91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Zpogi
    Én is imádom a pipákat,bár most már csak nézem őket, visza nem szoknék soha többet a dohányra :)

Ez is egy érdekes darab:Páger Antalé volt
  • Sanyo
    A Premium Edition jön két hét múlva, a Standard Edition pedig még idén elérhető. A végleges kb. nyár elején jelenik meg.
  • Sanyo
    Csak azok, akik fizettek érte.
  • repvez
    Sanyó,ezeket a verziókat bárki kipróbálhatja vagy csak azok akik fizettek elötte a különbözö szintekre?Mert sehol nem olvastam erre való emlitést .
  • Vogel
    Kicsit repültem E-3-al. Jól gondolom, hogy sok gépészkedni való van? :) Kicsit il-2 prop pich hangulatú. Szerintem én gépészkedek sokat, de valójában ez lehetetlen lenne. Proppot állítom folyamatosan viszonylagos fix ata mellett. Jól van ez így?
  • Sanyo
    Korai elérésű BOS két hét múlva.
  • Her Laca
    Ja megyünk temetőbe. Ma felmentem a várba reggel,tele vannak az utak idős emberekkel akik autóba pattantak. Ez évben először gondolom, ne akarom részletezni de igencsak figyelni kell:))
  • Szepy2884
    Egy haverom azt mondta,
    -ma Halloween van.
    Mondom -mármint hogy Mindenszentek.
    -nem Halloween!
    Azóta nem a haverom. Na jó, csak vicceltem! :)
    Valójában megöltem...
    Elvégre ma halottak napja van nem?

• Her Laca
    Te is pipázol?Jártál már itt?
    Én most a Savinellikből néztem ki egyet ,nagyon tetszenek és még elfogadható árban vannak.Állítólag nem is rosszak.
  • GPx8
    1st -n mintha láttam volna.
    Egyébként láttam moziban, sokkal gyengébb mint a Cars 1-2... :(
  • whiteskull
    Az eleje ncore bolt akart lenni.:))
  • whiteskull
    Az borral boltban meg van, de még csak angolul. A magyar változatra még várni kell.
  • L Viper #69158
    Csakis ezért mertem ilyesmit írni, mert meglett, többgyermekes, "komoly" családapa vagyok én is :)
    Meg jó ez a topik, olvasom rendszeresen amolyan passzív tagként én is
  • artivizsla #69157
    Én amikor szülő lettem, egy valamitől paráztam rohadtul, hogy nem tudok majd a gyerek mellett lenni 24 órán keresztül, hogy vigyázzak rá, ha olyan kalandokba keveredik, mint az én korosztályom annak idején. Néha nem is bánom, hogy a kelleténél többet vannak bent a szobában, így az én lelki békém is nyugszik egy kicsit.
  • Solt
    Én ugyan angyalföldön szocializálódtam gyermekkoromban, de volt szerencsém a nyaraimat, és pár telemet egy ezer főre tehető lélekszámú zalai faluban tölteni! A legcsodálatosabb időszakom volt... pecáztunk a kis Balatonon, íjat készítettünk mogyorófából, köpőcsövet bodzából, dárdát szőlőkaróból! :D

Reggel elvégeztük a dolgunkat, csalánt szedtünk, ledaráltuk a libáknak, megetettük a többi állatot, aztán miénk volt a nap... fára mászás, csúzli, bringa, foci, csajozás, császkálás, botrány keverés egész nap! :D Könyvet lehetne írni abból a sok hülyeségből.... :D

Egy biztos... ma már gyalog nem mernék arról a domboldalról lejönni, ahonnan vasszánkóval anno lejöttünk... :D Így hirtelen belegondolva, csoda, hogy túléltünk a gyerekkorunkat! Mi is megtettünk mindent azért, hogy önveszélyesek legyünk, de jó pár alkalommal volt önként jelentkező is a faluban, aki szívesen agyoncsapott volna minket! :D Főleg amikor a faluban fellelhető bicikliknek egy jó részét eltüntettük egy dögkútban! :DDD

Lehet tényleg könyvet írok! :)))
  • Her Laca
    Igen kipróbáltam őket de tegnap elmentem a pipások szentélyébe és ajánlottak egy keveréket Captain Black a dohány neve, na az fenomenális. Komolyan mondom összehasonlíthatatlan a dohányboltokban kaphatókkal.
    Most van két egész jó minőségű pipám de tervezek még egyet mert azt olvastam hogy nem jó keverni az eltérő ízeket egy egy pipában. Na meg nekiállok csinálni márványból egyedi pipatartót:)
  • Romeo One
    Borkum Riffet, meg a Holger Danskot tudom ajánlani. Jó ízű kellemes füstjei vannak mindketőnek.
  • Szepy2884
    A "Repcsik"-et szeretném megnézni akár online akár letöltve. A google kiadott egy rakat linket de egyik nagyobb átverés mint a másik

Valaki nem tudna adni egy jó tippet?
  • Szepy2884
    igen? Ezt nem tudtam
  • artivizsla #69151
    Pipázás ! Nincs is jobb annál, mint öreg fejjel meg egy üveg borral a hintaszékben hátra dőlve megy a pipáztatás, csak anyu ne legyen otthon :))

• zmok
    Fájdalmas, de ők így érzik "jól" magukat, ebben a sz@rrá globalizált világan...
    Kicsit felborult az értékrend...
  • artivizsla #69149
    Vszeg igazad van, mert a mi generációnk szülei tényleg csóringerek voltak, hozzájuk képest mi már jó módban nőttünk fel és mégis megálltuk mi is a helyünket az életben. A mai generációra is az vár, mint ránk, hogy felnőve továbbvigyék az élet kerekét és ezt meg is fogják tenni, mert mi mást tehetnének, csak talán egymáshoz és a természethez már máshogy fognak viszonyulni ill. a szülők felé irányuló elvárásaik nagyobbak lesznek, mint nekünk volt anno.
  • artivizsla #69148
    Én megmondom, hogy mit csinálnak a 12 évesek, mert a lányom is annyi. Halloween partit tartanak nálunk. 5 lány az emeleten. Asszony úgy fog le, hogy ki ne szórjam őket. Visítanak, üvöltöznek és a sarokcsontjukon rohangálnak, amitől itt lent dübörög minden. Öreg vagyok már én ehhez, oszt még fiúk nincsenek is velük.
  • Her Laca
    Mert átalakult a világ. Azt nem tudom,hogy a 12 évesek mit csinálnak,de a nagyobb srácok már nem az utcán a járdán lófrálnak,hanem olyan helyeken gyűlnek ahova meg mi nem járunk ,ergo nem is látjuk mit csinálnak.

Én nem féltem őket ,megvan a magukhoz való eszük nekik is,akárcsak nekünk vagy az őseinknek volt:)
  • Szepy2884
    Örülök neki hogy a lányod kivétel, csak tudod én látom, ahogy a hinták és a mérleghinták már csak kerti díszek és álltukban rohadnak szét. Az utcákban csak az autó csodák suhannak, de a járdák üresen panganak.

Mint mondtam elit környék lettünk mióta ránktelepültek az újgazdagok és az utca végén van egy csili-vili játszótér ahová gyerekestül járnak gügyörészni az anyukák és apukák. Mennek a béna felületes beszélgetések, hogy "mi már járunk, mi már szobatiszták vagyunk, nekünk már jön a fogunk, mi már nem pisilünk az x6-os bmw bőrkárpítjára" meg hasonló épületes témák. Merthogy az egész arra megy ki, hogy ki milyen kocsiból rámolja ki a kölyköt legeltetni és mindenki csekkol mindenkit.

Beszartok ha látnátok mi folyik itt. A játszótérnek külön parkolója van a szülőknek meg az elektromos autóknak

De a 10-12 éves gyerekek nem róflálnak meg bicigliznek mint mi annó, mert őket bezárják a 6 méter magas kerítések közé, mondván nem mehetnek ki az utcára mert bolond a világ és még elrabolnák, vagy ha nem akkor meg átmenne a nyakán egy Q7-es
  • Her Laca
    Ja és Dóri ami elvileg Isten ajándéka állítólag ,de akkor én biztos valami nagyot vétkeztem valamikor.
  • Her Laca
    Ez marhaság!
    Ott a lányom aki istencsapása. 17 éves.Ugye már mondtam,hogy kopaszságom részben neki köszönhető. Na már most nyomkodja a szarokat amit apuka hülye fejével megvett neki,(kapcsolatot tart fent,meg programjai vannak,eszem megáll) de felpattan a deszkájára ,és megy gurulni a haverokkal.És néha zakózik rendesen,nem nyafog ,tetováltatta magát( azt hittem megüt a guta) de mindezek mellett azért aktív közösségi életet élnek.Más lett a világ ezt el kell fogadnunk,de ezek a srácok se mások,rosszabbak mint mi voltunk,pusztán alkalmazkodnak a körülményekhez szerintem.
  • Szepy2884
    A mai fiatalok már kimaradnak mindebből akár vidéken élnek akár városban.

Otthon punnyadnak a négyfal között és nyomkodják azt a sok rohadt digitális szart amit mi is, én is, most is!!

Mindenki tudja miről beszélek felesleges részletezni...
  • macleody
    Na jól van, most már hagyjátok abba mert depis leszek. Mennyivel jobb volt régen gyereknek lenni, mint most felnőttnek.
  • artivizsla #69141
    Mi is már csak az emlékeknek élünk!:))
  • artivizsla #69140
    Karcolások ? Unatkoztunk a szomszéd sráccal. Ő volt a legjobb barátom a szülők meg úgy utálták egymást, ahogy az vidéken elő volt írva. Szóval egy nagy machétával ütögettük egymást, mire épp csak a karomhoz ért és elvágta a bal karom. Na, vér meg minden, de nem is ebből csináltunk gondot, hanem, hogy ha ez kiderül, mekkora ribillió lesz a két család között. A kést gyorsan elmostuk, a kezem betekertük valamivel, oszt irány az orvos. Mai napig úgy tudják, hogy magamnak vágtam el a kezem, faragás közben, pedig párszor el kellett mondani, mert a végén esete varrni kellett.

Bicóval buktam egyet, bal térdemről lejött inden, irány a sebészet beköttetni. Hét végén utaztunk Ózdra a bányásztelepre a nagybácsihoz. Megérkezés után az első intelem : Vigyázzatok magatokra!
    Igen ám, de Ózd dimbes-dombos és ott vannak ám csillék, amikben meg van jó nagy csapágy,amiből meg lehet gokartot csinálni. Ketten mentünk le a járdán a dombról, de egy oszlop elkapta a jobb első kereket és mint egy parittyát kivágott a murvás útra minket. Én ültem elől, hasalva feltöröltem az utat, unokaöcskös meg rám esve adott még egy kis nyomatékot a csúszáshoz. Nem voltunk még ott egy órája, mind a két könyököm és térdem be volt kötve kötve, de jó buli volt.
  • Kferro
    "Kb. egy éve írtunk a katonaélményekről, azt is olvastad ?"
    Hát hogyne! :D
    Korábban rendszeresen írtam ide napi szinten, úgy 2-3 éve, de mióta keveset Il2-zök, azóta offline módban követem a fórum életét.
  • Her Laca
    JA! Fecske verseny? Megvan?Egy hónaposan átfestettem radiátor festékkel fehérre ,SR kormányt rá ,sárvédők kukába, és amikkor fater meglátta,kergetett egy darabig:)Pedig nyugodt egy ipse volt az öreg mindig is:))
  • Her Laca
    Amúgy mé nem nevezzük át ezt nyögdíjas klubbnak?
    Én direkt nem írok ifjonti élményeket ,mert csak ismételném a társaságot.
    Egy biztos. Kulcs a nyakba,reggel lementünk,jó esetben délben hazaevett a fene enni,de ha a szülők nem voltak otthon akkor max egy zsírosdeszka (kézmosás nélkül természetesen) aztán vissza estig a térre ,parkba,kiserdőbe ,dunapartra ,stb. Az tuti ,hogy nem unatkoztunk,és karcolásokkal sem rohantak velünk a kórházba.
  • Her Laca
    Ja! Kaptem én kupont a VGA hoz.
    Az assassins creed et megvette egy srác itt,de maradt a splintel cell blacklist.
    Na ha kellene valakinek innen ,természetesen ingyé odaadnám azaz megadom a kódot meg a veboldalt vagy mit,én sose játszanék vele,lehet más meg örömét lelné benne.
  • Her Laca
    Vén faxok vagyunk már a legtöbben:) Én most leszoktam a cigiről,oszt elkezdtem pipázni.Na az egy életérzés srácok:))) Beleástam magam a pipázás művészetébe,oszt mivel ha már csinálom csináljam jól ,elkezdtem pipákat vásárolgatni:)) Nem öőszinte a család mosolya:) De nagyon nagy ,naponta csak max 2X ha rápippantok,leginkább este vacsi után egy pohár borral ,vagy valami nemesebb töménnyel,úgy megnyugszom tőle,kisimulnak az idegpályáim:)
  • artivizsla #69134
    Igazából a legtöbb vidéki gyereknek 3 dolog jutott. Bicó, csúzli és a pecabot.

A bunkerépítés, fára mászás látom mindenkinek megvolt, de a taposós moszkvics már csak álom volt sokunknak.

Mi annyit másztunk állandóan fára, hogy a darvini evolúciós elméletben már nem mertünk kételkedni, már mint az ősöket illetően.

Kaja meg volt a határban, mert a tejes kukoricától a búzáig és a határban található elvadult gyümölcsfáig mindig lehetett valamit nyámnyogni.
  • artivizsla #69133
    Bakker, most nézem, hogy makói vagy. Majdnem oda nősültem 88-ban, még "Ö" betűvel is megtanultam beszélni.
  • artivizsla #69132
    Szepy :

"...Mi is folyton dárdákkal csúzlikkal és íjjakkal mászkáltunk..."

"...És a lányok megjelenésével megismerkedtünk a szerelemmel, elcsattantak az első csókok, a házibuli, és minden ami ezzel jár..."

Jól jött később, úgy 17-18 évesen az a kihegyezett "dárda" ott az Avas tövében, lehetett karóba húzni a lányokat. :) ( Ezt nem bírtam kihagyni ! )
  • artivizsla #69131
    Azért az OFF-olásnak itt más értelme van általában és elég toleránsan kezeli ezt a társaság. Az "idősebbje" azért, mert kiírhatja magából, a "fiatalabbja" meg jól szórakozhat rajta. Kb. egy éve írtunk a katonaélményekről, azt is olvastad ? Szerintem még azok is besírtak rajta, akik húztak a lábukra anno surranót.