91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #63341
    Nem tudom, hogy kit kellene jobban sajnálni, egy esetleges egyesülés után, az északiakat, vagy a délieket. A németeknél sem fogadják el annyira egymást állítólag ( oszi/weszi), akkor hogy menne ez egy ideológiailag annyira különböző két ország esetében.

Az amik tényleg nem hülyék ( bár ennek sok minden ellentmond ), de csak várd meg, míg nem találnak arrafelé is olajat. :)
  • Her Laca
    Az Usákok nem hülyék:) Háborúznak azok mindenhol,de Kína mellett szvsz nem nagyon akarnának:) Szerintem jóóól megbeszélik az elvtársakkal ,hogy ha jön a baj ,majd azok elintézik.Viszont Kínának nem érdeke ,hogy a két Korea egyesüljön ,hiszen az neki nem lenne jó gazdaságilag:) Van ott szar a palacsintában rendesen:)
  • artivizsla #63339
    Ja, Kínának már van mit féltenie, szerintem sem hagyná, hogy a határai mentén lövöldözgessenek, azt meg pláne nem, hogy az USA ilyen formában "közeledjen" hozzájuk és ehhez szép lassan kezdi is kiépíteni a katonai potenciálját.

Az A10-es rendben is van, de a kis távolság a két ország között meg a nagyszámú ellen miatt a délieknek lenne egy-két alvatlan éjszakájuk.

Mondjuk, kinek is állna érdekében a mai válságos világban "beletenyerelni" az örült mód ütemben fejlődő ázsiai térségbe ?
    Akinek lenne is rá kapacitása, Irak után épp most vonul ki Afganisztánból is, talán ezért nem kellene cseszegetni feleslegesen az amikat nekik, de hát ők tudják.
  • Lysandus
    Igen! Azt hiszem én is, hogy jobb, ha úgy fogalmazok, hogy gyorsabban tépi be fordulóba. Tehát ha korábban megcsaptam és észrevett nem tudta olyan gyorsan jobbra vagy balra berántani, mert átesett. Most viszont nem esik át, ha hirtelen beleránt...
  • Her Laca
    Ezek felállítják a tüzérségüket szépen oszt egy rakat A10 es odamegy ,és máris mehetnek a kohóba. De inkább már útközben leamortizálják őket ez valószínűbb:)
  • Her Laca
    Ha alacsonyan van felőlem a farkába is haraphat:)De én dogoltam tegnap alacsonyan is és "mintha" azt vettem volna észre,hogy nem is hogy jobban fordul,hanem ,hogy gyorsabbak lennének a gépek mozgásai. De a német gépeké is. De ez csak egy megérzés,lehet csak beképzeltem magamnak.
  • Her Laca
    Azt olvastam,hogy még az is lehet ,hogy a baráti Kína kicsit odakoppint nekik ha nagyon emberkednének:) Végül is átküldenek vagy 2-3 millió katonát oszt terjeszkednek :) Messze nem kell sétálniuk.
  • Lysandus
    Jobban fordul az! :-)))

Alacsonyan biztos. Magasan meglepően esetlennek tűnik, de lehet, hogy csak még szokniuk kell az angol kollégáknak a gépet nagy magasságban.
  • Her Laca
    Szerintem nem fordul az jobban:) Eddig is be tudták tépni ,és ez volt az elsődleges módszerük. Viszont ahogy néztem most nagy sebességnél biza vigyázniuk kell nekik is ezekkel a manőverekkel ,mert lehúzzák a rolót hamar és akkor megy a földig,vagy szakad a szárny.
    Ha meg van sebesség és magasság többletem akkor felőlem nullán karikázhatnak reggelig jó lassan:)
  • Lysandus
    Nekem is ez jutott eszembe... Persze annyira nem rossz a helyzet. Csak olyan sziszifuszi munkának tűnt, hogy mire eltakarítottuk a Spiteket, már jött is a következő csapat. 5-8 gépes hullámokban. Két-három ezren közelítettek, majd amikor elérték a francia partokat, lenyomták nullára, és ott vitézkedtek. Amikor viszont egy Hurri került elém, az első tisztán ülő minden fegyverből elengedett rövid sorozatra szépen kigyulladt. Spitet meg hosszan kell forgácsolni, ha nem PK-t lő az ember. A PK-ra viszont kevesebb lett az esély, mert mozgékonyabbak.
  • artivizsla #63331
    Két "logikus" magyar döntés és ahogy azt máshol kezelték :

Mig 29

Szu 22

Vegyes

• artivizsla #63330
    Az Indáról nem lehet beilleszteni ?

Videó
  • artivizsla #63329
  • artivizsla #63328
    Ezek is addig húzkodják az oroszlán bajszát, míg rá nem b@sznak egyszer.

• Vogel
    Akár Il-2 is lehetne amiről írsz :)
  • Lysandus
    Nekem is úgy tűnik, hogy 6-7 ezren érezhetően jobb a /N. Alacsonyan viszont...

Tegnap este voltunk vagy 90-en ATAG-on, ebből olyan 60 angol oldalon és 30 németen (plusz/mínusz pár fő ide-oda). Az angolok úgy jöttek át a német repterek fölé, mintha sétarepülésen lennének, minden bázis felett volt vagy 3-4 állandó jelleggel. Úgyhogy alacsonyan ment a harc. Tapasztalok:

1. A Spit sokkal jobban fordul mint eddig. Semmi mást nem csináltak, csak tépték jobbra-balra, horizontálisan harcolni velük alacsonyan fokozott öngyilkosság. A rácsapás ellen is így védekeznek, beletépnek egy hatalmasat, az eddigieknél sokkal jobban megnehezítve a célzást.

2. A Spit "páncélkocsi" jellege megmaradt, de mivel mozgékonyabb lett, tovább tart levakarni az égről, tovább kell kergetni őket. Ráadásul a bekapott találatoknak semmiféle látható hatása nincs a gép teljesítményére. Magyarul: vidáman repül tovább, mintha mi sem történt volna.
  • Her Laca
    Bankban ülök mobílról írkálok ezért ilyen kusza:)
  • Her Laca
    Mondjuk most hogy a harc at tevődött 6-7k ra azt tapasztalom hogy az N es ott jobb mint a épít. Persze ez is pilóta függő.
    Eleve meg kell nézni az Atag statját játékban.Tegnap 100 fő felett voltak és mindkét oldalon kb 10-10 eredményes pilóta volt úgy hogy volt vagy 5-7 század is. És ezen arcokból is sok van aki bombereket lövöldöz csak.A többiek a töltelék.Ez az arány gondolom a sowc on is ilyen kb.
  • Her Laca
    Ez erről szól nem?:) Valakinek hibázni kell ,és lehetőleg az ne én legyek.
    Tegnap is leharcoltam egy gép part akik 6k n voltak én meg alattuk.Században voltak egyazon előjellel gondolom össze rádiózva.Mellesleg semmit sem jelent az előt AG a név előtt egy egységben is különböző képességű arcok vannak.Van aki könnyű préda és van akinél el gondolkozom hogy kell e nekem szimezni egyáltalán:)Az gőg III milyen géppel repül szinte mellékes.
    Te azért veszed komolyabban ezen teljesítmény beli különbségeket mert a sowcon repkedsz de ott is mindegy lenne ha nem lenne radarjuk.
    Így viszont semmi előnyt nem tudtok kicsikarni hisz ha a plafonon mentek is akkor ők minimum szint be tudnak jönni.
    Ha nem lenne radarjuk akkor mehetnének 11k ra ha ti 3 an vagytok.Max néznék a bárány felhőket.
  • VO101Tom
    MOST megint mi rosszat mondtam? Ha az egyik gép gyorsabb, sokkal magasabbra tud emelkedni és sokkal jobban manőverez, akkor nyilvánvaló, hogy a pilótájának el kell rontania valamit, ha halomra vannak lőve, ráadásul most már századokról beszész ugye, akik magasra mennek, nem magányos harcosokról nullán. Hogy fölényben volt, de hülye volt és elqrta, vagy egyátalán nem is került fölénybe, mert hülye volt és nem foglalkozott vele, az nem degradál téged. Az átlag atagos felhozatalt talán. De az eszembe sem jutott, hogy ezzel téged minősítselek...

Ami a magasságkülönbséget illeti, a 300m fölény csan az /N-el szemben van, a többi géptől kb 1km. De ha a Spittel 8v8-ban mondjuk szintben találkozol, már az is szívás, de ha ő van feletted 300m-rel, akkor te azt csak akkor vakarod le, ha elqr valamit. Ráadásul 10-11K-n, ahol csak átesési sebességen laffogva trimmel tudod vezetni a gépet. Még az sincs, hogy utánaemeled, és utánalősz...
  • Her Laca
    "Ha ezek mellett lövöd halomra őket, abban nagyrészt az angolok hülyesége is benne van."

Na basszus most esett le!:) Te engem ledegradáltál! Csak lemmingeket tudok lelőni
  • Svenhassel
    Persze.
  • Solt
    Offline is ki lehet a modot próbálni?
  • Her Laca
    Akkor a következőkre jutottam.
    A messzer szárnya lehullik ha nagyobb sebességnél belehúz az ember ,nagyon kell vigyázni. A láthatóság remek,hiába a magasság különbség könnyen kidörzsöli az ember a fenti gépeket. Én 3.5 K ról lazán láttam a kondenzen levő gépet ,és még akkor is amikor lejjebb jött.
    A meglepetés szerű felülről rácsapok dolog már nem mindig jön be ,észrevesznek. Mondjuk arra kíváncsi vagyok,hogy a spit is eldobja e a legyezőjét ,az viszont jó,hogy befekedednek amint láttam ,mert volt olyan aki beletépett egy hurkot csinált oszt beleállt a tengerbe mint a szög 3 K ról.
    N es messze bitang jó.
  • Her Laca
    Viszont az N es messza bődületesen emel. Érezhetően jobban mint a sima E4.
    El is baxtam pár lövést emiatt,mert már beidegződtek mozdulatok ,hogy kb mikor lőjek.
  • Her Laca
    Azért meglőhettem rendesen mert leesett idő közben,nem leszállt,hanem meghót mint olvastam a chatban.
    De tény,hogy jók a spitek most,ami nem baj mert így érdekesebb a dolog.
    Szerintem.
    De a hurkányok nem vitézkednek.
  • Her Laca
    Na most harcoltam 6 ezren egy spittel. Kölcsönösen meglövöldöztük egymást ( az elejét elbaxtam ez tény) de nem bírtam előnyt kicsikarni ezen a magasságon vele szemben. Kiegyeztünk döntetlenben:)
    Szóval föl kell kötni a gatyeszt:)
  • Lysandus
    Én mindig komolyan tudok tréfálkozni! :-))) Egyébként meg a bosszankodásom annyiban komoly volt, hogy azonnal ki szerettem volna próbálni online az "új játékszert", E4/N-t, csak akkor még nem lehetett. De gondoltam, hogy hamarosan pótolják...
  • Her Laca
    Már megint ezek a Lemmingek:)
    Mondtam már ,ugyan azok vannak ATAG on is mint máshol,ráadásul teljes századok .Már rég nem arról szól az sem, kivéve pár birkát hogy alacsonyan lövöldöznek. Bár ha a hajóikat védik akkor le kell menniük ,így pont mindegy mennyi is a csúcsmagasságuk. Vagy ha mint most 6 ezren jönnek a bomberek,akkor minek mászna fel 11 K ra?
    De te írtad,hogy!
    Hurricane 100 oct - 9700 m (32000 ft)
    Spit Ia 100 oct - 9784 m (32100 ft)
    109 E-4 - 10250 m
    109 E-4/N - 10800 m
    Spit IIa - 11125 m
    Itt van 325 méter különbség ha jól látom.
    Azt már csak kivédekezem bakker:)300 méter az nudli szerintem.

• VO101Tom
    Ja, oké, csak tegnap TS-en nekem komolynak tűnt az anyázás, de az lehet, hogy Pogi volt :)
  • Lysandus
    Tudom, azért volt ott a hozzászólás végén a "smiley". :-)))
  • VO101Tom
    A IIa régen is benne volt, mindössze annyi történt, hogy váltott a szerver a patchre, de a térképeket csak mára állították át patch planesetre (az nem automatikus, térképenként külön külön be kell állítani minden egyes reptérre, hogy mit enged hozni és mit nem). A végeredmény persze ugyanaz, de nincs arról szó, hogy a IIa-t külön berakták volna az /N-et meg szándékosan nem.
  • VO101Tom
    Laca. A IIa majd akkor lesz érdekes, ha 11000-fölöttről esnek a nyakadba, amíg te vakarózol 10000-en, mert a többi gép nem megy magasabbra. Amíg a lemmingek tengerszinten kergetik a farkukat vele, addig kaphatnának akár F16-ost is. De a gond akkor van, ha ki is használják ami előnyt most (megint) ad nekik a játék. Végsebességben egyébként (meglepően) nem jobb mint a többi Spit, de kb kilóméterre olyan gyors mint a régebbi meszák, tehát nincs sebességfölényed, viszont a spit sokkal jobban fordul, ráadásul minimum 1000m-el magasabbra megy. Ha ezek mellett lövöd halomra őket, abban nagyrészt az angolok hülyesége is benne van.

Az /N meszát írja a readme, hogy az gyakorlatilag a IIa "párja", de az sem tud 11K fölé emelkedni.
  • Her Laca
    És? E4 el is lelőttem őket tegnap. Mi a baj avval a géppel amúgy,amitől ennyire vakaródzik mindenki? Szerintem nem a gép a lényeg ,vagyis nem csak az.
    Az E4N baszott gyors. Jó kis gépezet lett.
  • Lysandus
    A Spit IIá-t bezzeg már tegnap berakták! :-)))
  • Her Laca
    Na Atagra berakták az E4N et is.
    Kipróbálom.
  • Lysandus
    Látszik, hogy lopott, mert ráadásul még kicsi is a fejére! Hülye angolok...! :-)))
  • Zpogi
    Háborús relikviáról még nem hallottál?
  • lala42
    Azért erre lehet oda kellett volna figyelni?
  • lala42
    Még nem voltam olyan magasan. Így nem tudom. A fiam csinálta ezeket.
    Az alábbi képeken az angol légvédelmis lopott német vassisakban van LOL
    Ahol a stukát lelőtték.