapján hoztok döntést ,vagy mint már mondtam elaprózzátok magatokat.Eleve tudni kellene,hogy egy egy fontos cél leküzdéséhez (optimális telitalálatot elért bombázás esetén) mennyi bomber is kell.Elég 2-3? Vagy több. Én mindig azt mondom,hogy együtt kell tartani őket mert csak így lehet megvédeni ,persze mint már írtam nagyon sok vadásszal.
A védelmet pedig el kell tudnia látni egy 5-6 fős profi századnak a saját terület felett.
Van előre jelző rendszere a németeknek. Ha van az ,hogy működik?
Nem akkora az a partszakasz és a behatárolt terület,főleg a csatorna felől amit ne lehetne kontrol alatt tartani,főleg egy 5-10 es bomber köteléket azért ki lehet sasolni már elég messziről. Gondolom az angolok sem mennek többel. Ezek leküzdéséhez elég az a pár gép,a védővadászok sem lehetnek sokan ,hiszen akkor nekik meg nem marad gépük anglia felett,a számok őket is befolyásolják korlátozzák.
Vagy ! Fel kell szállni 20 vadásszal és harcba csalni a spiteket hurrikat,majd miután a lőszerük elfogyott meg a benya,akkor engedni felszállni a bombereket némi kísérettel. Ennek is van veszélye,de egy alternatíva ez is. Bár nem hinném ,hogy totális vadász fölényt ki tudnátok harcolni,főleg a hurkány miatt.Mindenféle képen szopás.
Szerintem tök mindegy mivel kezditek,jobbról ,vagy balról az a lényeg,hogy minimális veszteséggel minél több kárt kell okozni nekik.
És éppen ezért nem kell sok célpont ,hanem 1-2 azok is közel egymáshoz.
A köv hétvégén arrébb mentek. -
Egy radartorony 1 perccel tolja ki az egyébként 5 perces késleltetést, és kreditért újra lehet építeni a következő hétvégére, ezért csak másodlagos célpont. Amiket leírtál az így leírva logikus és egyszerű szabályoknak tűnnek, de azt látod te is, hogy az a 44 gép elég hamar elfogy, ha elkezded kiosztani a célpontokat, védekezési zónákat, ráadásul az sem mindegy, hogy melyik gépbe kiket ültetsz, a célok mennyi kreditet hoznak, vagy mekkora kárt okoznak, szóval nem egyszerű. Ezeken agyalunk már vasárnap óta (a repülés után rögtön volt egy kb. másfél órás debriefing), plusz a stratégiai ötletelés mellett értékelni kell a századokat, ki melyik feladatra alkalmasabb, ötletelni azon, hogy a kommunikáció hogyan lehetne jobb, tervezni az angolok lehetséges lépéseit, satöbbi satöbbi. -
Lysandus #62681 És hát ugye átélték az egészet a tudósítók, és ez hallatszik is... -
Lysandus #62680 
Egyébként valahol valamelyik archívumban vannak régi Magyar Rádiós felvételek is. Elmondom, hogy ezek hogyan készültek. Adásba úgy kerültek, mintha élőben menne a riport, mondjuk egy orosz vasúti csomópontot támadó bombázó fedélzetéről közvetítene a szpíker.
Valóban ez történt, tehát a tudósító felült egy gépre, és le is repülte a bevetést, meg felvett pár hangot (motor, géppuska, stb.) és magnóra mondta az egész riportot. Aztán szépen összevágta, jóváhagyták a cenzorok, és úgy adták le. Valószínűleg így készült az a BBC-s konvojvédő riport is, amiből valaki csinált egy mozit CloD-dal is. Nyilván mindkét oldalon a cenzorok jóváhagyása kellett ahhoz, hogy egy anyag lemenjen, de attól még ezek a tudósítások hitelesek voltak, hiszen a riporterek ott voltak a helyszínen, ott rögzítették az egész anyagot. És ez nyilván átjön az egészen. -
Ja! És mindezek fényében jön az ami döntő lesz. Az egyéni és csapatbeli képességek! A Német fél mindig hátrányban lesz ,egy a radar ,kettő a hurrik magassági fölénye miatt. Ezt nagyon nehéz lesz kiegyenlíteni,itt nagyon komoly csapatmunkára lesz szükség.Mert lássuk be az angol srácok sem teljesen retardáltak :) -
Mennyit késleltet egy darab elvesztése? És ha már kettő ki van ütve akkor duplázódik? Mert ha egy 4 perces késleltetést el lehet érni az bőven jó.
Az a baj ,hogy ugye van kb 40 gép oldalanként ,ezekből kb 10 nek bombernek kéne lennie ,mert csak így van értelme a dolognak. 5 darab vadász az kell védeni a saját célpontokat ,az kb elég is lévén egy bomber egy rácsapás per gép,nem is kell foglalkozni a vadászokkal .Marad 25 vadász akiknek meg meg kéne védeniük a saját bombereket. Lévén a hurrik fel fognak menni 7 fölé ,így magassági fölényben nem lehet gondolkozni,marad az,hogy a támadó köteléket 3 lépcsőben kell védeni,kell egy magasan fölöttük,egy a bomberek és a magas kíséret között ,és egy közvetlen kíséret. Ez megint csak behatárolja a dolgot ,egyidejűleg több egymástól távol eső célt értelmetlen támadni,mert csak szétaprózódik az erő,és hatékony sem lesz. Max egymáshoz közeli célpontokat kell kijelölni,és a bomberelnek egymás után kellene megszórni őket. A bombázókat minden eszközzel meg kell védeni,mert ők a kulcsai az egésznek.
Csak így van esélyetek szerintem,ez a szabad vadászosdi csak pazarlás véleményem szerint.A cél az infrastruktúra leamortizálása és persze minél nagyobb gépveszteség elérése az ellennél. Szisztematikusan lépésről ,lépésre haladva kell felőrölni őket,minden egyéb esetben rábaxtok.
DE! ez saját vélemény.:)
Ja a felderítés.
Most ha nagyon töprengek,van még egy halom megoldás.
Egy gép kinevezve felderítőnek,aki elmegy a nagy kötelékkel,majd egyszer csak kiválik és végig repül a táj felett egy köztes magasságon. Fel sem fog tűnni. A többit már leírtam vele kapcsolatban. Track és kiértékelni. -
artivizsla #62677 Újabb háborús lelet.
-
A szabad vadászaton lévőket nem támadják meg szerinted? :)
Egyébként nem, Jabo nincs. Az online war ilyen szempontból (gépek, létszám, célok) a kiegyensúlyozottságra törekszik, és mivel nincs angol Jabo gép, nem használunk németet sem. Ugyanezért nincs 50-es bomba a 88-asba és a 111-esbe sem, mert a Blenheimbe sincs kis bomba. -
Johann Wind #62675 Off. Köszönöm a tv-vel kapcsolatos hozzászólásokat!:) -
Johann Wind #62674 Olyanra nem gondoltatok még amit a németek csináltak? Nevezetesen azt hogy a vadászok közé Jabo-kat küldeni és meglepetésszerűen megszórni néhány repteret, az ellen azt hinné, sima szabad vadászaton lévő kötelék, aztán mégsem.:) -
Indi69 #62673 sziasztok. Solt privátod van -
Mert a radart nem lehet kiütni, egy egy torony elvesztésével csak a késleltetése lenne nagyobb. Ezért az csak másodlagos (harmadlagos) cél. -
Solt #62671 De így nem öröm a győzelem, pont a lényeget ölik meg! Ennek mi értelme van így? :) Az egy dolog, hogy a maga részére megkönnyíti (értelmetlenné teszi) a dolgot, de elveszi más örömét, aki meg tisztán játszik...
Erre nagyon be tudok feszülni... ha értenék hozzá, tuti írnék valami vírust, ami a csalók gépét hazavágja! :D -
Tudod te jól,hogy nagyon nehéz a Clod ban észrevenni egy gépet,főleg radar vagy bommber bemondás alapján ,hiszen ha nem egyenes vonalon eegy irányban ,magasságban halad a ficak ,akkor azt kereshetik. Erre mondom,hogy a pilcsin is múlik. -
Lysandus #62669 Figyu, anno online ultinál, azért szűnt meg a szerver, mert valaki feltörte a progit, hogy lássa mi van a többieknél. :-))) Csak pontra ment a játék!
Sakkozókról meg nem is beszélek. Párhuzamosan fut a gépen a sakkprogram. :-))) -
Mért nem a radarokat baxátok szét kezdésnek? Minden árbocot lenulláztok oszt majd fülelnek maximum. -
Nekem sima evo-m volt. Most van FFB (G940), szerintem sokkal jobb. -
Nullán is van radar, de az csak 1-2 km-re az angol partoktól észlel. A Magas (valami 200-300 m fölött) meg a csatorna fölött is, ha a gépek Anglia felé mennek. Anglia fölött repülve mindkettő jelez.
-
Szepy2884 #62665 ffb vagy sima? próbáltad esetleg mind a kettőt? -
De nullán radar alatt is besuhanhat és vígan filmezhet kedvére . Jut eszembe. Na ott a kutya sem keresi.
De ez meg a pilóta ügyességén múlik nagyban azt szögezzük le,pont úgy mint az életben volt.
Nem 10 géppel mentek felderíteni akkor sem.
-
Eszembe sincs beleszólni a nagyok dolgába:)
Hová gondolsz.
DE! Nem így történt . A 110 esek ahogy fordultak akkor hullottak a bombák,ergo nekik időveszteségük volt pontosabban értékes perceket töltöttek a veszélyeztetett terület fölött. Pusztán nem volt jól összehangolva. Ha meg ott voltak a BF ek akkor hogy lőtték le a bombereket?
Támadni mindig túlerőben kell,ez régi ám de igaz katonai alapszabály:)
Ha az a tíz gép ott van pluszban velük talán nem lövik le őket.
Nekem az egálra hozott vadászveszteség nem jelentene megelégedést:)
Gondolom ők is bombáztak ,ha jól értettem egy reptereteknek annyi.
Így mínusz 5 géppel zártátok a hiriget ,ami tendencia ha folytatódik ti veszítetek. Vagy nem jól látom?
A felderítőt meg nem fogják meg ,mert a francia partoknál felemel 6K ra átballag ,majd majd végig szágúld a partszakaszon vigyázva,hogy 3 K alá ne menjen ,persze figyel körbe és kitér ha kontaktot lát. Nincs az a spit ami 3K-n vagy fölötte utoléri . Akik meg hurrik 7 K-n vannak észre se veszik.
De nehogy félre értsd ,csak tanácsot akartam adni , a ti dolgotok mit gépészkedtek,nekem úgy nagyjából mind1:) -
Solt #62662 Jó, hogy említed... a padláson megtaláltam a régi Saitek Cyborg Evomat. (FFB-s) Ott van már egy pár éve, nem tudom milyen műszaki állapotban van most, de amikor felvittem akkor még működött! :) Rossz zsírral kentem be a tányérját és megmarta egy kicsit, emiatt lett félretéve...
Ha esetleg valakinek van kedve bütykölni vele, annak szívesen odaadom ingyen.